Inica -> RE: Farba za kosu (16.10.2011 17:49:02)
|
IZVORNA PORUKA: Dove Samo jedan savetic od svrsene frizerke koja zna ali svoj posao ne radi.Nema dobre farbe za kosu.Svaka od njih sadrzi odredjeni procenat TIOGLIKOLNE KISELINE koja u biti menja strukturu vlakna.Ta kiselina zauzima znacajno mesto ako ne i najvaznije u izradi kiseline za minival.Kojom god se farbom mi farbale,kosa trpi.Dalje...blans...Ubica zdrave kose.Ja sam se satirala u prvoj godini do te mere da mi je kosa pocela da se razvlaci kao guma.Pa sam se farbala Igorom i bila plava dugi niz godina.Sada se farbam Palletovom farbom u svoju prirodnu boju jer imam sede.Od svih tih s*** koje sam stavljala na glavu ostale su samo slike po albumima i cela na temenu.Nego mi je duga kosa pa je vezem i to se ne vidi.Ali da se osisam na kratko,videlo bi se iz aviona.Zato ako vam nije nuzno,nemojte mnogo da masirate kosu kojekakvim preparatima.Da me sad neko piat ja bih sve radila kolor samponom...Ali dobro...svi smo razliciti. Sto se tice blansa, slazem se, ali opet imas tu i kvalitetnijih, koji manje stete, i preparata koji rade kao blans, ali ne unistavaju kosu.. Ne znam koliko si upucena u novije proizvode.. Sto se tice farbi- da je svejedno kojom se farbamo- ne bih rekla.. Ja se duuuuuugo vec farbam u plavo, i probala sam svasta.. Igoru sam isto koristila- extra boja, kosa uzas, tj nisam mogla da je pustim.. Garnijer sam jednom stavila (bilo mi hitno da se farbam) i nikad vise.. kosa i boja "mrtva".. Palletinu isto smatram jednu od nekvalitetnijih farbi.. Revlon mi se cini jak, ali ne ostecuje kao ove sto sam navela kosu. Devojke koje se farbaju u par tonova svetliju ili tamniju nijansu mogu da koriste REVLON young color- bez amonijaka.. Loreal cas_ting mi se cini isto ok, sa njima farbam mamu i tetku koje su sede, i prekrije ih skroz.. Najbolju nijensu plave sam uspela da izvucem sa golldwelovom farbom. kOd revlona cak ni najsvetlija kombinacija ne uspe da odradi to. Imam crveni pigment, i to mi je problem.. Sve u svemu, koju god farbu da koristite, mislim da dosta zavisi od tipa vase kose, a i nege- sto je vise tretirate, to joj je neophodnija odgovarajuca nega i zastita..
|
|
|
|