Sanjaceran -> RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? (27.3.2019 16:47:06)
|
IZVORNA PORUKA: Volim mamu Naravno 😊 Evo za sve mame koje ce ici ma komisiju mog iskustva. Imam cerku od 16 meseci i prvi put sam kod stare komisije produzila bolovanje bez problema. E ainda drugi put... Prvo da vam dam savet prijavite se u 27.marta za komisiju 45 dana pre isteka bolovanja jer je to prosek koliko im treba da vas pozovu na prvoatepenu komisiju. Prilikom prijave ne morate da nosite nista od izvestaja ako nemate vazna je samo prrijava da bi ste sebi obezbedili mesto ( to sam tek kasnije saznala, a takodje ja sam predala dve nedelje ranije pa sam morala da otvaram bolivanje kod lekra opste prakse da “ premostim”)...Na komisiju su me zvali posle mesec dana, ide se u PIO fond na NBGD ( kod novog Merkatora). Komisija je cetvoro lana, tri doktora i sekretar komisije koji samo kuca izvestaje. U mom slucaju su samo sekretar i jedan doktor bili prosutni ( dr je pedijatar iz nekog doma zdravlja, mozda vozdovac). Bio je i treci clan ( psihijatar) ali kada ga je kolega pitao hoce li i on da pregleda dete, rekao je da nema potrebe i izasao iz kancelarije. Pregled ide ovako, dobar dan, zasto ste dosli?! Htela sam da kazem zato sto ste me zvali 😠 Uglavnom imate minut vremena da kazete ata je detetu posto oni izvestaje ne citaju i vec po tome vidite da ce odbiti zahtev. Ako dete samo moze da stoji onda valjda racunamu da je zdravo. Sutra ujutru vas obaveste porukom da niste prosli. Mozete sami da odete po resenje ili da vam posalju na kucnu adresu.Ja sam se opredelila za ovo drugo ali posto mi resenje tj mualjenje nije stiglo ni posle mesec i nesto dana otisla sam da vidim sta se desava. Na odno me postar nije probasap dva puta na adresi.Uglavnom , dali su mi kopiju i ja sam napisala zalbu. Rok je osam dana od dana prijema misljenja. Rukom sam napisala u tri tecenice zasto se zalim i da ahocu drugostepenu komisiju. Pozvali su me posle nedelju dana da dodjem u Aleksandra Kostica sa detetom i ponesem nove izvestaje. Tamo je siyuacija skroz dugacija. Cetiri clanice komisije, fine i ljubazne, pregledaju svu dokumentaciju. Meni je dete zaspalo pa je nisu budili jer ona ima problem sa spavanjem , branjenjem, ne govori, tesko se razdvaja od mene ( za to sam dostavila dokumentaciju od decijeg neurologa, psihijatra i defektologa). Posle deset__ak minuta prijatnog caskanja rekli su mi da ce mi sutra posle 11h javiti odluku. I dobila sam TRI MESECA! Moj savet je predajte na vreme dokumentaciju da bi vas na vreme zvali, posto vecinu odbiju obavezno se zalite jer necete nista izgubiti. Sto se tice satnice, nema cekanja jer postuku vreme koje su vam zakazali. Ja sam otisla na drugostepenu da vidim koji su kriterijumi i bez ocekivanja pa samim tim je i moje iznenadjenje vece. Ja se nadam da sam bar malo pomogla, ako treba jos informacija rado cu vam reci 🌹
|
|
|
|