Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Bračna ili vanbračna zajednica 27.10.2011 22:58:14
|
|
|
|
Alexis79
|
IZVORNA PORUKA: Anoniman Meni je to i dalje neobavezno i priprosto. Cast mi je biti deo jedne institucije, zakonom priznate kao takve. A divlji brak me momentalno asocira na čergu i one koji u njoj žive. Ciganka sam malaaaa
|
|
RE: Bračna ili vanbračna zajednica 27.10.2011 23:01:11
|
|
|
|
tijatija
|
IZVORNA PORUKA: Alexis79 IZVORNA PORUKA: Anoniman Meni je to i dalje neobavezno i priprosto. Cast mi je biti deo jedne institucije, zakonom priznate kao takve. A divlji brak me momentalno asocira na čergu i one koji u njoj žive. Ciganka sam malaaaa
|
|
|
|
RE: Bračna ili vanbračna zajednica 27.10.2011 23:07:11
|
|
|
|
bubulence
|
IZVORNA PORUKA: Alexis79 IZVORNA PORUKA: Anoniman Meni je to i dalje neobavezno i priprosto. Cast mi je biti deo jedne institucije, zakonom priznate kao takve. A divlji brak me momentalno asocira na čergu i one koji u njoj žive. Ciganka sam malaaaa vukosava, nisam rekla da sam nosila vencanicu zbog moje pra pra pra bake, nego da je tradicija vencanje uopste a ne vencanica. zell niko nije rekao da ti moras da se udas, nisam ni ja morala nego sam zelela, kredit nismo podigli nego su nam roditelji napravili svadbu od svojih para... vencanicu sam trazila dok nisam nasla onu o kojoj sam sanjala od uvek. ne znam zasto je tesko prihvatiti da neko ima drugacije misljenje. eto, ti znas udate da odlaze posle svadje, ja znam neudate. posle vecine postova koje procitam prosto se zapitam da li sam normalna sto sam se udala i napravila svadbu... a ipak verujem da jesam.
|
|
|
|
RE: Bračna ili vanbračna zajednica 27.10.2011 23:18:45
|
|
|
|
Alexis79
|
Nemam sad vremena da napisem jedan opsiran traktat ,cim nadjem vremena odmah cu sve ovo lepo da prokomentarisem.
|
|
RE: Bračna ili vanbračna zajednica 27.10.2011 23:19:53
|
|
|
|
jovana j
|
'' zivi i pusti druge da zive ''
|
|
RE: Bračna ili vanbračna zajednica 28.10.2011 2:09:50
|
|
|
|
liliana
|
IZVORNA PORUKA: Lilla IZVORNA PORUKA: Anoniman Meni je to i dalje neobavezno i priprosto. Cast mi je biti deo jedne institucije, zakonom priznate kao takve. A divlji brak me momentalno asocira na čergu i one koji u njoj žive. Anonimna, ovo je vec direktna uvreda za sve koji zive u vanbracnoj zajednici i mislim da treba da se stidis. No kao sto rekoh, nekad napisano govori vise o onom koji pise nego o bilo cemu drugom, a to je slucaj kod tebe i tvojih priprostih postova. Lijep pozdrav. Anonimna, potraži i pročitaj moj post na 26 str. ove teme (da se ne bih ponovo samocitirala), pa če ti se , možda, otvorit oči i proširiti vidici...
|
|
RE: Bračna ili vanbračna zajednica 28.10.2011 5:05:46
|
|
|
|
vukosava
|
IZVORNA PORUKA: bubulence . zell niko nije rekao da ti moras da se udas, nisam ni ja morala nego sam zelela, kredit nismo podigli nego su nam roditelji napravili svadbu od svojih para... posle vecine postova koje procitam prosto se zapitam da li sam normalna sto sam se udala i napravila svadbu... a ipak verujem da jesam. Onda nisu pili i jeli na tvoj, nego na roditeljski racun. Niko ti ne kaze da si nenromalna sto si se udala i sto su ti finansirali i napravili svadbu. Samo prihvati da ima i drugih koji ne misle isto kao i ti.
< Poruku je uredio vukosava -- 28.10.2011 5:06:19 >
|
|
|
|
RE: Bračna ili vanbračna zajednica 28.10.2011 7:26:38
|
|
|
|
minavb
|
Šta su ti žene, zakrvile bi i oko toga da lo je bolje farbati se u plavo ili u crno.
|
|
RE: Bračna ili vanbračna zajednica 28.10.2011 8:33:30
|
|
|
|
Anoniman
|
Ako je svejedno da li je neko registrovan ili ne, zasto onda uopste priznavati dete? Mozete ga voleti i bez tog papira, zar ne? Neka se pravila moraju postovati jer nisu stetna za drustvo.
|
|
|
|
RE: Bračna ili vanbračna zajednica 28.10.2011 8:35:58
|
|
|
|
Anoniman
|
Molim vas da prekinete raspravu koja je krenula u smeru ubeđivanja ko je u pravu. Svi su, jer je brak stvar izbora, ne moranja. Dakle, iznesite svoje stavove, nemojte da se raspravljate, pogotovo ne uvredljivim tonom.
|
|
|
|
RE: Bračna ili vanbračna zajednica 28.10.2011 10:44:20
|
|
|
|
Rivana
|
IZVORNA PORUKA: Anoniman Ako je svejedno da li je neko registrovan ili ne, zasto onda uopste priznavati dete? Mozete ga voleti i bez tog papira, zar ne? Neka se pravila moraju postovati jer nisu stetna za drustvo. Meni ni to nije bitno! Ja mnogo nesto imam od toga sto su moji bili u barku kad sam se rodila i sto sam priznata. Jaka stvar. Sve je stvar izbora, zato ko hoce nek se uda ko nece nek zivi divlje, ja sam glasam za divljinu
|
|
|
|
RE: Bračna ili vanbračna zajednica 28.10.2011 12:38:31
|
|
|
|
Leki 77
|
IZVORNA PORUKA: vukosava Svako ima svoje razloge za i protiv braka. Meni licno posedovanje preskupe bele haljine i jedenje na moj racun nije bio razlog da se udam. Staveise, dugo je bio razlog da se ne udam. Dok nisam skontala da se ne mora sve raditi onako kako su pre tebe radili i kako okolina ocekuje. A u zivotu nisam niti cu igrati na stolu. Vencanica se nosi bele boje odkad je engleska kraljica Viktorija nosila belu haljinu na vencanju 1840 da bi podanicima pokazala kako je stedljiva.....ta Britanska bela haljina nema veze sa nasom tradicijom kad se vec pominje a ni sa nevinoscu i cistotom kako vole da je prodaju. Po meni to je samo jedna velika industrija koja nalazi pokrice u tradicionalno ukorenjenim pogledima na instituciju stupanja u brak. Zelje da svi znaju da se neko udaje i zeni, da prsti na sve strane... Da se posle prica danima kakva je svadba bila... I da se merka koliko se ko natrosio. Naročito za venčanicu!!!!
|
|
|
|
RE: Bračna ili vanbračna zajednica 28.10.2011 12:45:47
|
|
|
|
liliana
|
Moderatori, izvinite, ali sam morala da se , opet, "samocitiram".IZVORNA PORUKA: liliana Nadam se da ćete izvući pouku i da ćete se složiti da je nekome bitan papir, nekome nije bitan papir, a najbitnije je nešto treće... IZVORNA PORUKA: liliana Evo da se i ja "predstavim" po ovom pitanju. Ne znam da li sam već negde pisala, a mrzi me da iščitavam pređašnje stranice. MM i ja živimo u vanbračnoj zajednici (ili , što bi moj brat rekao, u "divljačkom" (ne divljem) braku ). I lepo nam je. Prelepo. Imamo i dete (kao što vam je več poznato). Zašto nismo venčani? To što nismo venčani nam nikada nije prdstavljalo nikakav problem. Ne vidim ni zašto bi. Iskreno, taj papir koji bismo potpisali prilikom venčanja, nama ne znači ništa. Da li je papir garancija da neko nekoga neče napustit ili da če neko nekoga više ili manje voleti? Ne. Nikako. Kada smo počeli da živimo zajedno, planirali smo venčanje. Međutim, sled okolnosti je bio takav da sam ja obolela od raka. Sledile su operacije. Odlazimo u inostranstvo. Dolazi situacija da saznajemo da ne mogu imati dece. Počinje borba za potomstvo. Bilo je važnije to od bilo čega drugog. O vebnčanju nismo ni razmišljali. Dobili smo svoju bitku. Imamo Tinu. O venčanju više ni ne razmišljamo, prošle su godine... Opet, moj je otac bio ugledna ličnost u gradu u kome (ponovo) živimo, pa mi moje prezime "otvara mnoga vrata". Mislim da je , ipak, ljubav, privrženost, poštovanje, daleko važnijue nego bilo kakav papir. Takođe mislim da taj papir ne garantuje navedeno.
|
|
RE: Bračna ili vanbračna zajednica 28.10.2011 15:20:48
|
|
|
|
vukosava
|
IZVORNA PORUKA: Anoniman Ako je svejedno da li je neko registrovan ili ne, zasto onda uopste priznavati dete? Mozete ga voleti i bez tog papira, zar ne? Neka se pravila moraju postovati jer nisu stetna za drustvo. Ja mislim da bi moglo da nasledi imovinu onoga koji priznaje da mu je otac (postoje slucajevi i kad neko prizna tudje dete kao svoje, nekad zato sto ne zna, nekad svesno).
|
|
|
|
RE: Bračna ili vanbračna zajednica 28.10.2011 15:23:52
|
|
|
|
vukosava
|
IZVORNA PORUKA: Nedja RR Molim vas da prekinete raspravu koja je krenula u smeru ubeđivanja ko je u pravu. Svi su, jer je brak stvar izbora, ne moranja. Dakle, iznesite svoje stavove, nemojte da se raspravljate, pogotovo ne uvredljivim tonom. Sam naslov teme je dusu dao za raspravljanje i diskusiju. A zvuci vise kao: "Sta je starije: kokoska ili jaje". Mislim da je ovo ona od onih crno-belih tema na kojima ce se naci ljudi suprotnih razmisljanja i rasprava ce malo po malo da se desi.
|
|
|
|
RE: Bračna ili vanbračna zajednica 28.10.2011 15:26:09
|
|
|
|
vukosava
|
IZVORNA PORUKA: liliana Opet, moj je otac bio ugledna ličnost u gradu u kome (ponovo) živimo, pa mi moje prezime "otvara mnoga vrata". Ja i dalje nosim ocevo prezime mada sam udata. Postoji i opcija da se zadrzi.
|
|
|
|
RE: Bračna ili vanbračna zajednica 28.10.2011 16:23:06
|
|
|
|
liliana
|
Naravno. Ali sam ja u svom postu govorila o nečemu drugom, a to uzgred dodala
|
|
RE: Bračna ili vanbračna zajednica 28.10.2011 17:48:50
|
|
|
|
al nia
|
IZVORNA PORUKA: Anoniman Ako je svejedno da li je neko registrovan ili ne, zasto onda uopste priznavati dete? Mozete ga voleti i bez tog papira, zar ne? Neka se pravila moraju postovati jer nisu stetna za drustvo. Da li je neko vencan ili ne, stvar je preferencija, ali papir nece doneti ni jedno jedino pravo vise u odnosu na nevencane parove. Prednosti odn. olaksica ima a ticu se npr. prijavljivanja deteta u vrtic gde je u slucaju da roditelji nisu vencani potrebno prisustvo oba roditelja itd. Dakle olaksica ima ali vecih prava nema! Priznavanje deteta sa sobom nosi veca prava, npr. prava nasledjivanja, pravo na novogodisnji paketic i u ocevoj firmi i mnoga druga...
|
|
|
|
RE: Bračna ili vanbračna zajednica 28.10.2011 17:53:25
|
|
|
|
Suncicabg
|
I ja sam mala garava
|
|
|
|
RE: Bračna ili vanbračna zajednica 28.10.2011 18:00:10
|
|
|
|
Anoniman
|
Vuko, sve se može reći i lepo i uljudno, nema potrebe za teškim rečima ni bilo kakvom generalizacijom (mislim na sve forumašice i sve postove, malo je razumevanja i malo prihvatanja, a mnogo osude i pravdanja).
|
|
|
|
RE: Bračna ili vanbračna zajednica 28.10.2011 18:25:13
|
|
|
|
isidora88
|
ja sam za brak i udata sam jelte i volim svoju burmu,zasto sam htela brak nemam pojma,nekako sam tako vaspitana,tradicija sta li ,htela sam prezime kao i mm i moj sin i to je to,ne bih mogla da zamislim da nisam udata a da imam dete( da ne ispadne da sam se zbog toga udala jer nisam,znaci ne bih se udala da sam zatrudnela sa nekim koga ne volim) udala sam se za mm koga volim i sa kim sam zelela dete. i stvarno ne vidim cemu prepucavanje,ako je nekom lepo u braku ili vanbracnoj zajednici sta se medjusobno ubedjujete svako ima svoje razloge i misljenja,ne znam zasto se svi trude na namecu svoja shvatanja
|
|
RE: Bračna ili vanbračna zajednica 28.10.2011 18:28:50
|
|
|
|
Olga75
|
cim ti nekome peres ves to je brak - konkubinat , kako god , stvar izbora eto ja sam se jadna udala i prezime nisam promenila ( ima tema o tome 0 i uglavno me docekuju sa : ziiijeeee , kako tooooo
|
|
RE: Bračna ili vanbračna zajednica 28.10.2011 18:29:20
|
|
|
|
isidora88
|
nadam se da ste razumeli sta je pisac hteo da kaze mateja me ometa pa sam sve na brzaka kuckala
|
|
RE: Bračna ili vanbračna zajednica 28.10.2011 19:09:18
|
|
|
|
Mishica 77
|
Bračna. Po tom pitanju sam konzervativna.
|
|
RE: Bračna ili vanbračna zajednica 28.10.2011 19:10:37
|
|
|
|
vukosava
|
IZVORNA PORUKA: Nedja RR Vuko, sve se može reći i lepo i uljudno, nema potrebe za teškim rečima ni bilo kakvom generalizacijom (mislim na sve forumašice i sve postove, malo je razumevanja i malo prihvatanja, a mnogo osude i pravdanja). Slazem se. I ako se nevencani ljudi porede sa Ciganima, to je uvreda i za jedne i druge. Licno nemam nista protiv Cigana iliti Roma i ne bi ih dovela ni u kakav kontekst sa ovom pricom. Ali takvo je nase drustvo generalno, vecina ljudi je ucaurena u svoje razmisljanje i svi mislimo da smo u pravu. Bilo je jedno istrazivanje o samopouzdanju Srba, bili smo rekorderi po svim poljima, sve znamo i sve mozemo. Evo vam malo globalnih primera koje sam cula od svojih internacionalnih prijatelja: - U Italiji zene udajom ne menjaju prezime, imaju ista dokumenta ali ih oslovljavaju sa Gospodja muzevljevo_prezime - Kineskinje ne menjaju prezime udajom - Belgijanke ne menjaju prezime udajom - Francuskinje ne menjaju prezime udajom itd. Ne menja se prezime udajom u dosta drzava, evo vam pogledajte: klikni da vidis po zemljama gde se menja a gde ne A u SAD trenutno ide na TLC kanalu kontraverzna reality show serija "Sister Wifes". Jedan covek ima 4 zene (jedna legalno vencana u opstini a sve cetiri u njegovoj crkvi (neka mormonska fundamentalisticka frakcija koja veruje u poligamiju). I lepo tip ima cetiri kuce i cetiri zene i 17-toro dece. I to je nekome brak i normalna zajednica. klikni za deo epizode na Youtube
< Poruku je uredio vukosava -- 28.10.2011 19:17:10 >
|
|
|
Anketa
Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16
У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.