choopa choops -> RE: Treće dete ili ne - pitanje je sad! (26.2.2016 0:26:04)
|
Evo ja nisam iz SR, pa se ne pika, ali ajde...(Da li je bila tema negdje o ovome ili sam umislila [sm=zmeden.gif] ) Elem, mi imamo privatan biznis, pa smo u povoljnijoj poziciji, iako imamo jedan poveći kredit koji ćemo otplaćivati još pet godina. I ja sam ziheraš kao ti, pa sam dobro izvagala da li ćemo moći to da izguramo finansijski (i fizički) [sm=smiley36.gif]. Odlučila sam se da ne čekam, jer sam se bojala da idu godine i šta ako kasnije odlučim da 100% hoću, a ne budem mogla. Tako smo prošle godine dobili trećeg člana. Sa ove tačke gledišta, za treće dijete ne treba puno više nego za dvoje. Nekako skoro već sve imamo,nije da krećemo ispočetka. Opet, s druge strane svjesna sam da su još mali, i da tek predstoji teži finansisjki dio, naročito kad krenu u školu. Nadam se da ćemo i dalje biti u mogućnosti da im pružimo sve što i sada, odnosno voljela bih da ne oskudijevaju ni u čemu. Barem ćemo se truditi da ih obezbjedimo, da li ćemo uspjeti, nikad se ne zna. P.S. Prijatno sam iznenađena sa visinom plata u SR. Ovjde vlada mišljenje da su kod vas plate niske. Pa sam se zato uvijek pitala tamo na temi Ljetovanje, kako ovi ljudi svugdje putuju?! [sm=smiley36.gif] Kod nas rijetko ko putuje, na ljetovanje logično i ne idu, ali ni na zimovanje. Mislim prsječna plata je oko 300e (zvanično 480e, ali to lažinjaju). A poređenja radi, meni je račun za struju za januar bio 200e [sm=smiley4.gif]
|
|
|
|