Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Trema pred porođaj? 1.9.2009 12:43:37
|
|
|
|
gagana83
|
Mene jos uvek ne hvata panika zbog porodjaja,jedino imam ruzne snove,prave nocne more. Verovatno to govori da se podsvesno plasim,a necu sebi da priznam...
|
|
|
|
RE: Trema pred porođaj? 1.9.2009 12:49:30
|
|
|
|
Anoniman
|
Pa, nesto me i ne hvata panika od samog porodjaja, izdrzacu to vec nekako, nisam ni prva ni poslednja, al me uhvatio strah da li ce sa bebom biti sve ok, i da joj nece nesto poremetiti organizam sve to sto me zadesilo pred kraj...
|
|
|
|
RE: Trema pred porođaj? 1.9.2009 12:52:38
|
|
|
|
gagana83
|
Ma ne brini se Trinny,bebac je bobro zasticen u tvojoj tibi
|
|
|
|
RE: Trema pred porođaj? 1.9.2009 12:56:00
|
|
|
|
Anoniman
|
Uh, dace Bog! Samo da me prodje taj strah! Za mene mi nije bitno, izdrzacu sve sto treba, samo da mi je moje malo zgepche ok! Joj, ne mogu da docekam, to je samo jos 3 nedelje, a imam jos stosta da uradim do tada! Uh, uh! Ma, koji me djavo ufati sa tom nervozom i strahom, ja pojma nemam?!
|
|
|
|
RE: Trema pred porođaj? 1.9.2009 12:57:24
|
|
|
|
onija
|
hahahah citam i setim se sada kada sam odprilike u sedmom razredu pitala mamu kako je to kada se poradjas a ona mi odgovorila sledece: joco to ti je kao da ti neko gurne zatvoren kisobran pa ga otvori pa ga vadi napolje kod mene jos uvek treme nema, mada i rano je za istu, ali gledala sam sada danima drugaricu koja se pre tri dana porodila, bogme joj nije bilo sve jedno pa je svaki dan na predlog lekara pila bensedine, e to je trema ljudi moja, drogirana se porodila
|
|
RE: Trema pred porođaj? 1.9.2009 13:01:03
|
|
|
|
gagana83
|
IZVORNA PORUKA: Trinny Joj, ne mogu da docekam, to je samo jos 3 nedelje, a imam jos stosta da uradim do tada! Uh, uh! E i ja imam ovaj problem,sve kao necu stici da pripremim sve za bepca,nocas sam u 2h prostirala ves,mm misli da sam prolupala. A jos kad sam mu rekla da planiram generalno da sredimo kucu... A slava nam je za 6 dana,posle planiram zimnicu da spremam
|
|
|
|
RE: Trema pred porođaj? 1.9.2009 13:02:41
|
|
|
|
Anoniman
|
Kukuuuu, Gagana, pa ti ces pre vremena da se porodis sa tolikim aktivnostima!
|
|
|
|
RE: Trema pred porođaj? 1.9.2009 13:05:14
|
|
|
|
gagana83
|
To je za sad u planu,a dal cu uspeti i stici sve to,e to je vec druga prica. A ne bih imala protiv ni da se porodim malko ranije,ko sisa zimnicu i ostale obaveze...
|
|
|
|
RE: Trema pred porođaj? 1.9.2009 13:09:13
|
|
|
|
Brand new mama
|
Ja sam upravo peglala stvarcice za bebu.Za sebe skoro da nemam nista,cak ni pidzamu...Ja sve ko da cu da se porodim za godinu dana...laganica-samo sto se tice spremanja.prosle nedjelje sam bila na ivici nervnog sloma,ali sad sam malo mirnija...Ja sam nemirne snove i nocne more odradila u pocetku-sad mi se jos nisu povratili
|
|
RE: Trema pred porođaj? 1.9.2009 13:12:58
|
|
|
|
Anoniman
|
E curke, nesto me probada u donjem delu stomaka, ne tako jako, jel se to i vama desava?
|
|
|
|
RE: Trema pred porođaj? 1.9.2009 13:13:28
|
|
|
|
gagana83
|
BNM,i ti si na pragu 9 meseca,bas smo ga usitnile Meni je torba za porodiliste odavno spakovana,sad samo cekam da pocne porodjaj
|
|
|
|
RE: Trema pred porođaj? 1.9.2009 13:16:35
|
|
|
|
gagana83
|
Ne znam Trinny,ja jos nemam takve simptome,to su verovatno one lazne kontrakcije,ne znam kako ih bese zovu,valjda ti se organizam priprema
|
|
|
|
RE: Trema pred porođaj? 1.9.2009 13:16:53
|
|
|
|
Brand new mama
|
Mene probada i sa strane Nemoj da se plasis-ja sam se sinoc istripovala da necu znati da prepoznam kontrakcije,ali me to drzalo samo par minuta-sjetila sam se da je neko rekao da to nema sanse da omasis.Mozda se malo i bebica namjesta,kontrahuje materica....svasta moze sad da nam bude kad smo usitnile.Mada,meni sad klinac kad se razmase,osjecam se kao Sigurni Viver u Alien-u(tek da vidis poglede drugih ako imam uzu majicu-cist strah u ocima )
|
|
RE: Trema pred porođaj? 1.9.2009 13:19:45
|
|
|
|
Brand new mama
|
IZVORNA PORUKA: gagana83 BNM,i ti si na pragu 9 meseca,bas smo ga usitnile Meni je torba za porodiliste odavno spakovana,sad samo cekam da pocne porodjaj kasnim za tobom devet dana .Ja jos ni na vjezbicama nisam bila zbog seljakanja-zezam se da ovako necu zaboraviti gradivo-ima da se porodim, odmah na kraju vjezbica(pocinju mi 17) P.S. Mogle bi kladionicu da napravimo,posto smo sve blizu sa terminima
|
|
RE: Trema pred porođaj? 1.9.2009 13:31:47
|
|
|
|
Anoniman
|
e, stvarno sam zentara,a takva nikad nisam bila, koji me spopade, bre?!?!? Ajd, zentaro smirela malo!
|
|
|
|
RE: Trema pred porođaj? 25.1.2010 15:30:48
|
|
|
|
Shishica
|
Jao zene, kakvi snimci porodjaja I ima jedan snimak gde je zena krvava ko da je .... Boze sacuvaj... a ima gde je cisto sve..vecinom tako... Nemojte da gledate snimke!!!!!!!!!!!!!! Ja sam se zeznula! U lepu mate.... sta cemo proci.... Boze sacuvaj........
|
|
RE: Trema pred porođaj? 25.1.2010 15:36:44
|
|
|
|
Verus
|
Shishice gde su snimci? Ja uopste nemam tremu....ne znam sta mi je..dal sam nenormalna sto je tako?? Kazem mm da sve misilm kako cu ja lako ovo majcinstvo da uklopim u sve, pa kad se zeeeznemm jooj. Mada, MORAM da uklopim, mozda zato tako i osecam i razmisljam, jer nemam drugi izbor.
|
|
|
|
RE: Trema pred porođaj? 25.1.2010 15:55:32
|
|
|
|
Dora
|
Nisam se plašila prvog porođaja, tj imala sam pozitivnu tremu. Posle toga, trema počinje od trenutka saznanja da sam trudna i vremenom je sve veća i nepodnošljivija! nemam puno razloga, znam šta me čeka...možda je to i problem
|
|
|
|
RE: Trema pred porođaj? 25.1.2010 15:56:37
|
|
|
|
Anoniman
|
Ne zelim nikakve snimke da gledam.. jaoooj... ima i ova tema...trema aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
|
|
|
|
RE: Trema pred porođaj? 25.1.2010 15:58:45
|
|
|
|
Verus
|
Dora, ja kontam da je gore sa 2 ili 3 detetom, bas zato sto znas. Jeste da kazu da postoji strah od nepoznatog, ali meni stvarno nije tako. Cujem da se zene uvek plase ranije u trudnoci a kako se kraj blizi i dosta im je vec i tesko, jedva cekaju kraj bez obzira na strah...ja ga nikako nemam Al cu da se zeznem IZVORNA PORUKA: Dora Nisam se plašila prvog porođaja, tj imala sam pozitivnu tremu. Posle toga, trema počinje od trenutka saznanja da sam trudna i vremenom je sve veća i nepodnošljivija! nemam puno razloga, znam šta me čeka...možda je to i problem
|
|
|
|
RE: Trema pred porođaj? 25.1.2010 16:01:20
|
|
|
|
Dora
|
Draga, taj strah od nepoznatog ti je u trudnoći SIGURNO manji od straha od poznatog! Ne bih da vas plašim, jednostavno nije prijatno kad ti na ovaj ili onaj način jedno ljudsko biće od 3500gr izlazi iz stomaka
|
|
|
|
RE: Trema pred porođaj? 25.1.2010 16:06:07
|
|
|
|
Verus
|
Ma necu ni da mislim Mene je strah da mi moja hu hu nece vise biti ista-znas ono usivena, istegljena, jooooj, ma bas me briga, radje bih to nego na CR. E evo: strah me je od CR.
|
|
|
|
RE: Trema pred porođaj? 25.1.2010 16:06:59
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Verus RR Ma necu ni da mislim Mene je strah da mi moja hu hu nece vise biti ista-znas ono usivena, istegljena, jooooj, ma bas me briga, radje bih to nego na CR. E evo: strah me je od CR. isto...
|
|
|
|
RE: Trema pred porođaj? 25.1.2010 16:09:51
|
|
|
|
lothroniell
|
Isto! IZVORNA PORUKA: OTI IZVORNA PORUKA: Verus RR Ma necu ni da mislim Mene je strah da mi moja hu hu nece vise biti ista-znas ono usivena, istegljena, jooooj, ma bas me briga, radje bih to nego na CR. E evo: strah me je od CR. isto...
|
|
RE: Trema pred porođaj? 25.1.2010 16:11:10
|
|
|
|
Snelle
|
IZVORNA PORUKA: Shishica Jao zene, kakvi snimci porodjaja I ima jedan snimak gde je zena krvava ko da je .... Boze sacuvaj... a ima gde je cisto sve..vecinom tako... Nemojte da gledate snimke!!!!!!!!!!!!!! Ja sam se zeznula! U lepu mate.... sta cemo proci.... Boze sacuvaj........ E baš si me nasmejala. Ma hajde, nemoj da si plašljivica, sve će to proći, i zaboravićeš i pre nego što shvatiš šta ti se desilo. Ja sam te snimke odavno još gledala, pre nego sam ostala u drugom stanju. Stvarno je užasno, ko da radjamo osmog putnika , Bože me oprosti, a ne ljudsko biće, dobro je što velika većina žena ni ne zna kako izgleda porodjaj, jer im je glava daleko od glavnog dešavanja Ali to nije toliko zastrašujuće, koliko je bljak, barem je meni tako. I da ne znam kakav je rezultat na kraju, tj. kako dobijaš nešto najdivnije na celom svetu, mislila bih da nema ništa groznije od porodjaja.
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Engimengi: Moja porođajna pričaCtg je pokazao velike kontrakcije, doktor je rekao da me spremaju za 5 min u salu na carski rez! Ja sam samo stigla da j...
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.
Više >>
Anketa
Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16
У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.