Anoniman -> RE: Kako se slazete sa svekrvom ? (II dio) (29.5.2012 8:40:54)
|
IZVORNA PORUKA: gagi ja gledam na sve nacine da izbegnem da sveki cuva kseniju. za sad je to samo kad imam nesto da obavim u gradu, na par sati. kada je ona tu to ostavim za drugi dan, kada mi mama dodje da je cuva. razlog je sto je na mamu navikla i nikada ne place, super se slazu. a kod sveki obavezno place, jer je ne vidja cesti i nije navikla na nju. nisam joj ja za to kriva, da hoce mogla bi da je vidja cesce od jednom u nedelju, dve. sveki se dalje stalno nudi da cuva K, kao da mi pomogne kada mi zatreba, ali ja uvek vesto izbegavam.. a i nekako ne ume da se igra sa njom, samo bi da je nosa. mislim da se K smori kada je sa njom, pa place od muke. Ove recenice su mi bas upale u oci,meni je zao tvoje svekrve bas zato sto ti pravis veliku razliku izmedu njih dve,zapitaj se kako je tvoj svekrvi pati li ona ,i zapitaj se zasto ti zena cesce ne dolazi a nudi ti se da cuva djete zato sto ti to licno sve odbijas ne zelis da ti ona cuva malenu,nemoj da se ljutis to je za mene vrlo sebicno ponasanje,bas mi je zao tvoje svekrve.Nemoj da se ljutis,sve sto sam ti rekla bilo dobronamjerno sa moje strane. Ja sam ovo radila sa prvim detetom, i dete je uvek sa svima plakalo, sem sa dadiljom. Onda sam sa drugim uključila svekrvu, i gle čuda - deca fenomenalna sa svekrvom, vesela, zadovoljna, a sa mojom mamom i dalje povremeno plaču. Tako da, uključi sveki Macaki, majku mu, ona je odgajila tvog muža a ti si se udala za njega - znači dopada ti se kako je odgajila dete. I realno, nije ni bitno šta tvoja sveki radi sa detetom, jer deca razdvajaju ljude. Sa sveki će raditi i šta ti ne voliš, a sa tobom će znati da to ne sme. I te priče, "Ma ona nije videla decu, samo je švrljala, a decu su odgajili baba, tata..." da, da, važi. Tako su i meni pričali da je decu odgajio svekar i baba, a da je sveki švrljala po komšiluku... to jednostavno ne može biti istina, jer sveki zna kako se nosi novorođenče, zna kako se uspavljuje, hrani, prepovija, a svekar ne zna. Dakle, nije ih on odgajio. Sada odoh da radim.
|
|
|
|