RE: Kakva kolica? II deo (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Šta mi treba za novorođenče?

Poruka

nina26 -> RE: Kakva kolica? II deo (18.10.2012 13:39:49)

IZVORNA PORUKA: jole82

nina ako ih budem uzela...kad dodjes u Bg...dacu ti krug da ih provozas [sm=jezicek.gif]

brm,brm vozi Miskoooooooooo[sm=sloncek.gif]

idi proveri dok jos mozes da se kreces, sta te kosta, meni deluju ekstra[sm=smiley1.gif]

jole82 -> RE: Kakva kolica? II deo (18.10.2012 13:47:24)

Ma otici cu svakako...makar me mm vukao na sankama [sm=smiley36.gif]
Il da vidim sa Janncicom...da odemo zajedno, taman da probamo ono nase kotrljanje...da uvezbamo za porodiliste [sm=jezicek.gif]

adulence -> RE: Kakva kolica? II deo (18.10.2012 13:50:04)

zaista deluju savrseno i sve vise i vise mislim o njim moracu da nahvatam nekoga ko je sa kolima da me baci tamo jer mi je to bas daleko...ali isplati se ako su stvarno dobra...

mihi -> RE: Kakva kolica? II deo (18.10.2012 15:21:03)

A Stokke 99000+16900 korpaa.

[img]http://www4.slikomat.com/11/1018/jxc-cache-.jpe[/img]

Anoniman -> RE: Kakva kolica? II deo (18.10.2012 15:26:36)

IZVORNA PORUKA: mihi

A Stokke 99000+16900 korpaa.

[img]http://www4.slikomat.com/11/1018/jxc-cache-.jpe[/img]

Dodaj još i zimsku navlaku i sve što ide obaška a realno treba a grad ih je pun... Odakle???

dudarajko -> RE: Kakva kolica? II deo (18.10.2012 22:51:30)

Drage mame danas smo suprug i ja londrali po gradu i kako se vreme porodjaja blizi , blenemo u kolica punom parom [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Naisli smo na chipolino kolica pooky i nismo nasli zamerku ! Mogucnost fantasticnog upakivanja bebe u zimskim danima, zaista cvrsta i lagana, jednostavno dok se ne vide uzivo nije moguce suditi a imali smo predrasude ...Ako neko ima bas ovaj model a da ga je koristio zamolila bih misljenje, hvala najlepse![image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/duda.gif[/image]

jole82 -> RE: Kakva kolica? II deo (22.10.2012 8:21:42)

Bili smo juce da pogledamo ona Kunert 3u1 kolica...i evo opisa kao sto sam obecala..
Dakle...i na prvi pogled uzivo su mi se svidela. Cvrsta su, stabilna, nista se ne klima ni levo ni desno. Imaju amortizere, kojima se podesava tvrdoca i zaista su dobri (probala ih po nekom sljunku i zemlji) i lako se upravlja, cak i jednom rukom.
Veliki je izbor dezena, a kvalitet materijala mi se dopada-nista i nigde ne grebe. Posebno mi se dopalo (na sportskom sedistu) sto je deo gde su nogice oblozen, preko materilala, najlon-plastikom, pa je gotovo nemoguce da ga dete iscepa (nije im to prikazano na slikama). Neki delovi od materijala se skidaju i peru u masini, a ostali koji se ne skidaju se stvarno lako odrzavaju (videla svojim ocima ciscenje).
Sva tri dela imaju i navlake za nogice i stvarno se lako i montiraju (u oba smera) i skidaju sa rama. Uz njih ide i mamina torba, koja se drikerima prakticno kaci za ram i ne visi nisko. Nekima ce mozda trebati veca torba, iako ispod kolica postoji i mrezasta korpa. Kolica i AS ispunjavaju evropske standarde BS EN 1888:2003 i ECE R44. Daju garanciju 6 meseci. Kolica mozete sami preuzeti ili ce oni izvrsiti dostavu.
AS je udobno, nigde ne zulja, ima podesive pojaseve u 2 visine (sa 3 tacke vezivanja) i lako se fiksira pojasom u kolima...kad se skine moze da stoji fiksno ili da se ljulja. Tesko je 3 kg.
Korpa je velika, isto moze da stoji fiksno na podlozi ili da sluzi kao kolevka. Unutrasnja navlaka i podloga se skidaju. Dodaci za ovaj deo su zastita od kise i mreza za komarce. Imaju prozorce ako beba nije okrenuta ka vama. Imam doduse 2 zamerke. 1- po meni je sama podloga mogla da bude malo meksa, tj deblja..ali da se resiti podmetanjem nekog peskira ili necega ispod podloge. 2- korpa nema rucku!
Sportsko sediste je takodje udobno..i sedalni deo i deo ispod glavice i ledja. Nema ispod nikakvih sipki koje bi zuljale ispod glave (sto sam vidjala i na nekim skupljim koilicima). Naslon 4 ili 5 polozaja (lako se pomera i nece da spadne po rupama) Ima prozorce kad je dete okrenuto ka ulici. Deo za nogice ide u 4 polozaja. Kaisevi udobni, sa zastitom preko grudi, a i ona precaga sto ude izmedju nogica je siroka i ne useca se.
Ram- stvarno kvalitetne izrade, kao i rukohvat od kvalitetne plastike(podesiv ugao za visinu). Ima centralnu noznu kocnicu, a prednji tockovi su rotirajuci (mogu i oni da se fiksiraju). Lako se sklapa i rasklapa (ne moze jednom rukom). Predstavljace problem onima koji imaju mali gepek. Ja sam juce ovako trudna, skopila ram (9 kg) i ubacila u gepek. Meni nije bio tezak citav manevar (naravno individualna stvar). Sva 4 tocka (koja su velika) se lako skidaju klikom na dugme (bez pipanja samog tocka), sto dosta smanjuje gabarit rama, mada je i to nekome i suvise komplikovano kod transporta, ali opet s druge strane, ko bas zeli ova kolica ima i tu mogucnost (mnoga kolica ne nude). Kolica su stala u gepek skode fabie, bez skidanja tockova, ali sam morala da skinem zadnju policu. Mozda bi i lakse stala da sam skinula samo zadnje tockove (veci od prednjih). Po meni je skidanje tockova jos jedna prednost, ako se u set___nji budemo zablatnjavili. Lakse mi je skinuti tockove i lepo ih oprati, nego kaljati kolicima po stanu.
Trudila sam se da iznesem objektivan opis, sa svim manama koje sam uocila (mozda mi je nesto i promaklo), iako smo se mi odlucili da uzmemo bas ova kolica. Cena vise nego prihvatljiva i za kvalitet i sve ono sto se dobija uz njih, a mane meni barem zanemarljive.
Ipak ovo je moje vidjenje i utisak, ali svakako mislim da vrede i da ih treba pogledati, pre nego se odlucite za bilo koja kolica.

cockic -> RE: Kakva kolica? II deo (22.10.2012 8:36:21)

jole ne zaboravi da ti ta kolica treba da nosis dva puta dnevno napolje(ako zivis  kuci to nosenje je prednost jer se nenamucis puno)ja sam na prvom spratu pa opet imam jedno 15 stepenika sa detetom koje je svakim danom sve teze evo moja imaju 7 kg a moja cera oko 9kg pa kad saberem i treba da izadjem sa njom i da ih nosim nije mi ni malo lako.ali sve je stvar zelje u odabiru kolica.ja samo uzimam ona koja su od 0 +a lice na kisobran :)))ja sad imam ona london chiccova i jako zam zadovoljna i meni se na njima skidaju prednji tockovi [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

jole82 -> RE: Kakva kolica? II deo (22.10.2012 8:42:07)

Mislila i o tome [sm=smiley1.gif]
Sad sam u zgradi sa velikim liftom, a ispred ulaza su 2 stepenika.
A preselicemo se za nekih godinu dana u drugu zgradu, gde cemo biti u prizemlju...
Mi cemo kasnije svakako uzeti neka manja kisobran...a ova ostaju Boze zdravlja za drugog bebca..
Naravno svako neka misli o svojim mogucnostima(lift, stepenice, snaga...)..ja sam samo opisala kolica i kolika su i koliko su teska.
Opet kazem treba ih i uzivo videti, pa nek svako za sebe izracuna sve aspekte.

cockic -> RE: Kakva kolica? II deo (22.10.2012 11:35:37)

e pa superiska jole treba o svemu razmusljati to si dobro uradila[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

e a mene je lift kod svki zivcirao jer je mali nema onaj veci jedva sam se okretala u njemu a posto je mali kolica sam morala da iskrivim da bi usla ma uzas.ali vise nisam tamo pa i nemam lift a vala i netreba mi kad nije imao funkciju ko da je samo za jednu osobu a kamoli i kolica.mada i kad sam bila kod nje nisam ga puno koristila nisam klaustofobicna ali se plasin sa bebom zaglaviti se u liftu ja bi mogla provesti ceo dan zaglavljena ali sa bebom vala nisam htela da razmisljam.pa sam ili je tu sveki dok se nevratim ili popnem sina u krevetac pa se vratim po kolica.bolje i da on place 2 min u krevecu nego da provedem pola dana u luiftu.

ivannna -> RE: Kakva kolica? II deo (22.10.2012 12:18:36)

jole svaka ti cast na opisu,detaljno,sistematicno,konkretno!!!

adulence -> RE: Kakva kolica? II deo (22.10.2012 14:08:17)

meni su se ta kolica jako dopala kad si postavila link sad mi se jos vise svidjaju jer znam da si ti bila spremna da das mnogo vise para,znaci da ova kolica sasvim vrede,cena vise nego povoljna,a i ja sam na prizemlju tako da mi odgovara,uhhhh...to je super...iskreno si mi ucinila uslugu malo mi je daleko da idem tamo gde su ako se ne varam resnik ili tako nesto,svakako cu otici kada bi kupovala,ali jako si mi pomogla...[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

jole82 -> RE: Kakva kolica? II deo (22.10.2012 16:13:57)

adulence oni danas porucuju novu turu...stize do kraja oktobra (javice mi) i bice puno dezena...ja cu tad otici da vidim ona teget sa zelenim krugovima (ta me interesuju)...mozda da odete tad cisto da zvirnes..
Nije daleko...posle manastira Rakovica...cim se udje u Resnik posle jedno kilometar..i lako se nalazi...tuda ide bus 47..sve po glavnoj ulici..pa se skrene u jednu...meni je lik lako objasnio..
Ako hoces javicu ti kad me pozovu da je stigla tura, pa ih pozovi cisto da odete da vidite uzivo...

jole82 -> RE: Kakva kolica? II deo (22.10.2012 16:26:40)

GRESKA zalupane trudnice!!!
Napisala sam da korpa nema rucku...al sad kad ponovo gledam slike, shvatam da ima...
Kolica koja smo gledali su imala materijal preko rucke (to su ona roze sa sivim krugovima) a u stvari ja korpu nisam ni dizala, pa mi nije ni ostalo u secanju...

Jole84 -> RE: Kakva kolica? II deo (22.10.2012 16:31:21)

Jolence moje [sm=bravo.gif]

MakaM -> RE: Kakva kolica? II deo (4.11.2012 12:29:24)

Mi smo kupili ABC design, Cobra.
Odlična su, za sada..Manevrisanje, sklop/rasklop..čekam zimu da vidim hoće li se ispuniti moja visoka očekivanja..
Zašto smo njih izabrali? dizajn je presudio..a ostale pogodnosti su samo potvrđivale izbor.

ivannna -> RE: Kakva kolica? II deo (5.11.2012 9:36:40)

bili smo za vikend da vidimo kolica koja je jole opisivala i narucili smo ih!
meni su se jako svidela, uzivo su ,cini mi se jos lepsa!

ono sto mi se svidelo je kvalitet materijala,kod sedeceg dela i onog gde su nogice uopste se ne osecaju sipke ispod materijala koje sam osetila kod camovih koje sam htela da kupim,ne klimaju se,cena je odlicna,tockovi obecavaju i na neravnim terenima,jedino mozda sto je mogla nosiljka da bude malo meksa,ali sto kaze jole lako se to sredi stavljanjem necega unutra
zelela sam teget kolica ali kad sam videla ova braon odluka je pala!valjda jer mi je i ormar pun tih boja a moze da prodje i za devojcice i decake!
ne znam da li smem da stavljam slicicu,ja cu je staviti pa neka je moderatori brisu ako nije po pravilima

[img]http://www.dodaj.rs/f/3x/oo/vpUaR0B/braon-kolica.jpg[/img]

bice devojcica -> RE: Kakva kolica? II deo (5.11.2012 9:52:20)

Ivanna prelepa su kolica

ivannna -> RE: Kakva kolica? II deo (5.11.2012 10:11:16)

jesu,meni su se bas bas svidela!

evo,nasla sam na netu-firma Kunert je Nemacka firma

MarijaBg -> RE: Kakva kolica? II deo (5.11.2012 10:35:44)

Savrsena su [sm=bravo.gif] Treba uzvoznik da da Joletu dooobar popust [sm=smiley36.gif]

cockic -> RE: Kakva kolica? II deo (5.11.2012 11:23:35)

a cena je niska za kolica ovog tipa zbog cega [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]koliko videh oko 270 eura sto je prosto cudno da u zemlji srbiji se neko nije ugadio za vece pare.a znate li koja je njohova cena u nemackoj jer pise na njohovom sajtu ili nas ostali brendovi kolica deru.prosto da se covek zapita a stvarno su jako lepa i sve to za te pare vredi stvarno[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image] ako nije neka fora u roku trajana kolika je garancija ?i pitanje je gde su sastavljana sumnjam da ih nemci sastavljase pa bas poslali u srbiju.

vala posle ove kosili kupke koju uspese da naprave kopiju nista me neiznenadjuje ?hocu reci da li je bas to ta marka ili savrsena kopija.

jacagoga -> RE: Kakva kolica? II deo (5.11.2012 12:55:28)

A gde mogu da se vide ova kolica? koliko su teska?

suncica82 -> RE: Kakva kolica? II deo (5.11.2012 13:27:10)

Firma Kunert postoji u Nemackoj ali ne proizvode kolica vec carape.Koliko sam ja razumela ova firma je iz Poljske.

jole82 -> RE: Kakva kolica? II deo (6.11.2012 8:35:31)

Da, ova kolica su poljske firme Kunert i nisu kopija..ima na prethodnoj strani link za domaci i poljski sajt..ima ih i na fb...
Ja sam slucajno naletela na njih na e-bay..u Britaniji kostaju oko 300 funti..do ostrva je skuplje..
"Fora" sa cenom je sledeca...ljudi su poceli pre par meseci da ih uvoze, kao porodican biznis..nemaju prodavnicu, ni radnike..pa je samim tim i niza cena jer nemaju te troskove, a i novi su kod nas..planiraju da otvore neki prodajni prostor na Novom Beogradu...verujem da kad se budu malo probili na trzistu, da ce i cena biti veca..jer ce porasti i troskovi oko prostora i reklame...
Daju garanciju 6 meseci, kao i vecina...
jacagoga imas sve na sajtu lepo napisano gde i kako..idi na prethodnu stranu za link..a mislim da sam i ja sasvim dovoljno opisala kolica, pa i tezinu..imas moj duuugacki post iznad [sm=smiley36.gif]

cockic -> RE: Kakva kolica? II deo (6.11.2012 10:14:38)

kod mene na garanciji za chicco london kolica pise da ce otkriti svaku nesaobraznost na proizvodu u roku od dve godine,i da ce tri godine od dana kupovine obavljati nabavku rezervnih delova i servisirati proizvode u garantnom roku i vangarantnom roku.

a to mi je rekla i devojka na kasi da je garancija dve godine.mi smo ih uzeli u avgustu ove godine tako da se nadam da ce izdrzati bez te garancije [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

vala meni je i ovih 7 kg tesko kad treba u jednu ruku kolica a u drugu ceru ili posto sam u poslednje vreme pocela da bildujem[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]sala naravno nosim kolica sve zajedno sa cerom tako da dignem oko 16 kg ona ima blizu 9kg a kolica 7kg.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  33 34 [35] 36 37   Sledeća stranica >   >>