RE: Dojenje - vase iskustvo II deo (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Dojenje i dopuna dojenju

Poruka

magde -> RE: Dojenje - vase iskustvo II deo (22.3.2013 23:44:19)

da da sve sam probala i to imala sam sanse dva puta nAD kapke masaze hipp caj izmojlzavanje radila luuudo prva beba nije uhvatila bradavicu pa sammorrala da se rucno izmoljzavam i to za 20 ml mleka premalooo i to sam radila 3meseci ali beba nije uhvatila sisu a drugo bebe nemala sam ni za izmoljzavanje ni 20 ml cekal sam se i trudila davala beba po malo ad mleko sa kasiku i spric KATASTROFA ali oni su padali od kilaze i kad mi kaze da nisam se dovoljno trudila uhvata me nervoza jel znam kako sam se mucila ceeeelo vreme u toku nedelju dana jos nisam ni mogla od gladi prva beba je pocela spavati budila sam je nije mogla da ustane izasno je bilo sta sam trebala da cekam jos a nema mleka.....kako su te elektricne ppumpe ili dgaba kad nemas mleko../?

little_one -> RE: Dojenje - vase iskustvo II deo (22.3.2013 23:52:44)

Nemam iskustva sa el. pumpama. Ja bih ti savjetovala da pokusas i sa trecom bebom, ali opusteno i bez opterecivanja...ako ide - ide super, ako ne nemoj da se opterecujes jer si dala sve od sebe. Dojenje jeste bitno za bebe, ali je bitnije da beba raste srecna i zadovoljna uz mamu koja nije nervozna i opterecena sa tim sto ne moze da doji. Vjerujem da ti je prethodno dvoje djece zdravo i srecno i da im nista ne fali sto nisu sisali. Samo smireno i nemoj da te pogadja to sto neko kaze da se nisi dovoljno trudila...sve se mi trudimo za svoju djecu da im pruzimo najbolje...[sm=smiley31.gif]

pocahontas -> RE: Dojenje - vase iskustvo II deo (22.3.2013 23:54:42)

IZVORNA PORUKA: jovicaa

i maksim to sad radi, sutira me, cupa sisu rukama, sisa minut pa nabije ruku u usta i izgura sisu... i taaaaako, vrlo nam je zabavno.
a juce je toliko daleko otisao da je drzao stopala u sakama jedno u jednoj, drugo u drugoj i u toj nenormalnoj pozi sisao[sm=smiley36.gif]

ovo je nasa standardna poza [sm=smiley36.gif]

magde -> RE: Dojenje - vase iskustvo II deo (22.3.2013 23:55:25)

naravno DA milsim hvala bogu ne fali im nista moja mama me je doila kazu da je nasledno nema veze evo svekrva nije doila pa imunitet kod njene decu je odlican...dajelo sve od sebe i presrecna sam sta cu opet biti mama

pocahontas -> RE: Dojenje - vase iskustvo II deo (22.3.2013 23:56:23)

LO potpisujem! [sm=bravo.gif]

jovicaa -> RE: Dojenje - vase iskustvo II deo (23.3.2013 0:26:52)

magde postoji jedna grupa na fejsbuku koja se zova moja podrska dojenju, na toj temi odgovaraju savetnice za dojenje, mozes tamo pitati sta te zanima, poslacu ti link na pp
mico evo jednog dobrog teksta KLIK, nadam se da ce te ovaj tekst razuveriti u vezi tvojih nedoumica. posto ja ne mogu da te ubedim... nadam se da ce pomoci

bojanica7 -> RE: Dojenje - vase iskustvo II deo (23.3.2013 3:48:42)

marta nije umela,ko gala, da odmah lepo zine i uhvali bradavicu i areolu, vec je hvatala samo bradavicu i cuclala ju je. u stvari, najveci problem je sto niuje htela mnogo da zine da mogu da joj uvalim sto vise... pa sam joj sto puta vadila da mi ne bi napravila ragade. izasao mi je samo jedan blister (kao providni plik), koji nije boleo, ali sam tacno videla da se uvecava kako ga nepravilno usisa.. no, nestao je posle nekoliko sati. i to sam vise nudila tu dojku s blisterom da rabije taj neki kanal ako se slucajno zacepio (citala bojanica o tome) al eto jucce smo naucili i sad zija i super cici... sisamo kad ocemo i koliko ocemo i zadovoljni smo.[sm=smiley1.gif]

jovicaa -> RE: Dojenje - vase iskustvo II deo (23.3.2013 7:50:07)

super bojanice...
mene ovaj maksim unistava, opet se digao u sest i sisao sto puta nocas[sm=smiley12.gif]

slavica. -> RE: Dojenje - vase iskustvo II deo (23.3.2013 8:24:37)

Zene drageeee....!!!
Davidu pre desetak dana nikao prvi zubic,gornja leva jedinica. Ubi me od tada. Jako trazi i voli da siki (u stvari,cesto i da samo drzi siku u ustima,ne i da vuce,ali ako mu ne dam,place). A sad mi se cini da je krenula i donja leva jedinica (totalno mu ludo nicu zubici!) I bas,bas me grize. Ne radi on to namerno,da mu je zanimljivo ili tako nesto,on je jednostavno radoznao,i okrece se na svaki sum,ali pri tom sisu ne ispusta iz usta! Ne znam,stvarno imam zelju i volju da ga dojim,ali stvarno,stvarno boli... Mogu da zamislim kako ce tek biti sa jos kojim zubom...

jovicaa -> RE: Dojenje - vase iskustvo II deo (23.3.2013 9:03:39)

slavice torbica je imala neki super savet koji je pronasla u knjizi pozitivna disciplina. kada te ujede spustis ga i iazdjes na minut dva iz sobe i vratis se, kazu da pomaze... ovaj mali jos ne grize, ali kada pocne sigurno cu pokusati sa tim..

zeljo -> RE: Dojenje - vase iskustvo II deo (23.3.2013 11:29:28)

Dojenje je za mene postalo jednako mucenju i maltretiranju!!!! Do nekih njenih 6 meseci je bilo OK, ali poslednjih 2 ipo meseca, ona bi samo da je na dojci. Cim je uzmem u ruke samo otvara usta i spusta se do grudi. Da je gladna, ne verujem, ima sva tri glavna obroka i jednu uzinu, i to su porcije obilne, jede koliko hoce. A izmedju SVIH obroka je sisanje i sisanje i sisanje. Nocu se budi po tri, cetiri puta, dakle meni zivot postaje pakao. Verovatno je i kod drugih mama isto ili slicno, ali moj licni dozivljaj svega ovoga je strahovit! Nisam je na vreme odbila (prvu sam devojcicu sa 6 meseci odbila i nikad nije imala problema zbog toga) pa neka mi ga sad.
Ona ni ne zna da se uspava bez sisanja, dudu nece, flasicu jos manje. Meni je sad frka i da je odbijem jer ne znam kako bih je onda uspavljivala! [sm=smiley36.gif] Cekam mamu da mi dodje u goste, pa da sa njom provodi noci, jer se mm odmah unervozi kad ne moze da je uspava [sm=smiley36.gif]

Olga75 -> RE: Dojenje - vase iskustvo II deo (23.3.2013 11:44:57)

IZVORNA PORUKA: mica0

nos joj cistim svaki dan, a on ai dalje mrda kad sisa, i to me iritira, tasman joj namestim siku ona izvuce i tako u nedogled, kako ovo da ispravim? Nekad me i ujede

moja je to radila , onako pusti pa se " zaleti " i uhvati ponovo
ja sam mislila da se igra [sm=smiley36.gif]

Sanja90 -> RE: Dojenje - vase iskustvo II deo (23.3.2013 11:46:48)

IZVORNA PORUKA: zeljo

Dojenje je za mene postalo jednako mucenju i maltretiranju!!!! Do nekih njenih 6 meseci je bilo OK, ali poslednjih 2 ipo meseca, ona bi samo da je na dojci. Cim je uzmem u ruke samo otvara usta i spusta se do grudi. Da je gladna, ne verujem, ima sva tri glavna obroka i jednu uzinu, i to su porcije obilne, jede koliko hoce. A izmedju SVIH obroka je sisanje i sisanje i sisanje. Nocu se budi po tri, cetiri puta, dakle meni zivot postaje pakao. Verovatno je i kod drugih mama isto ili slicno, ali moj licni dozivljaj svega ovoga je strahovit! Nisam je na vreme odbila (prvu sam devojcicu sa 6 meseci odbila i nikad nije imala problema zbog toga) pa neka mi ga sad.
Ona ni ne zna da se uspava bez sisanja, dudu nece, flasicu jos manje. Meni je sad frka i da je odbijem jer ne znam kako bih je onda uspavljivala! [sm=smiley36.gif] Cekam mamu da mi dodje u goste, pa da sa njom provodi noci, jer se mm odmah unervozi kad ne moze da je uspava [sm=smiley36.gif]

Moja deca su sisala i danju i nocu do godinu i nesto dana. Meni su sve to slatke muke,sad je prilika da se sa decom mazimo, ja gledam da iskoristim svaki trenutak i u dojenju i u mazenju i u posvecivanju paznje njima,godine brzo prolaze i za cas ce da porastu. ja jedva cekam da se porodim sa trecim i da ga dojim i drzim u rukama i da ga mazim i pazim.Uh jedva cekam[sm=smiley1.gif]

zeljo -> RE: Dojenje - vase iskustvo II deo (23.3.2013 11:54:00)

Ja jedva cekam da odrastu [sm=smiley36.gif] i da se igraju jedna sa drugom! Ne znam kolika je razlika medju tvojom decom, kod nas je 14 meseci. Valjda sam preumorna. Ali zaista je pakao, toliko i do te mere bi da sisa i to non-stop!
I da, smatram da ima i drugih nacina da se mazimo sa decom i da je dojenje samo jedno od njih. Da je tako onda bi deca trebalo da sisaju i sa 10 godina! [sm=smiley1.gif] Posvecivacemo mi njima paznju ceo zivot! [sm=smiley1.gif]

Sanja90 -> RE: Dojenje - vase iskustvo II deo (23.3.2013 12:04:00)

da,ali iskljucivo dojenje je najzdravija ishrana za bebu do 6 meseci,a sto duze dojenje samo poboljsava i stiti bebu i njen imunitet. I kod mene je mala razlika izmedju dece. Izmedju Starije i mladje 14 meseci,kao i kod tebe,a izmedju mladje i ove trece bice 2god, veoma male razlike, a ja imam 23god. Nemam nikakvu pomoc oko dece,suprug, ja i deca zivimo sami i lepo nam je[sm=smiley1.gif]

Sanja90 -> RE: Dojenje - vase iskustvo II deo (23.3.2013 12:14:10)

Podelicu sa vama bitnu stavku vezanu za majcino mleko (kao savetnica i kao neko ko se susreo sa time) verovatno dosta vas zna za to,ali za one koje ne znaju.
Poznato je da je majcino mleko izuzetno zdrava hrana za novorodjencad,ali je tako i izuzetan lek.
Recimo moj suprug je, dok sam dojila,dobio konjuktivitis,mast za oko nista nije pomagala,ukapala sam mu uvece malo mog mleka u oko i sutradan je vec bilo poboljsanja,za dva dana konjuktivitis je prosao,takodje je majcino mleko dobro ukoliko se posecete,opecete itd.namazite svojim mlekom i brze ce da prodje nego kad bi ste mazale bilo kojom drugom kremom. Takodje je majcino mleko dobro za novorodjencetu kozu,umivanjem majcinim mlekom kod beba nestaju bubuljice i crvenila i koza ima bude izuzetno meka i cista. Pomaze i kod ragada(ispucalih bradavica) posle svakog podoja premazite bradavice svojim mlekom i pustite da se osuse na vazduhu primeticete poboljsanje.
Postoji jos mnogo primera vezanih za majcino mleko,ja sam navela samo neke povrede sa kojima se cesto srecemo.

zeljo -> RE: Dojenje - vase iskustvo II deo (23.3.2013 12:25:41)

ne sporim ja da je majcino mleko najzdravije za novordjnce [sm=smiley1.gif] Ali kad dojenje postane mucenje, onda je vreme da se prekine, jer meni ne pricinjava vise zadovoljstvo. A hvala Bogu, obe su zdrave i bez mog mleka.
Sto se tice lekovitog dejstva majcinog mleka, uverili smo se i sami nebrajano puta [sm=smiley1.gif]
Blago tebi kad sve stizes. I mi zivimo sami. Organizujemo se odlicno, i stizemo oboje da radimo!

Sanja90 -> RE: Dojenje - vase iskustvo II deo (23.3.2013 12:40:48)

Nemoj pogresno da me shvatis,ali zar nisu bitnije bebine potrebe,tebi je mucenje,a za bebu? Ok ti tako zelis,ali posao majke nije lak zadatak i kod prepreka ne treba odustajati,vec biti istrajan,jer nas tek cekaju prave prepreke i prava mucenja. A ovo sto sam napisala za majcino mleko bilo je za sve zene ovde tj.vise za one koje to ne znaju.[sm=smiley1.gif]

jovicaa -> RE: Dojenje - vase iskustvo II deo (23.3.2013 13:14:28)

joj ne znam... ja bas uzivam, jeste da bih volela da ne sisa 150 puta nocu, ali nekako mislim da je faza i da ce proci...

Sanja90 -> RE: Dojenje - vase iskustvo II deo (23.3.2013 13:17:21)

IZVORNA PORUKA: jovicaa

joj ne znam... ja bas uzivam, jeste da bih volela da ne sisa 150 puta nocu, ali nekako mislim da je faza i da ce proci...

sad mi pade napamet,to je odlican izgovor da se odmoris[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Ja sam dojenje koristila i kao izgovor kad me nesto mrzi da uradim,samo kazem moram da podojim bebu,aj ti uradi to i to i mm to uradi umesto mene[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Moiraina -> RE: Dojenje - vase iskustvo II deo (23.3.2013 14:33:54)

IZVORNA PORUKA: Olga RR

IZVORNA PORUKA: mica0

nos joj cistim svaki dan, a on ai dalje mrda kad sisa, i to me iritira, tasman joj namestim siku ona izvuce i tako u nedogled, kako ovo da ispravim? Nekad me i ujede

moja je to radila , onako pusti pa se " zaleti " i uhvati ponovo
ja sam mislila da se igra [sm=smiley36.gif]

Ovo isto moj radi, pusti pa me pogleda i onda kez, i onda opet uhvati i tako... igra se dete [sm=smiley36.gif]

MarijaBg -> RE: Dojenje - vase iskustvo II deo (23.3.2013 21:23:03)

Zeljo, ja te skroz razumem! Meni je tako bilo sa Natalijom, od prvog dana je zelela da visi na sisi non-stop, prvih mesec mi je sve to bilo divno, nije mi bilo tesko, ali kad je vec pocela da jede, dobila zube, smucilo mi se sto ne mogu da se opustim 2 sata a da ona ne trazi da sisa. Toliko sam bila neispavana da nisam znala gde se nalazim, mm radi po ceo dan, nas dve same... 1000 puta sam jela sa njom u rukama, trpela da ne idem u wc, jer ona visi na sisi po pola sata-sat, tako se uspavljuje, tako se smiruje... Ali sam imala veliku pomoc mm, prestala sam da joj dajem nocu da sisa kad je imala 9 meseci. On je sa njom u sobi spavao i nosao kad zaplace, ja pobegla u drugu sobu. 3-4 noci je bio haos, posle ttoga se jos vise od mesec dana budila, ali zaspi odmah. On je uzme, malo nuna i spusti, ona odmah nastavi. Jedne noci je prestala da se budi i vise se nije budila, sem kad je nesto boli ili je bolesna [sm=smiley1.gif]
Inace zadnja 2-3 dana se i sa ovom malom mucim, imala je par dana dosta slina, nakupio joj se slajm, pa ga malo-malo povrati i davi je dok sisa [sm=smiley13.gif] Danas je 3 puta povratila, taman se lepo najede i sve ispovraca. Posle toga opet sisa, ali nema toliko puno mleka da jako ide, a ona vec umorna od svega, sisa malo, pa zadrema, pa se probudi posle pola sata, pa opet i takooo [sm=smiley13.gif]

jovicaa -> RE: Dojenje - vase iskustvo II deo (23.3.2013 21:55:15)

joj marija, nadam se da ce brzo proci taj slajm[sm=smiley31.gif]

bojanica7 -> RE: Dojenje - vase iskustvo II deo (24.3.2013 1:30:04)

marija, toliko sam se prepoznala u tvojim recima: trpela da piskimm, jela s njom u narucju... (sve sam to radila dok bi mi gala visila na sisi)[sm=smiley36.gif]

sanja, cija si ti savetnica? mislim kojeg udruzenja? posto sam ja krenula na obuku za savetnice za dojenje udruzenja roditelj[sm=smiley1.gif]

Sanja90 -> RE: Dojenje - vase iskustvo II deo (24.3.2013 9:52:21)

Bojanice i ja isto[sm=smiley36.gif] Samo sto sam ja kad se zavrsila obuka tu i stala,jer mi je starija cerka bila mala,a suprug morao da radi,ali steceno znanje sam sirila dalje,prvo je to bilo u okviru prijatelja i porodice,pa prijateljima mojih prijatelja, i evo sad ovde. Zao mi je sto mlade majke sa jednim ili vise dece (zavisno koliko iskustva imaju sa dojenjem) brzo prestaju sa istim zbog raznih poteskoca i zbog toga sto svima veruju i slepo slusaju,a ne misle o tome sta je najbolje za svoju decu. Cak ima i onih koje odustaju zbog hira(ugojicu se,ne mogu da izlazim,necu da dojim itd.) zalosno skroz,a koliko znam u Srbiji zene koje doje svodi se na manje od 13%

Stranica: <<   < Prethodna stranica  55 56 [57] 58 59   Sledeća stranica >   >>