Valerie -> RE: Treće dete ili ne - pitanje je sad! (9.12.2015 14:54:15)
|
IZVORNA PORUKA: choopa choops IZVORNA PORUKA: Valerie stvarno bravo za CG http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/612345/BRAVO-CRNOGORCI-Majke-troje-dece-ce-imati-dozivotna-primanja mogli bismo da se ugledamo [sm=smiley1.gif] Nije tema, ali ....Evo kao majka troje djece i kao crnogorska državljanka da reČem da ja nisam baš sigurna da je ovaj zakon dobar. Mislim da su trebali to malo drugačije da slože. Npr. da pravo na naknadu imaju majke sa troje i više djece, a koje su radile minimum 15g. Uzmimo za primjer neku majku koja je počela da radi sa 20g, ima jedno ili dvoje djece, ubija se od posla ide svaki dan da radi, poslodavac uplaćuje državi doprinose od njenog rada, mora da radi 35 godina, a ovamo jedna žena koja nema ni dana radnog staža, nikada nije radila, bila na birou, država-odnosno ostali zaposleni joj odvajali za zdravstveno, bila kući sa djecom cijelo vrijeme dobija 200 odnosno 300 i nešto eura. Ma ne znam. Kamenujte me i recite kako sam grozna, ali nije pravedno jbg. [sm=smiley24.gif] koliko sam ja shvatila, to se I odnosi na majke sa troje I vise dece koje imaju 15 ili 25 godina staza, kao I one koje su 15 godina na birou. medjutim, ne moze I plata I naknada, niti penzija I naknada. nisu neke silne pare, ali mozda bi nekome znacilo. npr. majka radila 15 godina, npr. od 20 do 35 godina I sad bi da se malo posveti deci I dobija tu naknadu. posle kad deca porastu moze jos da radi I dopuni godine staza za bolju penziju... na primer [sm=smiley1.gif] takodje verujem da ima zena koje stvarno dugi niz godina traze posao, a u medjuvremenu izradjale decu... nikada nije sasvim posteno... po meni bi svakoj majci trebalo dati jos veci bonus, ali to je vec druga prica...
|
|
|
|