Peace* -> RE: Vezbajmo i smrsajmo zajedno-uspecemo!!! II deo (2.9.2016 22:06:59)
|
Vežbala ja, vežbala sa tetka Jilian (nemam pojma dal se tako piše, a i baš me briga)... kad sam počela, najveći boli je bio u listovima, i u leđima, čak sam i pisala ovde o tome, osećaj kao upala bubrega recimo. To je trajalo nedeljama, lagano prestajalo, i vraćalo se... posle nekog vremena, taj bol se javljao ako preskočim vežbanje nekoliko dana za redom. Početakom avgusta na moru, i jedan dan stojim na plaži, ne radim ništa (bukvalno!!!) i više se nisam mogla pomeriti - tako me ušinulo u leđima, kroz guzicu, i kroz list. Jedva sam se vratila iz Grčke. Dr reče da sam nizala grešku na grešku... od divljanja biciklom nakon što godinama ništa nisam radila, pa još i divljanje sa tetom Jilian. Kaže da takve vežbe nikako nisu preporučljive posle 30te (napričala mi je svašta o pršljenovima, i kojekavim vezivima među njima, ali ja ne bih lupetala javno). Završih na magnetu, struji i laseru, i vežbam svako jutro vežbe za kičmu. Kaže da sam sad ok, mogu sve sem tenisa, i menjam navike saginjanja i istezanja, a od svega mi veš mašina zadaje najveće probleme. Takođe, terapija strujom i magnetom će biti ponovljena u decembru pred skijanje, naravno, vežbati moram svaki dan. Oprezno sa vežbanjem, nije Jilian za svakoga!
|
|
|
|