Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan 21.6.2010 18:22:33
|
|
|
|
Natalie018
|
Nisam proveravala progesteron u krvi. Do sada nisam imala krvarenja, niti bolove. Meni je dr. kod koga sam radila folikulometriju, odmah nakon ovulacije predlozio da uzimam utrogestan ujutru i uvece vaginalno, da bi se, ako je doslo do zaceca, potpomogla implantacija. Posto je doslo do zaceca dr. mi je rekao da koristim sve do kraja 12. nedelje. Jedan drugi dr. kod koga sam pre nedelju dana radila ekspertni uz za double, mi je rekao da nema potrebe za utrogestanom, i da nakon punih 12. nedelja prestanem sa koriscenjem. On je sad na godisnjem, a ja ga tad nisam pitala da li postepeno da smanjujem. Logicnije mi je da to uradim postepeno, pa cu tako i da uradim.. samo se pitam da li da jos nedelju dana uzimam punu dozu, pa da onda krenem sa smanjivanjem.. Zato me je interesovalo koja si ti nedelja, obzirom da si prestala.
|
|
|
|
RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan 21.6.2010 18:29:27
|
|
|
|
cipiripi
|
ja sam 18+4... super sto ti je odmah dao utrogestan, to je odlicno... a sta znam..mozda bi mogla da prvo proveris nivo u lab pa tek onda da smanjujes... ili da jednu nedelju ides sa smanjenom dozom pa da tad proveris nivo progesterona..ako je i dalje ok..tj oko 80-100 onda da ga onu tamo nedelju opet spustis... ja tako radim...
|
|
RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan 21.6.2010 18:42:36
|
|
|
|
Natalie018
|
Cipi, hvala ti puno na savetima. Mislim da je tako najsigurnije. Provericu progesteron, pa cu onda da vidim kako dalje. Pozdrav, i uzivaj u trudnoci!
|
|
|
|
RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan 21.6.2010 18:44:18
|
|
|
|
cipiripi
|
Takodje draga
|
|
RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan 10.7.2010 17:35:16
|
|
|
|
nolinica
|
IZVORNA PORUKA: Unica malo je mutno ali se valjda vidi... Zbunjena sam. Cipi je napisala da slobodno guraš ove tabletice. Pa, zar to nisu tablete za oralnu upotrebu??? Ja ih tako koristim?
|
|
|
|
RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan 10.7.2010 18:40:03
|
|
|
|
smeško
|
Koriste se i vaginalno i oralno, po preporuci lekara. Ja ih koristim vaginalno. Cak se tako brze apsorbuju, ali ih treba prvo pokvasiti mlakom vodom.
|
|
|
|
RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan 10.7.2010 22:22:57
|
|
|
|
Natalie018
|
IZVORNA PORUKA: nolinica IZVORNA PORUKA: Unica malo je mutno ali se valjda vidi... Zbunjena sam. Cipi je napisala da slobodno guraš ove tabletice. Pa, zar to nisu tablete za oralnu upotrebu??? Ja ih tako koristim? Ovo na slici je nemacki ili austrijski utrogestan, ( ne mogu da se setim tacno) i jedino na njemu pise da je samo za oralnu upotrebu (za razliku od francuskog, grckog, na kojim pise da su i za vaginalnu i oralnu upotrebu). Ja sam licno i ovaj nemacki koristila vaginalno kao i ove ostale... bez ikakvih problema.. Takodje moja rodjaka koja zivi u inostranstvu i koja je u postupku za vto je koristila isto ovaj nemacki vaginalno po preporuci lekara. Tako da slobodno mozete da koristite i ovaj na oba nacina.
|
|
|
|
RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan 11.7.2010 22:50:53
|
|
|
|
cipiripi
|
ja sam juce 15 min pokusavala da IH stavim vaginalno jedva sam uspela frka mi je bilo od serklaza, a nemam ni odnose, tako da je prefinjena netaknuta, osim lekera sto je dzarkaju elem, opet sam na utrogestanu-zbog blagih kontrakcija 3x1 oralno, samo sam ih sinoc stavila (2kom) vaginalno FUJ
|
|
RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan 11.7.2010 23:00:23
|
|
|
|
nala
|
Cipi, nemoj se libiti da ih stavis vaginalno. Znam da ti je frka zbog serklaza, ali veruj mi, lakse se podnose vaginalno.
|
|
|
|
RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan 11.7.2010 23:09:07
|
|
|
|
cipiripi
|
joj draga ja sam pre 3 nedelje prestala da ih koristim pa sad opet, nagutala sam se pa recimo 25-30 kutija, meni nije muka od njih.. ali vaginalno prstom ne mogu ni vaginaletu da stavljam a kamoli ovaj maleni utrogestan...koristim aplikator UVEK! zbog higijene a i zbog noktiju
|
|
RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan 11.7.2010 23:30:45
|
|
|
|
sanji
|
Cipi meni je moja Dr. rekla da je mnogo efikasnije kad se koriste vaginalno! Ja sam ga koristila do osmog 2x1!
|
|
RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan 11.7.2010 23:32:37
|
|
|
|
cipiripi
|
ja sam vaginalno stavljala crinone i to mi je super...zgrozavam se guranja prstiju unutra ja nemam problema sa grlicem, ok je, dala mi je inekciju a ovo sad pijem preventivno, nedelju dve dok mi se ne smire kontrakcije koje sam sama izazvala setnjom .. kreten!
|
|
RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan 11.7.2010 23:36:09
|
|
|
|
sanji
|
Pa odmaraj! I ja sam koristila preventivno! Hvala Bogu! Ali mi je Dr. rekla tako i ja šta ću - nije prijatno ali za bebce sve!
|
|
RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan 11.7.2010 23:38:03
|
|
|
|
Anoniman
|
Cipi izvini a dokle gurneš taj aplikator? Ozbiljno, meni je on ... mnogo mi je gore da guram njega nego samu vaginaletu , ako me kapiraš... A ruke možeš da opereš...
|
|
|
|
RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan 11.7.2010 23:38:08
|
|
|
|
cipiripi
|
Ma naravno...a pazi progesteron mi je pre 4 dana bio 130 , odlican... al sad mirujem... sve za bebe sto kazes... Imala sam i gasove a dr kaze da se gasovima uz rast materice pojave kontrakcije s vremena na vreme jer beba pritiska creva, a creva puna gasova bebu itd
|
|
RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan 11.7.2010 23:39:25
|
|
|
|
cipiripi
|
IZVORNA PORUKA: kaliopi Cipi izvini a dokle gurneš taj aplikator? Ozbiljno, meni je on ... mnogo mi je gore da guram njega nego samu vaginaletu , ako me kapiraš... A ruke možeš da opereš... dzaba draga..perem, trljam..al psiha je cudo.. malo gurnem aplikator...pokazacu ti
|
|
RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan 11.7.2010 23:53:04
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: cipiripi IZVORNA PORUKA: kaliopi Cipi izvini a dokle gurneš taj aplikator? Ozbiljno, meni je on ... mnogo mi je gore da guram njega nego samu vaginaletu , ako me kapiraš... A ruke možeš da opereš... dzaba draga..perem, trljam..al psiha je cudo.. malo gurnem aplikator...pokazacu ti U mene sumnjaš? Ne, meni je zaista teško i neprijatno palo to stavljanje aplikatora pa sam ga iskreno izbegavala... Ali nismo sve iste.
|
|
|
|
RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan 11.7.2010 23:55:26
|
|
|
|
cipiripi
|
Duso, pa to je samo aplikator...navika je cudo
|
|
RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan 11.7.2010 23:59:49
|
|
|
|
2002m
|
Cipi, pusti je bre .Njoj je to tanko,zato se i buni
|
|
|
|
RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan 12.7.2010 13:06:25
|
|
|
|
smeško
|
Ja vec dva meseca vaginalno koristim Utrogestan, jer se tako bolje i brze resorbuju. Cipi, slazem se s tobom po pitanju osecaja. Jedino sto sam sa aplikatorom nesigurna, da li sam dobro stavila i sl. Sta cu, izgleda da sam ,,glupi manuelac" . Ali, skroz sam skratila nokte i ribam ruke svaki put pre ubacivanja. Cak, kad izlazim iz kupatila posle pranja ruku, obavezno vodim racuna da ne dodirujem nista rukom kojom hvatam tablete. Sta cu, malo mi je cudan osecaj. Ja ubacujem po dve i to mi je najlakse odjednom. Nastaje nezamisliv haos kad ubacim jednu, a druga pobegne! Onda krece jurnjava!
|
|
|
|
RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan 12.7.2010 13:07:13
|
|
|
|
cipiripi
|
Tacno znam o cemu pricas
|
|
RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan 12.7.2010 13:19:48
|
|
|
|
nala
|
Devojke, vidim da se opterecujete kao i ja koliko su mi ruke ciste. Zato, verovale ili ne, prvo operem ruke, osusim ih pa onda naprskam dezinfekciono sredstvo, sacekam da se osusi pa stavljam vaginalete. Strah je cudo.
|
|
|
|
RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan 13.7.2010 11:30:06
|
|
|
|
Trudnicica83
|
Vidim da ste uglavnom sve proveravale nivo progesterona pre nego sto vam je dr dao da ga pijete, a ja nisam ni jednom, ali onog momenta kad mi je utvrdio trudnocu (doduse video mi je mali hematom) dao mi je da ga pijem 3xdnevno i evo jos uvek ga pijem u istoj kolicini. Hematom nestao davno, a Utrogestan nisam ni smanjivala ni prekidala. Ma valjda on zna sta radi...
|
|
|
|
RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan 13.7.2010 11:41:46
|
|
|
|
Jeca*
|
I ja se nadam. Neki lekari toliko vole da daju šakom i kapom progesteron i sl...da se prosto ježim od toga. Aman, neke trudnoće mogu i bez toga. Meni je dr savetala da mogu malo da koristim, kao, nije zgore, ali ja je nisam poslušala. Pila sam partusisten, po potrebi bensedin da relaksira zidove materice i max mirovala. Ma nije odmah svaki problem sa tako jake lekove. Ne daj Boze kad mora mora.
|
|
RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan 13.7.2010 11:49:32
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Eto npr. kad sam pitala pre neki dan dr da li mogu da proverim progesteron, ona mi je rekla da nema potrebe. Ja bas mislim da bi trebalo da proverim. Zasto bespotrebno da pijem lekove, ako ne moram. Ipak cu ja na svoju ruku da uradim.
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Sve što niste znali o spinalnoj anestezijiBolovi tokom porođaja mogu biti delotvorno ublaženi ili potpuno uklonjeni pomoću regionalne anestezije, a da pritom ipak...
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?