Verolina -> RE: Kako se slazete sa svekrvom ? (II dio) (30.1.2013 8:37:19)
|
IZVORNA PORUKA: boba 11 cini ti se da sam mila,ja sam takva prema nekim osobama koje ne poznajem ili prema onima koji su mi dragi.Ali sam mozda i dvolicna -mozda-jer glumim da se slazem sa svekijevcima a realno mislim da su ocajni i kao roditelji i kao osobe.I to ne samo zato sto svi zivimo od istog posla i koljemo se oko para jer svi kukaju a najvise oni sto imaju-to je druga tema o zaovi,vec zato sto nisu umeli da vaspitaju svoju decu da budu samostalni ,i casni i vredni ljudi.Ne mogu da kazem da su samo oni krivi ali oni su im bili uzor.Ali sama sam pala sama se i ubila.[sm=smiley13.gif] Ne treba da se koljete oko para vec da odvojite poslove. Porodicni poslovi umeju biti najbolji ili najgori za nivo stresa coveka. Da bi sve funkcionisalo kako treba moraju svi biti kompromisno nastrojeni i veooma lucidni i znati da je posao posao, a sve ostalo ostaviti za veceru posle sest u kuci. Nisi licemer sto smatras da su losi roditelji i da su lose odgojili decu. Prosto ti i ja i bilo ko drugi smo niko i nista da zameramo roditelju na roditeljstvu. Na tome se ne zamera. I moji su jako pogresili sa deverom i meni je zao zbog toga, jer su od njega napravili nekog samotnjaka kome su bitne samo primarne fizioloske potrebe. Ja bih volela da on nadje zenu da nadje ljubav i stvori porodicu. To bih volela i iz humanih i iz sebicnih razloga, jer kad njih vise ne bude bilo ja stvarno necu zeleti niti imati vremena i volje da udovoljavam njegovim prohtevima. To su glupi prohtevi , ali zahtevaju vreme, koje ja veoma cesto nemam, a i da ga imam, utrosila bih ga radije na nesto drugo. Na primer, on mora da ruca tacno u tri, ako ne jede tad pravi haos. Ne moze da se jede isti rucak i vecera, mora da mu se sprema posebno. Za menjanje sijalice u sobi zove ili oca od skoro 80 godina ili mene. Jasno ti je koliko su ga nesposobnog odgajili, ali sa toliko teskim karakterom, da ako mu ne ispune to sto hoce on ce da pocne da razbija po kuci. Pre neki dan je razbio casu u kojoj stoji secer jer nije bilo secera da stavi u kafu, a nije debeloj guz*ci palo na pamet da se spusti do podruma i da uzme novo pakovanje secera. I to je samo jedan od primera koji se svakodnevno gleda. Doduse, prema meni je on ok, ali ja sam mu otvoreno rekla da kad ja kuvam rucak bude kad bude, a ne kad on to hoce i meni ne pravi problem. Iz nekog razloga on ne podnosi roditelje i mislim da je to zato sto im je moj muz uvek bio miljenik, jer je blag i pitom, pa su mogli da ga okrecu kako hoce. Mada, ni to nije opravdanje, jer se takav tip ljubomore prema bratu ili sestri prerasta posle dvadesete, ako ne, treba da se leci. Ma ne znam....Mnogo su gresaka napravili, ali sto se tice odgoja dece tu mogu samo da pratim i da gledam sta ne da necu nego NE SMEM ponoviti jednog dana.
|
|
|
|