|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  65 66 [67] 68 69   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo
2.4.2013 21:11:37   
17 joka
uz dobru terapiju sve ce biti ureduuser posted image

Što duže čekaš na nesto , više ceniš kad to dobiješ.Jer sve što je vredno imati ....VREDNO JE I ČEKATI...

(odgovor članu Jole84)
Direktna veza do poruke: 1651
2.4.2013 21:27:50   
Brendži
Verolina, hvala na odgovoru...uradiću za početak test na trudnoću, pa ukoliko je negativan, uradiću UZ...videla sam i ja po referentnim vrednostima da je estradiol previsok, a za ciklus sam mislila da je poremećen zbog terapije Chlomifenom

(odgovor članu Jole84)
Direktna veza do poruke: 1652
6.4.2013 20:49:43   
Brendži
Evo mene opet sa pitanjima ...doktorka mi je prepisala nakon onih rezultata hormona (koje sam spomenula u prethodnom postu na ovoj diskusiji) da pijem tablete za kontracepciju kako bih hormone dovela u red i pripremila se za VTO, jer izgleda od spontane trudnoće nema ništa...da li je to redovna procedura tj. priprema za VTO i da li tu ima nekih neželjenih dejstava (da ponovim:dva meseca sam pila klomifen za stimulaciju ovulacije i ništa se nije dogodilo,i s obzirom na moje godine doktorka je preporučila odmah da idem na VTO...pre ovoga sam imala jednu neuspelu spontanu trudnoću (2012 godine) koja je prekinuta u 11 nedelji) ?

(odgovor članu Brendži)
Direktna veza do poruke: 1653
7.4.2013 9:56:24   
Anoniman
imam pitanje za maslacak (nadam se da je tu)... naravno i za druge ako se razumeju.
imam hiperinsulinemiju, tj. nisam skorije proverala, ali prosle godine sam je imala. ako dodje do toga da koristim progesteron (utrogestan) da li ce to imati uticaja na moj hormonski status, posebno na insulin?
izvinjavam se ako pitanje zvuci glupo.. user posted image

(odgovor članu Brendži)
  Direktna veza do poruke: 1654
7.4.2013 10:26:14   
Anoniman
i ima li ikakve veze recimo insulin sa nedostatkom progesterona?

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1655
7.4.2013 10:28:41   
daca77
Macaki, mislim da nema uticaja, ali javice se neko ko se vise razume u ovo.
A ja sam juce ponovila hormone stitne i rezultati su sl.:
slobodni T4 je 89,4 a ref.vred. su od 59-153 nmol/l,
TSH je 1,6 a ref.vredn.su 0,3-6,2 miu/l.
Mislim da je sada sve ok.user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1656
7.4.2013 10:35:02   
milenatea
Macaki i mene to zanima.
Dacika, bravo za rezultate user posted image
Ja cu privatno kod endokrinologa uskoro da proverim opet insulinemije i da cujem misljenje. Nasla sam na kojoj cu klinici, ne mogu vise drzavno na endokrinologiji jer su UZASNI

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 1657
7.4.2013 10:38:09   
daca77
Hvala, milenatea...
U ambulanti, na endokrinologiji, cak da ti je sve savrseno, secer i insulin mora skociti...bar na mene tako deluju, ne znam...
Imas pp.

(odgovor članu milenatea)
Direktna veza do poruke: 1658
7.4.2013 10:40:32   
milenatea
Da Dacika, tamo mi je strava i uzas, tako da cu to da platim.

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 1659
7.4.2013 21:24:34   
Maslacak15
Macaki draga,

Uzimanje utrogestana nece uticati na insulinemiju. A sta ceti uopste utrogestan? Preventivno? Ako nisi bila na gluoforminu do sada mislim da nema potrebe uvoditi ga. Koliko se ja secam ti nisi nikad ni imala neku izrazenu rezistenciju. Mozda je najbolje da malo povedes racuna o ishrani ali sve bi trebalo da bude ok. Puno te pozdravljam.

(odgovor članu milenatea)
Direktna veza do poruke: 1660
7.4.2013 21:47:24   
Anoniman
hvala ti puno draga!
znas kako, od kada sam otkrila da sam u drugom stanju imam neznatno krem-braonkasto krvarenje, ne bih rekla ni krvarenje, nego vise sekret takve boje. ali imam ga skoro pa svakodnevno, i povremeno bolove u krstima i karlici.. moja dr nista nije htela da komentarise jer sam joj dosla trudna jedva 5 nedelja. kaze uu inostranstvu je praksa da nema ni jednog pregleda ni leka prva tri meseca, ni utrogestana, ni nicega.. meni sve to malo surovo zvucalo, posebno kada mi je rekla da je to toliko rano da mi tu nista posebno ne mozemo, samo da cekamo da vidimo sta ce biti. ja sam ga u prvoj trudnoci koristila od 7. do 36. nedelje. u 7. sam imala samo malecki braon trag, ufrkisala sam se i otisla odmah kod dezurnog dr jer je bio vikend. on mi je dao utrogestan. a mozda nije bilo neophodno jer je recimo to bilo vreme kada je trebalo da dobijem menst. da nisam bila trudna. isto se ponovilo i u 11. nedelji, malo obimnije, znaci tacno posle 4 nedelje. do kraja trudnoce sam ga koristila. tj. do ulaska u 9. meseci jer sam povremeno imala neke bolove, a plasila se da mi ne daju oralne tokolitike, pa se onda drzala njega.. ovo sad je malo drugacije.. imala sam implem. krvarenje 26. i 27 dana ciklusa.. pa par dana nista, i od tada skoro nedelju dana po malo krvuckam. imam UZ tek 15. 04. ali se razmisljam da odem sutra kod nje i zahtevam da preduzme sta zna i da mi pomogne da sacuvam bebu.
sto se hiperinsulinemije tice, pitala sam je to jos onog dana kada sam joj odnela betu da vidi, zanimalo me je da li moze izazvati spontani. rekla je da on vise smeta zacecu jer remeti kvalitet ovulacija i da je kod insulina ili-ili znaci ili smeta ili ne smeta. kaze vama ocigledno ne smeta.. jer sam ostala trudna skoro pa slucajno, samo jedan nezasticen odnos ovog meseca! a sve vreme sam se tripovala kako zbog tog insulina mozda i necu moci vise da radjam.. ona mi jos rece pa mozda ga vi vise i nemate, kad vam bas ni malo ne smeta. ja nisam imala terapiju nikakvu, secas se da smo komentarisale, ali sam sredila ishranu. nisam bas jako stroga, ali ne jedem slatkise, belo brasno isl.. znaci trudim se koliko god mogu da se zdravo hranim. znam da IR moze da se ppravi ishranom, ali ne verujem da bas moze da nestane.. uglavnom, ona rece da ovo sad prodje pa cemo i to pratiti, radicete ogtt, icicete kod endokrinologa da i ona proprati.. eto, pojma nemam. brinem da da ovo krvuckanje nema neke veze sa kompletnim mojim hormonskim statusom, ili sa tim insulinom. user posted image

(odgovor članu Maslacak15)
  Direktna veza do poruke: 1661
12.4.2013 15:05:07   
jela 76
Dođoh iz Leskovac, bate! user posted image

Izvadiše mi krv, uradiše uz, a pregledala me mlada dr. Milica. Sve je ok, pregledala moju dokumentaciju, koja je uredna, kao i svi rezultati koji su u referentnim vrednostima. Ali...! Tsh moram da spustim ispod 2, iako je moj 3,2 a gornja granica je 5,5.
Sad mi ništa nije jasno. Kaže, poželjno je da bude ispod 2. Zna li ko zbog čega ?! Malopre sam izvadila krv, sutra rezultat, pa ako je veća vrednost od 2, da počnem sa terapijom. user posted image Ali, od drugarice koja je lekar čuh da nijedan doktor neće da mi da terapiju, jer je tsh dobar. A?!
Inače sam od stimulacije dobila Gonal F. Za sada.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1662
12.4.2013 15:16:04   
MamaJaca
Jelo, TSH ispod tih 5.5 (ili manje) je ok za sve osim ako se ne zeli trudnoca. Tada preporucuju ispod 2. Mislim da ce ti svaki ginekolog koji je iole savremeniji, ili reproduktivni endokrinolog prepisati terapiju. Ja sam imala vrednost 3.3 i za mesec dana terapijom uz minimalnu dozu sam spustila na 2.4. Ne brini se, samo ti odi kod svog ginekologa i vidi sa njim sta dalje!

(odgovor članu jela 76)
Direktna veza do poruke: 1663
12.4.2013 16:37:09   
little_one
Jelo, preporucuje se tsh nizi od 2 zato sto kad dodje do trudnoce, hormon stitne se aktivira da bi se plod mogao razvijati i tada tsh skace jer se koristi hormon a visok tsh znak je da nema dovoljno hormona koji je potreban da bi se odrzala trudnoca pa ako tsh skoci u tako ranoj trudnoci moze doci do spontanog pobacaja ili do loseg razvoja ploda jer je stitna zlijezda jako bitna za razvoj...zato se savjetuje da se unese dodatno hormona i tako spusti tsh da bi u slucaju trudnoce moglo doci do pravilnog razvoja ploda. Zato je do 4.2 tsh normalan za sve one koji ne planiraju trudnocu jer nema dodatne potrebe za hormonima. Nadam se da si razumjela, jer sma bas nekako konfuzno ovo napisala...

(odgovor članu MamaJaca)
Direktna veza do poruke: 1664
12.4.2013 22:03:53   
jela 76
Malopre sam razgovarala sa svojim ginekologom, koji je edukovan i u ovoj oblasti, ali ne radi vto. Smeje mi se za to da je moj tsh loš!!! Kaže da sve dok je u granicama normale da je to ok. I to je vikao da bih prestala da se sekiram. A ja gde god da sam pročitala o tsh iskustvima govore mi drugačije. Svakako će da pozove dr Nebojšu da vidi o čemu se radi.
Više ništa ne znam. Ali, uplašena jesam. user posted image

(odgovor članu little_one)
Direktna veza do poruke: 1665
15.4.2013 18:13:21   
daca77
Jedan problem ne ide sam...danas radila tsh, ft4 i antitela i stigao mi rezultat na e-mail:
tsh je 2,
ft4 16
TG antitela 29 ref.vred <40 i
Anti TPO 864 a ref.vred <34.
Ovo zadnje ne valja user posted image

(odgovor članu jela 76)
Direktna veza do poruke: 1666
15.4.2013 18:42:09   
erato
Daco, je li to doktorka videla danas na pregledu?

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 1667
15.4.2013 18:45:20   
daca77
Nije, erato...ona me poslala da to uradim, a ovi na Slaviji su bas brzi-ja jos nisam stigla kuci, a rezultat gotov.

(odgovor članu erato)
Direktna veza do poruke: 1668
16.4.2013 9:18:36   
astera
Da li neko moze da mi kaze, koja je cena analize svih hormona 2. dana ciklusa? Ako sam ja dobro izracunala, posto je meni dr dala da radim i antitela i hormone stitne zlezde, moze da izadje i do 10 hiljada...nesto mi je delovalo dosta parica, pa pitam gde ste radile? Ja se pripremam za HSG pa treba da radim i briseve na clam, miko i ureapalzmu i kad sve to saberem dosta mi izadje iskreno ali dobro, sve za bebu:)

Hvala!!

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 1669
16.4.2013 9:38:58   
viking
Astera, i ja sam radila sve analize privatno, nisam na žalost skupila sve račune na jednom mestu i izračunala, ali mislim da su me sve analize za VTO i za HSG sigurno izašle oko 300-400 evra, sa pregledima.

Bolje biti nečija baba nego samo baba! - moja mama u filozofskom raspoloženju

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla

(odgovor članu astera)
Direktna veza do poruke: 1670
16.4.2013 9:55:16   
astera
Pa da, i ja sam izracunala da mi sa sve pregledima, brisevima i hormonima treba oko 25 hiljada kao priprema za HSG ali sta da radim, samo da sve bude kako treba. zaradice se. :) Nego sam mislila da moze nesto i drzavno ali izgleda zdravstvena knjizica uzalud :)

(odgovor članu viking)
Direktna veza do poruke: 1671
16.4.2013 10:11:39   
viking
Pa može, ako imaš vremena da čekaš. Možeš da tražiš uput i da ideš u N.F. ili Višegradsku za HSG i tamo da uradiš sve potrebne analize, ali ja nisam imala vremena za to. Npr, u HF se brisevi uzimaju od 13 do 14 časova, dakle, u sred radnog vremena. Nema šanse. Pri tom, stvarno ne znam da li državnu bolnicu moraš sama da dođeš po rezultate, u privatnim laboratorijama ti šalju na mejl. Ja nisam imala vremena za državu, ali možeš sve i tako.

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla

(odgovor članu astera)
Direktna veza do poruke: 1672
16.4.2013 10:15:39   
astera
Ma i ja radim, ne mogu da izlazim u sred radnog vremena svako malo a iskreno i ne mogu da se cimam. radije cu da platim i sto ti kazes da mi stigne na mail.

(odgovor članu viking)
Direktna veza do poruke: 1673
16.4.2013 12:08:35   
Ninnochka
Pozdrav svima :)

Jutros sam uzela reziltate hormona i evo sta kazu:

TT3 2.30 (0.92-2.79)
TT$ 114.1 (41.3 - 162.5)
THS 3.189 (0.550 - 4.780)

FSH 7.40 (2.5 - 10.2)
LH 3.37 (1.9 - 12.5)

Progeteron 2.71 (0.99 - 4.83)
Testosteron 1.50 (0.35 - 2.60)

Prolaktin 32.07 (3.34 - 26.72)

Vidim da mi je povisen Prolaktin. Ne znam da li je ovo mnogo povisen ili ne? Ima li neka od vas nesto da mi kaze na ovaj nalaz? :)
Inace, imam 39 godina i spremam se za VTO.

(odgovor članu astera)
Direktna veza do poruke: 1674
16.4.2013 12:28:54   
viking
Ninočka, postoji tema Visok prolaktin, pogledaj šta su tamo ženice pisale, možda nađeš nešto korisno.

(odgovor članu Ninnochka)
Direktna veza do poruke: 1675
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  65 66 [67] 68 69   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  65 66 [67] 68 69   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...
Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Mesečni ciklus žene
Saznajte nešto više o svom telu, proučite vaš menstrualni ciklus i naučite da ocenite kada su vam plodni dani.

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here