Verolina -> RE: Kako se slazete sa svekrvom ? (II dio) (27.1.2013 10:21:09)
|
Ma da se razumemo, mislim da se deca podjednako vole, samo je pitanje kome je roditelj naklonjeniji ( a i sigurna sam da majke vole vase muzeve vise nego vi same). Dok smo bili srednjoskolci moji su uvek bili naklonjeniji bratu, jer je bio pitom, a ja divljakusa, pa se sa covekom prosto moglo porazgovarati. U porodicama gde je neko dete bilo bolesljivo u detinjstvu roditelji su vise naklonjeni njemu i imaju potrebu da ga zastite, pa cak i kad ima 50, a ne 30. Sa druge strane, u porodicama gde postoje i brat i sestra, otac i majka se nekako vise trude da zastite cerku, jer je u ocevim i majcinim ocima krhkija i nemocnija od brata. To je prosto ljudsko ponasanje i uopste nije lose. I sad mi mozemo da tupimo ovde kako cemo mi jednog dana, ali to bih volela da cujem kad mi/nam stasaju cerke za udaju. A cerka je cerka, i snajka tu moze samo da duva u simsir! Jbte, kako mozete da budete tako zavidni? Kad je moj brat zavrsio fax dobio je kola, ja nisam. Reci nisam rekla. Sad kad je trebalo da resimo stambeno pitanje moji su resili da pomognu meni, jer on ima 10 puta veca primanja od mene i njemu je to bilo ok. A sto je takodje bitno, to sve je ok i sa njegovom devojkom i mojim muzem. Dajte se bre unormaliti. Roditelj voli svoje dete (sem ako nije normalan) i pomoci ce mu onda kad to moze i sto je jos bitnije, onda kad smatra da je to neophodno. I ne mora ta pomoc uvek da bude novac. Ja bih menjala sve pare za jednu normalnu solju kafe sa muzevljevim roditeljima. Ali to sam ja. Meni pare nisu toliiiiiiiiiiiko bitne. Ivanarepova, ti jednog dana obavezno pitaj snajku sta ces da radis u svom zivotu i kome ces sta da das. Nemoj da propustis da ti snajka izvrsi raspodelu dobara. I to cisto da ne bi ta ista snajka tvoje dete nazivala beskorisnom razmazenom cerkicom koja zavisi od mame i tate. Bolje ti to spreci na vreme.[sm=smiley36.gif]
|
|
|
|