RE: Kako se slazete sa svekrvom ?(IIdio) (Puna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Porodica i partnerski odnosi

Poruka

minavb -> RE: Kako se slazete sa svekrvom ?(IIdio) (28.5.2012 9:42:21)

Mm mi juče reče da mu je donela tekst iz novina "25 reči koje dete treba da nauči do druge godine" Vanja ne priča, tj koristi malo reči i njoj se to ne sviđa, a kad se igra sa njim ne zna d amu priča nešto, nego samo viče "dođi, baci, vidi, alo, Maki kaži nešto".[sm=hudicek1.gif]
On je tekst bacio pred njom i rekao da nas ne zanimaju takve stvari. Da ga je meni donela...

Anoniman -> RE: Kako se slazete sa svekrvom ? (II dio) (28.5.2012 9:52:42)

jako retko sretnes snajku i svekrvu koje se lepo slazu. ja se recimo sa mojom super slazem, ali da zivimo zajedno ne bi valjalouser posted image ovako, cesto se vidjamo ali se ona nista ne pita oko mojih stvari niti ja oko njenih...

Tako i ja sa mojom! [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image]

jovicaa -> RE: Kako se slazete sa svekrvom ? (II dio) (28.5.2012 15:54:22)

moja svekrva me je danas jako prijatno iznenadila. kada sam kretala na predavanja, rekla mi je da ne dajemo aleksandra u vrtic, da ce dolaziti ona da mi pomaze! zaista prijatno iznenadjenje... to mi stvarno puno znaci..
dobro je sto jos nece u vrtic, ipak je pocela da me hvata frka oko toga, bolje daa ne ide do trece godine, ako ne mora.

Anoniman -> RE: Kako se slazete sa svekrvom ? (II dio) (29.5.2012 0:41:12)

ja gledam na sve nacine da izbegnem da sveki cuva kseniju. za sad je to samo kad imam nesto da obavim u gradu, na par sati. kada je ona tu to ostavim za drugi dan, kada mi mama dodje da je cuva. razlog je sto je na mamu navikla i nikada ne place, super se slazu. a kod sveki obavezno place, jer je ne vidja cesti i nije navikla na nju. nisam joj ja za to kriva, da hoce mogla bi da je vidja cesce od jednom u nedelju, dve. sveki se dalje stalno nudi da cuva K, kao da mi pomogne kada mi zatreba, ali ja uvek vesto izbegavam..
a i nekako ne ume da se igra sa njom, samo bi da je nosa. mislim da se K smori kada je sa njom, pa place od muke.

inace, ne vidjamo se cesto i super se slazemo. pricam onoliko koliko ja zelim. radim onako kako ja smatram. ako se povede neka tema vezana za vaspitanje deteta, kazem svoje misljenje. znaju i oni da ce uvek biti onako kako se mm i ja dogovorimo, pa i ne pokusavaju da namecu nista.

od kada sam je prihvatila onakvu kakva jeste, mnogo sam opustenija. ne razmisljam o njenim manama, ne osudjujem je, ne ljutim se ni zbog cega. ona je pravicna zene i to je ono sto je meni bitno. znam da iako nekada pogresi, da se uvek trudi da bude ispravna, da se ne ogresi ni o koga.
inace je jako smirena i to mi bas prija ponekad, kada ja nisam. uvek me tesi kada nesto panicarim oko K, i stvarno mi posle naseg razgovora izgledaju stvari puno lakse.

jovicaa -> RE: Kako se slazete sa svekrvom ? (II dio) (29.5.2012 0:46:40)

eh da je meni mama u zrenjaninu, ne bih ni razmisljala....
ovako cu malo da ratujem sa njom, ali barem aleksandar nece ici u vrtic. samo moja deca se cuvaju po mojim pravilima, nema nosanja i slicno... izdejstvovala sam do sad to, mada cuvala je malo aleksandra do sad, ali necu popustati, kada bude vise tu

Anoniman -> RE: Kako se slazete sa svekrvom ? (II dio) (29.5.2012 1:01:39)

naravno, izmedju vrtica i svekija i ja bih odabrala svekija. [sm=smiley36.gif]
ali pod uslovom da cuva ovde, na mom terenu. i naravno, pod mojim uslovima.
ali ja se nadam da do toga nece doci..

Anoniman -> RE: Kako se slazete sa svekrvom ? (II dio) (29.5.2012 1:02:44)

inace, sin ti ima najlepse ime [sm=smiley9.gif]

jovicaa -> RE: Kako se slazete sa svekrvom ? (II dio) (29.5.2012 1:31:08)

IZVORNA PORUKA: Macaki

haha, pa i ja cu se truditi da bude po mojim pravilima... ali znas kakve su, samo se grabe da nose bebe, pozli mi kad pomislim na to...[sm=hudicek1.gif]
a sto najlepse ime, ko se jos tako zove?[sm=smiley1.gif]

Brisani korisnik -> [Obrisana poruka] (29.5.2012 7:17:58)

[Sadržaj poruke je obrisan]

Anoniman -> RE: Kako se slazete sa svekrvom ? (II dio) (29.5.2012 8:40:54)

IZVORNA PORUKA: gagi

ja gledam na sve nacine da izbegnem da sveki cuva kseniju. za sad je to samo kad imam nesto da obavim u gradu, na par sati. kada je ona tu to ostavim za drugi dan, kada mi mama dodje da je cuva. razlog je sto je na mamu navikla i nikada ne place, super se slazu. a kod sveki obavezno place, jer je ne vidja cesti i nije navikla na nju. nisam joj ja za to kriva, da hoce mogla bi da je vidja cesce od jednom u nedelju, dve. sveki se dalje stalno nudi da cuva K, kao da mi pomogne kada mi zatreba, ali ja uvek vesto izbegavam..
a i nekako ne ume da se igra sa njom, samo bi da je nosa. mislim da se K smori kada je sa njom, pa place od muke.

Ove recenice su mi bas upale u oci,meni je zao tvoje svekrve bas zato sto ti pravis veliku razliku izmedu njih dve,zapitaj se kako je tvoj svekrvi pati li ona ,i zapitaj se zasto ti zena cesce ne dolazi a nudi ti se da cuva djete zato sto ti to licno sve odbijas ne zelis da ti ona cuva malenu,nemoj da se ljutis to je za mene vrlo sebicno ponasanje,bas mi je zao tvoje svekrve.Nemoj da se ljutis,sve sto sam ti rekla bilo dobronamjerno sa moje strane.

Ja sam ovo radila sa prvim detetom, i dete je uvek sa svima plakalo, sem sa dadiljom.
Onda sam sa drugim uključila svekrvu, i gle čuda - deca fenomenalna sa svekrvom, vesela, zadovoljna, a sa mojom mamom i dalje povremeno plaču.
Tako da, uključi sveki Macaki, majku mu, ona je odgajila tvog muža a ti si se udala za njega - znači dopada ti se kako je odgajila dete. I realno, nije ni bitno šta tvoja sveki radi sa detetom, jer deca razdvajaju ljude. Sa sveki će raditi i šta ti ne voliš, a sa tobom će znati da to ne sme. I te priče, "Ma ona nije videla decu, samo je švrljala, a decu su odgajili baba, tata..." da, da, važi. Tako su i meni pričali da je decu odgajio svekar i baba, a da je sveki švrljala po komšiluku... to jednostavno ne može biti istina, jer sveki zna kako se nosi novorođenče, zna kako se uspavljuje, hrani, prepovija, a svekar ne zna. Dakle, nije ih on odgajio.
Sada odoh da radim.

Snelle -> RE: Kako se slazete sa svekrvom ? (II dio) (29.5.2012 8:43:54)

Tasho, pls baci pogled na temu Dečiji kašalj, možda ti imaš odgovor.

Brisani korisnik -> [Obrisana poruka] (29.5.2012 8:45:39)

Anoniman -> RE: Kako se slazete sa svekrvom ? (II dio) (29.5.2012 10:09:15)

niste bas sasvim u pravu...
ja ne branim mojoj svekrvi da dolazi cesce, da je dete bolje upozna. ali ona cuva malog od zaove kad god ne ide u vrtic, a to je cesto (sad je imao za redom boginje, pa gnojavu anginu, pa upalu uva). kada sam se porodila, dolazila je po par puta nedeljno, kao da mi pomogne. ne kazem, pomalo i jeste pomagala, ali je vise volela da pijucka kafu i caska sa mnom, tek porodjenom. tako da mi je njena pomoc vise dolazila kao opterecenje. onda je posle mesec dana pocela da dolazi jednom nedeljno, da bi posle dva mesec dolazila samo kada njoj odgovara, kada ona ima slobodno vreme i to iskljucivo samo da vidi K. to sve naravno da mi da do znanja da je vreme oporavka proslo i da sad ja treba da preuzmem sve. a moja mama kada dodje, ona se polomi pomazuci mi. i naravno da je onda neumesno porediti njih dve. moja mama gleda da mi olaksa zivot na svaki nacin, dok svekijevci dodju kod nas kao gosti. ali ne smeta mi, i bolje je sto je sve tako formalno. da ima zelju da dolazi cesce da vidja K, niko joj to ne bi zabranio. ali ona nema. a verovatno i nema vremena. odnos sa decom mora da se gradi, ne moze samo da ocekuje da ce da je unuce voli na osnovu nicega.
ja uopste ne mislim da sam nepravedna, naprotiv.

Brisani korisnik -> [Obrisana poruka] (29.5.2012 10:19:26)

Anoniman -> RE: Kako se slazete sa svekrvom ? (II dio) (29.5.2012 10:55:03)

veruj mi da joj nista nije uskraceno. da zeli, mogla bi slobodno da se vise ukljuci. ali posto dete vec nije naviknuto na nju, ne ostavljam je da place bez potrebe. npr. ja odem u kuhinju da perem sudove, a ostavim njih dve u sobi da se igraju. to kratko traje, onda K pocne da place, pa je onda uzima i donosi u kuhinju. zasto bih je onda ostavljala po dva sata sa njom, da dete bez potrebe presvisne od plakanja. posebno bez preke potrebe. kada bihejdino morala, da nemam drugu opciju..

jos nesto sam htela da odgovorim tash. nemam poverenja u sveki, bojim se da bi mogla da da detetu nesto na sta je alergicna. ne kazem ja da bi ona to namerno uradila, ali prosto ne bi razmisljala. primer, oni nikada ne poste i kada mi postimo ona pojma nema sta sme da nam ponudi. nudi nam supu u kojoj se kuvalo meso, pa meso i povrce izvadjeno napolje i zakuvana supa sa reznacima. njoj je to posno, jer nema mesa unutra. ili mi dolazi sa nekim suludim predlozima sta da dam bebi da jede, npr. supu sa rezancima, a ona niti jede sargarepu, ni zelen, ni rezance. ili mi nudi dzem od sljiva koji je sama kuvala da ubacujem detetu u kasice. moja sestra je to radila, ali ja ne vidim zasto bih. prvo sta ce detetu toliki secer, a drugo ona u dzem od sljiva stavlja rum i cokoladu!

da ne ispadne da se ovde samo zalim na nju.. [sm=smiley36.gif] kao sto sam rekla moja sveki je jedna postena i iskrena zena, i trudi se da bude ispravna i pravicna. to sto ja njoj ponekad zameram neke stvari to je drugo. valjda previse ocekujem od nje [sm=smiley24.gif] posebno, poredeci je sa mojom mamom. ali dobro, stvarno sam je prihvatila takvu kakva jeste. mi se u principu uvek dobro slazemo, jer sta god meni smeta ja to odmah kazem i sve je jasno.

Anoniman -> RE: Kako se slazete sa svekrvom ? (II dio) (29.5.2012 10:57:28)

IZVORNA PORUKA: jovicaa

moj muz [sm=smiley9.gif]
[sm=smiley27.gif]

jovicaa -> RE: Kako se slazete sa svekrvom ? (II dio) (29.5.2012 11:05:17)

da je situacija takva da je moja mama u zrenjaninu i da je u penziji, ne bih ni razmisljala, aleksandra bi 90 posto cuvala moja mama.. ali dobro nasa prica je malo drugacija... ali prosto svojoj majci u potpunosti verujem i mogu lepo da joj kazem kada mi nesto smeta sto radi sa aleksandrom, a ona mi nece terati kontru vec ce me poslusati. jednostavno mi je lakse sa mojom mamom, nego sa svekrvom, sto je i prirodno.
sa svekrvom nikad ne znam sta misli, jako je uvredljiva i misli da je uvek u pravu. mada ja sam dosta tvrdoglava, tako da u principu mislim da poslusa sta joj kazem.
znaci ne sumnjam ja u svekrvu, ne mislim da ga ona lose cuva, vec svojoj mami mogu lakse da skrenem paznju, ako mislim da gresi negde i to mi ne stvara probleme sa njom. plus se moja svekrva vecito nesto natezala, te hoce da ga cuva, te nece.. tek sad je lepo dosla i rekla onako ozbiljno da ce dolaziti svaki dan dok je mm na poslu da mi pomaze i postujem to, mislim na period kada se porodim. ali i dalje bih se radije odlucila za moju mamu[sm=smiley1.gif], da imam tu mogucnost

Anoniman -> RE: Kako se slazete sa svekrvom ? (II dio) (29.5.2012 11:09:43)

mi se preselili kod mojih. ne mislim bukvalno. [sm=smiley36.gif] mm nas doveze u 9 ujutru kada krene na posao i pokupi oko 18h kada se sa posla vraca. uvece se cuje sa svojima, ako se sveki najavi da dolazi narednog dana onda ne idemo kod mojih, budemo kod kuce. mami je lakse kada smo ovde, nego da dolazi kod na svakoga dana. a i nama nije lose... mada se cesto uzelim svoje kuce i svog mira.

hocukusurnecuzvaku -> RE: Kako se slazete sa svekrvom ? (II dio) (29.5.2012 11:14:33)

Uuuuh tesko je to pitanje,ja zivim u zajednici skoro dve i po godine,prezivela sam pakao i sa svekrom i sa svekrvom,od nabedjivanja da sam se za mm,a njenog sina udala iz interesa,do osudjivanja da nije da ne mogu da imam decu,vec ih ne zelim.Srecna sam zena samo zbog toga sto sam imala maximalnu podrsku mm.Bilo je tu i suza,i pakovanja i odlazaka,svega je bilo...
Sada smo posle toliko vremena kupili svoj stan,zivecemo sami,konacno,i verujem da ce ce se odnos popraviti,jer sto moja majka kaze uvek je voljenija snaja koja ne zivi sa njima,a tako i jeste jetrvu obozavaju [sm=jezicek.gif]
Prema tome,moja topla preporuka NIKAD U ZAJEDNICU,ni po koju cenu,jer ma koliko govorile sebi da smo spremne na svaku zrtvu,nije istina,jer ne razmisljaju svi isto,ja cu se promeniti,ali hoce li druga strana uciniti isto.Ljubav na daljinu sa svekrvom je odlicna stvar [sm=bravo.gif]
Ja sam tip zene koja je otvorena i iskrena spremna na svaki kompromis,i nisam naucena da probleme bacam pod tepih ili pakujem u sareni papir,takva sam kakva sam,ali stoji i cinjenica da niko nije savrsen,puni smo svi mi i mana i vrlina,ali ako neko ne moze da te prihvati,ili obratno bezi [sm=smiley1.gif]

pandina -> RE: Kako se slazete sa svekrvom ? (II dio) (29.5.2012 11:15:41)

IZVORNA PORUKA: jovicaa

moj muz [sm=smiley9.gif]
[sm=smiley27.gif]

I moj [sm=smiley27.gif]
Zato se slazem sa konstatacijom :)

mihi -> RE: Kako se slazete sa svekrvom ? (II dio) (29.5.2012 11:20:23)

Mene moja svekrva i posle 16 god braka ume da iznervira, iako sam dosta toga prihvatila kuliram i ne uzbuđujem se. Prošle nedelje sam išla sama svekru je bila godišnjica a mm je u Americi službeno. Pita me za decu i ja kažem šta rade i kažem da mi nije mame ne znam šta bi radila. Tek ona što pa imaš ženu. Ufff žena čuva Miloša od 8 do 16 a gde je ostalo starije dete, škola, sprema se za prijemni nabavka..... A kaže imaš i ženu koja ti sprema stan (jednom u dve nedelje). I ja joj kažem mislite šta hoćete ja znam kako funkcionišem mama mi i skuva i pričuva Miloša po podne, ode na piijacu....

minavb -> RE: Kako se slazete sa svekrvom ? (II dio) (29.5.2012 11:23:46)

Priča mm svojoj mami kako ja padam na nos i kako ništa ne stižem, a ona će njemu "Pa kako je meni bilo sa dvoje dece?"
Mm: "Kako? Pa lepo, živela je kućna pomoćica kod nas 8 godina."[sm=smiley36.gif]

hocukusurnecuzvaku -> RE: Kako se slazete sa svekrvom ? (II dio) (29.5.2012 11:26:38)

Mina [sm=jezicek.gif]

jance -> RE: Kako se slazete sa svekrvom ? (II dio) (29.5.2012 11:31:28)

ja sam trenutno u zen fazi, barem se trudim da budem. majstor je sve aktivniji, njoj je tesko da ga cuva, on nema strpljenja da se nosa, to mu previse staticno, a ona pojma nema sta bi sa njim drugo radila, dole kod nje je dosta hladno, plocice su dole, svako cebe klizi a i nije cebe neka izloacija bas tamo. tako da kad je ovakvo vreme ne silazi mi se dole sa njim uopste da budem iskrena. u setnju sa njim ne moze dugo, brzo se umori pa se vrati. jedino sto mi pomogne jeste kad su lepi dani, ja stavim cebe na travu i tu stavim majstora da se igra, da ga gleda onako iz daljine, ili da ga kod nje ostavim u kolicima kad mi zaspi u setnju.
upravo se iscudjavala za ritam uvodjenja zumanceta, kao : pa tako ces potrositi jaja i jaja. pa onda mu necu uvesti zumance dok ne budem imala dovoljno para da mogu da trosim jaja, pa makar to bilo i sa njegove 3 godine! tako mora i ja planiram tako da radim, tebe to ne dotice ni malo...

mihi -> RE: Kako se slazete sa svekrvom ? (II dio) (29.5.2012 11:40:21)

IZVORNA PORUKA: minavb

Priča mm svojoj mami kako ja padam na nos i kako ništa ne stižem, a ona će njemu "Pa kako je meni bilo sa dvoje dece?"
Mm: "Kako? Pa lepo, živela je kućna pomoćica kod nas 8 godina."[sm=smiley36.gif]

I pri tom tadašnji tempo života i sadašnji apsolutno ne mogu da se porede. Kad dođem s posla moram još nešto  da radim kod kuće a moja sveki i dan danas u 15h na popodnevni odmor ja to mogu da sanjam a i ne volim da spavam po podne.

KO nam kriv kad se loše organizujemo [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sledeća stranica >   >>