Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi 22.1.2013 20:58:23
|
|
|
|
marince1
|
Upravu je Snelle,sluzava stolica se pojavi ako jebeba slinala,a te grudvice su normalne/
|
|
RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi 22.1.2013 21:05:45
|
|
|
|
zocili
|
pa pravo da ti kažem balavi ima i toga i slina, zbunjuje me prehlađen , kako da prepoznam help
|
|
|
|
RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi 22.1.2013 21:09:43
|
|
|
|
Snelle
|
Jel mu zapušen nosić? Slinavi li? Kako diše? Spava li noću dobro ili se budi, plače?
|
|
RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi 22.1.2013 21:12:51
|
|
|
|
zocili
|
Za vikend je bio jako razdražljiv i malo je spavao, od juče super, i preko dana i noću, a ima slina ali su sada suve pa mu ih pokvasim sa bebisolom
|
|
|
|
RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi 23.1.2013 18:24:56
|
|
|
|
Zemunka85
|
Kakva stolica treba da bude kod bebe kojoj je uveden jedan nemlecan obrok? Konkretno :-) Milupina kasica od pirinca .... Obzirom koliko je ovo po mirisu, ukusu i sadrzini slicno mleku, toliko je stolica ... hm ... paaaaa ... drugacija :-) .
|
|
|
|
RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi 23.1.2013 21:35:06
|
|
|
|
Bebilina
|
Ako se dojenoj bebi da pirinac sa majcinim mlekom onda bi stolica trebalo da ostane zuta i ne menja znacajno miris. Moja deca su u toku uvodjenja jela i po 3 supene kasike cistog pirinca sa oko 120ml mog mleka i stolice su im i pri toj kolicini bile nepromenjene. Sad sinu dajem sve ostalo u komadima, a pirinac cist, pa je stolica zuta sa tim komadima Jedino je nakon banane potamnela do oker nijanse.
< Poruku je uredio Bebilina -- 23.1.2013 21:45:01 >
|
|
RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi 28.1.2013 15:25:23
|
|
|
|
Lu
|
IZVORNA PORUKA: zocili Helou svima, moj bebac ima 3,5 meseca za 2 dana idemo na merenje, napredan je, nasmejan, samo sisa, lepo spava, ali zadnjih 4 dana ima žutu sluzavu stolicu i po 2 x dnevno, imate li iskustva sa ovim slučajem, mislim da još uvek nemam razloga za brigu a volela bih da čujem mišljenja Unapred hvala
|
|
RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi 28.1.2013 16:25:49
|
|
|
|
cockic
|
ako je beba slinava stolica hoce biti slyzava vec to pise na vrhy ove teme na ovoj stranici ali eto ponovila sam i ja zbog toga se desava ta slyzava stolica. pozz
|
|
|
|
RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi 2.2.2013 15:46:41
|
|
|
|
lokica77
|
moja K ima svaki dan najmanje jednu stolicu nekada dve i to je sasvim ok, ono sto mene muci je to sto joj je recimo jedna stolica u redu znaci zlatnozute boje kasasta sve kako treba, a vec sledeca tamno braon tvrda i ne moze sama da je izbaci nego ja pomazem tako sto vrh toplomera natopim u pavlovicevu i gurnem u cmar pa masiram( tako nam pokazala dr u Tirsovoj). Nekad se desi da izbacuje kao pasuljcice a vec sledeca stolica je u redu, nisam pametna sta da radim i da li uopste treba bilo sta da radim ili je to normalno pije NAN ne dojim je
|
|
RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi 3.2.2013 17:25:22
|
|
|
|
dunja RR
|
Naša korisnica pita: Imam bebu skoro ce dva meseca, 8.februara, napreduje super, tako nam je pedijatar rekao na merenju. Nas glavni problem je stolica. Od kako je dosao iz porodilista u prve dve nedelje je kakio normalno, ali posle toga kako mi je krenulo mleko posto ga nisam odmah imala, koristila sam bebalac,samo dva puta je kakio samostalno, ostalih nekoliko puta je kakio uz pomoc cepica i toplomera, na savet pedijatra.. A, kaki na svakih 4,5 dana. moze li neki savet....
|
|
RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi 3.2.2013 17:58:44
|
|
|
|
caca81
|
IZVORNA PORUKA: dunja RR Naša korisnica pita: Imam bebu skoro ce dva meseca, 8.februara, napreduje super, tako nam je pedijatar rekao na merenju. Nas glavni problem je stolica. Od kako je dosao iz porodilista u prve dve nedelje je kakio normalno, ali posle toga kako mi je krenulo mleko posto ga nisam odmah imala, koristila sam bebalac,samo dva puta je kakio samostalno, ostalih nekoliko puta je kakio uz pomoc cepica i toplomera, na savet pedijatra.. A, kaki na svakih 4,5 dana. moze li neki savet.... Da li beba sada samo sisa, ako samo sisa normalno je da nema stolicu do 7 dana, ali u svakom slučaju nudi bebi prokuvanu vodu između obroka.
< Poruku je uredio caca81 -- 3.2.2013 17:59:18 >
|
|
|
|
RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi 3.2.2013 22:55:09
|
|
|
|
dika89
|
samo sisa, a dajem mu vodu i caj od kamilice jako zsladjen i nista... Samo ispusta gasove i smrdi jako.
|
|
|
|
RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi 28.2.2013 22:06:49
|
|
|
|
jacagoga
|
Zene pomagajte. Moja H je od rodjenja kakila svaki drugi dan, dr mi je rekla da je to ok, medjutim evo vec 3-i dan ne kaki a vidim da je muci stomak jer se u snu trza i skuplja noge. Inace je na bebelac 1, dajem joj i espumisan i senjacki caj + voda. Citala sam u temi da pomaze sok od jabuke i kamilica ali ne znam da li smem da joj dam jer puni 3 meseca 03.03. Da li da nesto preduzmem ili da sacekam jos neki dan
|
|
|
|
RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi 2.3.2013 11:08:00
|
|
|
|
nina26
|
Jaco, ja sam negde procitala da pomaze voda sa malo secera? Valjda neko zna bolje... I ja imam problem/nedoumicu.....Moja Zoi, je pocela sada da kaki svaki 2,3 dan....to traje vec mesec dana, ali sam primetila da joj stolica nije svaki put zuta, nego cesce zelena i vodenasta Pre neki dan, nije kakila 2 dana, i onda sledeci jeste, i bilo je zuto, ali kolicinski malo....pa sam joj dala malo caja, i dohrane, i onda ju je to toliko proteralo, da joj je doslo bukvalno do vrata, i opet naravno zeleno.... Ona lepo napreduje, siki uglavnom, dohranu dam mozda 1 dnevno, ali sam primetila da posle dohrane kaki, tj dobije kao taj proliv, a posle sisanja slabije..,..sta se desava????
|
|
RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi 2.3.2013 11:11:13
|
|
|
|
adulence
|
i mojoj Ivi je zelenkastijastolica u poslednje vreme,ona se isto ponasa vesela je nasmejana i lepo jede...
|
|
|
|
RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi 2.3.2013 11:24:35
|
|
|
|
nina26
|
pa sta mislis da je to normalno
|
|
RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi 2.3.2013 11:29:34
|
|
|
|
Olga75
|
stolica moze da bude zelenkasta i ako dugo stoji u crevima ( znaci beba kaki svaki 2 - 3 dan ) ili ako stoji u peleni neko vreme e sad ako u stolici ima onih belih gromuljica - nesvareno mleko , znaci da je beba lepo jela i nije gladna a ako je onako vodica sa zelenkastim - kao zabokrecina , kao stajaznam spanac , znaci tamnozelena onda to nije ok
|
|
RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi 2.3.2013 11:37:00
|
|
|
|
adulence
|
kod nas je zelenkasta ali ima tih belih crvica pri tom jednom prilikom kada nam se to prvi put desavalo ja sam otisla do dz i pitala oni su mi rekli da se nekada mislilo da je beba gladna kada je zelenkasta ali da se ustanovilo da to nije slucaj...tako da nisam pametna ostaje mi da mislim da je to ok i da nije vodica nego je onako kasasta ali ne preterano gusto ...uhhh al sam ga objasnila...
|
|
|
|
RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi 2.3.2013 12:36:56
|
|
|
|
jovicaa
|
maksim jos uvek kaki onu novorodjenacku zlatno zutu stolicu i to minimum 2 puta dnevno. aleks je vec posle mesec dana imao onu senf zutu. nina sigurno joj je zelenkasta zato sto ne kaki po 2-3 dana, kao sto je olga napisala
|
|
RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi 2.3.2013 12:50:32
|
|
|
|
Sanja90
|
Kod dojene dece je sasvim normalno da stolicu nema i do 7 dana,za sve preko toga treba se obratiti lekaru,a bebe na dohrani moraju da imaju stolicu skoro svaki dan.Ako beba ima grceve i usled sirenja i rasta creva,sadrzaj se duze zadrzava i zato moze doci do zelene stolice.Takodje do zelene stolice moze da dodje i ako kaka duze stoji u peleni i ako je beba prehladjena. Ako je beba zivahna,lepo spava i napreduje i ima redovne mokre pelene onda nema razloga za brigu.
|
|
|
|
RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi 2.3.2013 14:51:02
|
|
|
|
nina26
|
e Adulence, bas kako si opisala je i nasa samo nema uvek te bele grudvice.. ma dodje mi da to slikam i okacim ovde pa da vidite na sta to lici
|
|
RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi 2.3.2013 14:53:40
|
|
|
|
nina26
|
Sanja,nema grceve,ali prducka cesto bice da je zbog toga sto ne kaki svaki dan,ali posle dohrane je odmah protera,pa mi je to bilo cudno...
|
|
RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi 2.3.2013 15:11:44
|
|
|
|
jovicaa
|
a ti sad nina samo dojis?
|
|
RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi 2.3.2013 18:14:22
|
|
|
|
nina26
|
da, izbacila sam nocu dohranu posto mi je isto spavala kao i kad je dojim...dam joj mozda jednom dnevno i to ako mislim da nije dobro jela, nekad popije nekad ne, kako kad..
|
|
RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi 2.3.2013 22:37:55
|
|
|
|
jovicaa
|
super, onda je ok da ne kaki svaki dan...
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Šta određuje krvnu grupu bebe?Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!
Više >>
Anketa
DilemaPrimaveraKoje ime vam se vise svidja?Aleksa (
68%)
Aleksej (
32%)
Ukupan broj glasova: 151Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!