RE: Dojenje - vase iskustvo II deo (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Dojenje i dopuna dojenju

Poruka

Sanja90 -> RE: Dojenje - vase iskustvo II deo (21.3.2013 11:55:03)

Normalno je da kad se uvede nemlecna hrana da se mleko smanji. Nemoj da budes u frci dok se god beba doji pa makar i po tri podoja na dan mleka ce biti,ako je jos i dojis nocu nema potrebe da brines. Koliko ti je stara beba? i sto manje razmiljas bolje i za tebe i za bebu,jer svako nerviranje usporava protok mleka

pocahontas -> RE: Dojenje - vase iskustvo II deo (21.3.2013 12:09:42)

ima 6 meseci i 10 dana...ne znam, primetila sam da mi grudi ujutru uopste nisu onoliko tvrde koliko su bile, do pre 5 dana su ujutru bile kao kamen, a sada su dosta mekse...ona sisa ujutru izmedju pola osam i devet (zavisi kad se probudi) pa onda sisa posle dva i po sata, pa ruca povrce, sisa opet oko pola cetiri, cetiri, jede pahuljice oko 18, 18.30h i sisa pre spavanja u 20.30h, ne dojim je nocu vec skoro cetiri meseca..

pocahontas -> RE: Dojenje - vase iskustvo II deo (21.3.2013 12:12:06)

primetila sam i da su mi grudi skrooooz mekane za ovaj podoj dva i po sata nakon jutarnjeg...:(

Sanja90 -> RE: Dojenje - vase iskustvo II deo (21.3.2013 12:12:56)

A sto je ne dojis nocu??? kad si uvela kasice??? jel se najede pa se nocu ne budi?? Izvini na pitanjima,ali ti si prestala da je nocu dojis kad je imala samo 2 meseca[sm=smiley3.gif]

minna -> RE: Dojenje - vase iskustvo II deo (21.3.2013 12:18:01)

pocahontas, normalno je da ce se smanjiti, kako se potraznja smanjujue, smanjivace se i mleko, ali tada ce imati obroke cvrste hrane, a mleka ces imati dovoljno kad su vam podoji na redu. A normalno je i da se grudi ne prepunjavaju onako i da budu teske, a mleka ima, ja sam isto u tom periodu imala osecaj da su prazne jer su bile lagane, ali mleka je bilo i dojila sam normalno do posle 1.rodjendana

pocahontas -> RE: Dojenje - vase iskustvo II deo (21.3.2013 12:26:56)

ne dojim je nocu jer se ne budi... a uveli smo pahuljice 4 dana pred punih sest meseci.
joj minna valjda ce i kod mene biti tako, danas su bile nesto previse mekane pa sam se bacila u frku, i dalje pijem puno tecnosti, hipp caj tri puta dnevno i trudim se da jedem redovno (sto mi bss ne polazi za tukom jer mi se apetit jako smanjio).

mica0 -> RE: Dojenje - vase iskustvo II deo (21.3.2013 12:28:45)

Otkako dojim bez silikonske, N. trazi na sat i po, dva da sisa, da li je normalnno to?

Sanja90 -> RE: Dojenje - vase iskustvo II deo (21.3.2013 12:30:13)

Pocahontas onda si imala srece sto se ne budi nocu[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] samo opusteno imaces mleka dovoljno za svoju bebu. Ako su grudi mekane ne znaci da nema mleka,beba posisa i sama sebi navlaci onoliko koliko joj je potrebno,tako da nemoj da ti bude frka. Samo se opusti i ne razmisljaj previse.

Sanja90 -> RE: Dojenje - vase iskustvo II deo (21.3.2013 12:31:47)

IZVORNA PORUKA: mica0

Otkako dojim bez silikonske, N. trazi na sat i po, dva da sisa, da li je normalnno to?

sasvim normalno,nista ne brini,samo je ti doji na zahtev i nema sta da brines,koliko beba ima? jel 3 meseca? verovatno prolazite i kroz skok u razvoju.

mica0 -> RE: Dojenje - vase iskustvo II deo (21.3.2013 12:44:02)

Za 3 dana puni 3 meseca.. I cini mi se da mi se ne napune dojke tolko brzo. Sanja desava mi se i to da beba sisa aktivno 5 minuta, pa onda siki 3, 4 puta p apomeri glavu, pa ponovo tako jos 10 min, sta znaci to?

Sanja90 -> RE: Dojenje - vase iskustvo II deo (21.3.2013 12:47:52)

Samo je ti doji na zahtev beba sama sebi navuce mleko,a inace kao sto rekoh prolazite kroz skok. A to sto sisa aktivno 5min.pa siki 3,4 puta pa pomeri glavu,moze biti da joj je zapusen nosic,pa da malo teze dise.

jovicaa -> RE: Dojenje - vase iskustvo II deo (21.3.2013 12:53:48)

micooo vec smo ti vise puta sve rekle da je normalno da sisa i sto puta dnevno... ne brini[sm=smiley31.gif]
evo ako ti je za neku utehu, maksim koji ima cetiri meseca i tri nedelje i treba vec uveliko da bude uobrocen po misljenju mnogih, je sisao:
u 2 ujutro, pa u 5, pa u 7 h i mislim da je jos jednom nocas ali se ne secam tacno kad, pa u 11 h, pa u 12 i 30 h, i sad ce opet sto posto uskoro [sm=smiley36.gif]
ne brini. on dobro napreduje, vidi se da je fino podgojen i puni pelene, svi pedijatri su mi rekli da je super i da samo nastavimo sa sisanjem, a vidis kako nekad sisa i na sat, sat i po. ne brini! a to sto nekad sisa pet a nekad 15 minuta, je ja mislim zbog toga sto bebe kada sisaju zadovoljavaju i zedj i glad. i onda kada su samo zedne sisaju krace, a kada su i gladne duze... to je neka moja logika.

jovicaa -> RE: Dojenje - vase iskustvo II deo (21.3.2013 12:54:54)

sanja kada prevuces misem preko imena korisnica videces tickere na kojima pise koliko su nam stara deca. mozes i ti da napravis ticker, postoji tema kako da napravim ticker. ukucaj u pretrazivacu, meni nesto ne radi dobro rr na kompu pa ne mogu ja da ti nadjem temu

Sanja90 -> RE: Dojenje - vase iskustvo II deo (21.3.2013 12:56:46)

Ma znam za to al zaboravim[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] a mene mrzi to da pravim...ne snalazim se bas u tome[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

mica0 -> RE: Dojenje - vase iskustvo II deo (22.3.2013 22:15:19)

nos joj cistim svaki dan, a on ai dalje mrda kad sisa, i to me iritira, tasman joj namestim siku ona izvuce i tako u nedogled, kako ovo da ispravim? Nekad me i ujede

Sanja90 -> RE: Dojenje - vase iskustvo II deo (22.3.2013 22:20:56)

Pa cim te ujede verovatno je muce desni(uskoro ce zubici[sm=smiley36.gif]) jel imas neke igracke glodalice ima da se kupe u apoteci u njima se nalazi voda i stavis u frizider da se ohladi i das joj da cese desni. Nazalost ne mozes to da sprecis to je sve normalno...

mica0 -> RE: Dojenje - vase iskustvo II deo (22.3.2013 22:24:41)

imam tu vodenu glodalicu, ali ona jos ne ume da hvata rucicama, 3 meseca ima puna za dva dana, ali bukvalno sisa 5 do 10 min, onda izvuce pa uhvati sama, izvuce i tako u nedogled

pocahontas -> RE: Dojenje - vase iskustvo II deo (22.3.2013 22:28:08)

mico, moja beba je to radila kad je bila kao tvoja i radi jos uvek, ponekad, samo budi strpljiva, ja nesto ne verujem da su zubi jer mislim da je rano, ali mozda i nije[sm=zmeden.gif] moja to ume da radi kad joj je jak mlaz mleka. samo se naoruzaj strpljenjem, lepo je vrati na siku i nastavite.

Sanja90 -> RE: Dojenje - vase iskustvo II deo (22.3.2013 22:51:11)

Muce je desni.
Pocahontas nije rano,nekim bebama izadju zubici vec sa 2,3,4meseca tako da je sad to normalna stvar,ne treba brinuti.

little_one -> RE: Dojenje - vase iskustvo II deo (22.3.2013 23:04:00)

IZVORNA PORUKA: mica0

imam tu vodenu glodalicu, ali ona jos ne ume da hvata rucicama, 3 meseca ima puna za dva dana, ali bukvalno sisa 5 do 10 min, onda izvuce pa uhvati sama, izvuce i tako u nedogled

ovo je definitivno faza...i nama se to desavalo, ali prvo se pocela otimati i nije htjela da siki na rukama, pa sam joj prvo promijenila polozaj (na kraju sam vidjela da polozaj nije nista popravio) tako da smo ostali na lezecem dojenju, svako malo je trgala siku i pustala pa hvatala pa pustala a pogotovo ako se nesto cuje da neko hoda po kuci ili da se nesto desava oko nje (neka imaginarna tacka na zidu). Od tog silnog prekidanja, nekad nisam vise znala da li hoce samo da podrigne ili se zeza. Pokusaj da je podrignes pa da nastavite sa sikenjem.

jovicaa -> RE: Dojenje - vase iskustvo II deo (22.3.2013 23:09:41)

i maksim to sad radi, sutira me, cupa sisu rukama, sisa minut pa nabije ruku u usta i izgura sisu... i taaaaako, vrlo nam je zabavno.
a juce je toliko daleko otisao da je drzao stopala u sakama jedno u jednoj, drugo u drugoj i u toj nenormalnoj pozi sisao[sm=smiley36.gif]

mica0 -> RE: Dojenje - vase iskustvo II deo (22.3.2013 23:11:29)

little one tacno tako kao sto si opisala

little_one -> RE: Dojenje - vase iskustvo II deo (22.3.2013 23:23:42)

Mico, samo nemoj pomisliti da nemas mlijeka, izdrzi tu fazu...kad bas pretjera ja sam znala da joj prekinem podoj, pustim je da se izigra ili je presvucem, nesto promijenim i za nekih pola sata dam ponovo. Obicno bi tada sikila normalno...sada je sve ok ali je uobrocila se a tako je cini mi se i pocelo uobrocavanje...sada vise to ne radi, ako i radi to je samo da mi stavi do znanja da hoce da podrigne ili da joj je mozda nosic zapusen...to je prvo sto provjerim prije svakog podoja..inace po podoju ima minimum 2 podrigivanja.

magde -> RE: Dojenje - vase iskustvo II deo (22.3.2013 23:26:09)

imam jedno itanje..ja ni jedno ni drugo nisma doila....nisam imala mleko sta da radim..u toku bremenosti nisam bas pila tecnoste kao i obicno nekako i nisam ni po vodu ..pila sam samo kad sam se porodila da bih dobiila mleko mozda je kasno billo neznam..dali ima veze da pijem vodu da bih imala proizvodnje mleka....i dali pomazi elektricne pumpe da bih stvorilo neko mleko zasto nemam ni pupke....reklli su mi da nabavim u skopje biljni neki caj za mleko u bilnu apteku uzecu ga sutra eto ok uzecu i neke druge veoma skupe silikonske bradavice ok i to cu da se spremim jednostavno zelim sve da probam..jel istina da kod neke zene de dolaze do laktaciju???ocajna sam i daj mi bar odgovorite nesto oko ovo sta da radim ovaj put.....

little_one -> RE: Dojenje - vase iskustvo II deo (22.3.2013 23:36:48)

Magde, mislim da pijenje tecnosti u trudnoci nema veze sa uspostavljanjem laktacije i nadolazenjem mlijeka. MOzda bi bilo najbolje da potrazis neko savjetovaliste za dojenje ili pomoc nekog dr jer cinjenica je da nekad zena prosto nema mlijeka a moguce je da nesto to ometa.

Evo sta sam ja radila i nemam pojma da li je to pomoglo. Od 8 mjeseca sam mazala bradavice ad kapima i kad sam se porodila, jos u porodilistu, stavljala sam bebu na grudi sto vise i budila je namjerno da bi sisala. Kada bi je odnijele sestre, ja sam masirala grudi kruznim pokretima jer takva masaza navodno stimulise nadolazenje mlijeka. I to sam radila vecinu vremena kad beba nije bila kod mene ili ja nisam spavala. Drugi dan od poroda mi mlijeko jos nije bilo nadoslo i ja sam vec pocela da panicim, pa mi je muz donio caj za dojilje pa sam i to pila...i negdje ujutro 3dan mi je nadoslo mlijeko...prva dva dana se jedva kap mogla iscijediti a beba je sisala u prazno..

Stranica: <<   < Prethodna stranica  54 55 [56] 57 58   Sledeća stranica >   >>