|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  67 68 [69] 70 71   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo
22.4.2013 12:56:28   
Verolina

IZVORNA PORUKA: mine

Ja bih batalila hsg i radila odmah laparo. Samo zbog vremena. 2 muve jedniim udarcem.

Isto razmisljamo.user posted image

Sve zelje su izasle iz mene. Potrosila sam ih na druge. I sad vise ne znam kako se zeli. Ne znam kako se nada.Zelim da mi se vrati ista kolicina dobra koju sam drugima zelela. Zelim ponovo zelju u sebi. Zalim da budem sebicna.

(odgovor članu mine)
Direktna veza do poruke: 1701
22.4.2013 12:57:18   
astera
Radila sam i hormone stitne ali mislim da su mi oni ok:

T3 1.9 REF VR 1.2-2.6
TSH 1.450 0.400-4.000
FT4 12.3 10.3-23.1
TG ANTITELA <20 <40
ANTI TPO <10 <34

(odgovor članu astera)
Direktna veza do poruke: 1702
22.4.2013 13:00:44   
mine
Verolina dvojniceuser posted image
Ja na svojim greskama ucimuser posted image
(Ja bih inace hsg ukinula)....aj kad neko ima 23 godine pa moze mic po mi da ide al sa 32, aj malo hsg, pa opustanje, pa laparo pa aj da vidimo posle laparo jel ok...okrenes se a ono 34-ta kuca na vratima.
Jok vala-odmah laparoskopija- dijagnostika i sredi sta ima.
IZVORNA PORUKA: Verolina

IZVORNA PORUKA: mine

Ja bih batalila hsg i radila odmah laparo. Samo zbog vremena. 2 muve jedniim udarcem.

Isto razmisljamo.user posted image

(odgovor članu Verolina)
Direktna veza do poruke: 1703
22.4.2013 13:01:52   
astera
Hvala za podrsku!
Bas sam se skljokala nesto kad mi je pomenula VTO. Ali sta je tu je. Doduse i A Jurisic(kod njih se lecim) mi je rekao da odmah idem na podvezivanje jajovoda i VTO a pre toga vrv laparoskopija, Ja sam vec bila na jednoj lap pre 3 godine kada su mi skinuli tu cistu tako da vec znam sta me ceka. Zanimalo me samo sta sad s ovim FSH jer je visok i da li ima sanse s takvim hormonima uopste ostati prirodno ako su mi jajovodi eventualno prohodni....ali sad sta bi bilo akd bi bilo.

(odgovor članu Verolina)
Direktna veza do poruke: 1704
23.4.2013 11:04:37   
astera
Devojke, cula sam se sa dr, kaze da jeste malo visi FSH ali da u principu nije losa slika mojih hormona s tim sto bi vrv imala neku terapiju za taj FSH da mi se snizi u sl VTO. Malo me utesila:)

(odgovor članu astera)
Direktna veza do poruke: 1705
30.4.2013 13:24:10   
Meli78
Pozdrav svima

Sad se spremamo za prvu VTO posle 3 neuspesne inseminacije i upravo sam dobila rezultate hormona

FSH 6.2
LH 6.2

jos sam nova u ovome ali sam vec dosta istrazivala i koliko sam shvatila FSH treba da bude malo veci od LH za ovulaciju

Da li neko moze da mi kaze sta zanci ako su mi potpuno iste vrednosti??

Hvala unapred user posted image

(odgovor članu astera)
Direktna veza do poruke: 1706
30.4.2013 13:32:33   
Verolina
Pa to je savrsen odnos-jedan prema jedan. Sve je super.

Sve zelje su izasle iz mene. Potrosila sam ih na druge. I sad vise ne znam kako se zeli. Ne znam kako se nada.Zelim da mi se vrati ista kolicina dobra koju sam drugima zelela. Zelim ponovo zelju u sebi. Zalim da budem sebicna.

(odgovor članu Meli78)
Direktna veza do poruke: 1707
30.4.2013 13:48:40   
Meli78
Hvala puno na odgovoru
Vec postajem paranoicna, za svaku sitnicu me hvata panika, cimamo se po lekarima vec godinu dana i konacno smo stigli do toga da mozemo da predamo papire za VTO i sad se bojim da nas ne odbiju zbog necega

inace ostali rezultati su na prvi pogled meni Ok, jedino prog visi ali sam uzimala utrogestan dve nedelje posle inseminacije pa moguce da je zbog toga ???

TSH 2.16 (0.35-4.94)
FT4 15.3 (9.1-19)
FT3 4.2 (2.6-5.7)
FSH 6.2 (3.35-21.63)
LH 6.2 (2.39-6.6)
PROL 14.6 (5.2-26.5)
EST 23 (21-251)
PROG 1.2 (0.3-0.9)
TEST 1.28 (0.38-1.97)

(odgovor članu Verolina)
Direktna veza do poruke: 1708
2.5.2013 0:11:51   
degu
Meli meni tvoji hormoni izgledaju super user posted image
Moji hormoni pre 2 godine:

IZVORNA PORUKA: degu

TSH 6.68 / ref.vr. 0.4-4.0
T3 1.99 / ref. vr. 1.1-2.6
T4 114 / ref.vr. 58.0-161.0
FSH 8.61 / ref.vr. 2.8-11.3
LH 17.2 / ref.vr. 1.1-11.6
Prolaktin 975 / ref.vr. 95-700
ESTRADIOL 30.8 / ref.vr. do 160
testosteron 1.72 / ref.vr. do 2.8

i sada:

TSH: 3.64 (0.35-4.94.)
T3: 1.18 (1.0-2.7)
T4: 111 (60-160)
FSH : 5.2 (3.35-21.63)
LH:8.3 (2.39-6.60)
Prl : 15.6 (5.2-26.5)
Estradiol: 45(21-251)
Prog:1.3 (<0.3-0.9)
Testost:1.67 (0.38-1.97)

Meni se čini da ide na bolje user posted image tsh je opet skočio, nadam se da je od stimulacije, jer je pre toga bio 0.74, u svakom slučaju ću ga ponoviti, pa opet korigovati dozu eutiroxa ako treba. user posted image

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

(odgovor članu Meli78)
Direktna veza do poruke: 1709
2.5.2013 0:20:04   
imperial
Degu,u odnosu na pre dve god,sad su ti rez.mnogo bolji,još ti je TSH malo viši iako je u granicama normale,ti ćeš to već korigovati i malo ti je prog.viši jel tako,sve ostalo okuser posted image

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 1710
2.5.2013 15:24:42   
degu
Ne znam šta je sa progesteronom, možda se još nije vratio na bazalnu vrednost user posted image ili ga još nisam izlučila od silnih kljukanja s njim, mada prethodni mesec sam pauzirala, u martu sam radila IUI. U svakom slučaju sam zadovoljna što se lh ovako spustio i što sam potvrdila sebi makar da nemam problem sa prolaktinom, to me je kopkalo. Samo mi nije jasno kako je fsh ovoliko manji, sve mislim da mi nisu uradili kako treba prošli put. Pre 4 godine mi je bio oko 4, pa onda za dve godine 8, pa onda za još dve 5 user posted image ja čas starim, čas se podmlađujem user posted image

(odgovor članu imperial)
Direktna veza do poruke: 1711
7.5.2013 18:40:36   
plačljiva
Draga moja maslačak i ostale drugarice,molim Vas da mi malo pomognete i da zajedno rastumačimo moje hormone...3 dc(nije bio neki ciklus jer je rađeno mesec dana posle vto...)
FSH 5,4
LH 2,3
PROLAKTIN 420
ESTRADIOL 269 pg/ml
PROGESTERON 0,31 ng/ml
TESTOSTERON 0,65
DHEA-S 6,30 umol/l
ANDROSTENDION POVEĆAN 15,6 nmol/l-šta to može da bude
štitna žlezda je odlična...

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 1712
9.5.2013 10:55:15   
Maslacak15
draga placljiva,

Estradiol je pevisok za pocetak ciklusa, ukazuje na to da je preostala neka cista iz prethodnog. Jel radjeno direktno posle VTO ili prvi naredni put? Mislim VTO nije uspela pa si dobila i onda posle sledeceg dobijanja si radila analize ako sam dobro shvatila? Tesko je sta reci bez ultrazvuka ali ovaj estradiol je na nivou zrelog folikula sredinom ciklusa a nikako na pocetku istog. Povisen androstenedion moze da ukaze na problem sa nadbubreznom zlezdom. Uradi 17-OH progesteron i ACTH narednog puta i ponovi androstenedion- to ti je moj savet... Sve je resivo, nemoj da se brines. user posted image

(odgovor članu plačljiva)
Direktna veza do poruke: 1713
9.5.2013 15:43:33   
madre
degu, sta mislis zbog cega se lh tako lepo spustio?

Zivi za svoje hocu, a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 1714
9.5.2013 21:45:12   
degu
Madre ja već 2 godine pijem gluformin tako da je moguće da je to imalo uticaja, mislim da je negde Maslačak pisala da gluformin deluje na čitav organizam i da reguliše višak muških polnih hormona, koji u mom slučaju i izaziva taj visok Lh. Nadam se da će nam se Maslačkić javiti kad stigne od bebica, baš i mene zanima, a zanima me i taj moj višak progesterona sad.

(odgovor članu madre)
Direktna veza do poruke: 1715
9.5.2013 23:13:27   
plačljiva
Maslačak,hvala ti puno,puno na odgovoru.user posted image

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 1716
10.5.2013 22:32:44   
madre
danas sam bila kod endokrinologa i video je moje rezultate hormona od novembra prosle godine:
FT3 - 4,70
FT4 - 19,95
TSH - 2,16
FSH -8,37
LH - 15,0
Prolaktin - 235,9
Estradol - 90,4
Progesteron 1,05
Testosteron - 1,17

i rekao da bi mi uveo kontraceptive bar 3 meseca da mi se jajnici i hipofiza malo odmore, pa cemo posle raditi stimulaciju ovulacije ukoliko bude potrebno.
znaci, kaze da nema sanse da imam PCOS ( s obzirom na to da nemam problema sa kilogramima, maljama, aknama i uz normalne vrednosti androgena) i da ne treba da radim ogtt i inslin, iako sam menstruaciu imala 23. novembra pa 16. marta i od tada nista.
sta vi kazete?user posted image

< Poruku je uredio madre -- 10.5.2013 22:35:37 >

(odgovor članu plačljiva)
Direktna veza do poruke: 1717
12.5.2013 16:46:58   
degu
Madre ako uporediš moje i tvoje hormone videćeš da nema tu baš neke razlike a meni je dijagnostikovan PCO. Nemam ni ja kompletan sindrom, gojaznost, maljavost, masnu kožu...ako mi ne veruješ imaš par slika u mom albumu user posted image To što je testosteron u granicama referentnih vrednosti ništa ne znači, trebalo bi ipak da bude malo niži. Mislim da trebaš da se posavetuješ sa još nekim dr-om i da uradiš taj ogtt sa insulinemijama, pokušaj da nađeš reproduktivnog endokrinologa. Ništa to nije nerešivo i par meseci kontracepcije bi malko pomoglo ili par meseci siofora ako je malo povišen insulin, a možeš i sa klomifenom da pokušaš za drugu bebicu ako je želiš. U svakom slučaju ima rešenja.

(odgovor članu madre)
Direktna veza do poruke: 1718
12.5.2013 17:25:16   
madre
degu, hvala ti, vec sam pomislila da me niko ne voliuser posted image
on je rekao da mora vise kockica da se poklopi da bi mogao da da tu dijagnozu, za sada mi pise samo oligomenoreja.
ja dok ne skinem fiksnu protezu i ugradim implatant ne smem da se igram i radim na bebi, zbog tih anestezija i tako to... sto ce reci bar dva meseca, zato mi je on dao konraceptivne pilule da ih pijem 3 meseca i onda da radimo na bebi i ukoliko bude bilo potrebe za stimulacijom ovulacije uzimacu klomifen. on je vec drugi koji mi je vrlo slicno rekao, e sad grese oni ili taj tvojuser posted image

< Poruku je uredio madre -- 12.5.2013 17:26:39 >

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 1719
12.5.2013 17:40:47   
Verolina
Madre, ma nece ti ni trebati stimulacija nakon kontracxeptiva.

(odgovor članu madre)
Direktna veza do poruke: 1720
12.5.2013 17:48:56   
madre
nadam se, verolinauser posted image
samo nikako da provalimo zasto mi toliko dugo izostaju ciklusiuser posted image nesto sam citala o nedostatku vitamnina d, ne znam da li da uradim i tu analizu?
on je rekao da se dogovorim sa ginokologom koje pilule da uzmem, a on kaze mozes jasmin, mozes jaz, mozes logest, ma sve mozeuser posted image ja sam se uplasila da cu dobiti za vikend pa sam kupila yazz, ali izgleda da necu pa cu sutra pitati ginekologa, jer sam na yasmin jako lose reagovala, kao i na diane 35... inace ih jako lose podnosim, tako da se nikako ne radujem toj terapiji, ali sta je tu je. inace, poslednja menstruacija mi je bila 16 marta, a pre toga 23 novembra i sad osecam da cu dobiti samo ne znam kada!

(odgovor članu Verolina)
Direktna veza do poruke: 1721
12.5.2013 20:55:23   
degu
Ma da li je pco il nije, nije ni važno, važno da se tebi stanje reguliše. Idi što više na sunce, da organizam sam stvara vitamin d. Inače su meni ciklusi ranije bili na 35-50 dana i dr-i su mi govorili da su mi jajnici tj levi jajnik blago mikrocističan, tek kad smo počeli da se lečimo od steriliteta sam dobila pravu dijagnozu pco od specijalista za sterilitet. Sad su mi ciklusi na 28 dana, zadnjih ne znam koliko meseci i uvek se iznenadim user posted image

(odgovor članu madre)
Direktna veza do poruke: 1722
12.5.2013 22:56:56   
madre
bravo za cikluseuser posted image
ne znam stvarno sta bih mogla jos od analiza da uradim, sve sto sam uradila je u redu, tako da cu piti te kontraceptive iako ni tako nista necu uraditi po pitanju ciklusa - dugorocno... inace moji jajnici i dojke su uvek na uz mikrocisticni!

< Poruku je uredio madre -- 12.5.2013 22:59:29 >

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 1723
12.5.2013 23:03:22   
madre
da li je za ispitivanje AMH bitno koji je dan ciklusa? njega nisam radila, a ne znam ni da li je potrebno s obzirom ne one moje hormone gore??

(odgovor članu madre)
Direktna veza do poruke: 1724
12.5.2013 23:24:15   
degu
Madre eto ja bih ti savetovala da uradiš ogtt sa insulinemijama i možeš amh, on je kod žena sa pco malo povećan, eto i to ti može biti pokazatelj. Mislim da nije bitan dan ciklusa. Čitala sam nekad da postoji razlika između žena sa pco i žena koje imaju PCOSy. Znači ne mora biti u pitanju sindrom.
Ne znam da li si pokušavala sa nekim čajevima, virak lepo reguliše cikluse. Ja sam pre inseminacija pila jeanin kontraceptivne pilule, nisam imala nikakve nuspojave sem bolnih grudi i gubitka sexualne želje user posted image probaj sad yaz, nadam se da će ti odgovarati, al eto da imaš u vidu da postoje i ove pilule. Nekad davno sam i ja pila neke pilule, ne sećam se više ni koje, stalno sam krvarila i dobila fobiju od njih bespotrebno, bitno je samo naći nešto što ti odgovara.

(odgovor članu madre)
Direktna veza do poruke: 1725
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  67 68 [69] 70 71   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  67 68 [69] 70 71   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Ringerajina tabela za praćenje plodnih dana
Želite da zatrudnite, a ne znate kad vam je ovulacija? Volite prirodni metod kontracepcije? Pratite plodne dane pomoću R...
Praćenje ovulacije - ovulacijski testovi
Kako pratiti prirodni ciklus žene i određivati plodne dane pomoću ovulacijskih testova?

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here