Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi 5.3.2013 12:54:31
|
|
|
|
Mali_miš
|
Imam jedno pitanje. Moja Lena ima 8 dana, isključivo je dojim i kaki minimum 4-5x dnevno zlatno žute boje sa gromuljicama, a kada ne kaki pelena joj je napunjena mokraćom tako da ne brinem da li je gladna. Malo je bezveze pitanje, ali mene zanima kakva treba da bude konzistencija te kake obzirom da je tako mala beba? Njena nije skroz gusta, nije ni baš skroz tečna kao voda, nego onako malo ređa, pa me zanima da li je to ok i kako otprilike treba da izgleda stolica kod ovako malih beba? Sina smo i dohranjivali, pa je kod njega bila skroz druga priča i ja pojma nemam da li je ovo kod nje ok. =))))))
|
|
|
|
RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi 5.3.2013 12:56:51
|
|
|
|
tanjicak79
|
Mali_miš, to je sve u najboljem redu. Ne brini
|
|
|
|
RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi 5.3.2013 14:21:23
|
|
|
|
Mali_miš
|
tanjicak79, hvala puno na brzom odgovoru. =)
|
|
|
|
RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi 11.3.2013 9:19:46
|
|
|
|
Olga75
|
IZVORNA PORUKA: allly dragi RR, interesuje nas da li se vama desavalo da dojena beba od pocetka ima tecnu stolicu? nasa bebica ima 2 ipo meseca i od pocetka se borimo sa tim, s tim da je u jednom periodu na kraju prvog meseca sve bilo ok, ali tada je pila prolife, sada opet ima tecnu stolicu, grceve pre nego sto kaki i jako je boli stomacic,savija se i place. Fazu grceva smo prevazisli, danas smo dobili nalaze koprokulture i urinokulture i sve je ok, ona lepo sisa,napreduje ,da, u stolici ima puno sluzi
|
|
RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi 11.3.2013 9:30:36
|
|
|
|
allly
|
ok olga RR, nisam znao za pretrazivac ,ja evo citam tekstove redom o novorodjencadi, ne bi li nasao nesto o tome
|
|
|
|
RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi 11.3.2013 9:33:43
|
|
|
|
Olga75
|
pa ne znam sta bi to moglo da bude , znam da su se mame cija deca imaju netoleranciju na kazein ili proteine kravljeg mleka imala sluzavu stolicu sa koncicima krvi
|
|
RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi 11.3.2013 9:48:42
|
|
|
|
allly
|
nasoj maloj se samo jednom desilo u prvom mesecu i sinoc da ima koncic krvi ali samo jedan malo,nije bilo nista alarmantno, zena je samo doji,za mesec dana je dobila cak 1300gr
|
|
|
|
RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi 11.3.2013 9:50:58
|
|
|
|
adulence
|
sada ste me malo zbunili kada kazes tecnu na sta tacno mislis,mislim beba nema cvrstu stolicu ili ja gresim...
|
|
|
|
RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi 11.3.2013 9:53:43
|
|
|
|
Olga75
|
pa beba bi trebalo da ima kasastu stolicu , nekako vise tecnu nego cvrstu , zlatno zute , senfaste boje ( moze cak da vuce i na zelenkasto ) i u stolici da ima sadrzaja - onih gromuljica nesvarenog mleka
|
|
RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi 11.3.2013 9:54:41
|
|
|
|
allly
|
ne,nema cvrstu,tecna je sa ponekad puno a ponekad malo sluzi, u prvom mesecu je bila zelene boje a sada je zlatno zute, i ponekad ima malo sadrzaja,ponekad ne, ali nas brine sto ona place dok prazni crva,grci se,i sadrzaj izlazi kao pena, u mlazu (isprskala je zenu totalno kada je cekala da vidi sta se desava :-))
|
|
|
|
RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi 11.3.2013 10:06:44
|
|
|
|
adulence
|
mhm....da da kasastu ,za trenutak sam se zbunila reko boze pa moja beba imakasastu stolicu od pocetka vise tecnu sa oim grumuljicama,pa reko da nisam poludela...
|
|
|
|
RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi 11.3.2013 10:26:06
|
|
|
|
allly
|
a ne adulence,tvoja beba ima normalnu stolicu, nasa je tako imala mesec dana,sada vec 2 nedelje proliv
|
|
|
|
RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi 11.3.2013 16:17:59
|
|
|
|
mica0
|
N kaki jednom dnevno i to obilno u poslednjih 10 dana, a nekad svaki dr dan, jel to normalno
|
|
|
|
RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi 11.3.2013 16:20:34
|
|
|
|
Olga75
|
pa verovatno jeste ako je ne muci ako nije baaas tecno , ako ima sadrzaja u peleni i sad se ja pitam : sta majkumu rade te patronazne kad roditeljima ne objasne kako izgleda normalna kaka a sta je kaka za posetu pedijatru
|
|
RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi 11.3.2013 16:24:13
|
|
|
|
mica0
|
moja redovno napuni pelenu tako da preliva
|
|
|
|
RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi 12.3.2013 10:58:50
|
|
|
|
adulence
|
e vala olga u pravu si i meni dodje ponekad da sacuvam pelenu i uputim se dr da pitam...
|
|
|
|
RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi 16.3.2013 22:38:27
|
|
|
|
mica0
|
dete mi ne kaki svaki dan u poslednje vreme a ima non stop gasove. npr nije mi kakila 3 dana, pa je 4. dan kakila 6 puta i to obilno da preliva, to je bilo pre 2 dana, evo treci dan kako opet ne kaki ali se razbija od prdckanja i bas smrdi, sta je u pitanju?
|
|
|
|
RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi 16.3.2013 23:17:56
|
|
|
|
sneza24
|
Grčevi Moja je počela da kaki svaki drugi dan i to obilno. Stolica je onako gusta sa sadržajem kašica koje je jela i pije sirup za gvožđe i dosta smrdi kaka.
|
|
RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi 17.3.2013 12:58:32
|
|
|
|
Dream
|
IZVORNA PORUKA: allly nasoj maloj se samo jednom desilo u prvom mesecu i sinoc da ima koncic krvi ali samo jedan malo,nije bilo nista alarmantno, zena je samo doji,za mesec dana je dobila cak 1300gr Allly... moguce je da mala ima alergiju ili netoleranciju na mleko i mlecne proteine. Krv u stolici, proljevi i grcevi ukazuju na to. Izbaci mleko i sve mlecno iz ishrane obavezno. Imas vise o tome na temi Alergija na mleko i mlecne proteine pa procitaj. Isti slucaj je bio i kod nas...mog malog su ubijali grcevi i isto je imao sluzavu stolicu ali kad se pojavio koncic krvi u stolici bilo mi je jasno ko dan da je alergican na mleko i mlecni protein. Izbacila sam sve mlecno iz ishrane i grcevi su nestali preko noci!
|
|
|
|
RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi 22.3.2013 16:21:04
|
|
|
|
nina26
|
ne znam da li je bolje da pitam u temi, ad mleko ili ovde,ali kako god... da li je normalno da se beba ukaki dok pije ad mleko, ili ako ne odmah,onda 5min po zavrsetku flasice??? prvo nisam obracala paznju na to, a juce bas pricam sa sestrom o tome, i ona mi kaze da joj mozda ne odgovara to mleko,kao kad mi pojedemo nesto pa nas protera odmah jer nam nije odgovaralo... njoj kaka bude i zuta, posle toga, nekada redja,nekada ne...nema pravila,a ima onih belih grudvica uvek.
|
|
RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi 22.3.2013 16:24:31
|
|
|
|
jovicaa
|
da normalno je. njima prorade creva dok sisaju/ piju iz flasice. a posebno zato sto ti dojis i dajes dohranu, a dohrana je malo teza od majcinog mleka, pa je verovatno malo potera, skroz normalno ne brini i maksim uglavnom kaki posle podoja. znaci ako je kaka normalna, nije proliv i i sl, onda je ok.
< Poruku je uredio jovicaa -- 22.3.2013 16:25:38 >
|
|
RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi 22.3.2013 16:26:49
|
|
|
|
branki*
|
nina,i ja mislim da je sve ok,ne bih brinula ako je stolica normalna,ona fino jede i napreduje
|
|
RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi 22.3.2013 17:09:44
|
|
|
|
nina26
|
hvala zene
|
|
RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi 22.3.2013 17:56:46
|
|
|
|
mica0
|
4. dan kako N nije kakila a stomak joj je naduven, sta da radim?
|
|
|
|
RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi 22.3.2013 18:09:03
|
|
|
|
Sanja90
|
mico to je sasvim normalno ne brini,dojena deca nemaju i do 10 dana stolicu,masiraj jos stomacic kruznim pokretima oko pupka,pomocice joj i voznja bicikle(onako nozice joj pomeras) pa joj skupis kolenca skroz do stomacica,rasiris u preponama pa ispruzis (kruzni pokreti) a ti jedi suve sljive tako ce joj se kroz mleko regulisati stolica. Najbitnije je da nikako ne koristis toplomer ili cepice za praznjenje creva,jer ce da se ulenje creva pa nece posle hteti da kaki bez toga a to ce biti veliki problem.
|
Anketa
Одмор.пеперутка16Са колико месеци бисте одвели своју бебу на море?Мање од 3 месеца. (
0%)
Са 6 месеци. (
0%)
Са 9 месеци. (
50%)
Само са годину дана и више. (
50%)
Ukupan broj glasova: 2Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!