|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bračna ili vanbračna zajednica
27.10.2011 22:58:14   
Alexis79
IZVORNA PORUKA: Anoniman

Meni je to i dalje neobavezno i priprosto. Cast mi je biti deo jedne institucije, zakonom priznate kao takve. A divlji brak me momentalno asocira na čergu i one koji u njoj žive.

user posted image
Ciganka sam malaaaa user posted image

25.09.2012 Ognjen,Emilija i Aleksa

Postali smo tata i mama !

Always look on the bright side of life....

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 576
27.10.2011 23:01:11   
tijatija

IZVORNA PORUKA: Alexis79

Meni je to i dalje neobavezno i priprosto. Cast mi je biti deo jedne institucije, zakonom priznate kao takve. A divlji brak me momentalno asocira na čergu i one koji u njoj žive.

user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Alexis79)
Direktna veza do poruke: 577
27.10.2011 23:07:11   
bubulence
IZVORNA PORUKA: Alexis79

user posted image

user posted image user posted image

vukosava, nisam rekla da sam nosila vencanicu zbog moje pra pra pra bake, nego da je tradicija vencanje uopste a ne vencanica.
zell niko nije rekao da ti moras da se udas, nisam ni ja morala nego sam zelela, kredit nismo podigli nego su nam roditelji napravili svadbu od svojih para... vencanicu sam trazila dok nisam nasla onu o kojoj sam sanjala od uvek.
ne znam zasto je tesko prihvatiti da neko ima drugacije misljenje. eto, ti znas udate da odlaze posle svadje, ja znam neudate.
posle vecine postova koje procitam prosto se zapitam da li sam normalna sto sam se udala i napravila svadbu... a ipak verujem da jesam.

(odgovor članu Alexis79)
Direktna veza do poruke: 578
27.10.2011 23:18:45   
Alexis79
Nemam sad vremena da napisem jedan opsiran traktat user posted image ,cim nadjem vremena odmah cu  sve ovo lepo da prokomentarisem.

25.09.2012 Ognjen,Emilija i Aleksa

Postali smo tata i mama !

Always look on the bright side of life....

(odgovor članu bubulence)
Direktna veza do poruke: 579
27.10.2011 23:19:53   
jovana j
'' zivi i pusti druge da zive '' user posted image

11-09-03 Emil
Što možeš sanjati, to možeš i učiniti.
Walt Disney

(odgovor članu Alexis79)
Direktna veza do poruke: 580
28.10.2011 2:09:50   
liliana
IZVORNA PORUKA: Lilla

Anonimna, ovo je vec direktna uvreda za sve koji zive u vanbracnoj zajednici i mislim da treba da se stidis. No kao sto rekoh, nekad napisano govori vise o onom koji pise nego o bilo cemu drugom, a to je slucaj kod tebe i tvojih priprostih postova.

Lijep pozdrav.

user posted image user posted image user posted image
Anonimna, potraži i pročitaj moj post na 26 str. ove teme (da se ne bih ponovo samocitirala), pa če ti se , možda, otvorit oči i proširiti vidici...

" BOŽE, ČUVAJ MI OVO PILE...
OVU MRVU ZLATA I SVILE..."

(odgovor članu Lilla)
Direktna veza do poruke: 581
28.10.2011 5:05:46   
vukosava
IZVORNA PORUKA: bubulence
.
zell niko nije rekao da ti moras da se udas, nisam ni ja morala nego sam zelela, kredit nismo podigli nego su nam roditelji napravili svadbu od svojih para...
posle vecine postova koje procitam prosto se zapitam da li sam normalna sto sam se udala i napravila svadbu... a ipak verujem da jesam.

Onda nisu pili i jeli na tvoj, nego na roditeljski racun.

Niko ti ne kaze da si nenromalna sto si se udala i sto su ti finansirali i napravili svadbu. Samo prihvati da ima i drugih koji ne misle isto kao i ti.

< Poruku je uredio vukosava -- 28.10.2011 5:06:19 >

(odgovor članu bubulence)
Direktna veza do poruke: 582
28.10.2011 7:26:38   
minavb
Šta su ti žene, zakrvile bi i oko toga da lo je bolje farbati se u plavo ili u crno.

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 583
28.10.2011 8:33:30   
Anoniman
Ako je svejedno da li je neko registrovan ili ne, zasto onda uopste priznavati dete? Mozete ga voleti i bez tog papira, zar ne? Neka se pravila moraju postovati jer nisu stetna za drustvo.

(odgovor članu minavb)
  Direktna veza do poruke: 584
28.10.2011 8:35:58   
Anoniman
Molim vas da prekinete raspravu koja je krenula u smeru ubeđivanja ko je u pravu. Svi su, jer je brak stvar izbora, ne moranja. Dakle, iznesite svoje stavove, nemojte da se raspravljate, pogotovo ne uvredljivim tonom.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 585
28.10.2011 10:44:20   
Rivana

Ako je svejedno da li je neko registrovan ili ne, zasto onda uopste priznavati dete? Mozete ga voleti i bez tog papira, zar ne? Neka se pravila moraju postovati jer nisu stetna za drustvo.

Meni ni to nije bitno! Ja mnogo nesto imam od toga sto su moji bili u barku kad sam se rodila i sto sam priznata. Jaka stvar.
Sve je stvar izbora, zato ko hoce nek se uda ko nece nek zivi divlje, ja sam glasam za divljinu user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 586
28.10.2011 12:38:31   
Leki 77

IZVORNA PORUKA: vukosava

Svako ima svoje razloge za i protiv braka. Meni licno posedovanje preskupe bele haljine i jedenje na moj racun nije bio razlog da se udam. Staveise, dugo je bio razlog da se ne udam. Dok nisam skontala da se ne mora sve raditi onako kako su pre tebe radili i kako okolina ocekuje. A u zivotu nisam niti cu igrati na stolu.

Vencanica se nosi bele boje odkad je engleska kraljica Viktorija nosila belu haljinu na vencanju 1840 da bi podanicima pokazala kako je stedljiva.....ta Britanska bela haljina nema veze sa nasom tradicijom kad se vec pominje a ni sa nevinoscu i cistotom kako vole da je prodaju.

Po meni to je samo jedna velika industrija koja nalazi pokrice u tradicionalno ukorenjenim pogledima na instituciju stupanja u brak. Zelje da svi znaju da se neko udaje i zeni, da prsti na sve strane... Da se posle prica danima kakva je svadba bila... I da se merka koliko se ko natrosio.

user posted image user posted image user posted image

Naročito user posted image za venčanicu!!!!

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 587
28.10.2011 12:45:47   
liliana
Moderatori, izvinite, ali sam morala da se , opet, "samocitiram".
IZVORNA PORUKA: liliana

Nadam se da ćete izvući pouku i da  ćete se složiti da je nekome bitan papir, nekome nije bitan papir, a najbitnije je nešto treće...user posted image

Evo da se i ja "predstavim" po ovom pitanju. Ne znam da li sam već negde pisala, a mrzi me da iščitavam  pređašnje stranice.
MM i ja živimo u vanbračnoj zajednici (ili , što bi moj brat rekao, u "divljačkom" (ne divljem) brakuuser posted image user posted image user posted image ). I lepo nam je. Prelepo. Imamo i dete (kao što vam je več poznato).
Zašto nismo venčani?
To što nismo venčani nam nikada nije prdstavljalo nikakav problem. Ne vidim ni zašto bi.  Iskreno, taj papir koji bismo potpisali prilikom venčanja, nama ne znači ništa. Da li je papir garancija da neko nekoga neče napustit ili da če neko nekoga više ili manje voleti? Ne. Nikako.
Kada smo počeli da živimo zajedno, planirali smo venčanje. Međutim, sled okolnosti je bio takav da sam  ja obolela od raka. Sledile su operacije. Odlazimo u inostranstvo. Dolazi situacija da  saznajemo da ne mogu imati dece. Počinje borba za potomstvo. Bilo je važnije to od bilo čega drugog. O vebnčanju nismo ni razmišljali.  Dobili smo svoju bitku. Imamo Tinu. O venčanju više ni ne razmišljamo, prošle su godine...
Opet, moj je otac bio ugledna ličnost u gradu u kome (ponovo) živimo, pa mi moje prezime "otvara mnoga vrata". Mislim da je , ipak, ljubav, privrženost, poštovanje, daleko važnijue nego bilo kakav papir. Takođe mislim da taj papir ne garantuje navedeno.

(odgovor članu liliana)
Direktna veza do poruke: 588
28.10.2011 15:20:48   
vukosava

Ja mislim da bi moglo da nasledi imovinu onoga koji priznaje da mu je otac (postoje slucajevi i kad neko prizna tudje dete kao svoje, nekad zato sto ne zna, nekad svesno).

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 589
28.10.2011 15:23:52   
vukosava

IZVORNA PORUKA: Nedja RR

Molim vas da prekinete raspravu koja je krenula u smeru ubeđivanja ko je u pravu. Svi su, jer je brak stvar izbora, ne moranja. Dakle, iznesite svoje stavove, nemojte da se raspravljate, pogotovo ne uvredljivim tonom.

Sam naslov teme je dusu dao za raspravljanje i diskusiju. A zvuci vise kao: "Sta je starije: kokoska ili jaje". Mislim da je ovo ona od onih crno-belih tema na kojima ce se naci ljudi suprotnih razmisljanja i rasprava ce malo po malo da se desi.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 590
28.10.2011 15:26:09   
vukosava

Opet, moj je otac bio ugledna ličnost u gradu u kome (ponovo) živimo, pa mi moje prezime "otvara mnoga vrata".

Ja i dalje nosim ocevo prezime mada sam udata. Postoji i opcija da se zadrzi. user posted image

(odgovor članu liliana)
Direktna veza do poruke: 591
28.10.2011 16:23:06   
liliana
Naravno. Ali sam ja u svom postu govorila o nečemu drugom, a to uzgred dodalauser posted image

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 592
28.10.2011 17:48:50   
al nia

Da li je neko vencan ili ne, stvar je preferencija, ali papir nece doneti ni jedno jedino pravo vise u odnosu na nevencane parove. Prednosti odn. olaksica ima a ticu se npr. prijavljivanja deteta u vrtic gde je u slucaju da roditelji nisu vencani potrebno prisustvo oba roditelja itd. Dakle olaksica ima ali vecih prava nema!

Priznavanje deteta sa sobom nosi veca prava, npr. prava nasledjivanja, pravo na novogodisnji paketic i u ocevoj firmi user posted image  i mnoga druga...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 593
28.10.2011 17:53:25   
Suncicabg
I ja sam mala garava user posted image

(odgovor članu al nia)
Direktna veza do poruke: 594
28.10.2011 18:00:10   
Anoniman
Vuko, sve se može reći i lepo i uljudno, nema potrebe za teškim rečima ni bilo kakvom generalizacijom (mislim na sve forumašice i sve postove, malo je razumevanja i malo prihvatanja, a mnogo osude i pravdanja).

(odgovor članu Suncicabg)
  Direktna veza do poruke: 595
28.10.2011 18:25:13   
isidora88
ja sam za brak i udata sam jelteuser posted image i volim svoju burmu,zasto sam htela brak nemam pojma,nekako sam tako vaspitana,tradicija sta li user posted image ,htela sam prezime kao i mm i moj sin i to je to,ne bih mogla da zamislim da nisam udata a da imam dete( da ne ispadne da sam se zbog toga udala jer nisam,znaci ne bih se udala da sam zatrudnela sa nekim koga ne volim)
udala sam se za mm koga volim i sa kim sam zelela dete.

i stvarno ne vidim cemu prepucavanje,ako je nekom lepo u braku ili vanbracnoj zajednici sta se medjusobno ubedjujeteuser posted image
svako ima svoje razloge i misljenja,ne znam zasto se svi trude na namecu svoja shvatanja user posted image

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu LillyT)
Direktna veza do poruke: 596
28.10.2011 18:28:50   
Olga75
cim ti nekome peres ves to je brak - konkubinat , kako god , stvar izbora
eto ja sam se jadna udala i prezime nisam promenila ( ima tema o tome user posted image 0 i uglavno me docekuju sa : ziiijeeee , kako tooooo user posted image

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu isidora88)
Direktna veza do poruke: 597
28.10.2011 18:29:20   
isidora88
nadam se da ste razumeli sta je pisac hteo da kaze user posted image
mateja me ometa pa sam sve na brzaka kuckalauser posted image

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

Direktna veza do poruke: 598
28.10.2011 19:09:18   
Mishica 77
Bračna. Po tom pitanju sam konzervativna. 

Čovek koji nema dudu, zeca i žabu nije čovek..... :-))

Direktna veza do poruke: 599
28.10.2011 19:10:37   
vukosava
IZVORNA PORUKA: Nedja RR

Vuko, sve se može reći i lepo i uljudno, nema potrebe za teškim rečima ni bilo kakvom generalizacijom (mislim na sve forumašice i sve postove, malo je razumevanja i malo prihvatanja, a mnogo osude i pravdanja).

Slazem se. I ako se nevencani ljudi porede sa Ciganima, to je uvreda i za jedne i druge. Licno nemam nista protiv Cigana iliti Roma i ne bi ih dovela ni u kakav kontekst sa ovom pricom.

Ali takvo je nase drustvo generalno, vecina ljudi je ucaurena u svoje razmisljanje i svi mislimo da smo u pravu. Bilo je jedno istrazivanje o samopouzdanju Srba, bili smo rekorderi po svim poljima, sve znamo i sve mozemo.

Evo vam malo globalnih primera koje sam cula od svojih internacionalnih prijatelja:
- U Italiji zene udajom ne menjaju prezime, imaju ista dokumenta ali ih oslovljavaju sa Gospodja muzevljevo_prezime
- Kineskinje ne menjaju prezime udajom
- Belgijanke ne menjaju prezime udajom
- Francuskinje ne menjaju prezime udajom itd.
Ne menja se prezime udajom u dosta drzava, evo vam pogledajte:

klikni da vidis po zemljama gde se menja a gde ne

A u SAD trenutno ide na TLC kanalu kontraverzna reality show serija "Sister Wifes". Jedan covek ima 4 zene (jedna legalno vencana u opstini a sve cetiri u njegovoj crkvi (neka mormonska fundamentalisticka frakcija koja veruje u poligamiju). I lepo tip ima cetiri kuce i cetiri zene i 17-toro dece. I to je nekome brak i normalna zajednica.

klikni za deo epizode na Youtube

user posted image

< Poruku je uredio vukosava -- 28.10.2011 19:17:10 >

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 600
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...
Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Draga "NEPLANIRANA BEBO"...
Nema apsolutno ničeg slučajnog u vezi sa tobom, moja slatka bebo.
Kako probiotici pomažu u jačanju imuniteta...
Na razvoj imuniteta kod dece značajno utiču ishrana, san, higijena, fizička aktivnost i crevna mikrobiota. Crevna mikrob...
Pismo nezainteresovanim članovima porodice
Kako bi bilo da se pomirite sa tim ko i šta su vam prioriteti i samo priznate da naš sin nije deo toga. Vrlo jasno ste n...

Anketa

Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16

У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.

Click Here