Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan 12.5.2010 11:18:51
|
|
|
|
bojana87
|
IZVORNA PORUKA: isidora88 jel neko zna gde u ns moze da se kupi utrogestan po ceni od 570 din? ja ga nigde nisam nasla,kao nece ga biti jos 2 meseca neka mi neko javi jer mi hitno treba nova kutija kako me nerviraju namerno su ga povukli sa trzista jer bi da uzimaju sto vise para imas u apoteci VIVA na bulevaru i u apoteci kod futoske pijace po ceni od 550 din. a to sto rade je stvarno bezobrazluk. U pojedinim apotekama ga i dalje prodaju po onoj ceni sa crnog trzista
|
|
|
|
RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan 12.5.2010 12:13:55
|
|
|
|
isidora88
|
bojana hvala ti,nadam se da cu pronaci jer mi hitno treba,nemam vise ni jednu tabletu
|
|
RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan 12.5.2010 12:21:29
|
|
|
|
Anoniman
|
Ja imam kutji josh utrogestana....jedan film chini mi se.... ako neko zeli...poslatju...meni niti treba....niti tje mi trebati.... shteta da se baci....
|
|
|
|
RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan 12.5.2010 12:59:15
|
|
|
|
bojana87
|
IZVORNA PORUKA: isidora88 bojana hvala ti,nadam se da cu pronaci jer mi hitno treba,nemam vise ni jednu tabletu ako slucajno ne nadjes tu,idi u apoteku Jankovic
|
|
|
|
RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan 12.5.2010 14:25:12
|
|
|
|
isidora88
|
nema u apoteci jankovic,juce sam bila da trazim smeskice poslala sam ti pp
|
|
RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan 13.5.2010 7:27:13
|
|
|
|
nala
|
Isidora88, kolika ti je dnevna doza? Sto ne pokusas da kupis Crinone gel dok ne nadjes utrogestan?Jeste on malo skuplji, ali ne smes naglo da prekidas sa uzimanjem progesterona. Ako te jos nesto interesuje, pitaj. Ja sam ga uzimala i dobar je, ali malo skup. Znam da ti nije bas do price, vidim da si zabrinuta, ali svrati u I tromesecje. Pitale smo se gde si. Doduse, ja sam presla u II tromesecje ali se i dalje druzim sa mamicama iz I.
|
|
|
|
RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan 13.5.2010 12:42:13
|
|
|
|
cipiripi
|
kupi duphaston ako ima...to ti je alternativa..
|
|
RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan 13.5.2010 12:57:54
|
|
|
|
ivaj
|
Mi smo kupili po ceni od 950 din.,ne vredi kad nema A ne znam u cemu je razlika-u prvoj trudnoci sam zbog bolova u stomaku pila one tablete za kontrakcije,mislim da je bio partusisten.I on nije bio skup. A sad moja doktorka to i ne spominje nego samo potencira utrogestan. U cemu li je stos?
|
|
|
|
RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan 13.5.2010 13:05:00
|
|
|
|
liliana
|
Iva, ja sam u trudnoči pila i Utrogestan i Gynipral (koji je malo "lakši" za podnošenje od Partusistena): Utrogestan i Partusisten definitivno NISU isti lek i NEMAJU isto dejstvo. Utrogestan je isto što i Progesteron, samo u drugom obliku, a Patrusisten i Ginipral su lekovi koji sprečavaju stezanje materice i opuštaju je, u smislu sprečavanja kontrakcija, A Utrogestan i Progesteron se uzimaju radi "učvrščivanja" ploda. Inače, i kada sam ja bila trudna, Utrogestan je bilo jako teško nači u prodaji-morao se poručivati u apotekarnama.
|
|
RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan 13.5.2010 13:14:51
|
|
|
|
ivaj
|
Pa znam da nisu isti,citala sam i uputstvo,ali cisto mi je cudno sto nekad daju progesteron a nekad te lekice za kontrakcije.A na primer simptomi su isti. No dobro,nema veze,pitam onako,palo mi na pamet.
|
|
|
|
RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan 20.5.2010 9:02:31
|
|
|
|
bojana87
|
drage ne znam da li ste juce gledale Beogradsku hroniku. bilo je da je utrogestan povucen iz prodaje navodno zbog nekih isptivanja
|
|
|
|
RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan 20.5.2010 9:05:56
|
|
|
|
minavb
|
To je uobicajena procedura, nista mu ne fali.
|
|
RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan 20.5.2010 9:13:33
|
|
|
|
bojana87
|
da samo sto nigde ne može da se nadje , ni na crno gde sam uzimala vise nemaju
|
|
|
|
RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan 20.5.2010 10:37:52
|
|
|
|
nala
|
IZVORNA PORUKA: bojana87 drage ne znam da li ste juce gledale Beogradsku hroniku. bilo je da je utrogestan povucen iz prodaje navodno zbog nekih isptivanja Nisam gledala Beogradsku hroniku ali sam ukapirala da nesto nije u redu jer vec danima ne moze da se nadje Utrogestan. Ja imam za jos jedno 7-8 dana ali me hvata panika kad cujem tako nesto. A sto se one cene od 570 dinara tice, nije bilo govora o tome vec 3 nedelje. Vracena je stara cena od 1000-1200 dinara. Znali su da ce biti povucen, zbog toga su i drzali tu cenu.
|
|
|
|
RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan 20.5.2010 10:46:16
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: ivaj Mi smo kupili po ceni od 950 din.,ne vredi kad nema A ne znam u cemu je razlika-u prvoj trudnoci sam zbog bolova u stomaku pila one tablete za kontrakcije,mislim da je bio partusisten.I on nije bio skup. A sad moja doktorka to i ne spominje nego samo potencira utrogestan. U cemu li je stos? Pa partusisten je vishe od 600 dinara jedna kutija....a ja sam utrogestan placala 890 din jednu kutiju.... pa ne bih bash rekla da partusisten nije skup...jedino shto moze da se kupi i na recept pa je onda besplatan.... A shto se tiche dejstva leka...ja sam utrogestan pila do 16-te nedelje...a onda sam preshla na partusisten....utrogestan mi je dobro uchvrstio oba ploda...a partusisten pomaze da ne dobijem kontrakcije....i da nemam bolove....Koliko znam...on se ni ne daje pre 16-te nedelje tako bar u uputstvu pishe...
|
|
|
|
RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan 20.5.2010 14:01:38
|
|
|
|
cipiripi
|
IZVORNA PORUKA: ivaj A sad moja doktorka to i ne spominje nego samo potencira utrogestan. U cemu li je stos? Zato sto se vraca "stara skola", velike doze progesterona zamenjuju te lekove. Dosli su na tu ideju da bi izbacili ginipral koji izaziva lupanje srca. bas sam pitala dr..i to je njeno objasnjenje...
|
|
RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan 20.5.2010 17:37:39
|
|
|
|
isidora88
|
ja opet u potrazi za utrogestanom nigde ne mogu da ga nadjem a treba da kupim 3 kutije jer putujem ovih dana pa mi trebaju zalihe. ako neko zna gde ima neka mi javi
|
|
RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan 20.5.2010 17:47:50
|
|
|
|
bebablue
|
Ne znam za cene, ja sam nalazila u apoteci na Detelinari, posle Jankovica prema Sajmu, Fenix, zatim apoteka Bistrica, ima ih na vise mesta u gradu, i na Slanoj bari Acacia apoteka.
|
|
RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan 20.5.2010 19:47:41
|
|
|
|
Mayablue82
|
Ja sutra idem kod doktorke da vidim sta dalje da radim posto Utrogestan vise nigde ne mogu da nadjem, a imam zalihe jos za 2-3 dana. Cula sam da na nasem trzistu treba da se pojavi neki lek koji je zamena za Utrogestan pa ga zato vise nema po apotekama. Ako znate u Beogradu za neku apoteku koja ima ovaj lek, molila bih vas da me obavestite. Pozz.
|
|
|
|
RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan 20.5.2010 19:50:23
|
|
|
|
anci 81
|
Ja sam Utrogestan stavljala vaginalno do prve nedelje 9-og meseca,a isto toliko sam i pila Partusisten.Ovaj prvi mi drzao grlic cvrstim,a ovaj drugi smirivao kontrakcije. I tako sam prvo mislila da cu se prevremeno poroditi,a sad mm kaze ma ti si se sva zacementirala od tolikih lekova,ko zna kad ces ti! Partusisten sam uzimala na recept,hvala Bogu da bar nesto na recept! A Utrogestan po ceni od 975 din. i to u jednom periodu mi je trebalo 6 kutija mesecno,posto sam stavljala 3x2. Katastrofa!
|
|
|
|
RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan 20.5.2010 19:53:25
|
|
|
|
anci 81
|
Mayablue,ne znam iz kog dela Bg si,ali imas u jednoj apoteci(zelene spoljasnosti,ne znam kako se zove ) preko puta DZ u Silerovoj u Zemunu.Oni uvek imaju i moze svako da kupi. Cena oko 1000 din. naravno!
|
|
|
|
RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan 20.5.2010 20:25:10
|
|
|
|
Mayablue82
|
Hvala na informaciji Anci 81. Pokusacu sutra tamo.
|
|
|
|
RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan 20.5.2010 20:52:10
|
|
|
|
anci 81
|
Nema na cemu! Trebalo bi tamo da nadjes!
|
|
|
|
RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan 20.5.2010 20:53:09
|
|
|
|
Mayablue82
|
Jel znas mozda do koliko sati radi ta apoteka? Izvini ako te previse smaram
|
|
|
|
RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan 20.5.2010 21:00:51
|
|
|
|
anci 81
|
Joj nemam pojma,posto sam ja uglavnom isla pre podne,kad idem u DZ pa svratim. I ne smaras!!!
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Uobičajeni pregledi i analize u trudnoćiPred vama je spisak svih uobičajenih pregleda i analiza koje se rade u trudnoći i približni period kada se oni rade.
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?