|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Verujete li u Boga?
30.4.2011 4:00:35   
vukosava
IZVORNA PORUKA: n i n a

Mislim da je ovu temu suvišno komentarisati. Neko ili veruje ili ne. Ako veruješ (kao ja) imaš neku svoju filozofiju, što znači da imaš principe, prioritete, vrednosti, slabosti... Živi tu svoju filozofiju, trudi se da budeš čovek kakvog bi voleo da poznaješ, a svoja ubeđenja možeš definisati kako želiš - da li ćeš to zvati Bog, viša sila, energija, ili kako god... Ja ne verujem da ljudi koji ne veruju u Boga nisu dobri, već da imaju neku svoju filozofiju koja im pomaže da žive pravedno i prevazilaze teške stvari u životu. Treba žaliti one koji u sebi ne traže ljudsko i nanose bol drugima, a ne onima koji se ne mole Bogu.

Ja samo da podvucem da znam jako puno religioznih ljudi koji ne veruju u Boga nego u bozanstva - Indija ima preko milijardu ljudi, u Kini ima dosta religioznih a znate koliko ona ima ljudi. Hriscani, muslimani i jevreji veruju u Boga al to nisu jedine religije na svetu. A da pogledate mahabharatu i ramajanu npr.  iznenadili bi se kolio se naravno iste moralne vrednosti vezuju za sve religije sveta.  Tako da kako god mi nazvali tu nasu vrhovnu moralnu etiku, Bog ili Krisna ili sta vec, ja bi pre pitala pitanje, jeste li religiozni ili da li verujete...

I pre Boga Sloveni su imali Bogove u koje su verovali. Verovatno nisu bili nista losiji ljudi. Zasto mi imamo Badnjak za Bozic? Odkud bas hrast? Da li to svi rade? U Baskiji sam videla da je njima hrast sveto drvo i ima zanimljiva prica o tome... Odkud nama Slave? Jesmo li jedini koji ih imaju? Odkud to? Kad smo uveli svece umesto sta li je bilo pre vezano za taj obicaj? Ja mislim da treba da upoznamo i druge da bi i sebe bolje poznavali.

Znam dosta pravoslavaca koji imaju predstavu o svojoj religiji i bez jedne strane procitane iz Biblije i bez ikakvog predznanja o pravom znacenju npr samo Liturgije i ostalih stvari. Npr. kad bi otisli u neku SPC crkvu u Americi culi bi sluzbu na Engleskom koju bi razumeli od A do SH. A garant te iste osobe mogu da dobiju doktorat iz poznavanja valja se ne valja se, crveno slovo i sl. I kakve to ima veze sa hirscanstvom, gde se to pominje u verskim nacelima?  Jel druge pravoslavne crkve imaju ista "crvena slova". Da li je to mozda sto pre nisu imali ves masine pa je pranje vesa bilo celodnevni posao?

< Poruku je uredio vukosava -- 30.4.2011 4:03:30 >

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 401
1.5.2011 19:03:32   
vukosava
evo izvora na srpskom:
link1

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 402
1.5.2011 19:20:48   
Brana
Verujem u Boga prvo to da kazem.
Ima jedna predivna poruka i misao od velikog oca Tadeja koja glasi:"Sa Bogom se ne treba opterecivati,sa Bogom treba ziveti".I po tom pravilu ja zivim,verujem da postoji neko bice uzviseno i neka visa sila,imala sam dosta prilika u to da se uverim.Duhovni svet postoji to smo svi mogli oset_iti,jer mi smo bica koja imaju svoju energiju(pozitivnu ili negativnu),a energiju ne mozemo videti ali mozemo oset_iti,e tako isto ja smatram i za Boga ne mogu da ga vidim ali mogu da ga oset_im.
Naravno postoje mnoga pitanja na koja ne mozemo odgovoriti kao npr.zivot posle smrti,ja ne znam u kom stanju cemo mi biti posle smrti ali verujem kao sto je i Verus rekla da cemo svi biti neka energija sigurno,e sad koji oblik naseg bica to cemo i sami videti.
Drugo ljudi koji su ateisti,ne moraju da veruju u Boga ali sam nacin koji propoveda vera tj,zapovesti su nacin zivota kojim svi ljudi treba da teze jer je to normalan nacin zivota(ne,ubiti,ne krasti,ne zeleti lose,ne varati..).
Vera je po meni jedna velika NADA i cilj zasto zivimo i ja zelim da verujem jer u suprotnom ne bih znala zasto smo svi ljudi stvoreni ako posle smrti vise nema niceg,onda cemu svrha zivota?!
Po meni je Bog beskrajna LJUBAV koja nas svuda prati iako je mi nekada svojim delima odbijamo od sebe i onda se pitamo zasto mi Bog nije pomogao ili zasto je kaznio nekoga,mozda su u tim slucajevima ljudi sami sebe kaznili a da toga nisu ni svesni,pa pripisuju Bogu...sve sto radimo radimo sebi,ali nekada drugi nazalost ispastaju za to..
Sve u svemu verujem,i uvek cu verovati ali nisam fanatik odmah da se razumemo jer i krajnosti u verovanju ne podrzavam.user posted image

< Poruku je uredio Brana -- 1.5.2011 19:23:50 >

Kada nekog volis bori se za njega,
kada nekog trazis,trazi ga gde treba,
kada nekog varas,varaj ga da valja,
al kada nekog volis,voli ga do kraja!!!

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 403
13.7.2011 15:04:12   
Anoniman
Verujem u neku bozansku energiju, u to da postoji "neko" ili "nesto" ko ispravi krive Drine, istera pravdu i sl, ali retki su svestenici koje postujem; pri tom ne mislim na njihov nacin zivota i na to da li je on u skladu s nacelima konkretne religije (da li poste, na primer), vec na samu njihovu ljudskost. Generalno, mislim da je sve to odlican biznis.

(odgovor članu Brana)
  Direktna veza do poruke: 404
13.7.2011 17:34:55   
indy_25
Molim te Boze da pasos od Denijala stigne do srijede da mogu ici na odmor evo ti i jedan user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 405
18.8.2011 19:27:16   
Anoniman
Ne znam gde ovo da pitam, a jako me zanima: pre neko veče smo gledali neki film, tematika egzorcizam. Na početku filma (marketinški trik ili ne user posted image ) pisalo je da je film zasnovan na stvarnim događajima, iskustvima i bla bla. E sad, mene zanima da li u crkvenim knjigama, u bilo kakvom edukativnom materijalu (knjigama na studijama bogoslovije, lupam) postoji egzorcizam kao stvarna stavka o kojoj se polemiše, uči, raspravlja? Da li je egzorcizam nešto što zaista postoji ili je produkt mašte režisera horor filmova?

(odgovor članu indy_25)
  Direktna veza do poruke: 406
18.8.2011 19:30:02   
Verus
Verujem da je u katolicizmu to nesto sto uce, i sto primenjuju u stvarnom zivotu. Ispravice me ko se bolje razume u to..nisam sigurna da se tako nesto u pravoslavlju radi...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 407
18.8.2011 19:30:59   
Anoniman
Priznaj,gledala si Emili Rouz.user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 408
18.8.2011 19:35:21   
Anoniman
Ne, nego Rite, Entoni Hopkins.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 409
18.8.2011 19:36:35   
Verus
znala sam da je taj, malo me je uplasio film....otkud znam, ne iskljucujem mogucnost da toga ima...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 410
18.8.2011 19:38:53   
Snelle
Bubo, i u pravoslavnoj crkvi se radi egzorcizam, samo se ne zove tako i ne radi se van crkve. Dakle, radi se u crkvi/manastiru pri čemu se čitaju molitve. jedan dobar prijatelj koji je inače sveštenik mi je pričao kako je imao jedan stravičan slučaj "egzorcizma", ježila sam se dok mi je pričao user posted image

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 411
18.8.2011 19:41:08   
Anoniman
Ne zezaaaj! Ijuuu! Možeš li da nam opišeš taj događaj? Mislim, ako nije problem... Jako sam radoznala!

(odgovor članu Snelle)
  Direktna veza do poruke: 412
18.8.2011 19:43:28   
Katychoo

IZVORNA PORUKA: Brana

Verujem u Boga prvo to da kazem.
Ima jedna predivna poruka i misao od velikog oca Tadeja koja glasi:"Sa Bogom se ne treba opterecivati,sa Bogom treba ziveti".I po tom pravilu ja zivim,verujem da postoji neko bice uzviseno i neka visa sila,imala sam dosta prilika u to da se uverim.Duhovni svet postoji to smo svi mogli oset_iti,jer mi smo bica koja imaju svoju energiju(pozitivnu ili negativnu),a energiju ne mozemo videti ali mozemo oset_iti,e tako isto ja smatram i za Boga ne mogu da ga vidim ali mogu da ga oset_im.
Naravno postoje mnoga pitanja na koja ne mozemo odgovoriti kao npr.zivot posle smrti,ja ne znam u kom stanju cemo mi biti posle smrti ali verujem kao sto je i Verus rekla da cemo svi biti neka energija sigurno,e sad koji oblik naseg bica to cemo i sami videti.
Drugo ljudi koji su ateisti,ne moraju da veruju u Boga ali sam nacin koji propoveda vera tj,zapovesti su nacin zivota kojim svi ljudi treba da teze jer je to normalan nacin zivota(ne,ubiti,ne krasti,ne zeleti lose,ne varati..).
Vera je po meni jedna velika NADA i cilj zasto zivimo i ja zelim da verujem jer u suprotnom ne bih znala zasto smo svi ljudi stvoreni ako posle smrti vise nema niceg,onda cemu svrha zivota?!
Po meni je Bog beskrajna LJUBAV koja nas svuda prati iako je mi nekada svojim delima odbijamo od sebe i onda se pitamo zasto mi Bog nije pomogao ili zasto je kaznio nekoga,mozda su u tim slucajevima ljudi sami sebe kaznili a da toga nisu ni svesni,pa pripisuju Bogu...sve sto radimo radimo sebi,ali nekada drugi nazalost ispastaju za to..
Sve u svemu verujem,i uvek cu verovati ali nisam fanatik odmah da se razumemo jer i krajnosti u verovanju ne podrzavam.user posted image

Brano, potpisujem u potpunosti...
Upravo zavrsih citanje knjige ' Voda iz kamena' koja govori o onima koji ne videse a poverovase i onima koji videse i ne poverovase....a onda ugledah ovu temu... ima tu necega user posted image

LOVELY

When the soul is ready, the things are too...:)

(odgovor članu Brana)
Direktna veza do poruke: 413
18.8.2011 19:44:41   
Čerupač Pilića
Drage moje,

Par nedelja sam samo nemo pratio polemike i pisanija ovde, pa sam konačno odlučio da postavim par pitanja (bez namere bilo koga da vređam i ismevam) :

Kako vernici koji tvrde da Zemlja postoji max 5-7k godina, objašnjavaju fosile stare nekoliko miliona godina, da li time žele da kažu da je matematičko/fizička metoda procene starosti materije (metoda ugljeničnih izotopa) pogrešna i da je to puka izmišljotina darvinista?

Kako mene, kao nevernika (bar ne vernika u crkvu kao instituciju i pojam boga kako se od iste prezentuje više od 2k godina), da pokušaju uveriti u suprotno od trenutnog verovanja?

Da li ta ista ljubav/vera prema bogu mogu bukvalno da nahrane moju porodicu i mene kao što sam u nekom zavetu pročitao?

Izvinjavam se unapred svima koji su se ovim uvredili, ali ovo nije nikakva provokacija, već još jedan u nizu pokušaja da shvatim veru u boga/bogove i sl.

(odgovor članu liliana)
Direktna veza do poruke: 414
18.8.2011 19:46:27   
Snelle
Bubo, nije mi problem da ti napišem, samo mislim da neću uspeti da prenesem utiske onako kao kad bih ti uživo ispričala. Jel te mrzi da čekaš da me vidiš u nekoj neizvesnoj budućnosti da ti ispričam? user posted image

"Bato, puno te volim"

(odgovor članu Katychoo)
Direktna veza do poruke: 415
18.8.2011 19:48:04   
Anoniman
Ne mrzi me, ali obećaj dobru priču sa ilustracijama. user posted image

(odgovor članu Snelle)
  Direktna veza do poruke: 416
18.8.2011 19:50:37   
Snelle
Obećavam! Samo me, molim te podseti, jer zaboravljam, ipak sam zagazila četvrtu deceniju user posted image
Čerupač, vrlo rado bih ti odgovorila, ali post mora da bude jako dug, a ja nemam trenutno vremena. Možda sutra user posted image

"Bato, puno te volim"

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 417
18.8.2011 19:51:14   
New Mom

IZVORNA PORUKA: Snelle

Jel te mrzi da čekaš da me vidiš u nekoj neizvesnoj budućnosti da ti ispričam? user posted image

Bubi, LJ i ja iščekujemo taj dolazak već 2 leta. Bolje da ti odmah priča.
Izvinjavam se za off.

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 418
18.8.2011 19:52:50   
Snelle
user posted image  user posted image  user posted image

"Bato, puno te volim"

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 419
18.8.2011 20:00:43   
Čerupač Pilića

IZVORNA PORUKA: Snelle

Obećavam! Samo me, molim te podseti, jer zaboravljam, ipak sam zagazila četvrtu deceniju user posted image
Čerupač, vrlo rado bih ti odgovorila, ali post mora da bude jako dug, a ja nemam trenutno vremena. Možda sutra user posted image

Nije nikakav problem, uvek sam raspoložen za nova saznanja. Ali se bojim da niko to neće uspeti da mi odgovori na meni prihvatljiv način, jer odgovore na ta pitanja pokušavam već 15ak godina da dobijem od oca i dede mog kuma (obojica teolozi i sveštena lica) kao i od kuma samog.
Jedino što dobijam kao odgovor je to, da se takve stvari nose u srcu i da ne mora sve da bude opipljivo/materijalno/dokazano da bi postojalo.
Ali ja onda opet postavljam pitanje, da li se s ljubavlju može napuniti želudac?

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 420
18.8.2011 20:02:02   
Sanjica26 RR
Snelle ne plasi ljudeuser posted image
New Mom a sto ti ne dodjes do Obrenovca?user posted image

(odgovor članu Čerupač Pilića)
Direktna veza do poruke: 421
18.8.2011 20:02:35   
Lilla
IZVORNA PORUKA: BubaMira

Ne zezaaaj! Ijuuu! Možeš li da nam opišeš taj događaj? Mislim, ako nije problem... Jako sam radoznala!

Bubo, ja nisam pripadnica iste vjere kao i ti, ali posto si vec postavila to pitanje, evo da vidis (ako zelis naravno) kako se to radi kod muslimana. Zaista ne znam da li je ovo istinit video, niti da li je ovo sto je radjeno ispravno, ali znam da se primjenjuje. Dakle hodza ili neko drugi uci posebne molitve i na taj nacin istjeruje zlo (dzini su kao mali djavoli koji osvoje covjeka). Nisam gledala video do kraja jer me uznemiruje, gledala sam samo do onda kada se momak pocne ludjacki smijati dok mu se tijelo trza. Ne znam sta je bilo na kraju user posted image

http://www.youtube.com/watch?v=6rjzPX69mu8

Izvinjavam se ako nije dozvoljeno postavljati klipove, nisam to nigdje stigla procitati.

"Divno je biti nekome nesto, divno je biti tebi sve...Sve dok te drzim cvrsto za ruku, nikog na svijetu ja se ne bojim!"

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 422
18.8.2011 20:03:12   
Anoniman
Vidim ja da ćemo mi morati da vršimo egzorcizam nad ovim Čerupačem. user posted image

Ja ne smem da gledam taj video, jel strašan? user posted image

< Poruku je uredio BubaMira -- 18.8.2011 20:04:55 >

(odgovor članu Sanjica26 RR)
  Direktna veza do poruke: 423
18.8.2011 20:04:37   
Sanjica26 RR
Licno poznajem zenu iz koje je isteran djavo. Citane su joj molitve u manastiru Ostrogu.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 424
18.8.2011 20:06:57   
Lilla
Do onog dijela do kog sam ja gledala nije, mozes slobodno pogledati. Nije prijatan, ali nije ni strasan user posted image

"Divno je biti nekome nesto, divno je biti tebi sve...Sve dok te drzim cvrsto za ruku, nikog na svijetu ja se ne bojim!"

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 425
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...
Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Draga "NEPLANIRANA BEBO"...
Nema apsolutno ničeg slučajnog u vezi sa tobom, moja slatka bebo.
Kako probiotici pomažu u jačanju imuniteta...
Na razvoj imuniteta kod dece značajno utiču ishrana, san, higijena, fizička aktivnost i crevna mikrobiota. Crevna mikrob...
Pismo nezainteresovanim članovima porodice
Kako bi bilo da se pomirite sa tim ko i šta su vam prioriteti i samo priznate da naš sin nije deo toga. Vrlo jasno ste n...

Anketa

Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16

У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.

Click Here