Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan 24.4.2010 0:05:00
|
|
|
|
cipiripi
|
ja sam skoro pitala moju dr "a jel ja smem utrogetstan da pijem do kraja , ja to zelim doktorka" ona mi kaze....pa...u principu mozes, proveravacemo ga...pa ako je dobar ne moras vise... i ja njoj..."ma uzimacu cu ga ja za svaki slucaj"
|
|
RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan 24.4.2010 0:09:49
|
|
|
|
bojana87
|
ja sam i ovako paranoicna da i je rekla da nema potrebe,ja bi ga i dalje uzimala
|
|
|
|
RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan 24.4.2010 0:11:55
|
|
|
|
cipiripi
|
o tome ti pricam
|
|
RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan 25.4.2010 9:16:20
|
|
|
|
ksenija81
|
Jako ga tesko podnosim. Posle sat, dva od uzimanja, pocne glava da me ubija a inace me nikad ne boli, uzasno mi se spava i osecam se kao da sam pijana. Juce sam toliko bila slogirana, da sam pala u krevet i zaspala u sekundi, inace nikad ne spavam popodne. Sve se nesto secam kroz maglu kao sam se napila. ali prodje posle sat vremena.
|
|
|
|
RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan 25.4.2010 10:56:37
|
|
|
|
lenaa
|
ksenija i moja snaja se zalila da ima jake glavobolje od utrogestana. Sto ne pitas dr da ga koristis vaginalno, ja sam ga tako koristila dva puta dnevno, nisam pila.
|
|
|
|
RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan 25.4.2010 11:09:47
|
|
|
|
ksenija81
|
Mogu da pitam samo nasu Cipi, ona mi je doktor do utorka
< Poruku je uredio ksenija81 -- 25.4.2010 11:10:07 >
|
|
|
|
RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan 25.4.2010 11:11:33
|
|
|
|
ksenija81
|
Pitanja su sledeca: 1. da li od utr bole krsta i jajnici, 2. da li moze biti mukica mala, 3. da li moze biti smanjen apetit
|
|
|
|
RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan 25.4.2010 11:14:20
|
|
|
|
lenaa
|
Moze naravno nemoj da brines
|
|
|
|
RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan 25.4.2010 11:17:19
|
|
|
|
ksenija81
|
Posto sam jos uvek u nedoumici da li sam , vise bih volela da to nije od utrogestana. Al dobro sad, videcemo. Hvala na odgovima
|
|
|
|
RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan 25.4.2010 13:16:20
|
|
|
|
cipiripi
|
Pitanja su sledeca: 1. da li od utr bole krsta i jajnici,-NE 2. da li moze biti mukica mala,-MOZE (i muka, i preznojavanja...to je ipak hormon ali ok hormon usled kojeg je muka i kad ne uzimas lekove jer se on inace povecava u trudnoci) 3. da li moze biti smanjen apetit -od njega ne...ali ako imas mucnine normalno je da ti je smanjen apetit
|
|
RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan 25.4.2010 13:28:55
|
|
|
|
ksenija81
|
Stigao moj doktor jupiiiiii
|
|
|
|
RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan 28.4.2010 10:26:29
|
|
|
|
ksenija81
|
Devojke, zanima me da li je neko preventivno pio utrogestan i da mu kasni? Ja apsolutno nemam nikakve naznake da cu dobiti i pretpostavljam da je od ovog utr(prestala sama da ga pijem u ponedeljak). Da li on inace odlaze malo cikluse ili ne?
|
|
|
|
RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan 29.4.2010 13:49:56
|
|
|
|
Cvorak
|
Naravno da utrogestan malo pomera ciklus. Ja sam ga nekad uzimala u drugom delu ciklusa, pa onda kada treba da dobijem uradim analizu krvi na BHCG, pa ako nisam trudna onda prestajem. Utrogestan je progesteron, i ti ne možeš da dobiješ mecu dok ga uzimaš. Nakon prestanka uzimanja, daj organizmu koji dan da izbaci višak progesterona.
|
|
|
|
RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan 29.4.2010 13:55:01
|
|
|
|
cipiripi
|
ja sam ga pila konstantno i uvek dobijala na vreme ako nisam trudna... i dalje tvrdim da ne odlaze
|
|
RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan 29.4.2010 14:07:12
|
|
|
|
Cvorak
|
Ne znam, meni je pomeralo za po 3-4 dana i uzimala sam neku dozu 3x2.
|
|
|
|
RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan 30.4.2010 0:45:21
|
|
|
|
dacica
|
ja sam danas bila na ultrazvuku,i dr mi je video povisen progesteron-- -ne znam kako,i pitala sam da nije zato sto stavljam-sama na svoju ruku-utrages.i on je rekao da je to,zato sto mi je normalan prog. a ja ga povecavam utrages.i da prestanem,ja sam danas vadila proges.pa ce sutra rezultata...izgleda da nesme ni iz predustroznosti na svoju ruku,a smatram da je do sada odradio svoje,14 sam ned,pa je posteljica preuzela svoju ulogu... ne znam...nisam pametna....sta mislite....????
|
|
RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan 30.4.2010 7:09:18
|
|
|
|
nala
|
Dacice, ne brini, DR zna sta treba a sta ne.Mislim da treba da ga poslusas. Blago tebi, barem neces morati o tome da brines.Super sto je posteljica sama ucinila svoje.
|
|
|
|
RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan 30.4.2010 8:19:41
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: dacica pitala sam danas dr.na ultrazvuku(isla sam na dabl)-i skroz me zbunio,on je video da mi je povisen progesteron???na ultrazvuku---ne znam kako--ako neko moze da mi objasni ????pa sam pitala da nije to zato sto sama stavljam utrages(na svoju ruku,pa mozda ga ja povisim,a normalan mi je).a on je rekao da je moguce,onda to ima veze i sa zatvorom-kaze sve je povezano????
|
|
|
|
RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan 10.5.2010 12:40:35
|
|
|
|
ivaj
|
Zna li neko sta se to opet desava sa utogestanom?Samo jednu kutiju sam uspela da kupim po novoj ceni od 550 din,jer jer je konacno registrovan,a evo vec danima obilazim apoteke i kazu ili nema ili ima ali je cena 950 Kao nema ga na trzistu.A u drzavnoj apoteci mi rekose dobice pocetkom juna Sta li sad opet muljaju ?Bas me vise sve to nervira.
|
|
|
|
RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan 10.5.2010 12:58:10
|
|
|
|
nala
|
Stvarno ne znam sta se desava u Beogradu ali mogu ti reci i da je moj brat za svoju suprugu pre 3 nedelje platio 1200 dinara kutiju. A mm je kod nas onda i za mene i za moju snajkicu kupio po 3 kutije po ceni od 570 dinara, pa smo joj poslali post ekspresom. A i kod nas nije bolja situacija u 3 ili 4 apoteke kupio 6 kutija utrogestana, u prvoj apoteci nasao jednu, u drugoj 2, a u cetvrtoj 3 kutije, jer u trecoj apoteci nije ni nasao. Stvarno ne znam sta je ovo. Pa verovatno im se ne isplati da ga drze kao do sada. Bas sam zbog toga.
|
|
|
|
RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan 10.5.2010 12:58:14
|
|
|
|
ksenija81
|
Ne znam ja sam kupila u NS apoteka Jankovic, doduse jednu kutiju i nije bilo problema. Ako treba pomoc, tu sam . mogu proveriti.
|
|
|
|
RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan 10.5.2010 12:59:39
|
|
|
|
nala
|
Ivaj, kad budes nasla po ceni od 550, naravno, ako ga nadjes, kupi vise kutija. To ti je prijateljski savet.
|
|
|
|
RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan 10.5.2010 13:01:09
|
|
|
|
ksenija81
|
IZVORNA PORUKA: Cvorak Naravno da utrogestan malo pomera ciklus. Ja sam ga nekad uzimala u drugom delu ciklusa, pa onda kada treba da dobijem uradim analizu krvi na BHCG, pa ako nisam trudna onda prestajem. Utrogestan je progesteron, i ti ne možeš da dobiješ mecu dok ga uzimaš. Nakon prestanka uzimanja, daj organizmu koji dan da izbaci višak progesterona. Ja sam i sa utrogestanom imali mali prog par dana pred . Kako je to tek moguce? Pila sam 3x2 i na dan ocekivane bio je 1,4 a ref vr je od 4-25.
|
|
|
|
RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan 10.5.2010 16:27:24
|
|
|
|
isidora88
|
jel neko zna gde u ns moze da se kupi utrogestan po ceni od 570 din? ja ga nigde nisam nasla,kao nece ga biti jos 2 meseca neka mi neko javi jer mi hitno treba nova kutija kako me nerviraju namerno su ga povukli sa trzista jer bi da uzimaju sto vise para
|
|
RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan 10.5.2010 16:59:50
|
|
|
|
Cvorak
|
IZVORNA PORUKA: ksenija81 IZVORNA PORUKA: Cvorak Naravno da utrogestan malo pomera ciklus. Ja sam ga nekad uzimala u drugom delu ciklusa, pa onda kada treba da dobijem uradim analizu krvi na BHCG, pa ako nisam trudna onda prestajem. Utrogestan je progesteron, i ti ne možeš da dobiješ mecu dok ga uzimaš. Nakon prestanka uzimanja, daj organizmu koji dan da izbaci višak progesterona. Ja sam i sa utrogestanom imali mali prog par dana pred . Kako je to tek moguce? Pila sam 3x2 i na dan ocekivane bio je 1,4 a ref vr je od 4-25. Pojma nemam, ipak nisam doca
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Najčešće komplikacije tokom porođaja u SrbijiPorođaj je jedan od najsrećniji trenutaka u životu većine žena, ali i period u kom su mama i beba najosetljivije.
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?