RE: deciji kasalj (Puna verzija)

Forum >> [Dete] >> Deca >> Zdravlje deteta

Poruka

cockic -> RE: deciji kasalj (23.11.2014 17:28:33)

i ja sam mislila da je za kasalj bolje da ih odmah podignem na uzglavlje.ali sam skontala da je bolje na stomaku.odmah stane da kaslje.kazem cera je sad tom nocnom suvom kaslju sklonija.ne znam da li je do toga sto od novembra sam uzela fiziomer,ali mi deluje da je stanje sa slinavljenjem bolje.slinavi su bili od septembra do novembra.ceri sad radi treci samo krci.stavljam preventivno operil p sprej.rece mi dr.da smem samo pred spavanje duze vreme.znaci jednom dnevno operil p pred spavanje.i da inhalacija berodual po potrebi obicno 5 veceri.
mada mi rece da i kad kaslje suvo inhlairam sa njim.nesto mi deluje da nije bas za suv kasalj berodual [sm=zmeden.gif]

Rosita -> RE: deciji kasalj (24.11.2014 10:42:03)

Dr kaze bronhiolitis :(. Dete kaslje 24/7. Strasno. Sutra kks. Inhalacije berodualom 5 kapi na 2.5 ml fizioloskog, na 6 sati. Do sutra popodne pa opet kod dr da vidi sta dalje.

Peace* -> RE: deciji kasalj (24.11.2014 10:58:04)

[sm=smiley31.gif]

cockic -> RE: deciji kasalj (24.11.2014 12:44:08)

nama dr.brodual su prepisivali ujutru popodne i uvece,ili ujutru i uvece.ili samo uvece.nikad nam niko nije rekao na 6h berodual ili na 8h.u pitanju su dva razlicita pedijatra i pulmolog [sm=zmeden.gif]

Rosita -> RE: deciji kasalj (24.11.2014 12:50:02)

Verovatno zato sto je samo 5 kapi. Na 8 je rekao, a slobodno i na 6.

Janncica -> RE: deciji kasalj (24.11.2014 12:58:22)

Rosi,draga [sm=smiley31.gif] Bice mu bolje koliko sutra,prekosutra. Berodual brzo radi i za cas ce poceti da iskasljava. Samo mu daj puno tecnosti.
Inhalacija berodualom moze da se ponavlja posle 4 sata,zato ti je i rekao dr slobodno i na 6,ako ima potrebe(tesko dise,pisti).
Da vas sto pre prodje i vise se ne vraca [sm=smiley31.gif]

Rosita -> RE: deciji kasalj (24.11.2014 13:04:00)

[sm=smiley31.gif] pcelice, peace, cockic :*

cockic -> RE: deciji kasalj (24.11.2014 13:04:49)

i ja stavljam ceri 5 kapi ima 15kg,cak mi je i za sina koji ima 20kg njegova dr. rekla 5 kapi.mozda manje jer ga inhaliram preventivno.npr.necuje se nista,ali kaslje.pa kao za svaki slucaj.a cerina mi kaze 3-5 dana inhalacija berodualom samo uvece.ma valjda znaju sta pricaju nemam pojma.ja radim kako mi kazu.

a onda nam se jednom desilo cera pod ab,niko nespominje da treba da je inhaliram berodualom.mi kod dr.pa kao sto je niste inhalirali berodualom jos skripi posle 7 dana ab.u fazonu trebala sam ja da znam sama,bez da mi kaze.

Janncica -> RE: deciji kasalj (24.11.2014 13:13:06)

Ja dam sama.Izvezbala sam se taman da znam kad treba da pocnem. Mada sam se sad za ovaj put lomila jer je samo nos radio i kasljao.Nije skripao kao inace i pistao.Ali je kasljao nekako bezveze.A treba sledece nedelje da operisemo treci krajnik.Ne znam da l ce nam odobriti.

Cockic,meni dr daju dozu naspram kilaze. S ima 13kg i njemu ide 6 kapi,a J ima 20kg i njoj 10.

Peace* -> RE: deciji kasalj (24.11.2014 13:46:45)

Berodual se inhalira na sate, a ne na ujutru i uveče. Nama su ga prepisivali i na 4h.
Takođe, ne ukida se naglo, već postepeno, sa 4 na 6h, pa na 8, pa na 10, pa na 12, pa na 24 i tek tad ukidaš.

Takođe, pedijatri, za razliku od lekara specijalista (pulmologa) daju male doze beroduala. Ne znam napamet, imam negde zapisano, ali mislim da je Markova doza sa 2g bila 1,5ml fiziološkog i 10 kapi beroduala, al nemojte me držati za reč.

Peace* -> RE: deciji kasalj (24.11.2014 13:50:14)

Evo, našla sam u temi o Bronhitisu, dobro se sećam.

IZVORNA PORUKA: Peace*

Marko je imao 1god i 7 m kada je imao onaj gadan bronhitis i završio na Urbasonu, ali čak i nevezano za to, uvek su u Deč.bolnici govorili 1,5ml fiziol i 0,5 beroduala (10 kapi, da ti olakšam).

Rosita -> RE: deciji kasalj (24.11.2014 14:18:41)

Da, da. Trazio je kks sa le formulom i da vidi da l je sutra popodne bolje ili mora, da l bese- pulmikort[sm=zmeden.gif] nadam se da nece morati. Ljudi moji, gadno kaslje bad gadno. A aerius jos pije. Kaze neka i aeriusa. Videcu sutra do kad.

Edit. Zao mi sto za vikend ne odoh kod dezurnog. Videla sam da nije naivan kasalj, tj osecala. Nismo nikad koristili berodual pa ne bih mogla sama da procenim. Al sad sta je tu je. Sad znam kad je kasalj za obavezan odlazak kod dr. Evo, danas nisam otisla da radim, celo pre podne spava na meni. Melje kad dise, prede.

mama krava -> RE: deciji kasalj (24.11.2014 14:51:42)

IZVORNA PORUKA: Rosita

Edit. Zao mi sto za vikend ne odoh kod dezurnog. Videla sam da nije naivan kasalj, tj osecala. Nismo nikad koristili berodual pa ne bih mogla sama da procenim. Al sad sta je tu je. Sad znam kad je kasalj za obavezan odlazak kod dr. Evo, danas nisam otisla da radim, celo pre podne spava na meni. Melje kad dise, prede.

E, jbg.. kad to osetis, treba berodual!!! Ja sam se sa ovim mojim seronjom ispraksovala i sam odmah mogu da provalim kad sta treba... A Pulmikort i Berodual su mi obavezni deo frizidera!

Ne brini, to stvarno odmah krene na bolje, posle 2-3 doze Beroduala, a i ako ukljuce Pulmikort, jos ce brze, nije to nista strasno. Ima li slina??? Ako ima ukljucice ti Pulmikort.

Berodual ide na kilazu, koliko sam ja skapirala, 1 kap na 2kg. Bar se nama tako povecavla doza.

Rosita -> RE: deciji kasalj (24.11.2014 16:48:00)

E vala bas jbg, milkice. Sta cu, prvi nam je put. Sad znam sa kakvim se kasljom ne sali, Da odosmo u petak moyda ne bi ovako bilo. Ne bi sigurno. Ima slina, providne.

mama krava -> RE: deciji kasalj (24.11.2014 17:12:46)

Veoma je bitno da mu izvacis sline! Da li ti dozvoljava da mu to radis? Mi smo na preporuku pulmologa iz Dragise Misovic kupili ono za usisivac kad je debeli imao 6 meseci. Kad smo ga doneli kuci otpakovali i samo smoga gledali i mm i ja i kao ma daaaaaj, pa kako cemo to u usisivac pa u nos???[sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif]

Ali ja prelomim i kazem pa treba sutra da odemo na kontrolu i da kazemo dr da li smo nesto radili i da li je bolje, a mi da se pravimo Tose... Maaaajko mila, sta to izvuce slinaaa!!! I odmah nam dete prodisalo i manje je kasljao, jer se manje slivalo.... Ja tog Noska drzim u neseseru i ne idem ni na put od pola dana bez njega![sm=smiley36.gif]

soni -> RE: deciji kasalj (24.11.2014 17:14:48)

Taj za usisivac je dobar, ali kad joj je zapusen nos non stop i ni kapi ne reaguju ne pomaze tj nema sta da izvuce a zacepljena...I onda kaslje ...Imamo i inhalator

mama krava -> RE: deciji kasalj (24.11.2014 17:22:11)

Da ti kayem Soni... Ja tada stavim one kapi ya decu.Nama je Pulmolog rekao da ne moye nista strasno da se desi ako se stave tri veceri, dok detetu ne bude bolje, kako bi moglo da spava! Ja sam to pocela da praktikujem, jer se vrtim u krug, ako je on yacepljen, pa ne moye da spava ni da jede, veoma tesko prolayi prehlada... I jos, ja stavljam Dexametazon neomicin isto 3 dana po 1 kap u nozdrvu na 8 sati... ALi to samo po preporuci dr i ne duže od 3 dana i ne cesto!!!

Rosita -> RE: deciji kasalj (25.11.2014 12:56:20)

CRP je 7, normalno do 5, mislim da nije puno. Ostalo znacajno je da su monociti 13, normalno do 6! Popodne kod dr. Leukociti mirni.

soni -> RE: deciji kasalj (25.11.2014 13:06:03)

Rosita ipak je malo piviseno..

Rosita -> RE: deciji kasalj (25.11.2014 13:07:34)

Da, da, samo kapiram da nije toliko da bi pio ab, meni kao laiku ovo vise na virus ukayuje, ali necu da se pravim pametna, videcemo.

mama krava -> RE: deciji kasalj (25.11.2014 16:32:04)

Verovatno i jeste virus, ali dr ce ga poslusati i odluciti, jer se kod bebaca veoma brzo razvije zapaljenje pluca, pa se AB daje preventivno,

Rosita -> RE: deciji kasalj (25.11.2014 20:21:22)

Dr misli da je virus i da nije strasno pa je pre za opciju da prati dete i da dodjemo za dva dana, nego da daje ab za svaki slucaj. Valjda zna sta radi. Do tad berodual.

Maslacak15 -> RE: deciji kasalj (25.11.2014 21:17:51)

pa on nije vise beba....

ako nema temperature, i sve ukazuje na virus, ne vidim logiku da se daju antibiotici. Da se razumemo, ja sam uvek ZA antibiotike kad za to postoji razlog. Bice sve ok Rosita. Sigurno ti je neprijatno zato sto se prvi put susrecete sa tim ali sve mu to dodje u rok sluzbe. Pozdravi maleckog.

Rosita -> RE: deciji kasalj (25.11.2014 21:59:29)

Hvala draga, bas to, prvi put pa ne znam sta i kako. Nekad mi dodje da se smejem nekim svojim pitanjima i dilemama, sa ove distance, al tako to biva :). Sto bi rekao jedan estradni umetnik "oprosti mi sto se secam svega, mnogo vise nego bilo cega "[sm=smiley36.gif]

cockic -> RE: deciji kasalj (26.11.2014 9:11:19)

kod nas gledaju i granulocite,ako su oni povecani odmah daju ab.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sledeća stranica >   >>