Moiraina
|
IZVORNA PORUKA: pache Polako sam pocela da razgledam kolica, posto ja moram sve detaljno da razradim pre kupovine Jako mi se svidjaju kolica sa 3 tocka, ali se uvek dvoumim jer kod njih nema mogucnost prebacivanja rucke, pa ne znam koliko je to zaista bitno/potrebno, kada vec moze nadstresnica skroz da se prebaci napred( u slucaju vetra), ili da se stavi neki suncobran kada sunce ide direktno u dete. Kakva su kolica koja nemaju duple tockove? Nazad idu dva veca, napred dva manja... ona mi deluju kao da su pravljena za idealno ravnu podlogu, pa da po malo truckavom putu ne bi mogla lepo da se vozaju Molim za neki savet, pomoc, bilo kakvu informaciju. Ja kada sam birala kolica gledala sam samo ona kod kojih se prebacuje ručka. I to se u praksi pokazalo kao super korisno. Na primer, šetam kejom u jednom smeru, nigde 'lada, sunce mi bije u leđa, detetu ne smeta, super. E onda se vraćam istim tim putem a ja samo prebacim ručku, dete gleda u mene, opet sunce njemu u leđa, a druge mame stavljaju pelenu ili vuku kolica unazad. Isto važi i za vetar. Naravno nekom to ne smeta i nije mu bitno, meni je bilo i mislim da nisam pogrešila. Pitala si i za točkove. Meni to nije bio važan kriterijum kada sam birala kolica, ali model koji sam ja izabrala ima dva velika točka i dva mala, rotirajuća (koji mogu da se fiksiraju, da se ne rotiraju). I to se pokazalo kao super stvar, kada dete gleda u mene ti veliki točkovi su napred i bez problema sam išla preko neravnina, spuštala ih preko viših ivičnjaka, stepenica, vozila ih na plaži, po snegu, vukli smo ih i na Divčibare i bez problema vozili po travi, kamenju... Jedino kada su ti manji točkovi napred (kada je ručka okrenuta da dete gleda od mene) je problem preko neravnih terena, ali za gradsku vožnju su ok. Takođe, ono što se pokazalo kao super stvar su spojene ručke, bukvalno mogu da upravljam njima sa dva prsta. Već drugo dete vozim u njima i kao nova su. Mana im je što su teška 11,5kg, ali meni to nije problem jer živim u zgradi sa liftom.
|