|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  23 24 [25] 26 27   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Verujete li u Boga?
20.8.2011 23:13:28   
dunja RR
Ja isto verujem da je to sekta (jedna od mnogobrojnih u Srbiji), i nisam ljubitelj istih, ma koliko fini i ljubazni bili. 

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 601
20.8.2011 23:26:16   
Anoniman
Jedno jutro, netko kuca na vrata:

- Dobar dan, ja sam iz Jehovinih svjedoka, želeo bi razgovarati s vama.
- Izvolite uđite, sedite. O cemu želite razgovarati?
- ***** ti, ne znam, nikad nisam stigao ovako daleko...

< Poruku je uredio Lu RR -- 25.8.2011 21:52:45 >

(odgovor članu dunja RR)
  Direktna veza do poruke: 602
20.8.2011 23:32:24   
vonavoj
uzas! user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 603
20.8.2011 23:42:31   
Olga75
zvanicno su :Hriscanska nazarenska zajednica
prakticno su protestanti , veruju u Boga , postuju Isusa Hrista i BDM ali nemaju svece koje postuju
nedelja im je " crveno slovo "
zene nose iskljucivo suknje i obavezno maramu , kontracepcija im je smrtni greh pa obicno imaju dosta dece , sediste im je u Novom Sadu
eto toga sam se setila
jako su ljubazni i fini i uopste nisu napadni . Ja sam kod te gospodje zivela tri godine i nije smarala sa svojom verom

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 604
20.8.2011 23:52:27   
PoisonEve
Dunjauser posted image ma nisam ni ja ljubitelj istihuser posted image Samo prvi put u zivotu sam imala prilike da se susretnem sa njima.
Dobro,ova baka sama po sebi zna da pomalo smara ali ne verom vec raznim stvarima ali mislim da je to zbog usamljenosti vise, pa mi uvek bude zao i saslusam je. Mm pi*di zbog ovakvih stvari. Ona je ljubazna, tokom leta zamrzne voce (visnje,ribizle) pa nam da kad dodje zima, pobornik je zdrave ishrane i da nam pakovanje lesnika,badema. Mislim da je dobronamerna.

"Svi smo mi deca. Jedina razlika je u nasim igrackama"
Ajrton Sena

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 605
21.8.2011 0:47:56   
World
Ma ja nesto mislim da sve sekte iskoristavaju ljude na ovaj ili onaj nacin... Nekako suvise dobro zvuci da bi to bilo tako lijepo....

Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju.

(odgovor članu PoisonEve)
Direktna veza do poruke: 606
21.8.2011 3:52:54   
Verus
Protestanata, baptista pa cak i Pentakostalaca ima u Americi i oni se smatraju "normalnom" religijom.  U Srbiji se svaka druga religija sem pravoslavlja, katolicizma i islama naziva sektom.  Ja ih ne smatram sektama, niti imam ista protiv tih drugih religija, i njihovog nacina na koji vole Boga.  Dobri ljudi su dobri ljudi, nema veze gde pripadaju.  Jehovini svedoci su mnogo dosadni, al ne mislim da su opasni.  Moje skromno misljenjeuser posted image

(odgovor članu World)
Direktna veza do poruke: 607
21.8.2011 13:24:39   
dunja RR
Što se tiče crvenog slova, ono se ili poštuje ili ne poštuje. Svakome je na izboru koju opciju (od ove dve) će izabrati.

Opcija, poštovaću ali kada je frka ne mogu ga poštovati, ne postoji. Ne prilagođava se crveo slovo nama, nego mi njemu, ukoliko želimo.

< Poruku je uredio dunja RR -- 21.8.2011 13:27:09 >

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 608
25.8.2011 14:41:42   
Brand new mama
Vjerujem. I vjerujem da je prava vjera ljubav,ali da nije meni dato da misionarim,trudim se da mi sustina bude vaznija od forme i da manje sudim drugima.I ja ne znam da se izborim sa blagoslovima koji su mi dati,kao ni iskusenjima koji mi predstoje.
Ne smeta mi sto ljudi ne misle i ne vjeruju u isto kao ja. I ne mislim da ti isti grijese,vec da svako ima pravo da odlucuje sta je za njega dobro,ili da promjeni misljenje

Steh auf, wenn du am Boden bist

https://www.youtube.com/watch?v=I3z-gqLGIKU

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 609
25.8.2011 14:45:19   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Rada T.

Jedno jutro, netko kuca na vrata:

- Dobar dan, ja sam iz Jehovinih svjedoka, želeo bi razgovarati s vama.
- Izvolite uđite, sedite. O cemu želite razgovarati?
- ***** ti, ne znam, nikad nisam stigao ovako daleko...

user posted image user posted image user posted image user posted image Ajoj!!! Bogami kod mene nisu prelazili prag, tako da moguće da je upravu user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio Lu RR -- 25.8.2011 21:52:00 >

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 610
25.8.2011 14:47:07   
Anoniman
Jako mi se dopada ovo što si napisala, Bnm.
Često se susrećem sa osobama koji sebe nazivaju vernicima, praaaaavim, a dozvoljavaju sebi cinizam, podsmeh, kao i nipodaštavanje onih koji ne veruju u Boga. Pravi vernik nije onaj koji ide po svetu i skače po glavama svakome sa namerom da ga "vrati na "pravi" put, niti je vernik onaj koji žali nas ateiste i nekako nas gleda sa visine jer je, zaboga, on ispevao 3 očenaša više od nas. Vernik je onaj koji svoju veru čuva i živi u njoj, a ne razmeće se njome kao novom haljinom. Bar je to moj stav...

(odgovor članu Brand new mama)
  Direktna veza do poruke: 611
25.8.2011 14:48:34   
World

IZVORNA PORUKA: BubaMira

Jako mi se dopada ovo što si napisala, Bnm.
Često se susrećem sa osobama koji sebe nazivaju vernicima, praaaaavim, a dozvoljavaju sebi cinizam, podsmeh, kao i nipodaštavanje onih koji ne veruju u Boga. Pravi vernik nije onaj koji ide po svetu i skače po glavama svakome sa namerom da ga "vrati na "pravi" put, niti je vernik onaj koji žali nas ateiste i nekako nas gleda sa visine jer je, zaboga, on ispevao 3 očenaša više od nas. Vernik je onaj koji svoju veru čuva i živi u njoj, a ne razmeće se njome kao novom haljinom. Bar je to moj stav...

potpuno se slazem

Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 612
25.8.2011 14:49:33   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Brand new mama

Vjerujem. I vjerujem da je prava vjera ljubav,ali da nije meni dato da misionarim,trudim se da mi sustina bude vaznija od forme i da manje sudim drugima.I ja ne znam da se izborim sa blagoslovima koji su mi dati,kao ni iskusenjima koji mi predstoje.
Ne smeta mi sto ljudi ne misle i ne vjeruju u isto kao ja. I ne mislim da ti isti grijese,vec da svako ima pravo da odlucuje sta je za njega dobro,ili da promjeni misljenje

user posted image user posted image user posted image prelepo...

Direktna veza do poruke: 613
25.8.2011 15:02:44   
Verus
user posted image

Direktna veza do poruke: 614
25.8.2011 15:06:00   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Brand new mama

Eeeeeeeeeeeee....To je sve dok ti neko ne iskritikuje "ustipke", koji inace bas dobro ispadnu, ali sad bas nesto i nisu ispali. I tako ti kazes, sele, nesto ti je ulje uzeglo ili imas misije govance u brasnuuser posted image Inace super je sto si se potrudila...Ali gotovo je....sele je zabrijala crtu i trka do smrti pocinje...Pa ti od kriticara hrane ispadnes neprijatelj, od neprijatelja zapadnes u  kategoriju nevernika, a onaj ko je nevernik ici ce u pakao, pa je nekako ta druzba sa djavolom neizbezna. A za sve su krivi ustipciuser posted image
Svi oni koji veruju u Boga, trebalo bi da ispunjavaju jednu stvar, a to ne rade-voli bliznjega svog.
Ja cu udariti parafrazu na zapovest, pa cu reci, ne moras voleti bliznjega svog, ali ga valja postovati kao personu ukuliko postovanje zavredjuje.

Za one koji ne veruju u Boga, trebalo bi da vazi isti princip, jer negde u vazduhu lezi taj zakon ljudskosti koji ima jednu jedinu manu, a to je sto ga niko nije zapisao na papir.
Meni su ateisticka shvatanja jako zanimljiva...Ne delim ih, ali ih kontam (verovatno zato sto verujem i u nauku).
Sve u svemu ja sam vernik i naucnik, kriticar i primalac kritike, moja vera iogranicava nauku, a nauka ogranicava veru...U konstantnoj sam borbi sama sa sobom..Pitam se sta ce prevladati? Poenta je, da sta god kod drugih prevlada, ja to postujem. I zato se slazem sa tobom BNM...Respect!user posted image
I na kraju jedna vrlo bitna stvar -ne volim svacije ustipke....I drugi ce morati da zive sa tim!user posted image

Direktna veza do poruke: 615
25.8.2011 15:13:50   
Anoniman
Srce mi čisto sazdaj, Bože, i duh prav obnovi u meni. Ne odbaci me od lica Tvoga, i Duha Tvoga Svetoga ne oduzmi od mene. Daj mi radost spasenja Tvoga, i duhom vladačkim učvrsti me. Naučiću bezakonike putevima Tvojim, i nepobožni će se obratiti Tebi. Izbavi me od krvi, Bože, Bože spasenja moga; Obradovaće se jezik moj pravdi Tvojoj. Gospode, otvori usne moje, i usta će moja kazivati slavu Tvoju.

< Poruku je uredio Rada T. -- 25.8.2011 15:14:46 >

(odgovor članu Verus)
  Direktna veza do poruke: 616
25.8.2011 18:10:46   
majathegreat
Crveno slovo. A šta raditi npr. kad odete kog braće Grka koji su jel da pravoslavci kao i vi, pa crveno slovo ne pada na isti dan? Ili recimo si u drugoj vremenskoj zoni i sl.? I šta je uopšte razlog da se ne radi na crveno slovo? Kakvo je verovanje i da li je negde normirano? I jel to samo kod vaseg boga ili i onog komsijskog koji recimo tog dana te pozove na mobu, a tebi je crveno pa ne mozes da pomognes? ahhh koliko nedoumica i prakticnih pitanja..

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 617
25.8.2011 18:40:25   
Anoniman
Volela bih da ti preciznije odgovore Rada ili Sanjica, čini mi se da bi one umele najdetaljnije da ti objasne crveno slovo u kalendaru. Inače i katolici i jevreji imaju svoja crvena slova-svece koji se slave na određeni datum po kalendaru. Da bi razjasnili "dokolicu" na crveno slovo, prvo da naglasim da je jedan od sedam smrtnih greha upravo: očajanje u lenjosti i nemarnost prema svom večnom spasenju. Dakle, crkva ne promoviše lenjost, već ostavljanje svakodnevnih obaveza postrani zarad posvećivanja svog vremena Bogu i veri na praznik po kalendaru. Iskupljenje i isceljenje u molitvi i postu. Onaj ko ne veruje verovatno i ne razume. I gde god da odeš svoju veru praktikuješ kako je ti osećaš bez obzira na vremenske zone, religije i kalendare.
I nemoj me pogrešno razumeti, ali prilično drsko pitanje... Ako ne veruješ što te interesuje?
IZVORNA PORUKA: majathegreat
I jel to samo kod vaseg boga ili i onog komsijskog koji recimo tog dana te pozove na mobu, a tebi je crveno pa ne mozes da pomognes?

(odgovor članu majathegreat)
  Direktna veza do poruke: 618
25.8.2011 18:45:05   
Brana
E vala nina, svaka rec ti je na mestuuser posted image

Kada nekog volis bori se za njega,
kada nekog trazis,trazi ga gde treba,
kada nekog varas,varaj ga da valja,
al kada nekog volis,voli ga do kraja!!!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 619
25.8.2011 18:58:24   
Brana
IZVORNA PORUKA: Katychoo

IZVORNA PORUKA: Brana

Verujem u Boga prvo to da kazem.
Ima jedna predivna poruka i misao od velikog oca Tadeja koja glasi:"Sa Bogom se ne treba opterecivati,sa Bogom treba ziveti".I po tom pravilu ja zivim,verujem da postoji neko bice uzviseno i neka visa sila,imala sam dosta prilika u to da se uverim.Duhovni svet postoji to smo svi mogli oset__iti,jer mi smo bica koja imaju svoju energiju(pozitivnu ili negativnu),a energiju ne mozemo videti ali mozemo oset__iti,e tako isto ja smatram i za Boga ne mogu da ga vidim ali mogu da ga oset__im.
Naravno postoje mnoga pitanja na koja ne mozemo odgovoriti kao npr.zivot posle smrti,ja ne znam u kom stanju cemo mi biti posle smrti ali verujem kao sto je i Verus rekla da cemo svi biti neka energija sigurno,e sad koji oblik naseg bica to cemo i sami videti.
Drugo ljudi koji su ateisti,ne moraju da veruju u Boga ali sam nacin koji propoveda vera tj,zapovesti su nacin zivota kojim svi ljudi treba da teze jer je to normalan nacin zivota(ne,ubiti,ne krasti,ne zeleti lose,ne varati..).
Vera je po meni jedna velika NADA i cilj zasto zivimo i ja zelim da verujem jer u suprotnom ne bih znala zasto smo svi ljudi stvoreni ako posle smrti vise nema niceg,onda cemu svrha zivota?!
Po meni je Bog beskrajna LJUBAV koja nas svuda prati iako je mi nekada svojim delima odbijamo od sebe i onda se pitamo zasto mi Bog nije pomogao ili zasto je kaznio nekoga,mozda su u tim slucajevima ljudi sami sebe kaznili a da toga nisu ni svesni,pa pripisuju Bogu...sve sto radimo radimo sebi,ali nekada drugi nazalost ispastaju za to..
Sve u svemu verujem,i uvek cu verovati ali nisam fanatik odmah da se razumemo jer i krajnosti u verovanju ne podrzavam.user posted image

Brano, potpisujem u potpunosti...
Upravo zavrsih citanje knjige '' Voda iz kamena'' koja govori o onima koji ne videse a poverovase i onima koji videse i ne poverovase....a onda ugledah ovu temu... ima tu necega user posted image

Katy,tek sada videh tvoj postuser posted image
ima,imauser posted image

< Poruku je uredio Brana -- 25.8.2011 19:01:17 >

Kada nekog volis bori se za njega,
kada nekog trazis,trazi ga gde treba,
kada nekog varas,varaj ga da valja,
al kada nekog volis,voli ga do kraja!!!

(odgovor članu Katychoo)
Direktna veza do poruke: 620
25.8.2011 20:15:00   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: n i n a

Volela bih da ti preciznije odgovore Rada ili Sanjica, čini mi se da bi one umele najdetaljnije da ti objasne crveno slovo u kalendaru. Inače i katolici i jevreji imaju svoja crvena slova-svece koji se slave na određeni datum po kalendaru. Da bi razjasnili "dokolicu" na crveno slovo, prvo da naglasim da je jedan od sedam smrtnih greha upravo: očajanje u lenjosti i nemarnost prema svom večnom spasenju. Dakle, crkva ne promoviše lenjost, već ostavljanje svakodnevnih obaveza postrani zarad posvećivanja svog vremena Bogu i veri na praznik po kalendaru. Iskupljenje i isceljenje u molitvi i postu. Onaj ko ne veruje verovatno i ne razume. I gde god da odeš svoju veru praktikuješ kako je ti osećaš bez obzira na vremenske zone, religije i kalendare.
I nemoj me pogrešno razumeti, ali prilično drsko pitanje... Ako ne veruješ što te interesuje?
IZVORNA PORUKA: majathegreat
I jel to samo kod vaseg boga ili i onog komsijskog koji recimo tog dana te pozove na mobu, a tebi je crveno pa ne mozes da pomognes?

@ n i n a
user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio Rada T. -- 25.8.2011 20:16:34 >

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 621
25.8.2011 21:10:18   
Katychoo
Brano, kazem ti ja user posted image
nina - bravo user posted image

LOVELY

When the soul is ready, the things are too...:)

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 622
25.8.2011 21:47:53   
Anoniman
To znači Rado da sam dobro objasnila? user posted image Mene je ovako moja baka učila, nisam znala da li je dovoljno precizno

(odgovor članu Katychoo)
  Direktna veza do poruke: 623
26.8.2011 6:44:24   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: n i n a

To znači Rado da sam dobro objasnila? user posted image Mene je ovako moja baka učila, nisam znala da li je dovoljno precizno

Moralna načela i pravila življenja se prenose s' kolena na koleno. Moji nisu bili neki vernici ali ja sam odlučila da se to mora vratiti u porodicu. Bitne su granice i barijere.

Vera nije izbor i čovek nema pravo na sve i svašta samo zato što mu se tako sviđa (pa ne bi postojali toliki zakoni)! Eto gde smo stigli sa modernim razmišljanjima i shvatanjima... a šta sutra, kad se na vratima liberalno anarhističkih roditeljima pojavi sin sa svojim novim dečkom?
''JA IMAM PRAVO DA NEVERUJEM U BOGA'' naravno da imaš pravo ali ne znači da si u pravu. Život sa Bogom (bilo koje vere) nikome nije zlo naneo, samo dobro.

Slepo verovanje i slepo neverovanje su bolest današnjeg društva!
Slepo verovanje i nije toliko opasno, ako ništa drugo bar su ti oči okrenute na pravu stranu još samo da ih otvoriš.
A problem većine ''ateista, agnostika, sektaša'' je što slepo ne veruju... ne znaju u šta to tačno ne veruju ali ipak ne veruju... hrišćanska pravila su im velika obaveza... pa ko će još u crkvu ići pa poštovati ovo ili ono... ko će glavu opterećivati glupostima... opšte slepilo.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 624
26.8.2011 9:47:19   
*Alexx*
Joj, svašta bih ja sad tu pitala, ali nemam vremena da ceo dan provedem na temi, već vidim da će me kasapiti user posted image
Elem, tema se zove Verujete li u Boga, a ne Verujmo u Boga. Iskreno, ja ništa nisam loše videla u pitanju majethegreat, isto bih pitala i ja. A osetila sam da ste je napale iz svih arsenala - to nije u redu (po mom mišljenju). Onoga ko ne veruje ne možete pridobiti preko foruma da veruje, i obrnuto. Dakle, propovedima (sa bilo koje strane) nema mesta user posted image

Do not speak - unless it improves on silence.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 625
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  23 24 [25] 26 27   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  23 24 [25] 26 27   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...
Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Draga "NEPLANIRANA BEBO"...
Nema apsolutno ničeg slučajnog u vezi sa tobom, moja slatka bebo.
Kako probiotici pomažu u jačanju imuniteta...
Na razvoj imuniteta kod dece značajno utiču ishrana, san, higijena, fizička aktivnost i crevna mikrobiota. Crevna mikrob...
Pismo nezainteresovanim članovima porodice
Kako bi bilo da se pomirite sa tim ko i šta su vam prioriteti i samo priznate da naš sin nije deo toga. Vrlo jasno ste n...

Anketa

Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16

У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.

Click Here