Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Bracna ili vanbracna zajednica 16.6.2009 17:54:52
|
|
|
|
Verus
|
smeshkice nisam stigla juce pa da kazem sada. Moji roditelji su bili zajedno 7 godina pre nego sto sam se ja rodila. Posle dosta muka i pobacaja. I imaju samo mene. Tek kada sam napunila 9 godina oni su se vencali, u opstini. Eto, znaci 16 godina zajedno, bez braka. Potpuno sam normalna, uvek bila uzorna, dobar djak nikad pravila probleme. I danas sam vredna i radna i uvek se borim za sve. Tako da ti dete nece biti narkoman i ne normalno. Verujem u Boga i ZNAM da Bog nijedno dete ne odbacuje jer dolazi iz ne vencane zajednice/braka. Takve price su nebuloze i gomila sranja. Moji su se uzeli zbog mene, i verovatno gomile birokratskih sranja o kojima smo ovde pricali. Stan koji imaju je stavljen odmah na moje ime, jer moja mama nije zelela da deca iz tatinog prvog braka polazu na to pravo. On im je ostavio veliku kucu, i nasao im poslove. Tako da ona nije htela da se meni otme iz usta....eto, za sve ima resenje kada se ljudi vole. Eno ih i dan danas zajedno posle 36 godina. I jos uvek se vole. Na neki, njima svojstven nacin IZVORNA PORUKA: Smeshkica IZVORNA PORUKA: prolece potpišite i taj papir. ne mogu ga sama potpisati....
|
|
|
|
RE: Bracna ili vanbracna zajednica 16.6.2009 18:01:54
|
|
|
|
Ptičica
|
Sa pogrešnim-vanbračna! Sa pravim- bračna! Ko nije siguran, taj neće da se potpisuje. Kao, nije važan papir, a ustvari misli: ''Ovako mogu da zbrišem, kad-tad, bez peripetija i cimanja.'' Ko je siguran-hoće da se potpiše i stavi burmu i popije koju više na svojoj svadbi i izljubi se sa brkatim strinama (koje i ne poznaje ). To znam jer sam živela u vanbračnoj zajednici, ubeđujući sebe i sve oko sebe da papir ništa ne znači!!! A-ha... Važi... Kada sam upoznala mm, bila sam spremna da se potpišem posle onog ''ja sam...drago mi je!'' Jesi, ili nisi? I gotovo...
|
|
|
|
RE: Bracna ili vanbracna zajednica 16.6.2009 18:04:10
|
|
|
|
NadaR
|
IZVORNA PORUKA: Ptičica Sa pogrešnim-vanbračna! Sa pravim- bračna! Ko nije siguran, taj neće da se potpisuje. Kao, nije važan papir, a ustvari misli: ''Ovako mogu da zbrišem, kad-tad, bez peripetija i cimanja.'' Ko je siguran-hoće da se potpiše i stavi burmu i popije koju više na svojoj svadbi i izljubi se sa brkatim strinama (koje i ne poznaje ). To znam jer sam živela u vanbračnoj zajednici, ubeđujući sebe i sve oko sebe da papir ništa ne znači!!! A-ha... Važi... Kada sam upoznala mm, bila sam spremna da se potpišem posle onog ''ja sam...drago mi je!'' Jesi, ili nisi? I gotovo... slazem se
|
|
RE: Bracna ili vanbracna zajednica 16.6.2009 19:31:51
|
|
|
|
Verus
|
Hm, a tako mozemo okrenuti i reci da zena koja gura i insistira na tome (sa tim da se oboje nisu odmah odlucili), moze da misli: "kad potpise, moj je i nema nigde da zbrise!" Ja mislim da su to gluposti, kao sto sam ranije rekla ako neko zeli da te vara, ili ostavi, nece ga zaustaviti ni papir, ni crkva, ni bog...druga stvari je sto je zbog zakonski uredjenja (citaj ne-uredjenja), taj papir bitan zbog dece, ostavinskih rasprava i sl.... IZVORNA PORUKA: Ptičica Kao, nije važan papir, a ustvari misli: ''Ovako mogu da zbrišem, kad-tad, bez peripetija i cimanja.''
|
|
|
|
RE: Bracna ili vanbracna zajednica 16.6.2009 19:55:50
|
|
|
|
Tara
|
Verus Sto se tice posta da se iz vanbracne zajednice radjaju bolesna deca ,itd.. Uzas! Stvarno ne razumem kako moze neko to da napise
|
|
|
|
RE: Bracna ili vanbracna zajednica 17.6.2009 7:10:36
|
|
|
|
Anoniman
|
Jaooo...ptichice....bash mi nije trebalo da prochitam tvoj post....bash grubo zvuchi....Nisi pomislila na ljude koji dozivotno zive zajedno i imaju decu u vanbrachnoj zajednici??? Ja znam da tjemo se i ja i moj dechko vishe truditi jedno oko drugog da nismo u braku....bash zbog onog "potpisao je i sad je moj" pa nije tako...ni u braku ni van njega... Nisam znala da tje ova tema na ovo izatji....
|
|
|
|
RE: Bracna ili vanbracna zajednica 17.6.2009 7:45:10
|
|
|
|
Brand new mama
|
Smeskice,daj, ne obracaj paznju sta drugi pricaju. OK, ja mozda nemam neka prava da kazem da je vanbracna zajednica bolja, posto sam u braku(iskreno, moj dragi je insistirao, ja nisam bila odusevljena idejom braka- poput tvog decka, pa su tu ispale raznorazne peripetije, ali to je vec za neku drugu pricu ili klasicnu americku komediju) Samo mislim da na nista ne treba navaljivati- eto, ja nisam htela da se udam pa me moj dragi jurio, a sa druge strane znam neke parove koji se vencavaju vec 100 godina pa nista, jos ni ne zive zajedno, a u vezama su po 10 godina. Uzivaj ti sa svojim dragim, nemoj da se previse ubijas u pojam sa " On nece da me zeni- on me ni ne voli" jer to ocigledno nije istina. A na gluposti tipa bolesne dece- narkomana i sl, sto bi rekli ljudi: Mani se!!! Jeste, sve su narkomani i " neposlusna" deca iz vanbracnih zajednica, a u crkvenim brakovima sve med i mleko, kad bi se lagali. Samo da najavim da ja jesam vernik, ali ne shvatam kako neko moze da iznosi takve stvari.Ne znam u koje manastire su te osobe isle, ali tamo gde ja idem me okruze ljubavlju, a ne samo prekorom. A za sve je samo ljubav vazna, zar ne mila? Samo da mi imamo puno , sve ostalo ce proci lakse.... Sve je to samo zivot
|
|
|
|
RE: Bracna ili vanbracna zajednica 17.6.2009 7:45:38
|
|
|
|
ceca80
|
Smeshkice slazem se sa tim da ga u principu nemozes papirom vezati za sebe i osigurati da te nece prevariti i otici za drugom,ali kako kod nas ljudi na to gledaju kao na nesto sto nije u redu i takve porodice ipak gledaju sa nekim podozrenjem smatram da je zbog deteta ipak bolje bracna zajednica.
|
|
|
|
RE: Bracna ili vanbracna zajednica 17.6.2009 7:51:04
|
|
|
|
Anoniman
|
A briga me kako tje me gledati ove namrgudjene babe...ne verujem da tje me moje drushtvo i mladi ljudi sa kojima se druzim osuditi jer nisam udata.... Imam i ja takvih koji se venchavaju 100 godina....a ni prstom nisu mrdnuli da neshto konkretno pokrenu.... I sad ova svadba u kojoj smo kumovi....bitje komedija...jer je ona ucenom stigla do oltara...a lik ne ne bi ozenio nikada....i sad svi o tome prichaju...s obzirom da je i trudna....i starija od njega...stvarno izgleda kao da ga je nahvatala...ja to ne zelim... Ako se i venchamo jednog dana...bitje to na obostranu zelju i radost...
|
|
|
|
RE: Bracna ili vanbracna zajednica 17.6.2009 7:52:15
|
|
|
|
Anoniman
|
Eh....zaboravih.... Dobrodoshla Brand new mama
|
|
|
|
RE: Bracna ili vanbracna zajednica 17.6.2009 7:58:54
|
|
|
|
Anoniman
|
kako ste se samo raspisale ljudi dragi zakon se promijenio ...vanbracna zajednica se sad dokazuje, ima se pravo i nasljedjivanja , ja ne znam u cemu je problem...u balkanskom mentalitetu vanbracno dijete je kopile .... ebem ti seljacko podneblje
|
|
|
|
RE: Bracna ili vanbracna zajednica 17.6.2009 8:03:19
|
|
|
|
Anoniman
|
Pa ja to pokushavam da objasnim....da posle 5 godina...vanbrachna zena ima ista prava kao da je bila u legalnom braku...naravno mora ga dokazati....a jedan od dokaza je da je prijavljena na istu adresu....dete koje je priznao otac....izjave prijatelja i rodbine.... Ko mi je kriv shto zivim na balkanu
|
|
|
|
RE: Bracna ili vanbracna zajednica 17.6.2009 8:08:58
|
|
|
|
Anoniman
|
ma sta te briga bona ....druga stvar zasto odma polaziti od toga da cu morati dokazivati .... moj brat zivi u vanbracnoj zajednici, ima sina , čeka drugo dijete...i šta .... pa to su njegova djeca ... i to je njegova izabranica s kojom zivi i odgaja tu djecu i jesu li oni gori od nekoga ko je u braku
|
|
|
|
RE: Bracna ili vanbracna zajednica 17.6.2009 8:10:48
|
|
|
|
Anoniman
|
Ja kazem da nisu....ali izgleda ne misle svi tako...
|
|
|
|
RE: Bracna ili vanbracna zajednica 17.6.2009 8:23:55
|
|
|
|
Brand new mama
|
Hvala na dobrodoslici ja inace samo cituckam,ali sam morala da se ulogujem jer sam imala utisak( sorry svima unapred, ako nekog uvredim) kao da je pod nekim nick- ovima moja baba, koja je bila sva ustreperila sto se ja nisam udala do 25, a sa mojim dragim sam vec tada zivela( pu,pu, da se ne cuje ). Ja i moj dragi smo se zezali za crkveno vencanje da ce biti problematicno ako budemo trebali da dokazemo mladinu nevinost ( mi smo se vencavali u ratama, tako da sam sad za crkveno bila trudna). Meni recimo ide na zivce( mada sam i ja to na kraju napravila- mad mi stomak jos nije do zuba, a i vec smo se registrovali )- vencanje zbog bebe, tj. trudni smo pa ajd brze bolje da se vencamo. Ozbiljno, da sam ostala trudna ranije- ne bi bilo sanse da se vencavam samo zato sto treba da dobijemo bebu. A svaki drugi brak nam je na tu foru. Dok jedna od mojih boljih prijateljica ce se vencati tek kad ostane trudna- to je ono sto ona hoce...Svi smo drugaciji pod kapom nebeskom
|
|
|
|
RE: Bracna ili vanbracna zajednica 17.6.2009 8:26:03
|
|
|
|
prase
|
Joj, Smeškice! Niko nije rekao (čast izuzecima) da su ljudi koji žive u vanbračnoj zajednici gori, samo je nekoliko nas reklo da smatra da je kao oblik zajednice bračna prema našem mišljenju bolja, iz razloga koje smo naveli. Nemoj da se opterećuješ sa nekoliko bezveznih postova sada unedogled. Neće se desiti da se sada svi vrate na ovu temu i redom priznaju da je vanbračna zajednica baš super ideja, a neće se desiti ni da ti promeniš svoje mišljenje o tome, i sad k'o jarčevi na brvnu... zaboravljajući da nije poenta da se svi složimo nego da svi iznesemo svoje mišljenje i kraj. Očigledno je da te svi podržavamo šta god da odlučiš , uživaj i ne pokušavaj do najsitnijeg detalja da isplaniraš celu budućnost, to je nemoguće. Možda ćete se venčati jednog dana, možda nećete. Možda ćete biti zajedno do kraja života, možda nećete. Možda ćete imati dete zajedno, možda se rastanete pre nego što zatrudniš. Sve je moguće. Bog na nebu zna sve, mi na zemlji ne znamo ništa. Živi za svaki dan, a šta će biti sutra, u ovom smislu nemoj da razmišljaš. Bitno je obezbediti budućnost an general što bi rekli braća Francuzi, ali to ne podrazumeva planiranje do detalja nego: imati krov nad glavom, imati od čega da se živi, imati možda auto ako je neophodan i slične stvari... Svako od nas gleda na svoj život tako kao da će doveka biti sa trenutnim partnerom. Takva su razmišljanja kada imamo 15 godina, tako je i danas, pogotovo ako smo u braku. A istina je da ništa nije neuništivo, mi koji smo u braku - bar ako želimo da smo srećne, ne samo da bi se brak kako-tako održao - moramo da radimo na vezi sa našim muževima isto onoliko koliko je potrebno bez braka. U tom smislu, nema nikakve razlike... i ne opterećuj se više... Ja da sam na tvom mestu i da imam moć, zaključala bih temu...
|
|
RE: Bracna ili vanbracna zajednica 17.6.2009 8:29:11
|
|
|
|
Anoniman
|
haha...sad sam se setila reakcije moje bake kad sam rekla da sam trudna.... nije se ni obradovala...prvo shto je rekla bilo je..."pa kako tjesh...nisi se ni udala...shta tje retji ljudi" ufffffffffff....od onda sam u jako loshim odnosima sa njom...
|
|
|
|
RE: Bracna ili vanbracna zajednica 17.6.2009 8:32:53
|
|
|
|
Anoniman
|
KOMŠILUK ....OKAČIM IH NA ČIVILUK Prase .... divni su ti postovi i uvijek ih,slagala se ili ne sa tvojim mišljenjem, odnosno onim sto si napisala, čitam sa oduševljenjem
|
|
|
|
RE: Bracna ili vanbracna zajednica 17.6.2009 8:33:38
|
|
|
|
Anoniman
|
Pa u ovoj temi uopshte ne bi trebalo da je rech o meni...nego uopshteno... I naravno da ne ochekujem da se svi vrate i sloze samnom....svako ima svoje misljenje i to je svrha foruma....
|
|
|
|
RE: Bracna ili vanbracna zajednica 17.6.2009 8:39:10
|
|
|
|
Brand new mama
|
ma, pusti bakice Imamo i mi svoje tripove, a kamoli one.Mene je moja pitala kako mi spavamo- zajedno ili odvojeno, a na moj odgovor ju je zivo interesovalo kako to da nisam trudna, pa sam ja, ne budi lijena, opisala kondom kao kontraceptivno sredstvo sa sve nacinom koristenja i primenom( to ti je fora kao sa malom decom- sve mu objasnis, pa ga vise ni ne interesuje ). Vise me nista nije pitala, samo je prokomentarisala da sam neozbiljna. Sad nesto uopste ne reaguje na moju trudnocu- ima vaznije brige - moj brat je poceo da stanuje sa svojom devojkom
|
|
|
|
RE: Bracna ili vanbracna zajednica 17.6.2009 8:44:45
|
|
|
|
Anoniman
|
joj...te bake A koliko si trudna? Prijavila si se na spisak rr trudnica? KLIK
|
|
|
|
RE: Bracna ili vanbracna zajednica 17.6.2009 8:48:51
|
|
|
|
barbara
|
IZVORNA PORUKA: prase Joj, Smeškice! Niko nije rekao (čast izuzecima) da su ljudi koji žive u vanbračnoj zajednici gori, samo je nekoliko nas reklo da smatra da je kao oblik zajednice bračna prema našem mišljenju bolja, iz razloga koje smo naveli. Nemoj da se opterećuješ sa nekoliko bezveznih postova sada unedogled. Neće se desiti da se sada svi vrate na ovu temu i redom priznaju da je vanbračna zajednica baš super ideja, a neće se desiti ni da ti promeniš svoje mišljenje o tome, i sad k'o jarčevi na brvnu... zaboravljajući da nije poenta da se svi složimo nego da svi iznesemo svoje mišljenje i kraj. Očigledno je da te svi podržavamo šta god da odlučiš , uživaj i ne pokušavaj do najsitnijeg detalja da isplaniraš celu budućnost, to je nemoguće. Možda ćete se venčati jednog dana, možda nećete. Možda ćete biti zajedno do kraja života, možda nećete. Možda ćete imati dete zajedno, možda se rastanete pre nego što zatrudniš. Sve je moguće. Bog na nebu zna sve, mi na zemlji ne znamo ništa. Živi za svaki dan, a šta će biti sutra, u ovom smislu nemoj da razmišljaš. Bitno je obezbediti budućnost an general što bi rekli braća Francuzi, ali to ne podrazumeva planiranje do detalja nego: imati krov nad glavom, imati od čega da se živi, imati možda auto ako je neophodan i slične stvari... Svako od nas gleda na svoj život tako kao da će doveka biti sa trenutnim partnerom. Takva su razmišljanja kada imamo 15 godina, tako je i danas, pogotovo ako smo u braku. A istina je da ništa nije neuništivo, mi koji smo u braku - bar ako želimo da smo srećne, ne samo da bi se brak kako-tako održao - moramo da radimo na vezi sa našim muževima isto onoliko koliko je potrebno bez braka. U tom smislu, nema nikakve razlike... i ne opterećuj se više... Ja da sam na tvom mestu i da imam moć, zaključala bih temu... prase slazem se sa tobom i potpisujem!i jos da dodam da se skace jadne zene ako je rekla da su deca iz vanbracnih zajednica narkomani i sl,mozda se zena pogresno izrazila i ako nije uopste nije tema o deci iz bracne ili vanbracne zajednice!ne slazem se ni ja sa tim da su deca iz vanbracne zajednoce losa ali pustite zenu na miru,i komentarisite na temu- bracna ili vanbracna zajednica?hvala
|
|
RE: Bracna ili vanbracna zajednica 17.6.2009 8:50:08
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: prase Joj, Smeškice! Niko nije rekao (čast izuzecima) da su ljudi koji žive u vanbračnoj zajednici gori, samo je nekoliko nas reklo da smatra da je kao oblik zajednice bračna prema našem mišljenju bolja, iz razloga koje smo naveli. Nemoj da se opterećuješ sa nekoliko bezveznih postova sada unedogled. Neće se desiti da se sada svi vrate na ovu temu i redom priznaju da je vanbračna zajednica baš super ideja, a neće se desiti ni da ti promeniš svoje mišljenje o tome, i sad k'o jarčevi na brvnu... zaboravljajući da nije poenta da se svi složimo nego da svi iznesemo svoje mišljenje i kraj. Očigledno je da te svi podržavamo šta god da odlučiš , uživaj i ne pokušavaj do najsitnijeg detalja da isplaniraš celu budućnost, to je nemoguće. Možda ćete se venčati jednog dana, možda nećete. Možda ćete biti zajedno do kraja života, možda nećete. Možda ćete imati dete zajedno, možda se rastanete pre nego što zatrudniš. Sve je moguće. IZVORNA PORUKA: Brand new mama pa sam ja, ne budi lijena, opisala kondom kao kontraceptivno sredstvo sa sve nacinom koristenja i primenom( to ti je fora kao sa malom decom- sve mu objasnis, pa ga vise ni ne interesuje ). Vise me nista nije pitala, samo je prokomentarisala da sam neozbiljna.
|
|
|
|
RE: Bracna ili vanbracna zajednica 17.6.2009 12:23:37
|
|
|
|
Rivana
|
Znam mnogo primera vanbracnoh zajednica koje funkcionisu fenomenalno a isto tako znam i dosta katastrofalnih brakova nema pravila. Ja nisam udata imam bebu i ne znam ni da li cu se udati. Kada sam ostala trudna bilo mi je glupo da sad posto sam trudna trcim da se udajem kad vec to nismo obavili pre trudnoce pa ne moramo ni sada a mozda i hocemo ne znam stvarno mi nije bitno.
|
|
|
|
RE: Bracna ili vanbracna zajednica 17.6.2009 12:31:50
|
|
|
|
tomic
|
Barbara, a sto onda ne napravimo i predbracne ugovore? Ako za toliko nemas poverenja u partnera sta ce ti uopste? ja se nisam vencala i sredjujem kucu od mojih para pa?
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitanije u poslednjih mesec dana 10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoćiEDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Draga "NEPLANIRANA BEBO"...Nema apsolutno ničeg slučajnog u vezi sa tobom, moja slatka bebo.
Kako probiotici pomažu u jačanju imuniteta...Na razvoj imuniteta kod dece značajno utiču ishrana, san, higijena, fizička aktivnost i crevna mikrobiota. Crevna mikrob...
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.
Više >>
Anketa
Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16
У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.