Anoniman
|
hvala ti puno draga! znas kako, od kada sam otkrila da sam u drugom stanju imam neznatno krem-braonkasto krvarenje, ne bih rekla ni krvarenje, nego vise sekret takve boje. ali imam ga skoro pa svakodnevno, i povremeno bolove u krstima i karlici.. moja dr nista nije htela da komentarise jer sam joj dosla trudna jedva 5 nedelja. kaze uu inostranstvu je praksa da nema ni jednog pregleda ni leka prva tri meseca, ni utrogestana, ni nicega.. meni sve to malo surovo zvucalo, posebno kada mi je rekla da je to toliko rano da mi tu nista posebno ne mozemo, samo da cekamo da vidimo sta ce biti. ja sam ga u prvoj trudnoci koristila od 7. do 36. nedelje. u 7. sam imala samo malecki braon trag, ufrkisala sam se i otisla odmah kod dezurnog dr jer je bio vikend. on mi je dao utrogestan. a mozda nije bilo neophodno jer je recimo to bilo vreme kada je trebalo da dobijem menst. da nisam bila trudna. isto se ponovilo i u 11. nedelji, malo obimnije, znaci tacno posle 4 nedelje. do kraja trudnoce sam ga koristila. tj. do ulaska u 9. meseci jer sam povremeno imala neke bolove, a plasila se da mi ne daju oralne tokolitike, pa se onda drzala njega.. ovo sad je malo drugacije.. imala sam implem. krvarenje 26. i 27 dana ciklusa.. pa par dana nista, i od tada skoro nedelju dana po malo krvuckam. imam UZ tek 15. 04. ali se razmisljam da odem sutra kod nje i zahtevam da preduzme sta zna i da mi pomogne da sacuvam bebu. sto se hiperinsulinemije tice, pitala sam je to jos onog dana kada sam joj odnela betu da vidi, zanimalo me je da li moze izazvati spontani. rekla je da on vise smeta zacecu jer remeti kvalitet ovulacija i da je kod insulina ili-ili znaci ili smeta ili ne smeta. kaze vama ocigledno ne smeta.. jer sam ostala trudna skoro pa slucajno, samo jedan nezasticen odnos ovog meseca! a sve vreme sam se tripovala kako zbog tog insulina mozda i necu moci vise da radjam.. ona mi jos rece pa mozda ga vi vise i nemate, kad vam bas ni malo ne smeta. ja nisam imala terapiju nikakvu, secas se da smo komentarisale, ali sam sredila ishranu. nisam bas jako stroga, ali ne jedem slatkise, belo brasno isl.. znaci trudim se koliko god mogu da se zdravo hranim. znam da IR moze da se ppravi ishranom, ali ne verujem da bas moze da nestane.. uglavnom, ona rece da ovo sad prodje pa cemo i to pratiti, radicete ogtt, icicete kod endokrinologa da i ona proprati.. eto, pojma nemam. brinem da da ovo krvuckanje nema neke veze sa kompletnim mojim hormonskim statusom, ili sa tim insulinom.
|