Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 29.3.2012 15:50:08
|
|
|
|
Anoniman
|
Enterokokus nije strašan, ali je jako uporan. Kroz to smo i mi prolazili pa znam kako je kad se vrtiš u krug. Da li postoji mogućnost da uzmes uput za Batutov institut? On je preko puta hrama Sv. Save. I sad ovako: pre nego sto tm da uzorak u bočicu, posto za spermokulturu moze da se daje uzorak kuci, treba da se opere dole, da rukama ne dodiruje glavić (da ne bi bakterije sa ruku presle u spermu), i kad treba da počne "da puni" čašicu, neka pusti par kapi napolje i tek onda u čašicu za uzorak! Tako je moguće izbeći "lažne" bakterije, sa kože koje naprave lažan rezultat.
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 29.3.2012 16:03:26
|
|
|
|
Maraj
|
evo spermograma mm zapremina 7,6 br spermatozoida 38,0 br spermatyozoida (V) 288,8 progresivno pokretni A 0,16 progresivno pokretni B 0,11 pokretni C 0,13 nepokretni D 0,60 leukociti 0,044 ostale celije 3,59 vitalnost o0,50 normalne forme 0,66 abnormalne forme 0,34 glava makro 0,04 mikro 0,02 okrugla 0,04 koncasta 0,03 dupla 0,00 amorfna 0,00 bez repa 0,00 To je otprilike to. Zakazao je kod urologa tek za mesec dana. Bio je vec jednom. Urolog kaze "rad je stvorio coveka" Ali kod nas vec punih god. dana nista.
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 29.3.2012 16:06:14
|
|
|
|
Maraj
|
Buba, ponovili smo nalaz spermokulture, bice rezultati sutra. Da, zaboravila sam da napisem da mm ima varikokelu, pa je ovaj spermogram pretpostavljam zbog toga. Urolog kaze da je sve ok ali ja jedva cekam da prodje ovih mesec dana da ode ponovo kod njega...
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 29.3.2012 16:06:57
|
|
|
|
bitizdrav
|
PCELICE, vec smo tako i radili, a radili smo i u batut, oprao se, ispustio prvi mlaz i opet enterococcus...nerviramo se najvise jer ne mozemo da pokusavam da radimo na trudnoci, da se ne bih i na mene prenele, a mozda ce biti potreban hsg...
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 29.3.2012 19:02:42
|
|
|
|
Anoniman
|
Mi smo ešerihiu i enterokok izbacili, tek kad je mm radio kod njih spermogram i njihova dr nam prepisala terapiju. Jeste da sam ja tela da crknem od mučnine zbog jakih lekova, ali bitno je da na sledećem nalazu nije bilo ni jedne bakterije. Ako hoćeš posalji mi na pp na koje lekove deluje, pa mogu sutra pitati dr (tj.moja mama da je pita, jer su radile zajedno), šta bi bilo najbolje da pije, pa možeš skrenuti pažnju svom (tj.njegovom) doktoru i na te lekove. I da, napiši mi šta je pio od lekova. Problem je što mnogi doktori imaju blag pristup i daju prvo blaže lekove, a ova dr gadja odmah jačim lekovima i uništava ih! Pozdrav.
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 29.3.2012 19:17:12
|
|
|
|
Maraj
|
Evo,stigli danas rezultati iz druge laboratorije. U spermokulturi nema bakterija. Eto, a u prethodnoj lab. je bila streptokoka. Ovo nije prvi put da nam se desava.
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 29.3.2012 19:28:48
|
|
|
|
Anoniman
|
Maraj bravo! Umeju i oni po nekad da pogreše!
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 29.3.2012 19:36:06
|
|
|
|
Maraj
|
Da sto slucajno, sto namerno... ;-) Sad nam ostaje da nekako "popravimo" spermogram...
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 30.3.2012 7:38:40
|
|
|
|
bitizdrav
|
Pcelice poslala sam ti pp.
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 30.3.2012 15:17:46
|
|
|
|
Anoniman
|
Malo pre sam ti odgovorila. Nadam se da si dobila poruku. Malo je podugacka.. :)
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 30.3.2012 15:42:14
|
|
|
|
ivannna
|
kupili smo pre neki dan l-arginin,njega ima u proxeed-u ,kazu da dosta utice na spermogram a najvise na pokretljivost spermica
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 30.3.2012 18:01:54
|
|
|
|
Anoniman
|
I L-karnitin takodje. Samo ti njega kljukaj vitaminima, voćem, povrćem, semenkama... I za čas ste sredili spermogram! :)
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 31.3.2012 0:46:04
|
|
|
|
sunce82
|
Drage moje...ne znam ni kako da vam zahvalim sto postojite, u svakom slucaju veliko HVALA . Suprug i ja zivimo u Cirihu, doktori su katastrofa...ma uzas . Suprug ima relativno los spermogram ali nije bas, bas toliko da nema nikakvog leka, jer nije popio nijednu tabletu da bi ga popravio (nisu mu ni preporucili, doduse a mi nismo hteli na svoju ruku). Sta nam preporucujete... Rezultati spermograma su sledeci (radjeni u decembru mjesecu) : -Volumen ejakulata 3,5 (2-7) -Boja bjelicasta -Miris specifican PH 8 (7-8) -Broj spermatozoida /ml 22mil. (20 mil.) -Ukupan broj spermat. 77 mil. (>40 mil./ejakulat) -Progresivno pokretni 0 (>0,35%) -Slabo pokretni 0,60% -Nepokretni 8 mil. (<1mil.) Aglutinacija 0 Epitalne celije 1-2 Normalni oblici 0,60 (>0,6) patoloski oblici 0,50 (>0,4) Fruktoza 8 (3,9-27,7) Pored toga on ima i varikocelu, ali koja se nalazi na desnoj strani sto nije uobicajno. Dr kaze da je na levoj da bi mogla predstavljati problem ali ovako ne. Ja mu licno nevjerujem! Molim vas da nam pomognete koliko znate i mozete sa svojim iskustvom. HVALA!!!
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 31.3.2012 8:27:29
|
|
|
|
Zell
|
sunce82, koliko se ja razumem mislim da je problem pokretljivost tj. neki od oblika astenospermije, mada je i broj po ml blizu donje granice pa bi se sa Proxeed Plus poboljsao i broj i pokretljivost a sto se tice varikocele, odgovorice ti zenske sto imaju iskustva s tim. Zelim ti brzo . Pridruzi nam se na crticama KLIK
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 31.3.2012 8:41:00
|
|
|
|
neron
|
sunce to je dobar spermiogram, nebrini se nista mu ne fali i sa takvim se moze ostvariti trudnoce, a ako hoces bolje ja bi ti preporucila ortomol fertil plus, imas ga kupiti u cirihu a stvarno je efikasan.
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 31.3.2012 12:27:18
|
|
|
|
sunce82
|
Interesuje me da li se PROXEED PLUS moze kupiti bez recepta i kolika su pakovanja? Sada imam priliku da ga dobijem iz Banja Luke, nisam sigurna da ga ima ovdje (u Cirihu) kupiti.
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 31.3.2012 12:30:20
|
|
|
|
sunce82
|
Ortomol fertil plus??? Taj mi nije poznat, cula sam za Proxeed Plus i za peruvian maca. Ne znam sta sada da radim, sta je najbolje od svega toga
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 31.3.2012 13:37:53
|
|
|
|
Anoniman
|
mi smo sa proxedom popravili spermogram na skoro 90% normalnih formi sa nekih jedva 30%, sad ne znam tacno ali mislim da je bilo 27% prosle godine u martu, a ove godine u februaru 89,7%. za varikokelu ne znam bas, pridruzi nam se pa ces upratiti cure koje imaju isti problem i pitaj ih. Spermogram nije bas najbolji, ali kao sto su ti devojke napisale, moze se i sa takvim spermogramom ostati trudan. Bitno je da se ne predajete i da idete do kraja! Pozdrav.
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 31.3.2012 14:06:11
|
|
|
|
buba m
|
Mi smo danas bili kod urologa. Kaze da je rezultat dobar, ali nam je dao Proxeed da pije i antibiotik za enterokoku. Kazwe daona nije opasna i da slobodno praúimo bebe. Sto se tice samog pregleda, nema varikokele sue je na mestu. Pčelka koji ste vi antibiotik pili?
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 31.3.2012 14:09:45
|
|
|
|
buba m
|
Dobro je Maraj! Bitno da je sve čisto. Bas mi je drago !
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 31.3.2012 15:54:38
|
|
|
|
Anoniman
|
Buba mm je pio mesecima razne antibiotike, pocev od pentraksila, palitreksa, amosicilina, panklava... Nista nije pomagalo. Samo se vise razmnozavalo. Dok nam jedna dr nije prepisala cini mi se ciprocinal 10 dana, a zatim azitromicin jos 3, 4 dana ne znam sad tacno. i tada su bakterije bile ko rukom odnesene. Sad ima neki mali broj enterokoka, ali veruju da je iz uretre, a ne iz sperme, pa mmu je dr dala samo proxeed da pije jos tri meseca, da ga ne kljuka opet antibioticima, posto mu se spermogram napokon popravio.
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 31.3.2012 18:38:59
|
|
|
|
sunce82
|
Porucila sam danas proxeed prah (nemaju tablete), pa cemo vidjeti. Nadam se da ce biti pomaka. Hvala za podrsku
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 31.3.2012 19:32:43
|
|
|
|
bitizdrav
|
PCELICE, nisam dobila poruku, molim te posalji mi ponovo,jer svaka informacija nam je dobro dosla..mozda sto je predugacka ili ne znam ni ja sta..uglavnom nije stigla...
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 31.3.2012 20:05:49
|
|
|
|
Anoniman
|
Nisam sad kući, ali ti večeras saljem opet.
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 31.3.2012 21:31:20
|
|
|
|
buba m
|
Mi rešili ovaj mesec da mućkamo. Pa ako dobijem da onda počnemo sa Macropen-om. Pošto su se i ginekolog i urolog složili da enterokoka ne ometa oplodnju i ne smeta u slučaju da ostanemo trudni. Pčelka jel vi pokušavate?
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici 10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
dudas
Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!
"Dobro veče, od sad ovde nema zime, Imuno je moje ime. Vitamini, minerali-sve staje u gutljaj mali. Popij mene, mala vilo, nazdravlje ti bilo!"
"Imaćemo još jednog gosta, pomoći će vili dosta. Evo ga, tu je"-Imuno reče.
"Uđi, uđi, druže moj, dobi li protiv kašlja boj?"
"Znaš, Imuno-Broncamil se smeška, kakva je to borba teška. Uspeo sam, za kašalj sam tata mata!"
I odjednom neko pokuca na vrata.
"Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!"
Istina je sve što kaže Apis gola, jako brzo rešiće vas bola.
"Gde li nam je Fitobalm, kud se dede, ne videh ga od prošle srede? "Sad će doći"- Imuno reče. "Ima li šta od zapušenog nosića preče?"
"Kuc, kuc, stigao sam"- Fitobalm se javi. "Mala vilo, odmah me pod nosić stavi. Jel osećaš borovine moć? Sada lepo diši i spavaj, laku noć!"
I tako Pharmalife družina ova isprati vilu u carstvo snova.
Više >>
Anketa
žensko imejabukicaKoje vam je lepše ime za devojčicu?Tijana (
28%)
Nađa (
38%)
Ema (
22%)
Tina (
12%)
Ukupan broj glasova: 286Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!