Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Bracna ili vanbracna zajednica 16.6.2009 9:20:09
|
|
|
|
bebać
|
IZVORNA PORUKA: lu Ma mislim da se riječ svetinja zloupotrebljava, brak može biti nešto najvažnije,najljepše,najbitnije itd... ali svet... mislim kad pomislim što radim sa mm u krevetu i ostatku kuće tu nema ništa sveto,Bože mi oprosti potpisujem
|
|
RE: Bracna ili vanbracna zajednica 16.6.2009 9:29:29
|
|
|
|
Anoniman
|
Bozana jedno pitanje , a pretpostavljam da i druge zene znaju da li je vjersko vjenčanje u Srbiji automatski priznato i kao opštinsko ili se mora vjencati i u opštini da bi drzava priznala taj brak kao zakonski?????? u R Hrvatskoj je recimo vjersko=opštinsko
|
|
|
|
RE: Bracna ili vanbracna zajednica 16.6.2009 9:52:47
|
|
|
|
prase
|
Mislim da nije... Neko je na ovoj temi naveo primer kako se neka ženska udala u crkvi ali ne i u opštini da ne bi izgubila nadoknadu koju prima kao samohrana majka...
|
|
RE: Bracna ili vanbracna zajednica 16.6.2009 9:53:47
|
|
|
|
marince1
|
Nije kod nas takav slucaj.To su dve odvojene institucije,ako hoces da budes vencan pred bogom,moras u crkvi,a ako hoces pred zakonom,moras u opstini. Kod nas se to obicno obavi istog dana,prvo u opstini pa onda u crkvi.(mislim umom mestu,i naravno ko hoce obe varijante da zadovolji)
|
|
|
|
RE: Bracna ili vanbracna zajednica 16.6.2009 9:57:26
|
|
|
|
Anoniman
|
ok ...hvala
|
|
|
|
RE: Bracna ili vanbracna zajednica 16.6.2009 10:03:40
|
|
|
|
marince1
|
IZVORNA PORUKA: Smeshkica Pa sve ste ovde udate, ili tje te biti udate...ili imate nameru da se udate....samo sam ja crna ovca....i pochinjem da se osetjam ne voljeno, i nedovoljno vredno... Smeskice ovo je glupost,NARAVNO da ti nisi nevoljena i nedovoljno vredna,nego je to stvar necijeg ubecenja,necije misljenje i to nema veze sa tobom.Mislim da is ti divna osoba
|
|
|
|
RE: Bracna ili vanbracna zajednica 16.6.2009 10:03:41
|
|
|
|
bebać
|
IZVORNA PORUKA: marince Nije kod nas takav slucaj.To su dve odvojene institucije,ako hoces da budes vencan pred bogom,moras u crkvi,a ako hoces pred zakonom,moras u opstini. Kod nas se to obicno obavi istog dana,prvo u opstini pa onda u crkvi.(mislim umom mestu,i naravno ko hoce obe varijante da zadovolji) Pa ovako je i u RS(BiH)
|
|
RE: Bracna ili vanbracna zajednica 16.6.2009 10:24:38
|
|
|
|
božana
|
Prase da ti kažem nešto.Ono što je Sosa rekla jeste stav jedne zaista pobožne žene, i ja sam je pozdravila zbog toga što je pobožna.Medjutim, ja nisam baš tako pobožna i moje lično vidjenje Boga je drugačije.Po meni, nisu samo deca koja potiču od roditelja nevenčanih u crkvi narkomani i ološi.Isto tako mislim da Bog neće odbaciti nijedno dete, bez obzira na to da li su detetovi roditelji venčani u crkvi ili ne.Pa moji se nisu venčali u crkvi, a ja nisam ološ i narkoman.Svi smo mi Božja deca.I zato mi nemoj pripisivati nešto što nisam rekla.
|
|
|
|
RE: Bracna ili vanbracna zajednica 16.6.2009 10:28:03
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: bebać IZVORNA PORUKA: marince Nije kod nas takav slucaj.To su dve odvojene institucije,ako hoces da budes vencan pred bogom,moras u crkvi,a ako hoces pred zakonom,moras u opstini. Kod nas se to obicno obavi istog dana,prvo u opstini pa onda u crkvi.(mislim umom mestu,i naravno ko hoce obe varijante da zadovolji) Pa ovako je i u RS(BiH) Tako je bebać i u cijeloj BiH i RS i FBiH.... mozes i vjersko i opštinsko, al ti se vjersko ne pika zakonski
|
|
|
|
RE: Bracna ili vanbracna zajednica 16.6.2009 10:29:27
|
|
|
|
dunja RR
|
Vucko nisam razumela mozda....u HR se crkveno pika kao zakonski ili....?
|
|
|
|
RE: Bracna ili vanbracna zajednica 16.6.2009 10:29:46
|
|
|
|
Anoniman
|
mislim da nam se vjera malo suviše povlači po forumu , a vjera ili ne vjera je lična stvar , a ne stvar rasprave.
|
|
|
|
RE: Bracna ili vanbracna zajednica 16.6.2009 10:30:27
|
|
|
|
Ana RR
|
IZVORNA PORUKA: Vučko.ba. mislim da nam se vjera malo suviše povlači po forumu , a vjera ili ne vjera je lična stvar , a ne stvar rasprave. Potpisujem!
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Bracna ili vanbracna zajednica 16.6.2009 10:30:52
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: dunja Vucko nisam razumela mozda....u HR se crkveno pika kao zakonski ili....? da ...bilo koje vjersko se automatizmom priznaje i zakonski ne samo crkveno, nego i šerijatsko, i jevrejsko, ili bilo koje vjerske zajednice
|
|
|
|
RE: Bracna ili vanbracna zajednica 16.6.2009 10:33:05
|
|
|
|
božana
|
Vučko da ti odgovorim na pitanje.Crkveni brak je jedno, a gradjanski drugo i to su dve odvojene stvari.
|
|
|
|
RE: Bracna ili vanbracna zajednica 16.6.2009 10:34:41
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: božana Vučko da ti odgovorim na pitanje.Crkveni brak je jedno, a gradjanski drugo i to su dve odvojene stvari. Božana to znam ....pitala sam samo da nije slučaj kao u Hrvatskoj
|
|
|
|
RE: Bracna ili vanbracna zajednica 16.6.2009 11:29:15
|
|
|
|
barbara
|
zene odosmo mi predaleko i stigo smo i do vere sto nema nikakve veze sa ovim!a i sa svetim i ne svetim brakom,niko nije pitao sta mislite da li je brak svetinja ili ne?pitanje je ko je pristalica bracne ili vanbracne veze?
|
|
RE: Bracna ili vanbracna zajednica 16.6.2009 12:35:46
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: lu Što se tiče Smeshkice,ja sam to već rekla,stvar će najbolje riješiti kroz razgovor sa svojim dečkom, to treba da bude samo njihova zajednička odluka, mislim da je se samo nanervirala čitajući naše postove vala jesam
|
|
|
|
RE: Bracna ili vanbracna zajednica 16.6.2009 12:39:48
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: marince IZVORNA PORUKA: Smeshkica Pa sve ste ovde udate, ili tje te biti udate...ili imate nameru da se udate....samo sam ja crna ovca....i pochinjem da se osetjam ne voljeno, i nedovoljno vredno... Smeskice ovo je glupost,NARAVNO da ti nisi nevoljena i nedovoljno vredna,nego je to stvar necijeg ubecenja,necije misljenje i to nema veze sa tobom.Mislim da is ti divna osoba Hvala ti na ovim rechima....al shta tju kad sam se tako osetjala chitajutji vashe postove...
|
|
|
|
RE: Bracna ili vanbracna zajednica 16.6.2009 14:24:25
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: božana Prase da ti kažem nešto.Ono što je Sosa rekla jeste stav jedne zaista pobožne žene, i ja sam je pozdravila zbog toga što je pobožna.Medjutim, ja nisam baš tako pobožna i moje lično vidjenje Boga je drugačije.Po meni, nisu samo deca koja potiču od roditelja nevenčanih u crkvi narkomani i ološi.Isto tako mislim da Bog neće odbaciti nijedno dete, bez obzira na to da li su detetovi roditelji venčani u crkvi ili ne.Pa moji se nisu venčali u crkvi, a ja nisam ološ i narkoman.Svi smo mi Božja deca.I zato mi nemoj pripisivati nešto što nisam rekla. To sam primetila. Hajde sada da se vratimo na temu o braku.
|
|
|
|
RE: Bracna ili vanbracna zajednica 16.6.2009 14:31:15
|
|
|
|
tomic
|
Nisam se vencala.. Planiram vencanje i krstenje. Zato sto ja tako hocu. To je moj red:). A ovde su izgleda najbitniji imovinsko-pravni odnosi.. To je tek najgluplje..
|
|
RE: Bracna ili vanbracna zajednica 16.6.2009 14:35:08
|
|
|
|
barbara
|
izvini tomic ali nisu najvazniji imovinsi-pravni odnosi!ali reci mi iskreno da li bi mogla podneti i dozvoliti da se neka druga kiti necim sto si ti sticala i za sta si se borila ili da njegovi dobiju sve sto ste mukotrpno sticali i odvajala sebi od usta i svoje dece?niko ne zna sta nosi dan a sta noc
|
|
RE: Bracna ili vanbracna zajednica 16.6.2009 14:49:05
|
|
|
|
Modessty
|
Svako živi onako kako mu odgovara. I svako ima pravo na svoj izbor. Brak ili vanbračna zajednica - sasvim je sve jedno! Ako se volite i poštujete, tako će biti bez obzira na papir. Nemam ništa čak ni protiv gej brakova. Ako su ljudi srećni - neka im!
|
|
RE: Bracna ili vanbracna zajednica 16.6.2009 14:51:18
|
|
|
|
Modessty
|
IZVORNA PORUKA: Smeshkica IZVORNA PORUKA: lu Što se tiče Smeshkice,ja sam to već rekla,stvar će najbolje riješiti kroz razgovor sa svojim dečkom, to treba da bude samo njihova zajednička odluka, mislim da je se samo nanervirala čitajući naše postove vala jesam Smeshkice šta te briga šta ko kaže?! Tvoj život je tvoja stvar! Ako si srećna s njim - onda nema razloga za brigu. Uživaj u životu!
|
|
RE: Bracna ili vanbracna zajednica 16.6.2009 14:51:25
|
|
|
|
Ana RR
|
Ova tema je otišla u pogrešan smer
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Bracna ili vanbracna zajednica 16.6.2009 14:52:43
|
|
|
|
Lu
|
IZVORNA PORUKA: Modessty Svako živi onako kako mu odgovara. I svako ima pravo na svoj izbor. Brak ili vanbračna zajednica - sasvim je sve jedno! Ako se volite i poštujete, tako će biti bez obzira na papir. Nemam ništa čak ni protiv gej brakova. Ako su ljudi srećni - neka im!
|
|
|
Anketa
Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16
У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.