RE: Pitajmo Minu (o ishrani) (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Naša svakodnevica

Poruka

gagana83 -> RE: Pitajmo Minu (o ishrani) (12.11.2011 19:25:27)

IZVORNA PORUKA: Leki 77

IZVORNA PORUKA: gae_gr

Mleko uopšte nije zdravo za odrasle da ga piju... Treba izbegavati mleko ....

Ja ovo prvi put čujem pa me zanima Minino mišljenje. Lično, nisam ljubitelj mleka, ali moj sin ga tamani u velikim količinama. Pije i jogurt, kiselo mleko, kefir, ali me zanima otkud sada ovo?????

Kopirala sam post iz teme o dojenju.

I meni je ovo rekao jedan lekar. Ne znam koliko je tacno.Kaze da je za odrasle bolja varijanta jogurt. Zasto....nemam pojma. Misim da mi je objasnila ali nisam zapamtila.

Sanjica26 RR -> RE: Pitajmo Minu (o ishrani) (12.11.2011 19:26:41)

A, gde moze kod nas da se nadje taj hleb?

zoća -> RE: Pitajmo Minu (o ishrani) (12.11.2011 19:34:03)

masnoća iz mleka se teže vari a lakše lepi za zidove krvnih sudova u starijem dobu metabolizam se usporava iz tog razloga
IZVORNA PORUKA: gagana83

IZVORNA PORUKA: Leki 77

IZVORNA PORUKA: gae_gr

Mleko uopšte nije zdravo za odrasle da ga piju... Treba izbegavati mleko ....

Ja ovo prvi put čujem pa me zanima Minino mišljenje. Lično, nisam ljubitelj mleka, ali moj sin ga tamani u velikim količinama. Pije i jogurt, kiselo mleko, kefir, ali me zanima otkud sada ovo?????

Kopirala sam post iz teme o dojenju.

I meni je ovo rekao jedan lekar. Ne znam koliko je tacno.Kaze da je za odrasle bolja varijanta jogurt. Zasto....nemam pojma. Misim da mi je objasnila ali nisam zapamtila.

minavb -> RE: Pitajmo Minu (o ishrani) (12.11.2011 19:34:54)

Mleko... Mišljenja su različita. U poslednje vreme su vegani poprilično glasni i agresivni, pa sa svih strana možemo čuti da će nas meso, mleko i jaja pobiti, pa čak i termični obrađena biljna hrana. Ja se sa tim ne slažem. Proteini surutke mleka su najkvalitetniji proteini, i ne verujem da im je lako naći zamenu u drugim namirinicama. Ja lično ne pijem mleko jer ga ne volim i teško ga varim, ali tu i tamo pijem jogurt i jedem sir. Kiselo mlečni proizvodi, jogurt, kefir, kumis i kiselo mleko, su višestuko korisni, pa ako sumnjate da vam mleko škodi, pijte to kao zamenu.
Tonus hleb nalazim u Maxiju, Idei i prodavnicama zdrave hrane.

minavb -> RE: Pitajmo Minu (o ishrani) (12.11.2011 19:37:17)

IZVORNA PORUKA: zoća

masnoća iz mleka se teže vari a lakše lepi za zidove krvnih sudova u starijem dobu metabolizam se usporava iz tog razloga

Nedge sam napisala, ali evo i ovde da ponovim, najnovija istraživanja su pokazala da mlečne masti, tj zasićene masti iz namirnica životinjskog porekla, nisu krive za arteriosklerozu i ostale kardiovaskularne bolesti. Krive su hodrogenizovane masti, tj trans oblici masnih kiselina koje smo mi sami industrijski proizveli. Klonite se dijet margarina.

Leki 77 -> RE: Pitajmo Minu (o ishrani) (12.11.2011 19:39:01)

Dakle, tvoje mišljenje je da je mleko ok i za odrasle? Ukoliko im, naravno, ne smeta.

zoća -> RE: Pitajmo Minu (o ishrani) (12.11.2011 19:40:14)

Mina kada smo već kod surutke zašto dijabetičari ne bi smeli da je koriste u ishrani,a inače postoji i problem sa jetrom pored dijabetesa

minavb -> RE: Pitajmo Minu (o ishrani) (12.11.2011 19:42:25)

Mleko je ok.[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Zoćo, nisam te razumela-surutka nije ok za dijabetičare sa obolelom jetrom ili nije ni za jedne ni za druge? Ja koliko znam, dobra je u oba slučaja.

Leki 77 -> RE: Pitajmo Minu (o ishrani) (12.11.2011 19:44:36)

IZVORNA PORUKA: minavb

Mleko je ok.[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image].

OK. Hvala[sm=smiley1.gif]

zoća -> RE: Pitajmo Minu (o ishrani) (12.11.2011 19:45:23)

to i mene buni znam da je odlična za jetru ali komšiji su rekli da prekine za korišćenjem surutke otkada mu je dijagnostikovan dijabetes a on naravno ima problem i sa jetrom

minavb -> RE: Pitajmo Minu (o ishrani) (12.11.2011 19:46:10)

Inače, od ponedeljka se bacam na svakodnevnu upotrebu surutke. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

minavb -> RE: Pitajmo Minu (o ishrani) (12.11.2011 19:48:26)

to i mene buni znam da je odlična za jetru ali komšiji su rekli da prekine za korišćenjem surutke otkada mu je dijagnostikovan dijabetes a on naravno ima problem i sa jetrom

Predpostavljam da mu je to endokrinolog rekao. Na žalost, nisu se mnogo udubljivali u ishranu. Mom tati su rekli , kad mu je potvrđen dijabetes tip 2, da od voća sme da jede samo kisele jabuke. Reci komšiji da pije slobodno surutkum naročito ako je gojazan.

zoća -> RE: Pitajmo Minu (o ishrani) (12.11.2011 19:51:04)

kod mene niko neće da je pije osim mene.Inače uzimam domaće mleko od proverene žene pravim i sir ali kiselim sa limunom a ne sa onom majom.Tako da to jedu.Hvala ti baš ću mu preneti mlad je i mnogo mi je žao što mu se sve to dešava

Leki 77 -> RE: Pitajmo Minu (o ishrani) (12.11.2011 19:56:40)

.... pravim i sir ali kiselim sa limunom a ne sa onom majom.

Da li možeš da napišeš kako to radiš?

zoća -> RE: Pitajmo Minu (o ishrani) (12.11.2011 20:07:57)

Leki mleko obavezno prokuvam,kada se se malo prohladi iscedim jedan limun ,i dodam jednu do dve kašike jabukovog sirćeta umotam šerpu sa krpom i ostavim par sati.Kada se odvoji surutka procedim kroz pelenu i okačim da se još malo iscedi.Posle pritisnem da se napravi oblik ,jer ovo je kao loptica opet čekam par sati.isečem na kriške posolim posudu u kojoj će stajati i svako parče sa obe stane,sutradan jedemo.Od dva litra mleka dobije se otprilike 400 gr.ali nisam merila

Leki 77 -> RE: Pitajmo Minu (o ishrani) (12.11.2011 20:42:10)

Sjajno! Koliko sutra ću probati. Hvala!!!!

zoća -> RE: Pitajmo Minu (o ishrani) (13.11.2011 9:15:33)

Mina imam ovu Premia tunjevinu nisam je do sada koristila da li mogu da od nje pravim paštetu a da jede i Mihajlo čini mi se da ima mnoooogo ulja

minavb -> RE: Pitajmo Minu (o ishrani) (13.11.2011 9:17:45)

Ja ne bih. I ako već praviš riblju paštetu za dete, pravi je od sardinica, korisnije je jer se jede sa koščicama.

zoća -> RE: Pitajmo Minu (o ishrani) (13.11.2011 9:20:59)

hvala,

snješka -> RE: Pitajmo Minu (o ishrani) (13.11.2011 9:47:19)

Mina, svaka ti je Njegoševa. Da si živjela u tom vremenu vi biste zajedno vladali. [sm=smiley36.gif] Samo šteta što je on umro od sifilisa. [sm=smiley1.gif]
Šalim se ja malo, danas sam posebno raspoložena.

magnetic -> RE: Pitajmo Minu (o ishrani) (14.11.2011 20:45:58)

Draga Mina opet mi treba tvoja pomoc.
Opet mi je ustanovljen gestacijski dijabetes koji je na OGTT bio 10,8.Zakazali su mi pregled u savetovalistu za ishranu tek za dve nedelje,a dijetu cu dobiti tek za tri,pa mi do tada trebaju neka ''navodila''.Reci mi,molim te,koliko voca smem dnevno pojesti(jabuka,narandzi ili limuna) i koliko su dobri ili losi ti slatkisi za dijabeticare tj. koliko,recimo tih keksica od integr.brasna,fruktoze i cimeta smem dnevno uvrstiti u ishranu?Hvala[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

minavb -> RE: Pitajmo Minu (o ishrani) (14.11.2011 21:57:05)

Magnetic, pisem ti sutra na pp.

Ivanka 75 -> RE: Pitajmo Minu (o ishrani) (20.11.2011 22:18:42)

Mina, evo i ja da se oglasim sa pitanjcem[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Iva probala Carnex-ov Pilino - pileća prsa u omotu (nadam se da razumeš na šta mislim), moje pitanje je: Da li da joj dajem to da jede ili ne? Koliko je zdravo za nju?
Naravno, ne svaki dan....

Inače, probala je ovsi vanja keks, sviđa joj se ali nema zube pa ne može da ga krcka a teško se topi u ustima... Kad bude imala više zubića idemo u napad na ovsi[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

minavb -> RE: Pitajmo Minu (o ishrani) (21.11.2011 7:53:29)

Mislim da su Neoplantini proizvodi za decu najbolji što se prerađevina tiče. Ja sam protivnik prerađevina, ali pošto će ih svakako jesti u vrtiću, neće smetati da ponekad pojede i kod kuće.

Capa -> RE: Pitajmo Minu (o ishrani) (2.12.2011 22:51:25)

Imam pitanjce vezano za moju mamu... Ona je nedavno imala operaciju bajpasa arterija, dakle ekstremni stadijum arteroskleroze. No, sve to nije bitno, već je bitno da mora sada da se hrani vrlo dijetalno, u smislu toga da mora da vodi računa o holesterolu i mastima uopšte da joj se ne bi, ne daj Bože, stvarali ti plakovi koji mogu da zapuše tu protezu...
Dakle, šta nikako ne bi smela ili šta bi trebalo da jede (ne znam kako ti je lakše da nam objasniš)? Koji bi nam savet dala?
Hvala ti unapred mnogo [sm=smiley1.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sledeća stranica >   >>