Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 16.4.2013 13:06:47
|
|
|
|
Jole84
|
Ninočka može ovaj prolaktin da bude problem,iako nije mnogo uvišen. Izbori se da ti daju terapiju jer je vrlo brza i delotvorna. Prolaktin onemogućava da dođe do ovulacije. Srediće se brzo
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 16.4.2013 15:25:28
|
|
|
|
vasilisa77
|
Devojke, da li neko ima savet.....naime, imam hipotireozu, gospodina Japanca..tsh mi je u decembru bio oko 7 kada smo krenuli sa terapijom od 100ug....u februaru je pao na oko 2.6 i dobila sam saglasnost od dr da krenemo sa procedurom za inseminaciju....E sad, 2 dc odem da vadim hormone (svi ok) i ko veli, da proverim i tsh....a on....0.018 I sad ne znam sta mi je ciniti....u svakom slucaju, idem sutra da dzedzim u kc da me dr primi mimo zakazivanja, pa sta nude. Ne a bas sam se bila radovala. Ja ne mogu ni da dodjem do inseminacije....kako jos i da ocekujem da uspe?????
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 17.4.2013 7:44:19
|
|
|
|
little_one
|
Ako je samo tsh problem sa takvim tsh ce jos i najlakse da uspije....lakse je zatrudniti sa niskim tsh nego sa visokim...moj tsh u momentu pozitivne bete je bio 0.006 znaci u minusu....mogu misliti kako je nizak bio kad sam tek zatrudnila....beba zdrava prava Radite vi na bebi i bez inseminacije ko zna brzo ce
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 19.4.2013 14:43:28
|
|
|
|
vasilisa77
|
Hvala puno little one, I doca je rekao da nista ne diram
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 20.4.2013 20:10:58
|
|
|
|
iva80
|
Vadila sam Progesteron 22dc i bio je 1,90 a vrednosti su 1,7-27...po me ni je (užasno) mali...?!?
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 20.4.2013 22:40:06
|
|
|
|
little_one
|
a koliko ti traje ciklus....progesteron se vadi po teoriji 21dc ali to je samo u slucaju da su ciklusi redovni na 28 dana...sto ce reci da se vadi 7 dana nakon ovulacije...e sad tako nizak progesetron moze da znaci da ili ovulacije nije bilo ili jos uvijek nije nastupila...e sad neko ce ovo bolje sve da protumaci...
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 20.4.2013 22:42:25
|
|
|
|
Verolina
|
Jeste Ivo, draga. Nisi imala ovulaciju. Sikter sledeci ciklus na folikulometriju.
Sve zelje su izasle iz mene. Potrosila sam ih na druge. I sad vise ne znam kako se zeli. Ne znam kako se nada.Zelim da mi se vrati ista kolicina dobra koju sam drugima zelela. Zelim ponovo zelju u sebi. Zalim da budem sebicna.
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 20.4.2013 23:24:45
|
|
|
|
Jole84
|
Ivo baš je nizak Sledećeg meseca,taman kad te produvaju,da bude najbolja ovulejšn
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 21.4.2013 9:42:12
|
|
|
|
iva80
|
Little one, Verolina, Jole Tako će i biti, posle HSGa na folikulometriju i pregnil...i vala ima da dodami utrogestan (ili vec kako se zovu one vaginalete) KIsses!
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 21.4.2013 22:01:01
|
|
|
|
vesnam
|
Već sam negde na nekoj temi pitala, ali moram, opet. Da li neko ima broj Milke Drezgić, kao u zemlju da je propala, nigde ne mogu da nađem telefon na netu
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 21.4.2013 22:26:28
|
|
|
|
maksmin
|
Mislim da je ona u penziji vec 2-3 godine, tako su mi bar rekli na endokrinologiji u Dr Subotica, ne znam da li radi negde privatno.
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 22.4.2013 10:28:08
|
|
|
|
Snekile7
|
Devojke ogtt test, gde je najbolje raditi i kada, mislila sam samovoljno da uradim, niko mi nije rekao a vidim da ovde spominju taj test?
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 22.4.2013 12:05:23
|
|
|
|
mine
|
Ja mislim da mozes u bilo kojoj lab ...samo ih pozovi da pitas sta treba da radis tj ne radis...ima nekih zajebancija, ne jesti ne piti i tako to. Objasnice ti detaljno. Nije to sad neki test pa da imas bas specijalne laboratorije za to...jbg vadi se krv i proverava secer...kontam IZVORNA PORUKA: Snekile7 Devojke ogtt test, gde je najbolje raditi i kada, mislila sam samovoljno da uradim, niko mi nije rekao a vidim da ovde spominju taj test?
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 22.4.2013 12:43:13
|
|
|
|
astera
|
Molim vas da neko prokomentarise moje rezultate radjene drugi dan ciklusa: ESTRADIOL 45.9 REF VR 0-160 FSH 12.8 2.8-11.3 LH 1.5 1.1-11.6 PROLACTIN 265 40-530 PROGESTERON 0.71 1.06-3 TESTOSTERON <0.69 <2.53 Koliko sam ja razumela iz ovoga FSH mi je visok. HVALA PUNO!!!!!
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 22.4.2013 12:44:49
|
|
|
|
Verolina
|
FSH ti je previsok u odnosu na LH, a i inace je visok. Koliko godina imas?
Sve zelje su izasle iz mene. Potrosila sam ih na druge. I sad vise ne znam kako se zeli. Ne znam kako se nada.Zelim da mi se vrati ista kolicina dobra koju sam drugima zelela. Zelim ponovo zelju u sebi. Zalim da budem sebicna.
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 22.4.2013 12:47:10
|
|
|
|
astera
|
32 godine. Sta znaci taj odnos?
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 22.4.2013 12:47:39
|
|
|
|
mine
|
FSH je visok u odnosu na LH...jel te uputio ginekolog na analize ili si samostalno? IZVORNA PORUKA: astera Molim vas da neko prokomentarise moje rezultate radjene drugi dan ciklusa: ESTRADIOL 45.9 REF VR 0-160 FSH 12.8 2.8-11.3 LH 1.5 1.1-11.6 PROLACTIN 265 40-530 PROGESTERON 0.71 1.06-3 TESTOSTERON <0.69 <2.53 Koliko sam ja razumela iz ovoga FSH mi je visok. HVALA PUNO!!!!!
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 22.4.2013 12:48:28
|
|
|
|
mine
|
Mislila sam da i duze pokusavas pa si uradila ove hormone ili si na startu ...
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 22.4.2013 12:48:39
|
|
|
|
astera
|
Posto pokusavam da ostanem u dr stanju neki 4-5 meseci, nista s ene desava pa me je dr poslala prvo d aodradim hormone a u maju treba da zakazem HSG je rje videla priraslice na levom jajovodu. Da li za ovo postoji neka terapija?
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 22.4.2013 12:49:18
|
|
|
|
Verolina
|
IZVORNA PORUKA: astera 32 godine. Sta znaci taj odnos? Znaci da nemas dobru prirodnu stimulaciju i da su ti jajnici umorni za tvoje godine. Jesi li pratila ovulaciju nekada na folikulometriji?
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 22.4.2013 12:50:21
|
|
|
|
Verolina
|
IZVORNA PORUKA: astera Posto pokusavam da ostanem u dr stanju neki 4-5 meseci, nista s ene desava pa me je dr poslala prvo d aodradim hormone a u maju treba da zakazem HSG je rje videla priraslice na levom jajovodu. Da li za ovo postoji neka terapija? Kako je mogla da vidi priraslice?
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 22.4.2013 12:50:49
|
|
|
|
astera
|
Pa nekih 4-5 meseci pre toga sporadicno da kazem ejr mi je dragi na radu u inostarnstvu pa nemamo redovne odnose. Da dr me je uputila ali sam imala probleme sa nekim cistama. to je sad sve ok a ona je htela verovatno d ame detaljno ispita cim me salje na HSG.
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 22.4.2013 12:52:34
|
|
|
|
astera
|
Bila sam na color dopleru, tako je videla da je na levom ajjovodu hidrosalpinx ali joj treba HSG da bi to definitivno potvrdial a na desnom priraslice i cak mi je rekal ako su oba neprohodna da udjem u proces VTO a sad ovi hormoni nisu ok, videcu sta ce reci tek sad
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 22.4.2013 12:55:09
|
|
|
|
mine
|
Super je da si na vreme krenula tj odmah da proveravas sve. Ako ti hsg ne bude ok onda priraslice sredjujes laparoskopijom. Dobra terapija i bice sve ok. Ja bih batalila hsg i radila odmah laparo. Samo zbog vremena. 2 muve jedniim udarcem. IZVORNA PORUKA: astera Posto pokusavam da ostanem u dr stanju neki 4-5 meseci, nista s ene desava pa me je dr poslala prvo d aodradim hormone a u maju treba da zakazem HSG je rje videla priraslice na levom jajovodu. Da li za ovo postoji neka terapija?
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 22.4.2013 12:55:35
|
|
|
|
Verolina
|
Da, ako su oba neprohodna treba da ides na VTO. Ali pazi, zasto umesto HSG-a ne uradis odmah laparoskopiju. Ako imas hidrosalpings, on bi trebao svakako da se ukloni pre VTO jer moze da prouzrokuje vanmatericnu. Sto se tice lekova za snizavanje FSH, ne znam ih, ali sam cula da zene prave neke smokve u maslinovom ulju i da im to pomaze. Izgooglaj. Inace, ova hormonska slika nije idealna, ali uz pravu stimulaciju, bice bebe, sigurna sam.
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici 10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Mesečni ciklus ženeSaznajte nešto više o svom telu, proučite vaš menstrualni ciklus i naučite da ocenite kada su vam plodni dani.
flamingos
CortinaT krema će baš, da reši svaki problem naš.
Ekcem je prošlost kad se nanese,jer krema sa sobom sve odnese.
Vetar kada duva, koža zna da se suši i puca, tad CortinaT krema na vrata pokuca,lepo se namaže, upije baš i rešen je problem naš.
Nije fora, a nije ni laž,u CortinaT kremi leži prava draž. Ona svima prija i zato nam je najmilija.
Možda mi pisanje stihova i nije jača strana, ali jedno sigurno znam-CortinaT krema je bez mana.
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?