Torbica -> RE: Dojenje - vase iskustvo II deo (25.3.2013 22:31:48)
|
Misha i Ljisha i Slavice, odakle da pocnem... Prvo Misha, kao sto Jovica rece, u tom periodu sa 9 meseci beba treba da popije 500ml mleka... Pa sta planiras, posle toliko meseci uspesnog dojenja da je odviknes i dajes flasicu? Zbog cega? Ideje da ce se navuci pa nece hteti da ostavi? Izvini, smesno mi je to. Moja cerka je sisala do skoro 15 meseci, sa 9 je ostala na dva podoja, ujutro/uvece. Pocela sam da radim kad je bila 11. Cak sam je i na sluzbeni put vodila u dva navrata, nisam htela da prekidam dok sama nije ostavila. (pritom sam i babu vukla da je cuva [sm=jezicek.gif] dok ja radim) ALI, mora do tad da ima red, tj dva podoja ujutro/uvece. Mame se zeznu pa nutkaju siku za svaku utehu, bezveze. I nije cudo da posle imaju problem, gle cuda... Uglavnom, meni je tuzno bilo i falilo mi je kad je ostavila..Jednostavno, ja ponudim - ona u plac... I tako par dana prvo jutarnji a onda i vecernji podoj. Kao da nikad nije sikila.... Sin isto, samo malo krace 12 meseci... I da, ne pada mi na pamet da JA ukidam bebcu njegovu siku. [sm=smiley36.gif] Dok sam ne ostavi... Dakle, prvih 6 meseci samo sika, od 6-9 meseci uvodjenje hrane. Sa 9 meseci dva podoja. Ne znam, mirne savesti mogu da kazem da sam im pruzila i onaj emotivni deo, koji je btw i meni trebao, ali prvenstveno njima... Naravno, uradi kako zelis, neke mame ne doje uopste, njihova stvar... eto, ovo je moje iskustvo... Slavice, ne znam vasu pricu, moja deca, svo troje su rano dobili zube, sa 5-6 meseci. SVI. Ovaj mali ih trenutno ima SEDAM. Uglavnom brzo su im izlazili i do prvog rodjusa su im usta uveliko bila puna zubica. Nikad me nijedna beba nije povredila. Nikad. Probaj da uzme veci deo areole dok siki, jer, ako siki kako treba, zub ne bi smeo da ima veze sa bradavicom, on dodiruje samu dojku dalje od bradavice. Jedino sto uradim ponekad, kad vidim da je kraj, da me ne bi oteglio, stavim bebi kaziprst u ugao usana i lepo pusti. Posle toga ponudim jos jednom, za proveru, ako povuce dva tri puta i stane, to mi je znak da je gotovo. Kazem ti, to nije razlog da prekidas. A hrana? Pa trebalo bi da imate najvise tri podoja... Ostalo je hrana. Nema. Ako nece da jede, sledeci obrok isto to sam nudila, ne siku... Nikad problema nisam imala. Jedino je ovaj treci malo sporije prihvatao, ali je prihvatio. Na tri podoja je, sve mi je zao da mu taj treci zamenim jer ih ima samo 5... No to je druga prica... Raspisah se, lele, sve vas [sm=smiley31.gif]
|
|
|
|