Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Verujete li u Boga? 18.8.2011 23:48:30
|
|
|
|
minavb
|
Da, to i mene zanima.
|
|
RE: Verujete li u Boga? 18.8.2011 23:53:39
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Rada T. verovatno da u paklu ima jedan poseban deo za peglačice, švalje i domaćice koje rade na crveno slovo Pitam te, da li će sutra biti zatvorene hemijske čistione u kojima se, jelte, pegla? Ja mislim da te žene definitivno treba da idu u pakao jer rade da bi zaradile 'leba svojoj deci! Isto tako ću vala i ja u pakao što ću da ispeglam stvari da bih odvela svoju decu na more zbog toga što mi to leči jedno dete i sprečava ponovnu hospitalizaciju, a drugo će više vremena moći da uživa vrtiću. Hvala ti što si me podsetila zašto ustvari ne verujem u sve ovo...
|
|
|
|
RE: Verujete li u Boga? 18.8.2011 23:57:07
|
|
|
|
Anoniman
|
Sto se tice Mirinog posta... Po mom iskustvu sa pravoslavnom crkvom, ili su dosta liberalni pa svaki svestenik moze da ima svoje misljenje i tumacenje i da ga kao takvo prezentuje vernicima, ili je to jednostavno stvar lose kontrole ili postojanje neusaglasenosti sto mi se cini kao verovatnije... Dosta je pisano u temi kakvi su danasnji popovi, pa se tu moze videti da je i u crkvi kao i u selu, u svakoj drugacije. Ne verujem da je to zvanican stav SPC, vise mi lici na licni stav tog svestenika.
|
|
|
|
RE: Verujete li u Boga? 18.8.2011 23:58:26
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
|
|
|
|
RE: Verujete li u Boga? 19.8.2011 0:01:01
|
|
|
|
Anoniman
|
Moj stric se skoro vratio sa Sv.Gore i rekao mi da bratstvo manastira Hilandara ni malo nije zadovoljno situacijom u Srbiji.. što se tiče sveštenih lica (naravno ne svih i ne želim da generalizujem) Ali na primer, oštro su osudili petljanje patrijarha u štrajk glađu Tomislava Nikolića
|
|
|
|
RE: Verujete li u Boga? 19.8.2011 0:01:08
|
|
|
|
Anoniman
|
Mišu, ako je to lični stav tog sveštenika, a ne neko crkveno pravilo koje mi je on samo preneo, onda sam ja . Pa šta sad, toliko su se opustili da svaki pop može da ubaci po neko svoje lično mišljenje pod mantiju i propoveda mi ga kao Božije? Mi don lajk dat.
|
|
|
|
RE: Verujete li u Boga? 19.8.2011 0:07:35
|
|
|
|
liliana
|
IZVORNA PORUKA: dun A koliko je onih u kojima zlo čuči ali tako lepo upakovano da se ne da primetiti, e takvih se ja plašim.
|
|
RE: Verujete li u Boga? 19.8.2011 0:08:49
|
|
|
|
Anoniman
|
Bubo, to je moj utisak. Ja sam odavno prestala da imam ikakve veze sa crkvom, ali cini mi se da je tako. Moja dobra prijateljica i devojka koja me je krstila (tada sam imala potpuno drugacije poglede na to) ima bas muskog prijatelja sa kojim je jako bliska, i znam da su zajedno isli i po manastirima i svuda, oboje su bas vernici. Mislim da je on na kraju i vencao u crkvi (ja sam u opstini) ili joj je krstio dete. Nikad tako nesto nisu doziveli, sigurno bi mi rekla da jesu. Opet kazem da nisam vernik, ali i onu mrvu sto imam u sebi vezano za Boga ne vezujem u opste za crkvu. Da ne objasnjavam zasto, ali za mene crkva nema nikakve veze sa Bogom. Do nedavno bi za ovo gorela na lomaci
|
|
|
|
[Obrisana poruka] 19.8.2011 0:09:35
|
|
|
|
Brisani korisnik
|
[Sadržaj poruke je obrisan]
|
|
|
|
RE: Verujete li u Boga? 19.8.2011 0:10:34
|
|
|
|
minavb
|
IZVORNA PORUKA: MaliMis Do nedavno bi za ovo gorela na lomaci Eno gorim ja u temi egzorcizam jer sam agnostik i ne postujem popove. I moje strucno znanje je dovedeno u pitanje.
|
|
RE: Verujete li u Boga? 19.8.2011 0:14:56
|
|
|
|
dunja RR
|
IZVORNA PORUKA: Tash Pa da bih spremila kofere moram prvo da ispeglam veš. Realno bih to mogla raditi u subotu, ali onda ću sve na vrat na nos, i biću opet pred razvodom. Ja ću vala sve u subotu da odradim, a u ponedeljak putujem ( u nedelju ću da se prošetam, kupim nešto od hrane što nosimo i tako). Ne perem i ne peglam nedeljom, i ovaj put će biti tako, čak će ovo biti pri put da sam spakovana na vreme, obično bude na vrat na nos
|
|
|
|
RE: Verujete li u Boga? 19.8.2011 0:16:11
|
|
|
|
Anoniman
|
Vec sam spominjala, nije nam svima dato isto i nece nam se sigurno (ako do toga dodje) meriti istim arsinom. Verovatno ce se iznenaditi mnogi kad umesto njih u raj udjemo ti i ja
|
|
|
|
RE: Verujete li u Boga? 19.8.2011 0:16:19
|
|
|
|
^iva^
|
verujem u Boga i ovo malo cudo koje nosim u sebi je njegov dar
|
|
RE: Verujete li u Boga? 19.8.2011 0:18:13
|
|
|
|
Anoniman
|
Ja putujem u nedelju ujutru, i celu subotu imam dvoje dece, što nije slučaj u petak, i u subotu uveče ću da poštujem svog muža i svoj brak i da odem na neko rodbinsko slavlje... Mislim da će mi Bog oprostiti što ću ispeglati par majci u petak, ha? I da, šta vredi da ne peglam sutra kad inače peglam nedeljom.
|
|
|
|
RE: Verujete li u Boga? 19.8.2011 0:18:22
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: minavb IZVORNA PORUKA: MaliMis Do nedavno bi za ovo gorela na lomaci Eno gorim ja u temi egzorcizam jer sam agnostik i ne postujem popove. I moje strucno znanje je dovedeno u pitanje. eto sad je sve ok
|
|
|
|
RE: Verujete li u Boga? 19.8.2011 0:18:50
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: MaliMis Vec sam spominjala, nije nam svima dato isto i nece nam se sigurno (ako do toga dodje) meriti istim arsinom. Verovatno ce se iznenaditi mnogi kad umesto njih u raj udjemo ti i ja A ja?
|
|
|
|
RE: Verujete li u Boga? 19.8.2011 0:19:27
|
|
|
|
minavb
|
IZVORNA PORUKA: MaliMis Vec sam spominjala, nije nam svima dato isto i nece nam se sigurno (ako do toga dodje) meriti istim arsinom. Verovatno ce se iznenaditi mnogi kad umesto njih u raj udjemo ti i ja Ja se necu iznenaditi.
|
|
RE: Verujete li u Boga? 19.8.2011 0:20:51
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: BubaMira Ja verujem u nešto moje , uzvišeno , i ne želim da prihvatim pravilo da "to nešto" mora da se zove Bog i da moram da komuniciram sa njim onako kako mi nalažu pravila , uniformisani "posrednici" i slično ... To je moj "Bog" , i mogu ga zvati kad hoću i kako hoću - Toza , Marko , Janko pa i Popaj ako hoću . Ne volim ovo što vidim - a to je da ljudi veruju u Boga samo iz straha - šta će im se desiti "posle" ako sličajno ne budu verovali . Mog Boga sam ja "stvorila" , verovaću kako hoću . U crkvu ne idem , jer crkva nije ono što bi trebala da bude , nažalost , a i ne treba mi "posrednik" da me uči kako da volim Boga u skromnosti , a posle sedne u BMW i ode na ručak o trošku crkve . Univerzalni Bog , koji se sada "provlači" svuda, mi se uopšte ne dopada ...taj Bog ne zamera trošenje silnog novca na Papamobile i ostale trice , to je Bog koji ćuti dok mu sveštena lica seksualno zlostavljaju dečake , to je Bog na kojeg se pozivaju oni koji kradu novac od SMS -a nemenjen siromašnima i gladnima ... Moj Bog je potpuno drugačiji ... Vozi zaprežna kola i smeje se najlepše na svetu ... Sluša Nirvanu i pije pivo. I njega me nije strah ... niti sram ... Ovo sam napisala pre više od godinu dana u ovoj temi i i dalje isto mislim. I da dodam, apropo neodlaženja u crkvu: prababa moja kazala "ako postoji Bog, on je i u mojoj avliji"!
< Poruku je uredio BubaMira -- 19.8.2011 0:26:00 >
|
|
|
|
RE: Verujete li u Boga? 19.8.2011 0:23:17
|
|
|
|
dunja RR
|
IZVORNA PORUKA: Tash Ja putujem u nedelju ujutru, i celu subotu imam dvoje dece, što nije slučaj u petak, i u subotu uveče ću da poštujem svog muža i svoj brak i da odem na neko rodbinsko slavlje... Mislim da će mi Bog oprostiti što ću ispeglati par majci u petak, ha? I da, šta vredi da ne peglam sutra kad inače peglam nedeljom. Ma ja sam takva da i kada bi imala petoro dece, letela na mars u petak, i putovala u ponedeljak ujutru ( to je jedino istina) i dalje ne bi radila i neću raditi na crveno slovo. Ali to sam samo mala ja, svako neka radi kako želi, pa tako i ja:)
< Poruku je uredio dunja RR -- 19.8.2011 0:24:09 >
|
|
|
|
RE: Verujete li u Boga? 19.8.2011 0:28:33
|
|
|
|
Anoniman
|
Tash, ti ulazis sigurno I ne opterecuj se bre toliko sa tim crvenim slovom. Budi covek, postupaj po svojim ubedjenjima i na dobrom si putu. Ja mislim da je ispravnije ziveti zivot po svojim ubedjenjima i ma kakva ona bila da to ne moze biti greh. Ako neki test postoji, za mene je to onda pravi test, da budem ono sto jesam do kraja (makar i ubica) nego da budem ono sto vecina smatra da je dobro. Kako bih ja trebala sve to da shvatim, da sam kaznjena zapusenim jajovodima i sterilitetom, a onda nagradjena trudnocom preko VTO? Samo ti peglaj i pakuj se i rasporedi sve tako da mozes sve svoje obaveze da zavrsis a da budes posle i upotrebljiva i majka i zena.
|
|
|
|
RE: Verujete li u Boga? 19.8.2011 0:30:56
|
|
|
|
Anoniman
|
|
|
|
|
RE: Verujete li u Boga? 19.8.2011 0:31:11
|
|
|
|
Anoniman
|
Bubo, ako nisam izlapela pa sve izmesala, meni se cini da su nas na veronauci (obavezna pred krstenje) ucili da je Bog u svemu i u svima. Mozda sam pomesala, nek me ispravi neko ko je u tome.
|
|
|
|
RE: Verujete li u Boga? 19.8.2011 0:33:03
|
|
|
|
Anoniman
|
Ako je Bog svuda onda mi je jasno gde mi je nestala slanina iz frižidera.
|
|
|
|
RE: Verujete li u Boga? 19.8.2011 0:43:18
|
|
|
|
Anoniman
|
Verujem u jednog Boga, Oca, Svedržitelja, Tvorca neba i zemlje i svega vidljivog i nevidljivog. I u jednog Gospoda Isusa Hrista, Sina Božjeg, Jedinorodnog, od Oca rođenog pre svih vekova; Svetlost od Svetlosti, Boga istinitog od Boga istinitog, rođenog, ne stvorenog, jednosušnog sa Ocem, kroz koga je sve postalo; Koji je radi nas ljudi i našega spasenja sišao s nebesa, i ovaplotio se od Duha Svetoga i Marije Djeve i postao čovek; I Koji je raspet za nas u vreme Pontija Pilata, i stradao i pogreben; I Koji je vaskrsao u treći dan po Pismu; I Koji se uzneo na nebesa i sedi s desne strane Oca; I Koji će opet doći sa slavom, da sudi živima i mrtvima, njegovom Carstvu neće biti kraja. I u Duha Svetog, Gospoda, životvornog, Koji od Oca ishodi, Koji se sa Ocem i Sinom zajedno poštuje i zajedno slavi, Koji je govorio kroz proroke. U jednu, svetu, sabornu i apostolsku Crkvu. Ispovedam jedno krštenje za oproštenje grehova. Čekam vaskrsenje mrtvih. I život budućeg veka. Amin.
|
|
|
|
RE: Verujete li u Boga? 19.8.2011 0:45:23
|
|
|
|
^iva^
|
IZVORNA PORUKA: Rada T. Verujem u jednog Boga, Oca, Svedržitelja, Tvorca neba i zemlje i svega vidljivog i nevidljivog. I u jednog Gospoda Isusa Hrista, Sina Božjeg, Jedinorodnog, od Oca rođenog pre svih vekova; Svetlost od Svetlosti, Boga istinitog od Boga istinitog, rođenog, ne stvorenog, jednosušnog sa Ocem, kroz koga je sve postalo; Koji je radi nas ljudi i našega spasenja sišao s nebesa, i ovaplotio se od Duha Svetoga i Marije Djeve i postao čovek; I Koji je raspet za nas u vreme Pontija Pilata, i stradao i pogreben; I Koji je vaskrsao u treći dan po Pismu; I Koji se uzneo na nebesa i sedi s desne strane Oca; I Koji će opet doći sa slavom, da sudi živima i mrtvima, njegovom Carstvu neće biti kraja. I u Duha Svetog, Gospoda, životvornog, Koji od Oca ishodi, Koji se sa Ocem i Sinom zajedno poštuje i zajedno slavi, Koji je govorio kroz proroke. U jednu, svetu, sabornu i apostolsku Crkvu. Ispovedam jedno krštenje za oproštenje grehova. Čekam vaskrsenje mrtvih. I život budućeg veka. Amin.
|
Anketa
Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16
У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.