Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Roditeljski dodatak 16.11.2012 14:17:59
|
|
|
|
New Mom
|
Nema pokrajinskog dodatka za drugo dete, samo za prvo i više dece (dvojke, trojke). Koliko sam skopčala za decu rođenu posle jula se ne isplaćuje.
|
|
RE: Roditeljski dodatak 16.11.2012 14:32:32
|
|
|
|
Dve_srece_najvece_
|
Da...ukinuta je pomoc za blizance i trojke....u ciji dzep ce taj novac ici...jako bih volela da znam...al znam da ce roditelji biti u velikom problemu...jer samo za pelene mesecno treba cela plata....
|
|
|
|
RE: Roditeljski dodatak 17.11.2012 12:50:50
|
|
|
|
jovana13
|
jel zna neko kad je isplata roditeljskog? Jel je tad i deciji ili nije istog dana?
|
|
RE: Roditeljski dodatak 18.11.2012 15:38:04
|
|
|
|
new nick
|
IZVORNA PORUKA: Tash Još sam gledala nick od new nick-a, u nekom tromesečju ako se ne varam, pre koji dan... Cickoooo Procitala sam u novinama od petka za taj roditeljski dodatak... Ipak sam pogresila, donekle. Ukida se, kao sto je vec pisano u ranijim postovima, za dvojke, trojke...ali u Vojvodini. Tash !
|
|
RE: Roditeljski dodatak 18.11.2012 17:11:59
|
|
|
|
New Mom
|
IZVORNA PORUKA: jovana13 jel zna neko kad je isplata roditeljskog? Jel je tad i deciji ili nije istog dana? Oko 20.og u mesecu, a dečiji obično bude dan ranije.
|
|
RE: Roditeljski dodatak 20.11.2012 1:39:24
|
|
|
|
Anoniman
|
a sta je materinski dodatak?
|
|
|
|
RE: Roditeljski dodatak 20.11.2012 14:42:12
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Jel bio roditeljski? Zna li neko ?
|
|
|
|
RE: Roditeljski dodatak 20.11.2012 14:46:31
|
|
|
|
jovana13
|
black, materinski je drugi naziv za roditeljski dodatak
|
|
RE: Roditeljski dodatak 20.11.2012 14:47:41
|
|
|
|
jovana13
|
valjda je sutra roditeljski sinoc mi rekla kuma..
|
|
RE: Roditeljski dodatak 20.11.2012 18:15:36
|
|
|
|
Anoniman
|
jesi sigurna? moja dr mi je rekla za to kad sam joj rekla da ostajem bez posla, pa rekoh da nemamo pravo na roditeljski a ona kaze da to nije roditeljski, nego materinski. moracu da iscitam sajt soc. zastite ..
|
|
|
|
RE: Roditeljski dodatak 20.11.2012 18:59:52
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Ako mislis da dobijas pare od biroa kad ostanes bez posla to je Materijalno (ne materinski)- novcana naknada A roditeljski je za dete kad dobijas od drzave - roditeljski dodatak
|
|
|
|
RE: Roditeljski dodatak 20.11.2012 20:36:49
|
|
|
|
jovana13
|
Upravo tako nezaposlene primaju sa biroa, a roditeljski je isto sto i materinski i to daje drzava,i nema veze da li si u radnom odnosu ili ne na to svi imaju pravo..
|
|
RE: Roditeljski dodatak 20.11.2012 21:37:18
|
|
|
|
New Mom
|
IZVORNA PORUKA: BlackBetty moja dr mi je rekla za to kad sam joj rekla da ostajem bez posla, pa rekoh da nemamo pravo na roditeljski a ona kaze da to nije roditeljski, nego materinski. SVE majke koje su državljanke RS imaju pravo na roditeljski dodatak po rođenju deteta, nema nikakve veze da li si zaposlena ili ne.
|
|
RE: Roditeljski dodatak 21.11.2012 11:17:05
|
|
|
|
Nestrpljivaa
|
mamice koje ste iz ns a porodile ste se 2012 god dali ste dobile ceo roditeljski dodatak.ja kada sam predavala u junu rekli su mi da ce biti tri uplate a dobila sam dve od grada koja je uplacena na postu i jednu uplatu na racun.sada me zanima hoce li biti ista od trece uplati,koliko kasni i na koji br mogu da se informisem.i da prvo mi je dete
< Poruku je uredio Nestrpljivaa -- 21.11.2012 11:27:00 >
|
|
|
|
RE: Roditeljski dodatak 21.11.2012 11:26:44
|
|
|
|
New Mom
|
Pa to su ti tri uplate. Dve u Pošti (to budu oni službeni računi - jedna uplata je od Republike, druga mislim od grada) i jedna na račun koji si navela - u banci, ta je od Pokrajine (ili obrnuto, ta od grada a ona druga u pošti od Pokrajine).
|
|
RE: Roditeljski dodatak 21.11.2012 11:28:14
|
|
|
|
Nestrpljivaa
|
nisam dobro napisala dobila sam dve jednu na postu jednu na banku.
|
|
|
|
RE: Roditeljski dodatak 21.11.2012 11:37:38
|
|
|
|
New Mom
|
E onda zavisi koliki iznos si dobila u Pošti (tj., znaš li šta si dobila?). Sve dođe u principu negde oko 3 meseca posle podnošenja zahteva.
|
|
RE: Roditeljski dodatak 21.11.2012 11:41:13
|
|
|
|
Nestrpljivaa
|
u posti od grada tako su mi rekli dobila sam 20000 a na racun 30000 a rekli su da je ceo 88000.
|
|
|
|
RE: Roditeljski dodatak 21.11.2012 13:19:29
|
|
|
|
New Mom
|
Onda ti fali još Republički dodatak, i on je oko 30 hiljada. Jesi li dobila rešenje za to?
|
|
RE: Roditeljski dodatak 21.11.2012 14:08:02
|
|
|
|
Nestrpljivaa
|
nisam dobila jos resenje nadam se da ce stici a ne znam ni kome da se obratim da se raspitam.
|
|
|
|
RE: Roditeljski dodatak 21.11.2012 20:15:54
|
|
|
|
Nestrpljivaa
|
drugarica mi je bila u posti i legle su pare za roditeljsku,sada jos moram da odem i ja do poste pa da vidim koliko je leglo.
|
|
|
|
RE: Roditeljski dodatak 14.12.2012 15:00:16
|
|
|
|
jovana13
|
predali smo za deciji dodatak 6.decembra, mi zivimo na sratu svekar i svekrva u prizemlju, imamo spoljne stepenice, znaci potpuno smo odvojeni, a kuca se vodi na svekra. Danas mi je stiglo iz gradske uprave da im odnesem fotokopiju vlasnika kuce u kojoj zivim sa porodicom. Jel imao neko slican slucaj, da li da se nadam da ce da mi odobre deciji ili ne?
|
|
RE: Roditeljski dodatak 14.12.2012 18:10:37
|
|
|
|
New Mom
|
Ovo je tema za roditeljski, treba ti tema za dečiji KLIKNI.
|
|
RE: Roditeljski dodatak 19.12.2012 13:21:26
|
|
|
|
Alexxa
|
Cure, koliko se čeka to rešenje?? Ja sam predala 9. 11. i službenica mi je rekla mesec dana. A nema još ničeg. I još me zanima da li je neka od vas morala da nosi potvrdu o prebivalištu za sebe, jer ima ličnu kartu bez čipa?? HVALA UNAPRED!!!!!!
|
|
|
|
RE: Roditeljski dodatak 19.12.2012 22:48:32
|
|
|
|
New Mom
|
Nama su rekli da se rešenje čeka do 3 meseca ali da prosečno dođe za mesec dana. A što se tiče potvrde o prebivalištu, ja sam je nosila za ćerku (prvo dete) zbog gradskog i pokrajinskog dodatka kao dokaz da živim u NS odnosno teritoriji Vojvodine. To i stoji u spisku dokumentacije. Za republički dodatak nije trebalo ni tada ni sada. Da ne primaš još neki dodatak, možda od opštine, pa ti zato traže?
|
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?