jance -> RE: Kako se slazete sa svekrvom ? (II dio) (25.1.2013 15:28:19)
|
ja opet znam sasvim drugaciju stranu zivota u zajednici, pre svega finansijsku... to ko je kome koliko dao, i ko koga preferira, nikad nisam nesto puno gledala. zaova je zivela sa mojom svekrvom a njenom mamom pod istim krovom i sa istim finansijama 8 godina, dok joj oni iliti roditelji, nisu kupili stan da bi se odvojili... dever zivi sa roditeljima njegove zene u zajednici vec najmanje 10 godina, isto zajednicka struja i zajednicka hrana i zajednicke finansije. mi smo do pre godinu dana ziveli tako sto su svekijevci placali komunalije i struju a mi gorivo i hranu. sad kad je svekar umro, svekrva placa deo hrane a mi sve ostalo sta mozemo.. eto, to su nase finansije. ja isto nikad od nikoga nisam trazila da me finansira, niti sam ocekivala ikad da mi neko cuva dete. da me boli kad prica okolo kako ga cuva a ne cuva ga - da boli me - jer laze i tim lazima se nasiroko veruje, a ja ako se pozalim kako mi je tesko samoj sa detetom onda sam razmazena....moje je uvek bilo i ostalo - svako za sebe pa kud puklo. ako hoces da pomognes - hvala ti, ako neces nemoras, tvoja stvar, samo nemoj da mi tvoju pomoc onda jednom nedeljno izbacujes na oci , jer to za mene onda nije pomoc, to je izigravanje pacenika... da, i sto se favorizovanja tice, ja imam situaciju u zadnjih godinu dana, da je moje dete favorizovano medju unucicima i rodjacima. ja to bas i ne volim, znam da ga drugi jako vole, da je najmladji, sladak je i tako to,, ali ja finansijski ne mogu da uzvratim istom merom ostalim rodjacima, pa mi je neprijatno cesto. evo npr dever ima 3 cerke, on je Ogiju za Bozic kupio sanke od 2000din, a mi njihovim cerkama po jednu Nutelu od 700g koja je kostala 360din (otprilike)...
|
|
|
|