|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  24 25 [26] 27 28   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Verujete li u Boga?
26.8.2011 9:53:29   
minavb
IZVORNA PORUKA: *Alexx*

Joj, svašta bih ja sad tu pitala, ali nemam vremena da ceo dan provedem na temi, već vidim da će me kasapiti user posted image
Elem, tema se zove Verujete li u Boga, a ne Verujmo u Boga. Iskreno, ja ništa nisam loše videla u pitanju majethegreat, isto bih pitala i ja. A osetila sam da ste je napale iz svih arsenala - to nije u redu (po mom mišljenju). Onoga ko ne veruje ne možete pridobiti preko foruma da veruje, i obrnuto. Dakle, propovedima (sa bilo koje strane) nema mesta user posted image

Dodala bih i da ne moramo svi biti hriscani, bitno je da budemo ljudi.user posted image

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 626
26.8.2011 9:54:13   
Lu
Pa dobro Alexx niko je ne nagovara da se preobratiuser posted image
Ali da se malo rugala jeste...vaš Bog - komšijski Bog...
Nije ni Bubamira vjernik pa kulturno pita što je zanima i ja je volim i cijenim zbog togauser posted image

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 627
26.8.2011 9:56:37   
Anoniman
Ja ne bih da produbljujem raspravu, poštujem svačiju odluku verovao ili ne.
Maji sam odgovorila na pitanje vezano za crveno slovo sa strane nas koji ga držimo, nisam je ničim ubeđivala ni u šta user posted image

A mene je uvredilo pitanje: vaš Bog, komšijski Bog?! user posted image To je vrlo ružno, jer za onog koji veruje Bog je samo jedan i nije "ničiji", već je sveprisutan.

Ako ja nikog ne ubeđujem da veruje, molim isto tako i one koji ne veruju da ne provociraju svojim neznanjem. Hvala! user posted image

(odgovor članu *Alexx*)
  Direktna veza do poruke: 628
26.8.2011 9:57:55   
*Alexx*
IZVORNA PORUKA: Lu RR

Pa dobro Alexx niko je ne nagovara da se preobratiuser posted image

Ne nagovara, ali propovedi na forumu me nerviraju user posted image Mislim da im nije mesto ovde. Moje mišljenje.

Do not speak - unless it improves on silence.

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 629
26.8.2011 10:01:25   
*Alexx*
IZVORNA PORUKA: n i n a

A mene je uvredilo pitanje: vaš Bog, komšijski Bog?! user posted image To je vrlo ružno, jer za onog koji veruje Bog je samo jedan i nije "ničiji", već je sveprisutan.

Mislim da je majathegreat više to posmatrala sa filozofskog aspekta, u smislu: Buda, Alah, ... No, nisam drveni advokat, samo govorim kako sam protumačila njen post. user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 630
26.8.2011 10:03:53   
Anoniman
I ja sam tako razumela, komšijski Bog - onaj u kog veruju vernici drugih veroispovesti. Iskreno, ja nisam videla ništa loše u tom pitanju, možda sam malo neosetljiva na pitanje vere, ali mi ne deluje kao da je nekoga htela da uvredi.

(odgovor članu *Alexx*)
  Direktna veza do poruke: 631
26.8.2011 10:09:08   
Anoniman
Alexx ja znam šta je ona htela da pita, ali način na koji je pitala je bio neprimeren. Ima tu još ljudi koji postavljaju pitanja: Tash, BubaMira... Ali njihova pitanja su na mestu i bez nepotrebnih metafora. Ja kad postavljam pitanje o nečemu što ne poznajem, a interesuje me, biram reči.

I jeste, zaista je uvredljivo za nekog ko veruje.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 632
26.8.2011 10:10:37   
viking
Ako nekom nešto znači, i ja sam Komšiju razumela kao Boga u kog veruju pripadnici drugih veroispovesti, celo pitanje je u tom kontekstu... I baš sam se iznenadila što su se svi odmah naljutili (što i nije baš hrišćanski, zar ne?)

Bolje biti nečija baba nego samo baba! - moja mama u filozofskom raspoloženju

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 633
26.8.2011 10:16:50   
*Alexx*
Eh, kad bih ja skakala na svako pitanje koje se postavi tako da meni ne prija....  user posted image

(odgovor članu viking)
Direktna veza do poruke: 634
26.8.2011 10:17:14   
Jeca*
Verujem u Boga apsolutno i zato ne otvaram ovu temu (sem sad user posted image )  i potpuno me ne zainma šta mislite o verama, Bogu i sl temama jer mislim da je to nešto vrlo lično i da nije mesto na ovakvom forumu za bilo kakve polemike tog tipa

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

(odgovor članu viking)
Direktna veza do poruke: 635
26.8.2011 10:18:01   
minavb
IZVORNA PORUKA: viking RR

Ako nekom nešto znači, i ja sam Komšiju razumela kao Boga u kog veruju pripadnici drugih veroispovesti, celo pitanje je u tom kontekstu... I baš sam se iznenadila što su se svi odmah naljutili (što i nije baš hrišćanski, zar ne?)

I ja sam tako razumela. Inace, mislim da je Bog jedan, svuda isti, samo ga drugacije zovemo. Ja ga inace zovem Geometar.user posted image
Imam jedno pitanje-zasto se smatra da je samo verovanje u jednog Boga, hriscanskog,  ispravno? Zasto nije ok verovati , recimo u slovenska bozanstva? Neki me ubedjuju da je vazno verovati u nesto , a opet drugi da je jedino ispravno verovati u hriscanskog Boga.

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu viking)
Direktna veza do poruke: 636
26.8.2011 10:18:42   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: n i n a

ja znam šta je ona htela da pita, ali način na koji je pitala je bio neprimeren.

Ja se na nju ne ljutim, ja sam joj skrenula pažnju da se tako ne postavlja pitanje....

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 637
26.8.2011 10:31:20   
Lu
IZVORNA PORUKA: minavb

Imam jedno pitanje-zasto se smatra da je samo verovanje u jednog Boga, hriscanskog,  ispravno? Zasto nije ok verovati , recimo u slovenska bozanstva? Neki me ubedjuju da je vazno verovati u nesto , a opet drugi da je jedino ispravno verovati u hriscanskog Boga.

A ko tebi, meni ili bilo kome može zabraniti ili nametnuti da vjerujemo u nešto ili ne vjerujemo u ništa?
Neka svako sebi izabere šta mu odgovara, ne može niko nikoga ubijediti da vjeruje u nešto, to jednostavno ne ide, ako je neko vjernik, to osjeća, to mu je ljubav, to mu je život, kraj priče!
Vjerujem da je Bog jedan, a religije su izmislili ljudi!

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 638
26.8.2011 10:35:55   
viking
Slažem se sa Lu, i koliko god razmenu mišljenja smatrala dobrom stvari, ovakve teme su mi besmislene jer niko nikoga (naročito jednim postom od osoba koje ne poznajemo) ne može da ubedi da verujemo ili ne verujemo. (Ne)Verovanje je stvar vaspitanja, iskustva, znanja, životnih okolnosti...pa kako se kome zalomilo.

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 639
26.8.2011 10:38:09   
minavb
Ja se sa tobom slazem Lu, samo pitam, posto neki smatraju da jedini pravi put verovanje u Boga, Isusa Hrista i sve sto ide uz to (izvinjavam se ako se nisam bas najbolje izrazila).

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 640
26.8.2011 10:40:29   
Lu
Ma bezveze, eto odgovorila sam Mini a ustvari mislim da se ne treba više o tome raspravljati, postoje vjerski forumi gdje se može razgovarati dublje o tome!

(odgovor članu viking)
Direktna veza do poruke: 641
26.8.2011 10:41:34   
jelena038
ne razumes, viking, tesko da ovde puno zena ima ambiciju da bilo kome menja misljenje, ambicija uglavnom doseze najdalje do "vazno da imam stav". to je sad in user posted image

dvoje da naprave dvoje,
ili troje,
ili bilo koje,
svoje...

(odgovor članu viking)
Direktna veza do poruke: 642
26.8.2011 10:43:30   
minavb

Ma bezveze, eto odgovorila sam Mini a ustvari mislim da se ne treba više o tome raspravljati, postoje vjerski forumi gdje se može razgovarati dublje o tome!
I sa ovim se slazem.

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 643
26.8.2011 10:47:30   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: viking RR

(Ne)Verovanje je stvar vaspitanja, iskustva, znanja, životnih okolnosti...pa kako se kome zalomilo.

Carskiuser posted image

(odgovor članu viking)
  Direktna veza do poruke: 644
26.8.2011 11:47:38   
Anoniman
Nije mene uvredilo što je rečeno da je Bog naš ili komšiski... oni preko drine su komšije i muslimani su... eto ja sam na njih mislila. Uvredilo me je banalizovanje crvenog slova... NE VERUJEŠ U BOGA ok nemoraš verovati ali ako ne veruješ što pitaš, da bi imala na osnovu čega da opravdaš svoje ne verovanje.

Recite mi u šta ne verujete? Kapiram da ne verujete u Boga ali u šta vi to ne verujete?

< Poruku je uredio Rada T. -- 26.8.2011 11:49:29 >

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 645
26.8.2011 11:56:44   
Anoniman

onda lepo i kulturno zatvorite temu

(odgovor članu Lu)
  Direktna veza do poruke: 646
26.8.2011 11:57:31   
Anoniman
Da dodam, ja bih vas najlepše molila da se ova tema zatvori

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 647
26.8.2011 12:02:01   
Anoniman
Rado, sto bre da se zatvori tema?user posted image user posted image
Pa cak i ja, jezicara, se ovde ne bih nastavljala...
Koliko god da nekoga ne varim, na ovoj temi cu postovati njegove razloge i opredeljenjauser posted image
Ja verujem u Boga, ali treba da cujes mog svekra...Zagoreli ateista...I mi se s vremena na vreme bas lepo, argumentovano diskutujemo oko toga....
Neka bude tolerancije, bar u ovakvim temama...user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 648
26.8.2011 12:03:36   
Anoniman
u pravu si Verolino

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 649
26.8.2011 12:05:42   
viking
Nećemo da zatvaramo temu, neka svako kaže šta ima tj. da li veruje ili ne veruje, nije poenta upuštati se u dublje rasprave, citirati Bibliju, propovedati ili na silu ubeđivati druge da promene mišljenje. Dakle, izjasnite se, ali ne raspaljujte.

< Poruku je uredio viking RR -- 26.8.2011 12:06:38 >

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 650
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  24 25 [26] 27 28   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  24 25 [26] 27 28   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...
Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Draga "NEPLANIRANA BEBO"...
Nema apsolutno ničeg slučajnog u vezi sa tobom, moja slatka bebo.
Kako probiotici pomažu u jačanju imuniteta...
Na razvoj imuniteta kod dece značajno utiču ishrana, san, higijena, fizička aktivnost i crevna mikrobiota. Crevna mikrob...
Pismo nezainteresovanim članovima porodice
Kako bi bilo da se pomirite sa tim ko i šta su vam prioriteti i samo priznate da naš sin nije deo toga. Vrlo jasno ste n...

Anketa

Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16

У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.

Click Here