Mariya -> RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? (13.3.2019 18:12:30)
|
Napisaću koja je bila procedura da ja dobijem produženje. Prvo - kontrola kod fizijatra koji daje predlog da se majci produži bolovanje (napiše na izveštaju) Odlazim u opštinu kog žene koja se bavi poslovima tog tipa, daje mi Zahtev ( neki zahtev za veštačenje zdravlja deteta, ne sećam se tačnog naziva). Zahtev i sve prethodne izveštaje, nalaze i papirologiju je potrebno fotokopirati jer ih komisija zadržava i ne vraća. Uz izveštaje ja sam dodala i rešenje poslodavca o porodiljskom da bi komisija videla kada mi tačno ističe bolovanje jer sam papire predala 19.01. a bolovanje mi je isticalo 05.02. To predajem ženi u opštini a ona šalje za Suboticu. Ja sam iz Bačke topole a komisija je prebačena u Suboticu i tamo obavljaju preglede. Komisija me zvala 22.01. da dođem 23.01. sa detetom. Komisija je bila fina, ljubazne doktorice, pitale su me šta dete radi, tražile da pokaže , od je podigao ruku, pokušao da pokaže dva prsta da ima 2 godine, i odmah su mi rekle da ću dobiti mišljenje komisije na kućnu adresu. Mišljenje je stiglo za 3 dana. Mislila sam da je ovde kraj ali nije[sm=smiley36.gif] U opštini sam dobila spisak koji mi sve papiri trebaju da bih dobila rešenje. - zahtev - mišljenje komisije - doznake pedijatra - fotokopija kartice bankovnog računa - potvrda od centra za soc. da ne dobijam pomoć za tuđu negu za dete - rešenje poslodavca da koristim osustvo sa rada radi posebne nege deteta. Kada sam sve ove papire skupila, predala sam ih u opštini i dobila to famozno Rešenje da mi se priznaje pravo na naknadu zarade za vreme odsustva sa rada. Inače, dobila sam produženje 6 meseci, plata je 100% bar tako kažu, ne znam još jer mi platu više ne isplaćuje poslodavac već država oko 19-20.og u mesecu.
|
|
|
|