nenja22
|
ne mogu se tačno setiti kad je to nama počelo da se dešava, mislim nešto kasnije, ali svakako smo imali period, ne tako kratak, retkog i teškog pražnjenja creva...dakle, kad se tek rodio, bio je pravi mali seronja, svaki podoj, cvvvrc i puna pelena, vrlo eksplozivno, nije se moglo promašiti... e onda u nekom trenutku, mislim da je bilo sa nekih dva i nešto meseca, on počeo da proređuje, svaki drugi-treći dan, pa još ređe, pa je došao da toga da par puta nije kakio i po desetak dana...i svaki put, par dana pre nervozan, muči ga vidi se, onda kad konačno kaki, sav se izbeči, preznoji, zacrveni jadan, baš mukica...i nisam se ja plašila da je nešto strašno, pošto je on inače skroz ok bio, al' mi ga žao kad naiđe to mučenje...i onda sam čitala i slušala sa raznih strana i uglavnom se sve svodi na "ako je beba dojena i lepo napreduje, sve će se to samo od sebe srediti"... ono što sam ja samoinicijativno probala, pošto on nije hteo čistu vodu da pije, to je bukvalno par kapi soka od jabuke u vodu, da malo zamiriše samo i onda to da pije...i to je palilo uglavnom odmah, bez greške...e sad, tvoj beban ipak jeste manji, verovatno sa mesec i po ne bih dala to, ali ako ikako uspeš vode da joj daš, pa još probaj da je mlaka, ili skuvaj čaj od kamilice, malo zaslađen (meni je to pedijatar preporučivala, ali pošto je ovo sa jabukom upalilo nisma probala), u stvari, prvo vodu sa malo šećera kuvaš jedno 10ak min i onda staviš na minut-dva kesicu čaja, pa to probaj... ali glavno, stvarno nemoj da brineš, ako ga samo dojiš, ništa to njemu neće naškoditi zdravlju...i može da potraje, ali i ne mora, nama je trajalo dobrih dva meseca (ako ne i malo duže), ali kako došlo tako prošlo, sad je tačan kao sat, jednom do dva puta dnevno i sve super...