MERYEN -> RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan (30.7.2008 23:20:01)
|
Meni su isto posle seste,sedme nedelje prepisali dabroston,imala sam jake bolove u donjem stomaku,popila sam prvo 4 odjednom,pa posle po 2 na 4 sata,pa po 1 na 4 sata.....i to je trajalo 10 dana,hocu da ti kazem da sam ih ja pila 10 dana,i stvarno sam za to vreme mirovala i imala paznju i pomoc muza,a onda sam ih ja na svoju ruku prestala da pijem,a razlog je da sam se ja za 10 dana ugojila 4 kg,a hormoni rade li rade ,i ja se dogovorim sa muzem da ne idemo kod lekara,do prve zakazane kontrole.Radila sam po kuci nisam preterivala,ali sam sve bas sve radila polako i organizovala sebe da se ne bih zamarala,napominjem da sam trebala da i dalje lezim i pijem lekove,e da pila sam uporedo folnu kiselinu i vitamin e.Na kontroli sam bila i rekla kad sam prestala da pijem kako sam se organizovala i da nisam osecala nikakve teskoce,bila je iznenadjena i rekla mi je vi morate da lezite. Ja sam i dalje radila po svome,sve je bilo ok do 17 nedelje kad sam dobila kontrakcije,e tad sam se uplasila mnogo,medjutm meni doktor kaze da sam na vreme dosla i da su bile u blazem obliku sto me je smirilo.Hocete da budete disciplinovani da kod kuce lezite i samo lezite i pijete lekove a to su verapamil i partusisten,ja naravno kazem da hocu. Te lekove nisam pila,rekla sam im nista mi konkretno nisu kazali,lezala sam jedno vreme,i posle sam ponovo nastavila sa ustaljenim tokom rada,zatim,rekli su mi da nisam otvorena ali mi je beba bila okrenuta poprecno i to mi je posle kako je rasla redovno izazivalo kontrakcije,pa sam redovno isla na ginekoloske preglede i tako sad se malac okrenuo i nadam se da nece vise biti tih truma,i dalje radim pomoc nemam,muz mi radi, odmaram,setam kad mi prija ne vozim se puno cak sam pitala da odem na Zlatibor,nije pozeljno i nisam ni isla eto kako ja guram sto ne znaci da ne treba da se slusa lekar,u mom slucaju ja sam slusala i dalje je tako slusam govor tela. E da zakljucila sam bolovanje sad radim ali po principu kad mogu,naravno kod kuce. IZVORNA PORUKA: gulivercic Pocetkom seste nedelje trudnoce pojavio mi se braon iscedak, i sva u panici sam otisla kod ginekologa koji mi je prepisao Utrogestan dve tablete dnevno i to lokalna primena jer je delotvornije. Taj Utrogestan (Progesteron) nije nas proizvod, nije ni odobren u nasoj drzavi, uvozi se i prodaje na crno bez fiskalnog racuna i placa se "koliko te ko odere" - od 680 dinara(jednom sam imala srece) pa sve do 1200dinara za 15 dana koriscenja. Koristila sam vec i grcki i austrijski i francuski. Koju god apoteku da nazoves reci ce da ga nema, a kad se pojavis trudna na vratima kazu da ima - svakako i pored strogog mirovanja moras da obilazis apoteke i da trazis. Vidim da niko ne pise o tome, a bas me zanima da li ima jos trudnica na odrzavanju trudnoce.
|
|
|
|