|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  31 32 [33] 34 35   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kako se slazete sa svekrvom ? (II dio)
5.1.2013 11:39:45   
Verolina
Nado, znas li sta je paradox-to sto njihove svekrve zapravo uopste nisu lose, ali ce zato one kad postanu svekrve biti lose. Od takvih zakerala nista dobro ne moze da ispadne. I ja vec unapred zalim neke buduce snaje.user posted image

Sve zelje su izasle iz mene. Potrosila sam ih na druge. I sad vise ne znam kako se zeli. Ne znam kako se nada.Zelim da mi se vrati ista kolicina dobra koju sam drugima zelela. Zelim ponovo zelju u sebi. Zalim da budem sebicna.

(odgovor članu NadaR)
Direktna veza do poruke: 801
5.1.2013 11:46:19   
Verolina

IZVORNA PORUKA: branaV

Mislim da smo ovde da podrzavamo jedne druge a ne da osudjujemo.

Brano, ja ne mogu da podrzavam nebuloze tipa-sveki me pita sta cu da jedem i ja poludim, ko je ona da mene pita sta da mi kuva? Izvini, ali to je stav za povracanje. I ja to ne mogu da podrzim jer je nebulozno. I na to ne mogu da kazem, jao, pa to je strasno, sledeci put je izbaci iz kuce kad pozeli da ti ugodi.user posted image user posted image user posted image
Sto se tvog slucaja tice, meni tvojs sveki deluje mudro, daleko od vas, vi mirni, ona mirna i super. veruj mi, ne moras da imas njenu podrsku, iako je to zaista lepo, ali bitno je da nemas psihicku gnjavazu i maltretiranje.
Zato je najbolje ziveti odvojeno.

Sve zelje su izasle iz mene. Potrosila sam ih na druge. I sad vise ne znam kako se zeli. Ne znam kako se nada.Zelim da mi se vrati ista kolicina dobra koju sam drugima zelela. Zelim ponovo zelju u sebi. Zalim da budem sebicna.

(odgovor članu branaV)
Direktna veza do poruke: 802
5.1.2013 12:12:37   
branaV
Ma slazem se sa tobom, ali i dalje mislim da je nezahvalno komentarisati te odnose jer ne znamo nikad sta je i kakva situacija u stvari istinita, ma meni su ti "problemi" postali smesni, svako neka zivi svoj zivot kako zna i ume, pomoc znaci jer ne trebaju samo nama roditelji vec i mi njima trebamo, ali na silu i prepucavanjem nista ne dobijamo, ako ne ide,ne ide i tacka, idemo dalje!

(odgovor članu Verolina)
Direktna veza do poruke: 803
5.1.2013 12:16:00   
Jole84
Verka slažem se s tobom..user posted image
Nisu sve svekrve loše po difoltu. Ima i loših snaja user posted image

I dodaj svetu malo boje, čudo moje.....

(odgovor članu branaV)
Direktna veza do poruke: 804
5.1.2013 12:47:31   
Dani.kv
Po pravilu najbolje su snaje i svekrve koje ne zive zajedno. U suprotnom treba mnogoo tolerancije i debelih zivaca. Moja svekrva je odmah rekla da njen sin ne treba da se zeni dok je ona ziva a s obzirom da ima 77g i da je udovica varijanta da zivimo sami je otpala. Ja ne znam jezik, nemam jos uvek svoj krug prijatelja ni posao pa sam upucena na nju dok je muz na poslu. Uz to smo u programu VTO pa ima li sta gore od takve snaje? Neplodne, i ako je do muza greska. Uz sve to ona bi moje nasledstvo od oca da krcka a ja treba da perem,kuvam,cistim i cutim. Ipak ne predajem se. Putujem gore-dole, cekam da krenem sa VTO i nadam vecim obavezama kad necu imati vremena ni za sta pa ni za njene price

(odgovor članu Verolina)
Direktna veza do poruke: 805
5.1.2013 13:40:21   
Olga75
pa ja nekako mislim kad izaberemo muza dobili smo sve njih u paketu
i dok mi je dobar on , dobri su mi i oni jer on ne moze biti bas puno drugaciji jer mama ga je odgajala
joj sto sam pametna user posted image
nego sto se tice mesanja u serpe i kujne i ves masine , ja moju svekrvu uredno za svaki svetac pitam sta ce da pravi , ona uredno zavrne ocima i kaze mi preko one stvari
i ko zna mozda plete po meni na nekom forumu za svekrve user posted image
ovo ja najozbiljnije radim od kako ne zivimo zajedno user posted image

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Dani.kv)
Direktna veza do poruke: 806
5.1.2013 13:49:45   
vojvodjanka87
Ja ne smatram da je to nesto lose ako ti nju ili ona tebe pita sta pravite za praznike,sve dok nije iz neke zadnjd namere,al to pita i mene moja i ja nju svaki dan ne mislim da je nesto lose,Dizanje poklopca je vec druga stvar to ni moja majka ne moze da radi

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 807
5.1.2013 14:02:01   
Olga75
ma gde je lose , ona zena jednostavno ne voli kuhinju a posle 14 godina treba naci temu za razgovor user posted image
sad ozbiljno , treba nekako naci ventil i ne nervirati se zbog nikoga a ne zbog svekrve

(odgovor članu vojvodjanka87)
Direktna veza do poruke: 808
5.1.2013 14:22:59   
Janncica
Ja odgovorno tvrdim da sa mojom mamom ne bih mogla(da mi je ona svekrva). user posted image Sta ona moze da smisli zasto joj moja snaja ne odgovara,inace vrlo normalna devojka koja nikada joj nije uputila ni cudan pogled...
Moje misljenje je da taj odnos najvise zavisi od muza(sina)... On treba da zna da se postavi i prema zeni i prema mami.
A od kako sam rodila ovog malog pisonju,cini mi se da nekako jos vise imam razumevanja za sveki. user posted image user posted image

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 809
5.1.2013 14:29:58   
branki*
da,i ja mislim da u odnosu izmedju snaje i svekrve dosta zavisi od muza,tj sina doticne.

branki

(odgovor članu Janncica)
Direktna veza do poruke: 810
5.1.2013 14:38:24   
Dani.kv
Majkin sin, ljubi ga majka...

(odgovor članu Verolina)
Direktna veza do poruke: 811
5.1.2013 19:04:41   
Anoniman
Posto zivimo odvojeno odvojeno i kuvamo i nije to pitanje bilo u nameri da mi pomogne.Ne moram da se pravdam ali zelim da ipak pojasnim stvari kad me vec prozivate kako sam losa snaja jer mi sveki ugadja.To pitanje se odnosi na pecenicu za bozic koja se sprema po nekoj njihovoj tradiciji i pravoslavnim obicajima,i koja mora da bude na stolu makar sutra bili gladni ili pozajmili.Oni to prase kupuju ali kako radimo jedan posao sve je to diskutabilno ko sta placa.Moji racuni za struju gas i vodu su neplaceni ali za pecenje mora biti a ovo iz zamrzivaca mogu i da bacim ,jer se ima i moze se.user posted image zato sam rekla da sam poludela jer se trosi za sve" bitne" dogadjaje u godini i pozajmljuje na sve strane a vrlo cesto nema ni za hleb.Dakle pitanje se odnosilo na to kako cemo kupiti prase a ne sta ce mi sveki skuvati.Inace nije mi kuvala ni posle porodjaja a kamo li sad.Nije sve ni tako strasno uvek ali postoje momenti koji me dovedu do ludila i budem besna svaki dan.A sto rece Olga da su oni u paketu -ni sin im nije odmakao od njih ali dok ne sredim svoj zivot to mi je sto sam sama zakuvala.Ostaje mi samo da se malo izjadam i nadam se da necu biti kamenob=vana zbog toga

(odgovor članu Dani.kv)
  Direktna veza do poruke: 812
5.1.2013 19:31:45   
Verolina

IZVORNA PORUKA: Anoniman

Posto zivimo odvojeno odvojeno i kuvamo i nije to pitanje bilo u nameri da mi pomogne.Ne moram da se pravdam ali zelim da ipak pojasnim stvari kad me vec prozivate kako sam losa snaja jer mi sveki ugadja.To pitanje se odnosi na pecenicu za bozic koja se sprema po nekoj njihovoj tradiciji i pravoslavnim obicajima,i koja mora da bude na stolu makar sutra bili gladni ili pozajmili.

Niko te nije prozivao. I ne moze niko da te proziva kad si anonimnauser posted image
Ti pretpostavljam nisi pravoslavka? Postoje ljudi, kao sto je moj muz, na primer, koji nece Bozic docekati bez pricesti, cesnice, badnjaka i pecenice. Ja to ne smatram losim. Sa druge strane, pecenica se jede tri dana, a svakako bi morao nesto kuvati, tako da ni finansijski nije toliko o glavu. Mislim, svako u svojoj kuci radi sta hoce, ali ja obicaje za Bozic obozavam, sa sve jedenjem drenka ujutro, polazajnikom i ostalim. Ali to sam samo ja. I sa svojom ludom svekrvom se u ovim danima trudim izgladiti (iako to nije lako).

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 813
5.1.2013 19:48:31   
Olga75
mislim da to nema veze sa pecenicom , mislim i kod rimokatolika se obavezno pece prase za Bozic i trebalo bi se pricestiti i tako
vise ima veze sa tim sto je zena odmrzla neko drugo meso , predpostavljam
i sad ponovo pametna ja : nema sta da se volimo svekrva i ja , ja imam svoju mamau ona svoga sina ali moramo da se postujemo bas zbog njega
jer svi oni obozavaju svoje mamice ali mi smo im zene
i kad se to jednom razgranici onda se problemi smanjuju
ali slazem se da ima i zena koje su jednostavno , hm , bezobrazne i vole da zagorcavaju

(odgovor članu Verolina)
Direktna veza do poruke: 814
5.1.2013 19:55:11   
Verolina
Ja mislim da se kod katolika pece curka, a nek me neko ispravi ako gresim. Cak su i Vojvodjani vise navuceni na curku nego na pecenicu. Meni je cool i jednio i drugo, ali mom muzu ne. Mamin sinuser posted image

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 815
5.1.2013 20:00:10   
Olga75
mi pecemo prase jer ne volEmo curetinu a sto sela sto obicaja user posted image
i tako ja od svekrve odoh direkt u ot user posted image
a kazem svi su oni mamini sinovi i ti sto se prave da nisu pa kao mama ovakva - onakva kad - tad se pokazu
ovo visevekovno iskustvo govori user posted image

(odgovor članu Verolina)
Direktna veza do poruke: 816
5.1.2013 20:50:19   
Jole84
Ja ne pečem ništa jer svekrva ima prase user posted image
Šalu na stranu,moja sestra je pakao preživela od svekrve,na kraju se i razvela od muža. Za razliku od toga,ja imam divnu sveki,to je jedno jako mila i pametna ženica,pravi primer kakvu ulogu žena treba da ima u porodici. Ume da pretera sa savetima i pričanjem duplih priča user posted image ali uvek progutam te "sitnice". Dok se borim sa sterilitetom,češće razgovaram sa njom nego sa majkom. Za neke trenutke kada mi je bila najpotrebnija bila je tu,iako joj nisam rekla da mi treba,a tu podršku nikad neću da joj zaboravim. Da bismo muž i ja imali stan da se šiljkamo,ona i svekar su otišli da žive na selo. Jednom rečju,žena zmaj,uvek ću da je cenim user posted image

I dodaj svetu malo boje, čudo moje.....

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 817
5.1.2013 23:29:55   
jance
Anonimna, ja te potpuno razumem i sigurno te necu prizivati. ja imam takvu situaciju u kuci vec jedno duze vreme i nikako ne uspevamo da se izborimo sa njom. evo bas danas se desilo nesto slicno, ovo je kao "njen" Bozic, iliti Bozic koji slavi po mom svekru, jer mm i ja, i njegovi brat i sestra slavimo onaj prvi. ona je htela da idemo u kupovinu, da se napravi dupla doza onih "mojih" kolaca, sarma i pijani saran. ja sam stalno vikala da naprave spisak, i da mm ide na elakolije i da se makar povrsno sracunaju, oce li imati ili nece. i taako, posto to nisu uradili, imali smo besnog mm koji trci po marketu sa digitronom u rukama, izgubljenu sveki, kojoj kao "nije jasno" zasto se ovaj nervira, nervozno dete koje ne voli guzvu, i mene koja kuliram situaciju i gledam cene igracaka :). suma sumarum, sarana nece ni biti, sarma ce biti ali sirotinjska, a kolace smo platili mi. i sada je ona bez prebijene pare u novcaniku mi takodje jer je mm bilo zao da je ostavi bez kolaca, i tako treba da izdrzimo do sledece mm plate koja je za 2 nedelje. da se razumemo, nismo ni mm ni ja sada doktorirali kucni budzet, ali znamo makar da se organizujemo nekako. i ko sto je moja draga drugarica jednom rekla : da se pruzamo koliko su nam noge dugacke user posted image

Bez dece kuća ne raste

(odgovor članu Jole84)
Direktna veza do poruke: 818
5.1.2013 23:43:47   
Verolina

IZVORNA PORUKA: jance

ovo je kao "njen" Bozic, iliti Bozic koji slavi po mom svekru, jer mm i ja, i njegovi brat i sestra slavimo onaj prvi.

user posted image
Tvoj svekar je bio pravoslavac, a vi ste katolici, protestanti? Ne kontam? Kako je moguce da tvoj svekar slavi pravoslavni, a njegova deca katolicki Bozic?
I da se razumemo oko tog Bozica, Bozic je jedan, razlikuju se kalendari. Da mi je muz druge veroispovesti, a ne pravoslavne, ja bih sigurno postovala sve praznike koji donosi njegova veroispovest, ali isto tako bih trazila da se postuju i moji. I tu nema ljutnje.

(odgovor članu jance)
Direktna veza do poruke: 819
5.1.2013 23:51:01   
vojvodjanka87
Citam ,citam i citam... Svi ste u pravu ,svi imaju svoje razloge za voleti ,ne voleti i urnisati svekiuser posted image Ljubimo ih lincujmo ih ,ruku na srce ni mi nekad ne valjamo ,bar ja samu sebe nekad ne podnosim hvala mojoj sto me trpi.Sto se tice trosenja i moja je katastrofa po pitanju toga,samo bi sopingovala za sve nas,ajmo trositi pare nije bitno imamo li,al ja tn oprastam

(odgovor članu jance)
Direktna veza do poruke: 820
6.1.2013 0:04:30   
Dani.kv
I ja sam u "mesovitom" braku. Postujemo sve praznike i trudimo se da slavimo na tradicionalan nacin. Nek je samo na radost...

(odgovor članu Verolina)
Direktna veza do poruke: 821
6.1.2013 0:44:51   
vikiveki
Ja baš obožavam sve te verske običaje,naravno ni u čemu ne treba preterivatiuser posted image Pošto sam ja iz zapadne Srbije gde su malo drugačiji običaji nego ovde u Sremu, ja sam one,,moje" stare i ove ,,nove" izmiksovala tako da sam zadovoljila sve jer u suštini pravoslavni običaji su svugde isti samo su neki da li zbog nedostatka prostora ili možda vremena,dosta lepih starih običaja izbacili....a mene ti stari običaji sećaju na moje detinjstvo i bude u meni neku nostalgiju za tim divnim i bezbrižnim vremenima kad je na Badnje veče cela porodica na okupu,kada smo kao deca pijukali i po slami tražili slatkiše i bombone,jeli bez viljuški i noževauser posted image za nas decu to je bio doživljajuser posted image

< Poruku je uredio vikiveki -- 6.1.2013 0:45:19 >

(odgovor članu Dani.kv)
Direktna veza do poruke: 822
6.1.2013 9:07:19   
Anoniman
Da ne bude zabune ja sam pravoslavka i volim sve nase obicaje ali se ko sto rekoste oni po malo razlikuju od sela do sela,a i ovo sto ste rekli svak se pruza kolko moze(kod moje sveki ne vazi).Oni se pruzaju kad koliko hoce da se pokazu kako se ima a -onaj sistem spolja gladac a unutra jadac.Inace nije ona toliko losa kao sto mozda zvuci kad je ja predstavim bar ne uvekuser posted image Ima dosta mana koje ja ne prastam i bilo je puno gluposti od ranije zbog kojih mi sad svaka sitnica smeta-veliko sam zlopamtilo.To ne znaci da sam ja bez greske i da necu biti gora svekrva pet puta od nje al dok me ova pamet sluzi trudicu se da ne budem ni slicna mojoj.Sve to pripisujem godinama i klimaksu ali ljudi oni imaju 55-65 godina nisu toliko stari.I da nerviraju me i moji i neki njihovi fiksevi ali naravno oni su me odgajali i vaspitavali pa im oprostim to.A nisam protiv obicaja kad se moze praktikovati ali sad da bas na silu i posvaku cenu moram imati peceno prase po cenu da nemam sutra za osnovne stvari-ne pravdam nicim.
Off-njen brat je u Srbiji dole ima troje dece nema pas za sta da ga ujede zena radi leti sezonse poslove on sedi kuci zbog alergije na polen i travu,ali slava se slavi tri dana kupuje se 40kg ribe da ima svakom da se spakuje i da se najede(meni ovo nije obicaj vec budalastina i preterivanje)a zato cele godine zive kao poslednji bednici vodu vuku sa nekog bunara i deca hrane krave i svinje i kokoske i prinose drva za vatru.Zao mi je sto su mnogi izokrenuli obicaje onako kako njima odgovara.Toliko od mene i nema ljutnje

(odgovor članu vikiveki)
  Direktna veza do poruke: 823
6.1.2013 11:58:22   
tijatija
Kako se
slazem sa svekrvom???? Pa fino... slazem ja nju, pa ona mene user posted image user posted image
Stvarno bi imala roman da napisem, ali ... Necu da gresim dusu, bolesna je pa mislim da je zbog toga malo i bezobrazna user posted image imam osecaj da se vadi na bolest.Samo jedno znam, da cu se svim silama truditi da moja deca nebudu ziveli u zajednici jednog dana... Sve je to lepo , sjajno i bajno ali ja nemogu sa mojim rotiteljima koji su me odhranili, a ne sa majkom i ocem mm.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 824
6.1.2013 17:28:31   
jance

IZVORNA PORUKA: Verolina

IZVORNA PORUKA: jance

ovo je kao "njen" Bozic, iliti Bozic koji slavi po mom svekru, jer mm i ja, i njegovi brat i sestra slavimo onaj prvi.

user posted image
Tvoj svekar je bio pravoslavac, a vi ste katolici, protestanti? Ne kontam? Kako je moguce da tvoj svekar slavi pravoslavni, a njegova deca katolicki Bozic?
I da se razumemo oko tog Bozica, Bozic je jedan, razlikuju se kalendari. Da mi je muz druge veroispovesti, a ne pravoslavne, ja bih sigurno postovala sve praznike koji donosi njegova veroispovest, ali isto tako bih trazila da se postuju i moji. I tu nema ljutnje.

da, sory, da pojasnim. mm i njegova porodica, kao i ja smo krsteni baptisti, i bozic slavimo po protestantskom iliti katolickom kalendaru. i moj pokojni svekar je bio baptista, ali je slavio i pravoslavni bozic, zbog njegove porodice. svekar je umro pretprosle godine, i njegov stariji sin a moj dever, i njegov mladji sin a moj muz su nastavili da slave onaj bozic koji je porodica i do tada slavila. nije uopste stvar postovanja, da je moj muz u bolo kom trenutku pozeleo da slavi pravoslavni bozic, nebi se ni najmanje bunila. a moja svekrva je slavila prosli bozic, zasto zeli i ovaj nisam pitala, niti sam oko same proslave pravila pitanje, samo sam podrzala Anonimnu u misljenju da se ne planiram zaduzivati do guse samo da bi ona imala astal saren ni za prvi bozic ga nije bilo.

(odgovor članu Verolina)
Direktna veza do poruke: 825
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  31 32 [33] 34 35   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  31 32 [33] 34 35   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...
Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Draga "NEPLANIRANA BEBO"...
Nema apsolutno ničeg slučajnog u vezi sa tobom, moja slatka bebo.
Kako probiotici pomažu u jačanju imuniteta...
Na razvoj imuniteta kod dece značajno utiču ishrana, san, higijena, fizička aktivnost i crevna mikrobiota. Crevna mikrob...
Preminule sestre Sara (5) i Tina (9), stra...
Juče, baš oko podneva, deka i unuke kročili su ispod terase Železničke stanice u Novom Sadu kada se ona iznenada obrušil...

image
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.  Više >>
image

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here