|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  31 32 [33] 34 35   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Spermogram i spermokultura II deo
21.3.2012 13:39:45   
buba m
Pozdrav svim crticama! Na ovoj temi sam po prvi put. Mm je u ponedeljak radio spermogram i spermokulturu. Rezultate čekamo sa nestrpljenjem, trebali bi doći do kraja nedelje. Mnogo sam čitala i mnogo sam zbunjena. Šta podrazumeva prosečno dobar spermogram? Ni ove izraze ne razumem (likve....nešto i ostalo). Sve što je trebalo kod mene proveriti, proverila sam i sve je super. Sve vezano za našu, žensku stranu sam izučila, ali ovo nemam pojma! Uh, baš se brinem!

(odgovor članu ALLEKS)
Direktna veza do poruke: 801
21.3.2012 14:03:10   
Zell
buba evo vidi ovde KLIK

(odgovor članu buba m)
Direktna veza do poruke: 802
21.3.2012 14:21:07   
buba m
Hvala!user posted image

(odgovor članu Zell)
Direktna veza do poruke: 803
22.3.2012 10:27:37   
Cilea
Pozdrav svima user posted image
Zanima me ako neko moze da prokomentarise suprugov spermogram za koji moja doktorica kaze da je u redu, a nalaz je ovakav:
Makroskopski pregled ejakulata:
volumen 3,0 (reference 2-6) ml
ph 7,5 (7,2-8,0)
viskoznost normalna
likvefakcija 15 ( ref. = ili < 30) minuta.
Mikroskopski pregled:
spermatozoida / ml 193,0 ( ref. = ili > 20 x 1.000.000 / ml)
spermatozoida / V 579,0 (ref. = ili > 40 x 1.000.000 / Vol.)
leukocita nema
okruglih celija nema
zivih spermatozoida 62 (>50) %
nezivih spermatozoida 38 (<50) %
a) progresivno brzo 15 ( ref. = ili > 25) %
b) progresivno sporo 15 %
referenca za a) i b) da su = ili > 50
c) neprogresivno 11 %
d) nepokretni 59 %
referenca za c) i d) da su < ili = 50 %
Aglutinacije nema
Morfologija spermatozoida:
normalnih formi 0,59 (= ili > 0,50)
abnormalnih formi 0,41 (< ili = 0,40)
glave: velika 0,11, mala 0,03, kruskasta 0,01, a dupla, izduzena, spicasta, deformisana - nema (referenca za sve stavke da su < 30)
vrata: citoplazmatski ostatak 0,11, angulacija 0,09 (ref. da su < 0,20)
repa: uvrnut 0,06, a dupli i kratak nema (ref. <20)

hvala user posted image

(odgovor članu buba m)
Direktna veza do poruke: 804
22.3.2012 10:44:27   
Maslacak15
Draga Cilea,

Postoji mali problem sa pokretljivoscu jer ih ima progresivno pokretnih 30% a trebalo bi da ih je 50 % ili da je ovih iz grupe A vise od 25%. Medjutim tvoj suprug ima stvarno impresivan totalni broj spermatozoida (stvarno WOW) tako da to je sigurno razlog zasto je doktorica rekla da je ok . Jer i tih 15 % iz grupe A je preracunato u apsolutne cifre oko 60 miliona u ejakulatu sto bi stvarno trebalo da bude vise nego dovoljnouser posted image

(odgovor članu Cilea)
Direktna veza do poruke: 805
22.3.2012 14:58:27   
Cilea
Sto znaci da sto pre sebe i svoje hormone dovedem u red i iskoristim taj njegov veliki broj user posted image

hvala Maslacak user posted image

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 806
26.3.2012 13:41:41   
buba m
Konačno je stigao i naš spermogram! Molim vas da mi pomognete da ga rastumačim!
Ukupno pokretnih 70%
aktivna progresija A 30%
slaba progresija B 30 %
bez progresije C 10%
nepokretni D 30%
normalnog oblika 70%
Patoloških oblika 30 %
količina u ml 4,o
broj spermatozoida 80,0 x 10 na9/L
broj spermatozoida u ejakulatu 320,0 x 10 na9/L
živih spermatozoida 80,0 %

U spermokulturi je izolovan u malom broju ENTEROCOCCUS SPP
Kako vam se čini?

(odgovor članu Cilea)
Direktna veza do poruke: 807
26.3.2012 13:55:40   
malenac76
nisam ekspert ali pokretljivost je odlicnaaaa user posted image
morfologija superrrr
broj isto odlicannnnn
ma sve je super buba osim tog enterokokusa ali i to se sigurno lako rijesi. sve ostalo je dobro user posted image

(odgovor članu buba m)
Direktna veza do poruke: 808
26.3.2012 13:59:46   
buba m
Uh, a ja se uplašila! Joj koliki si mi kamen skinula! Nisam mogla dočekati sutra da dođem do doktora! Hvala Malenac na brzom odgovoru! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu malenac76)
Direktna veza do poruke: 809
26.3.2012 14:07:33   
Ognjenka
Buba, savrseno. user posted image
Samo se resite tog enterokokusa. Trebali bi i ti da proveris, jedino ga se zajedno mozete resiti.
I mm i ja smo zajedno pili ciprocinal i oterali ga.

Mame, radjajte deci sestre, jer sestre postaju tetke, a tetke su najlepsi, nezamenljivi dar svakom detinjstvu.
Dusko Radovic

-Tetka, ja te VOLIM! 5. 2. 2013.

(odgovor članu buba m)
Direktna veza do poruke: 810
26.3.2012 14:24:51   
Jole84
Buba super nalazi user posted image
Kao što ti rekoše devojke,samo enterokokus da liferujete i uživancija.Ja mislim da se antibioticima to reši vrlo brzo.
user posted image

I dodaj svetu malo boje, čudo moje.....

(odgovor članu Ognjenka)
Direktna veza do poruke: 811
26.3.2012 15:10:05   
buba m
Moraću izgleda! Sutra će mi doktorka reći. Sad mi je stvarno laknulo.

(odgovor članu Ognjenka)
Direktna veza do poruke: 812
26.3.2012 18:29:30   
Maraj
Joj,buba i kod mm u spermokulturi ,izolovan je STREPTOCOCCUS VIRIDANS. Ne znam u kom br. nije napisano. Resili smo da ponovimo nalaz, u drugoj laboratoriji...

(odgovor članu buba m)
Direktna veza do poruke: 813
28.3.2012 17:22:28   
*Maki*
Verovatno ste negde pisale ali ako neko zna molim da mi odgovori :) U spermokulturi patogene bakterije nisu izolovane i onda pise Nalaz:Dmp: spermatozoidi,sta to znaci??

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 814
29.3.2012 13:08:57   
buba m
Moja doktorka kaže da nam rezultat i nije baš sjajan. Ima ih dosta ali zatrudnjivanje sa ovom pokretljivošću jeste malo otežano. U subotu idemo kod urologa! Uf, kakav smor. Valjda će se brzo sve srediti.
Maraj jesi radila novi nalaz. Nama doktorka preporučila Panklav za enterococcus, ali je rekla ipak da sačekamo mišljenje urologa. To je njegov reon. I naravno, moramo oboje da pijemo.

(odgovor članu *Maki*)
Direktna veza do poruke: 815
29.3.2012 13:13:09   
buba m
Maki DMP predstavlja akronim za Direktni Mikroskopski Preparat. To znači da je rađen nalaz na osnovu spermatozoida. Da li piše još nešto? Nisam stručnjak ali sam nešto o tome izgooglala.

(odgovor članu buba m)
Direktna veza do poruke: 816
29.3.2012 14:11:14   
ivannna
ma buba spermogram je odlican!
sta bre onda mi ostali da radimo ako je tebi dr rekla da nije bas sjajan,nema ona pojma! a i da znas,sa doooosta gorim rezultatom se prave deca,nemoj da te plasi!

(odgovor članu buba m)
Direktna veza do poruke: 817
29.3.2012 14:26:04   
buba m
Pa i ja mislim. Gledala sam po internetu, sve je u okviru referentnih vrednosti. Jeste malo niža granica, ali nije loše! Kaže ona, moguće je da se zatzrudni, ali otežano. A meni je otežano već godinu dana. Pa rekoh, ako je do toga pićemo šta bilo da ih ubrzamo. Bitno da nije ništa ozbiljnije.

(odgovor članu ivannna)
Direktna veza do poruke: 818
29.3.2012 14:43:58   
ivannna
mm ima dosta losiji spermogram od tvog pa mu je dr rekla da ljudi i sa loosijim od njegovog prave decu,zato ne brini! ovaj spermogram je odlican!

(odgovor članu buba m)
Direktna veza do poruke: 819
29.3.2012 15:04:06   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: buba m

U spermokulturi je izolovan u malom broju ENTEROCOCCUS SPP
Kako vam se čini?

neka malo poboljsa imuni sistem. sto vise svezeg voca, povrca, vitamina C, B. enterokok i eserihija uglavnom napadaju kad oslabi imunitet (neka prehlada, dugo koriscenje antibiotika, jako stresan posao, nervoza - sve to utice na pad imuniteta.

sto se samog spermograma tice, nije los, cak je u nekom proseku. ako hocete sto pre da krenete sa popravkom tog malo losijeg dela, moze poceti da jede kostunjavo voce (kikiriki, brazilski i indijski orah, suvo grozdje, semenke, suncekret, PISTACI). Med sa semenom lana i koprivom, vitamin E. to je otprilike ono cega sam se sad setila. ako se setim jos necega, pisacu.
Da brzo popravite i to malo losih rezultata.

(odgovor članu buba m)
  Direktna veza do poruke: 820
29.3.2012 15:17:47   
bitizdrav
ljudi pomogajte, stigli su nam rezultati spermokulture i opet je mm izolovan enterococus, vec osam meseci je na terapiji antibioticima i opet nam je juce stigao nalaz da je izolovan i to u porastu u velikom broju...meni je vaginalni i cervikalni bris od i nemamo odnose bez zastite,jel znate nesto sta moze da se pije pored antibiotika,jer vise ne znamo sta da radimouser posted image ...pije oko litar tecnosti dnevno, zbog posla ne moze vise...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 821
29.3.2012 15:26:57   
Anoniman
gde radite spermokulturu?

(odgovor članu bitizdrav)
  Direktna veza do poruke: 822
29.3.2012 15:29:03   
*Maki*
Buba,hvala ti za odgovor puno,ginekolog nam je rekao da je nalazas spermokulture super :)
A sto se tice spermograma tvog supruga,kao sto je Ivana napisala,sasvim je ok!I moj suprug ima losiji spermogram u odnosu na vase brojke pa mu je androlog rekla da ima silne milione i da on nije problem :) Nemoj da mi se sekiras uopste!!

(odgovor članu bitizdrav)
Direktna veza do poruke: 823
29.3.2012 15:33:46   
Maslacak15
Buba m,

Sta god rekla tvoja doktorka tvrdim da nije u pravuuser posted image Oba parametra za normalnu pokretljivost spermiogram tvogsupruga ispunjava A+B > 50% ili samo A> 25% . S obzirom da je i ukupan broj dobar nema razloga za brigu. Srecnouser posted image user posted image

(odgovor članu *Maki*)
Direktna veza do poruke: 824
29.3.2012 15:36:54   
bitizdrav
PCELICE, spermokulturu, radimo u VISEGRADSKOJ, MADA SMO OVAJ PUT ODNELI I U KONZILIJUM I JOS U JEDNU PRIVATNU LABORATORIJU I U SVE TRI LABORATORIJE, ISTI NALAZ; ENTEROCOCCUS U PORASTU

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 825
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  31 32 [33] 34 35   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  31 32 [33] 34 35   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Praćenje ovulacije - ovulacijski testovi
Kako pratiti prirodni ciklus žene i određivati plodne dane pomoću ovulacijskih testova?
Praćenje ovulacije - iscedak iz vagine (ce...
Kako pratiti prirodni ciklus žene i određivati plodne dane pomoću iscetka iz vagine?

image
flamingos
CortinaT krema će baš, da reši svaki problem naš.
Ekcem je prošlost kad se nanese,jer krema sa sobom sve odnese. Vetar kada duva, koža zna da se suši i puca, tad CortinaT krema na vrata pokuca,lepo se namaže, upije baš i rešen je problem naš. Nije fora, a nije ni laž,u CortinaT kremi leži prava draž. Ona svima prija i zato nam je najmilija. Možda mi pisanje stihova i nije jača strana, ali jedno sigurno znam-CortinaT krema je bez mana.  Više >>
image

Anketa

TRECE DETE
superm

Da li je ok planirati trece dete ako je prvo veliko a drugo jos uvek beba? Napisite komentar

da (81%)

ne (19%)

Ukupan broj glasova: 121

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here