|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 9 [10] 11   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Trema pred porođaj?
25.1.2010 16:11:22   
Unica
aaaa, CR... to je tema o kojoj ne smem da razmisljam... user posted image na samu pomiso od tubusa odmah mi je muka... ipak je to operacija ali kazu mi da tad iako dodje do toga nemas vremena da razmisljas i uplasise se (previse)... ipak se nadam da cu prirodno.... iako se plasim a i ne znam cega konkretno... tesi me sto ce muz biti uz mene pa kao makar da ga drzim za rukuuser posted image

Bolje je biti vrabac, nego papagaj koji tripuje da je slavuj.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 226
25.1.2010 16:15:00   
Dora
IZVORNA PORUKA: Unica

aaaa, CR... to je tema o kojoj ne smem da razmisljam... user posted image na samu pomiso od tubusa odmah mi je muka... ipak je to operacija ali kazu mi da tad iako dodje do toga nemas vremena da razmisljas i uplasise se (previse)... ipak se nadam da cu prirodno.... iako se plasim a i ne znam cega konkretno... tesi me sto ce muz biti uz mene pa kao makar da ga drzim za rukuuser posted image

Cr nije strašan, a gde ti nađe tubus?user posted image Ne stavljaju ti tubus...
Ja ne bih smela da pomislim na prirodan porođaj posle moja 2 CR, ne kaže se džabe carski...
"hu hu" ti ostane "nežna i očuvana" ko u cariceuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Unica)
Direktna veza do poruke: 227
25.1.2010 16:18:58   
Unica
kako bre ne stavljaju tubus??? pa valjda si u totalnoj anesteziji, kako bre dises??? user posted image ma ja se plasim i da se ne bih ni probdila iz anestezije... ma glupi tripovi i strahovi... ne volim ni da pomislim na to...

a "hu hu" kako joj bude, a muz neka se navikava mada ce se vratiti u normalu user posted image

(odgovor članu Dora)
Direktna veza do poruke: 228
25.1.2010 16:19:13   
lothroniell
Aaa i ja sam gledala... Glupaca, joj ko me tero! A taj "krvavi" auuuuuu user posted image user posted image user posted image
IZVORNA PORUKA: Shishica

Jao zene, kakvi snimci porodjaja user posted image I ima jedan snimak gde je zena krvava ko da je .... Boze sacuvaj... a ima gde je cisto sve..vecinom tako...

Nemojte da gledate snimke!!!!!!!!!!!!!! Ja sam se zeznula! U lepu mate.... sta cemo proci.... Boze sacuvaj........

¸¸ja volim sve što se kreće jer sve što se kreće kreće se po zakonima mirovanja i smrti volim sve istine koje nisu obavezne jer prava istina je stidljiva kao miris.¸¸

(odgovor članu Shishica)
Direktna veza do poruke: 229
25.1.2010 16:21:11   
*Alexx*
Ne znam kakvi su snimci, ali ako gledate onaj gde se vaginalni porođaj vidi u krupnom planu, zapamtite da se to NE VIDI dok se vi porađate. Ma ništa se ne vidi!

Do not speak - unless it improves on silence.

(odgovor članu lothroniell)
Direktna veza do poruke: 230
25.1.2010 16:22:20   
Verus
Na kojoj strani su snimci?  Ja hocu da gledamuser posted image

(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 231
25.1.2010 16:32:05   
lothroniell
Znam ja da ne vidim! Jos mi samo fali i da vidim, pa... Verus samo kucaj porodjaj na YT i ima da nadjes... Mozes i na naske i na engleski! user posted image

¸¸ja volim sve što se kreće jer sve što se kreće kreće se po zakonima mirovanja i smrti volim sve istine koje nisu obavezne jer prava istina je stidljiva kao miris.¸¸

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 232
25.1.2010 16:34:37   
Snelle
Ima na you tube-u, ali razmislite dvaput pre nego pogledate user posted image

Direktna veza do poruke: 233
25.1.2010 16:35:05   
anajid
Ja sam isto gledala jako puno snimaka,jednostavno me interesovalo,jos dok nisam bila trudna.Poneki jesu malo sokantni,ali mene zanimalo sta se dole desava jer znam da ja necu videti nista kad se budem poradjala.Meni je ustvari najjezivija bila epiziotomija kad se radi,uf uf uf!

Direktna veza do poruke: 234
25.1.2010 16:42:36   
lothroniell
To! To i mene plasi najvise!
IZVORNA PORUKA: anajid

Ja sam isto gledala jako puno snimaka,jednostavno me interesovalo,jos dok nisam bila trudna.Poneki jesu malo sokantni,ali mene zanimalo sta se dole desava jer znam da ja necu videti nista kad se budem poradjala.Meni je ustvari najjezivija bila epiziotomija kad se radi,uf uf uf!

(odgovor članu anajid)
Direktna veza do poruke: 235
25.1.2010 16:56:14   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Dora

Ja ne bih smela da pomislim na prirodan porođaj posle moja 2 CR, ne kaže se džabe carski...
"hu hu" ti ostane "nežna i očuvana" ko u cariceuser posted image user posted image user posted image

user posted image

(odgovor članu Dora)
  Direktna veza do poruke: 236
1.2.2010 1:01:30   
ciro
gledala sam porodjaj i gledala sam cr...to dok sam ucila srednu med...mogu reci da sam se tad zarekla nikad cr sem ne daj boze ako moram...a sto se prirodnog porodjaja tice smatram da je to najljepsi osjecaj koji zena moze da dozivi,da osjeti i da prodje...ok,boli ali sve je ti vrijedno tog malog stvorenja...a cr bar je meni nesto najgore...sta zaspes,probudis se i imas bebu...ma uzas...ovo je samo moje misljenje...i mislim da ne bi trebalo ni jedna zena sem u posebnim, slucajevi8ma da se odlucuje na cr jer onda nista osjetila nije...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 237
1.2.2010 1:04:04   
marince1
IZVORNA PORUKA: anajid

Mislis da neces videti!
Ja sam sve gledala user posted image

Ko zna zasto je to dobro...

Nista u zivotu nije slucajno!

(odgovor članu anajid)
Direktna veza do poruke: 238
8.2.2010 3:09:13   
garavusa71
Cao svima, ja sam u 38.nedelji, termin 24.02. E ajde sada zamislite mene sa mojim strahom kada inace
imam napade panike vec 15 godina. Ne znam ni kako sam se usudila da ostanem trudna...kad pomislim
na porodjaj, moguce komplikacije i sl. dodje mi da kukam, ali za sada samo placem, da ne budim ove u
zgradi user posted image

(odgovor članu Unica)
Direktna veza do poruke: 239
8.2.2010 3:13:59   
sneniandjeo
Ti si u 38 nedelji trudnoce i panicis a sta da kazem ja koja sam u 19-oj pa panicim...vec su pali dogovori sa mojim docom kako ce da me poradja a relativno je mlad lekar 72 godiste i potpuno su mi razumljive njegove reci JOS SAMO TEBE DA PORODIM PA MOGU DA IDEM U PENZIJU!!!!Prema tome ima i gorih od tebe veruj mi....

(odgovor članu garavusa71)
Direktna veza do poruke: 240
8.2.2010 3:26:01   
garavusa71
Joj bre andjele ja imam 38 godina, dete pardon devojku od 17 godina, ovo mi je drugi brak i bas sam eto kao resila,
ali sve vreme trudnoce imam neki strah, te pritisak 140/90, te otoke, pa onda mislim jeste preeklampsija, oni kazu nije,
ma ne verujes koliko sam uplasena. Sta da radim ako kolabiram na porodjaju, tj. sta ce oni tada da mi rade user posted image   A gora
od mene ne postoji kad ti kazem, toliki napadi panika i strahovi su iza mene i bez porodjaja, pa  nisam smela jedno vreme
ni u prodavnicu da odem, a vidi me sta sada cekam...uh, uh user posted image Stalno govorim>ako se vratim iz porodilista, eto dokle idem user posted image

(odgovor članu sneniandjeo)
Direktna veza do poruke: 241
8.2.2010 9:05:27   
Anoniman
Dobrodošle garavuša i snenianđele... Jeste se javile na Spisak RR trudnica

Direktna veza do poruke: 242
8.2.2010 9:46:12   
Unica
garavusa ako je taj strah toliki da te ometa u svakodnevnom funkcionisanju popricaj sa dr-om. neka ti da neki blazi sedativ...

mene poslednja 2-3 dana ne hvata trema ali mi je glava puna onog "sta i kako"... pokusala sam sa MM da razgovaram sta ako krene ranije pa on ne moze da bude sa mnom na porodjaju a on se ljuti, nece da slusa... kao da mu ja ne dam. inace imam utisak da sam svoje strahove potisnula pa vise brinem kako ce moj MM tih par dana bez mene nego kako cu ja... sad sam u tripu da mu napravim spisak svih obaveza. cak mi je palo na pamet da mu napisem upustvo za ves masinu kako se ispira 2puta i tako to... joooj, smejem se samoj sebi od muke... ne smem vise ni da pisem budalastine koje mi se motaju po glavi...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 243
8.2.2010 18:03:18   
garavusa71
Unica, pijem ja Rivotril sve vreme u trudnoci, ali cu ga morati ukinuti sada zbog, ako da Bog, sisanja bebe. A sta pricati sa svojim gin.? Mislim, pokusala sam nekoliko puta, ali nekako ne dopire do nje ta moja "psiha", nekako je sve vreme zanima beba, a ne ja, sada i kada pitam nesto imam osecaj krivice, samo sto mi ne kaze da sam sebicna sto uopste sada mislim na sebe, umesto na bebu. A ja opet ne umem drugacije...mislim sta je beba bez mene ili sa mnom blesavom, depresivnom ili sta vec. Od pocetka se kod dr. osecam kao inkubator, a ne kao zena, a zamisli kako bi tek bilo da nemam vezu, e jadna mi ovakva veza. Ono sto me najvise plasi je sto ona treba da me porodi, a ja ne sto nemam poverenja, nego mislim da je losa osoba, a kad to izostane sta ti ostaje na porodjaju. Zato ja samo molim Boga da mi neka babica tu bude ok i obavi veci deo posla...ma ne znam sta da ti kazem, Ca je truo grad po ovom pitanju. Idem sada na CTG i na UZ, pa cu se javiti posle. Hvala sto postojite user posted image

(odgovor članu Unica)
Direktna veza do poruke: 244
8.2.2010 19:54:45   
Unica
ne znam sta da ti kazem mada te donekle razumem. mogu ti reci kako ja prevazilazim strahove vezane za porodjaj (ali opet kazem da ne znam kako cu ja kad se bas priblizi). prosto znam da nece niko da me osakati ili ubije ne daj Boze. sve prodje pa i to... neljubazne osobe na porodjaju su uobicajene, kad im je to rutina, nagledaju se svega,... meni je samo da bebac i ja budemo ok, NEK BUDU STRUCNI a ljubaznost mi ne treba. jbg, tako ja sebe treniram svaki dan, ispiram sebi mozak user posted image samo da ja uzmem moju devojcicu u narucje i imam utisak da ce sve biti lakse user posted image

Direktna veza do poruke: 245
8.2.2010 22:54:41   
garavusa71
Tasha, hvala na dobrodoslici, ali ja zaista ne umem da nadjem taj spisak i da se prijavim user posted image Ja sam prvi put na bilo kom forumu i nemam pojma kako ovo sve funkcionise...a obzirom da sam jako nervozna malo me mrzi i da cackam sada po tome, pa ti pomozi malo kad budes tu...user posted image Bila sam na CTG-u, malisa je ok, UZ mi nije radjen, kaze u petak ce, tako da ne znam koliko smo teski, u 37. nedelji bio je 2890gr. Rekla sam mojoj dr. koliki strah imam od porodjaja i mislim da je to primila k' znanju, bar se nadam. Ma sve mi se cini da se i ja negde tamo mirim, nazad ne mogu, napred moram, nekako ce vec proci, nisam ja bas toliki maler, posle jako teskog zivota do sada valjda ce jednom i mene Bog pogledati user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 246
8.2.2010 22:59:46   
Anoniman
Mila,
klikni na ovaj link KLIK
tamo samo posalji svoj post na kome ces napisati
trudna sam, ta i ta nedelja , termin porodjaja i ako znas pol bebca...

Dobrodosla!!!

Direktna veza do poruke: 247
8.2.2010 23:13:37   
garavusa71
Hvala OTI, nadam se da sam ispravno uradila...hvala i na dobrodoslici user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 248
8.2.2010 23:16:23   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: garavusa71

Hvala OTI, nadam se da sam ispravno uradila...hvala i na dobrodoslici user posted image

ispravno si uradila! user posted image user posted image

Direktna veza do poruke: 249
21.1.2012 23:12:24   
Hristinica
Gravusa, da li si i dalje na forumu?user posted image

Direktna veza do poruke: 250
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  7 8 9 [10] 11   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 9 [10] 11   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

13 znakova da očekujete dečaka
Da li je moguće da postoje očigledni znaci koji nam mogu reći da ćemo biti ponosni roditelji malog dečaka? Čitajte dalje...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...

Anketa

Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16

У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.

Click Here