Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Bračna ili vanbračna zajednica 3.3.2018 0:27:39
|
|
|
|
Sarav
|
Meni je to isto pred zakonom, pa sad ko kako voli. Mi smo voleli da se venčamo, uzela sam prezime muževljevo. On se nije mešao, ja sam tako odlučila i pre nego što sam njega upoznala.
|
|
RE: Bračna ili vanbračna zajednica 2.5.2018 1:34:09
|
|
|
|
MimaKos
|
Bracna uvek, vanbracne sa decom ne razumem
|
|
|
|
RE: Bračna ili vanbračna zajednica 3.5.2018 18:04:16
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
Mimakos mm i ja nismo vencani evo imamo dvoje dece. Isto nam je. Jedino sto mislim iskreno u danasnje vreme ne podrazumevaju se nek stvari kao u braku pa se mozda ljudi vise trude. Neko bi rekao obrnuto ali ja imam jedan brak iza sebe i tadasnje iskustvo mi kaze: onog trena kad se potpisu misle da su odradili posao. Nego dodjoh u temu ehhehe zasto? Prosio me mm jos pre par godina, ustvari vise puta hehhe... Al sad resih kad smrsam udacu se za njega. Da bar ne izgledam kao slon u vencanici
|
|
|
|
RE: Bračna ili vanbračna zajednica 3.5.2018 20:35:35
|
|
|
|
Ana RR
|
IZVORNA PORUKA: MimaKos Bracna uvek, vanbracne sa decom ne razumem Zašto ne razumeš?
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Bračna ili vanbračna zajednica 3.5.2018 20:48:21
|
|
|
|
MimaKos
|
Najvise iz prakticnih razloga, iz zenskog ugla.. U danasnje vreme kada otac izabuje SVOJU decu i njihovu majku iz stana uz pomoc izvrsitelja, mislim da treba da postoji i neka pravna obaveza negog sa kim imas decu prema tebi. Tvrde da su vanbracna i bracna isto ali u praksi to bas nije tako, narocito kad treba raskrstiti sa nekim.. Najvise se opuste kad dodju deca, tako da vec znas sa kim imas posla, a i zasto ne bi obukla lepu haljinu (motiv za dijetu :) ) i sa dragim ljudima slavila vasu ljubav? Ja ne vidim sta zena tu moze da izgubi odnosno sta dobija time, a znam da neki muskarci svesno od toga beze jer sutra kad im se cefne cao dovidjenja bez problema! (Jedino ako ti ocekujes neko debelo nasledstvo, onda ne potpisuj nista ) :)
|
|
|
|
RE: Bračna ili vanbračna zajednica 4.5.2018 6:34:28
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
ocekujem debelo nasledstvo haha... Mm zna da imam gde da odem pa se mozda boji da cu otici. Haha... Ko zna. Mozda zavisi pd slucaja do slucaja i od zene do zene. Zna on koliko ja njemu znacim ne bi se on zeznuo Jaooo rekla moja D kao sad moramo tata i ja da se vencamo u fazonu imacemo bebu. I ja rekoh pa imamo vec tebe i nismo vencani. I gnjavila ona mm da me ozeni tek ce mm "nista bez miraza deda mora da da miraz da bi mamu ozenio" i na kraju kaze D "ne brini mama ja cu te ozeniti"hahah... Decija logika. D zna da ja nemam isto prezime. Ona to cak i ne dovodi u pitanje. Zna da kaze " tata i ja smo u timu ti nisi sa nama" hahah pa kad smo porucivali dres za hokej ona i tata su narucili sa njohovim prezimenom a meni je rekla da ja ne.mogu taj da nosim. Sve u svemu kao sto napisah u nuxe nagradnoj igri. Trebace mi dobre 4 godine da se resim kilograma (i prvi put mi trebalo toliko) tako da imam ihabaj vremena za odabir vencanice i svega. Mozda detaljno sve da planiram 4 godine
|
|
|
|
RE: Bračna ili vanbračna zajednica 4.5.2018 8:27:20
|
|
|
|
mama Jo
|
MimaKos - tu nije problem da li je bracna ili vanbracna, nego osoba sa kojom ulazis u zajednicu
|
|
RE: Bračna ili vanbračna zajednica 4.5.2018 8:44:27
|
|
|
|
MimaKos
|
Ljiso - ne brini mama ja cu te ozeniti! hahah dusa mala, deca su sou! Mama jo- slazem se u potpunosti! Posle dece ti sve bude jasno, s kim imas posla..ali sam ja ipak za potpis..
< Poruku je uredio MimaKos -- 4.5.2018 8:47:19 >
|
|
|
|
RE: Bračna ili vanbračna zajednica 4.5.2018 10:56:29
|
|
|
|
AnaTamara
|
Po meni je to ne bitna stvar, ko se voli i postuje, voli se i bez papira. Ja kada bih se razvodila nista od mm ne bi trazila, tako da mi ni finansijski momenat nije bitan. Moje dve drugarice su se sad razvele, fiktivno, a jedna se nije ni vencavala, a razlog je vise nego bizaran ( za drzavu ) a to je da im deca budu primljena u vrtic
|
|
RE: Bračna ili vanbračna zajednica 4.5.2018 11:23:44
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
IZVORNA PORUKA: MimaKos Ljiso - ne brini mama ja cu te ozeniti! hahah dusa mala, deca su sou! Mama jo- slazem se u potpunosti! Posle dece ti sve bude jasno, s kim imas posla..ali sam ja ipak za potpis.. Ja opet s druge strane mislim da je potpis dodatna komplikacija. Samo imas vise da placas posle ako ne dao Bog hoces da se razvedes. U principu ja kazem da imam muza on kaze da ima zenu retko ko i zna da smo nevencani. Eto famijila. I to je to. Cak ljudi misle da smo vencani a ja ostavila svoje prezime. To najcesce pomisle. Mi smo moderni nakon 12 godina vanbracne zajednice se po zakonu ona izjednacava sa bracnom. Mm i ja prevalili 8 jos 4. Imamo dete od 5 i 0 godina ehhehe...Dobri smo za sad. A kad je doslo prvo, videh tad da mi mm nije normalan i videh s kim imam posla. Ja mislila on neki macho man a on ustvari pi..ica. Za sve se brine oko dece, dete kine on vec vice "joj razbolela/o se" kuka i panici. Hihihi...al ga volim tako sto preterano brine jer bih se verovatno vise nervirala da ne brine uopste
|
|
|
|
RE: Bračna ili vanbračna zajednica 4.5.2018 11:34:39
|
|
|
|
Ana RR
|
IZVORNA PORUKA: mama Jo MimaKos - tu nije problem da li je bracna ili vanbracna, nego osoba sa kojom ulazis u zajednicu Apsolutno. Ja jesam udata ali ne bi ništa promenilo ni da se nismo venčali jer vrlo dobro znam ko i kakav je moj muž. Nsam od onih žena koje su toliko zaslepljene da im logičko razmišljanje ne funkcioniše. Bivši me je prosio pa sam ga vrlo lako odbila iako sam ga volela u to vreme.
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Bračna ili vanbračna zajednica 4.5.2018 12:28:08
|
|
|
|
mama Jo
|
Ja bih se skroz slozila sa Anom, u potpunosti. Imala sam istu situaciju sa bivsim momkom, sa kojim sam jako dugo bila.
|
|
RE: Bračna ili vanbračna zajednica 4.5.2018 14:08:22
|
|
|
|
MimaKos
|
Nisam ja pricala o losim osobama, naravno da se ne treba udavati za svakakve po svaku cenu, vec da kad vec odlucis sa nekim da gradis porodicu i radjas decu, ne razumem zasto se, iz zenskog ugla, ne bi vencali? Koja je prednost toga? O potencijalnim problemima sam vec gore pisala pa ne bih da se ponavljam
|
|
|
|
RE: Bračna ili vanbračna zajednica 4.5.2018 14:19:36
|
|
|
|
Ana RR
|
A koja je prednost udavanja? Isti đavo, ako mene pitaš. I da nismo venčani mm i ja bi isto živeli. Mislim da smo više ispunili želju roditelja nego našu, mi smo znali da ćemo biti zajedno, pa kako god. On je već praktično živeo kod mene u stanu pošto sam živela sama. Ako je stvar u papirologiji, računima, novcu... to ne smatram razlogom za brak. E sad, možda je nekog sramota da živi sa muškarcem bez braka? Možda joj je ispod časti da kaže da je dečko nije zaprosio ne bih znala, zaista. Iz mog (ženskog) ugla, "za" i "protiv" su potpuno izjednačeni. Razloge koje si ti navela uopšte ne smatram relevantnim (osim ako ne govoriš iz iskustva, a zaista se nadam da to nije slučaj).
< Poruku je uredio Ana RR -- 4.5.2018 14:30:19 >
|
|
|
|
RE: Bračna ili vanbračna zajednica 4.5.2018 14:32:30
|
|
|
|
Rosita
|
Kako kome prija, sasvim razumem i jedne i druge. Što kaže Ana, živeli smo već zajedno. Mm je to rekla bih bilo važnije. Ja eto volim što smo se venčali u crkvi. Roditelji bi verovatno žalili da nismo venčani. Ali suštinski, svejedno.
|
|
RE: Bračna ili vanbračna zajednica 4.5.2018 14:33:03
|
|
|
|
Ana RR
|
Da me ne razumeš pogrešno, ja nisam protiv braka, jer da jesam ne bih bila udata, samo hoću da kažem da u današnje vreme nema neke razlike. Ako pored sebe imaš onu pravu osobu zar je zaista bitno bilo šta drugo?
|
|
|
|
RE: Bračna ili vanbračna zajednica 4.5.2018 14:46:16
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Ma kakvi bitno. Ko kako voli
|
|
RE: Bračna ili vanbračna zajednica 4.5.2018 14:59:09
|
|
|
|
mama Jo
|
Tacno tako. I mm i ja bi bili zajedno kako god... vencali smo se, ali isto bi sve bilo i da nismo... Ako ulazis u brak razmisljajuci o svim tim potencijalnim problemima, onda, mozda, ipak treba razmisliti o svemu... Slozicete se da ne moze bas svako da izbaci svoju zenu i decu uz pomoc izvrsitelja? Zar ne? Ima i zena, koje, kad se razvode, su u fazonu - ,,sve cu mu uzeti, ostace bez icega, decu vise nece vidjati"... slozicete se, opet, da to ne moze svaka osoba da uradi... Tako da, po mom misljenju, ipak se prica o dobrim i losim osobama. Ja verujem da se nikada necu razvesti od mm... isto, nikada ne znas sta te u zivotu ceka, ali ZNAM da mm nikada ne bi dozvolio da deci bilo sta fali, bez obzira na nas odnos. A ja, kao AnaTamara - nista ne bih od njega trazila. Opet, mozda mi razmisljamo nerealno, ali stvarno mislim da je najvaznije postovanje, ljubav, i razumevanje.... u braku, ili ne!
|
|
RE: Bračna ili vanbračna zajednica 4.5.2018 15:05:18
|
|
|
|
Maraj
|
Sve po zelji.... Samo znam dosta parova sa decom koji se ne vencavaju. Uz to koriste razne prednosti. Npr prednost pri upisu u vrtic. Prijave da dete zivi samo sa majkom. Drugi primer je kada je bio povracaj pdv-a. Imaju velika primanja zajedno. Zive u unutrasnjosti. Predavali za povracaj pdv-a i dobijali ga a imaju preko 1500 e zajedno primanja. Al eto. Nisu u braku. Tako da , ima i prednosti i koristi kod onih ljudi koji se ne drze tradicije i ne treba im papir.
|
|
|
|
RE: Bračna ili vanbračna zajednica 4.5.2018 15:48:08
|
|
|
|
MimaKos
|
Svako uradi kako misli da treba i da je pametno... nazalost da , govorim iz licnog iskustva i opet cu ponoviti, osim prednosti za vrtic koju je neko gore pomenuo, ne shvatam zasto bi neko u zajednici sa decom ziveo bez papira, sta time dobija? Dok je sve ok niko o tome ne razmislja, i naravno da je isto da li imate papir ili ne, ali kad krene svodjenje racuna i sudovi, alimentacije i sl onda nema bas tako puno romantike.. Niko se naravno nije vencao da bi se razveo, niti se u tom momentu kad je sve super o tome razmislja, ali kad krenu problemi onda se postaje svestan nekih realnih pitanja.. i itekako svako brani svoje interese. Ja ne znam puno lepih i lakih razvoda, a znam ih puno, gde ljudi budu korektni i fer kako gore objasnjavate.. Za mene je to rizik koji nikada ne bih preuzela, narocito sto ne vidim sta time dobijam.. Ali sto bi rekli, coveku mozes na silu da otmes ali ne mozes da mu das, tako da toliko od mene na ovu temu...
|
|
|
|
RE: Bračna ili vanbračna zajednica 4.5.2018 16:20:27
|
|
|
|
Ana RR
|
Žao mi je što imaš loše iskustvo. Ali i dalje ne razumem rečenicu "ne shvatam zasto bi neko u zajednici sa decom ziveo bez papira, sta time dobija". Bez uvrede.
|
|
|
|
RE: Bračna ili vanbračna zajednica 4.5.2018 16:20:46
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
Kakva prednost za upis u vrtic??? Pa nisam ja samohrani roditelj mm je priznao dete. Prednost imaju samo samohrani roditelji. Moja D je bila odbijena i primljena tek u drugom krugu kad je bilo prosirenje. Ne vidim ja nikakve prednosti. Nemam nikakve dodatke. Nizi bilo sta slicno. Mislim mozda sam ja luda ali ja koliko sam informisana za sve moras ili vrsiti samostalno roditeljstvo ili da otac nije priznao dete. Akod nas to nije slucaj
|
|
|
|
RE: Bračna ili vanbračna zajednica 4.5.2018 16:37:38
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
Ih isteklo mi uredi. Nego meni bi vise znacilo da se vencamo u crkvi a ne pred zakonom. I verovatnije ce to biti slucaj. To mi vise znaci
|
|
|
|
RE: Bračna ili vanbračna zajednica 4.5.2018 18:21:34
|
|
|
|
Maraj
|
Ljiso bez obzira sto je priznao dete.... ti mozes da prijavis da ti sama izdrzavas dete.
|
|
|
|
RE: Bračna ili vanbračna zajednica 4.5.2018 18:27:22
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
IZVORNA PORUKA: Maraj Ljiso bez obzira sto je priznao dete.... ti mozes da prijavis da ti sama izdrzavas dete. Ma kakvi ja to ni ne bih nikad uradila. Prvo nije fer i ne dao Bog nekog "razvoda" da ga sud gleda kao idiota. Nema sanse
|
|
|
Anketa
Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16
У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.