Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Pripreme za dolazak bebe iz porodilista 26.9.2013 21:42:49
|
|
|
|
ivaMark
|
Auu zene, koliki spiskovi da prokomentarisem, mozda nekome i koristi: tetra pelene sam kupila jedno pakovanje od 10kom, to je bilo kao za pocetak a na tom broju smo i danas jer nismo stavljali siroko povijanje, svedske: 2kom, ni jednom ih nisam stavljala bebi, benkicu: ni jednu, uglavnom smo koristile bodice sa stramplicama ili pantalonicama ili zekice, majcice mi nekako nisu za bebe (uvek se podignu na ledjima i stomaku), carsav 3kom za sada, i dve ogradice za krevetac, cebenceta imamo po jedan komad svih debljina, pa se vodimo po vremenu kakvo je, to i koristimo museme za krevetac mozda jesu dobre ali meni je malo bzv da beba spava na njoj (znam da ide ispod carsava) ne bih ni ja mogla da spavam na musemi ispod sebe, mislim da to pali jako, nisam probala doduse , komoda je sa kadicom i podligom, ne vidim problem u polozaju podloge-stanes lepo da ti je beba naspram tebe, nosiljku nismo ni kupovali, AS je imalo i ima ulogu nosiljke, pumpicu kupila dana kada smo dosle kuci, jer mi je trebala do cetvrtog meseca skoro svakog dana, kutijica za cuclu je super stvar, u pocetku smo kupali bebu sebamed sapunom, kasnije presli na kupku, umesto vate u tuferima koristila sam tufere obicne za skidanje sminke , nesto sam kupovala nisam ni koristila jos uvek a beba ima pet meseci skoro.
|
|
|
|
RE: Pripreme za dolazak bebe iz porodilista 29.9.2013 22:46:57
|
|
|
|
bokicasu
|
pozdrav mamice... Ja se izvinjavam svima koji drugacije misle,ali moje licno misljenje je da je srnin spisak preobiman. Stekla sam utisak da se posle koriscenja stvarcice bace,a ne peru. Za cega 30 tetra pelena? Za sina sam kupila 20,10 je ostalo potpno novo. 15 svedskih? Ne kapiram,pa to bebica niti popiski niti pokaki,pa necu ih menjati kao pampers,svaki put kad beba vrsi nuzdu. Cemu tolike stramplice,zekice? Cisto bacanje para ,dok stignete do 15,bebica ce prerasti. 15 carapica,suludo,pa nece trcati po basti da se isprlja a i svaki zekica ima carapice.2 ogradice?Po meni ima jos dosta viska na spisku...Moj savet je da nekupujete bespotrebno i netalozite u ormane,vecinu ce bebica brzo izrasti a puno cete dobiti za babine. Bolje taj novac ustedite jer trebace...Koliko sam shvatila srna nije iz Srbije i mozda moze sebi da dozvoli toliki visak "za ne daj Boze" ali nama je i spisak sveden na osnovno na zalost veliki trosak.
|
|
|
|
RE: Pripreme za dolazak bebe iz porodilista 29.9.2013 23:29:50
|
|
|
|
dijana1*
|
IZVORNA PORUKA: Lu IZVORNA PORUKA: dijana1 RR Srna slobodno, imas rec Ja sam kupila stalak za banjicu i meni je to cista glupost. Mnogo je klimavo i samo sam gledala kada ce sve da se prevrne. A platila sam oko 2000 bacene pare. Za komodu se slazem, skupe su, zauzimaju prostor a nisu funkcionalne. Mi cemo praviti ako ne nadjem odgovarajucu. REPLIKA Mi svoju koristimo i danas, nakon skoro 7 godina! U kadici sam ga kupala do nekih 5 mjeseci, na tom ga presvlačila, poslije kad sam ga kupala u kadi komodu uvezem u kupatilo i na njoj ga oblačim a u ladicama je sav potreban pribor. Poslije smo u komodi držali nešto odjeće i razne stvari, nakon nekog vremen nam je postala postolje za TV a ladice za igračke. Danas još uvijek postolje za TV a ladice za knjige, cd-ove itd... Nije velika, možda se nekome u početku učini skupa ali može se zaista iskoristiti ...i sad nek mi neko kaže da nije funkcionalna i da je nisam iskoristila Ako dozvoljavate, replika Danas sam bila u Fisu i gledala sam komode. Komoda sa kadicom u kojoj kupam bebu do 5-6 meseca iu kojoj imam 3 fioke kosta 150 eura. A obicna komoda koja je duplo veca i ima i fioke i police kosta 40 eura. Samo sto bih ja posebno kupila podlogu za presvlacenje koja kosta oko 20 eura i stavila je na komodu od 40 eura. A na istu tu komodu mogu posle i tv da stavim cak za tu razliku para mogu i polovan tv da kupim ako ga nemam Moja komoda je i funkcionalna i ekonomicna
|
|
|
|
RE: Pripreme za dolazak bebe iz porodilista 29.9.2013 23:32:26
|
|
|
|
Sanchy
|
Srnin spisak je odlican,i svaka stavka lepo objasnjena,,Tetra pelene se ne koriste samo za povijanje vec ,kako je Srna i napisala ,i za mnoge druge stvari,tipa bljuckanje,staviti na rame preko odece kada je beba sasvim mala,,evo ja i dan danas koristim tetra pelene za svasta i ako se ne povijamo od petog meseca ,tako da treba toga..carapice deblje ,tanje,duze,krace,pa po bojama realno pet do deset_ kom,kako je i napisano..znaci sve sa spiska sam imala i sve sam koristila i mnogo toga i danas koristim tako da spisak je sasvim realan..komodu za presvlacenje sam platila 11000 ,koliko se secam i tada jeftiniju nisam nasla ,iskreno,mozda nisam trazila na pravom mestu ..ima tri fioke i ormaric i gore tu kadicu koju ja nikad nisam koristila za kupanje bebice vec su mi tu stajale razne stvarcice kada je u pitanju bebina toaleta
< Poruku je uredio Sanchy -- 29.9.2013 23:41:11 >
|
|
|
|
RE: Pripreme za dolazak bebe iz porodilista 30.9.2013 19:41:52
|
|
|
|
bokicasu
|
preterivanje,eto to je to sto cu reci. ko ima viska para neka ih baca,a ko nema,kao na primer ja,uredno cu da perem i peglam i pelene i stvarcice i kupicu jos par carapica ali belih da bi mi se slagalo uz svaku garderobicu. Da,zelim da i moja beba tera modu. A za komode,necu ni da komentarisem,dijana 1 mislim da ste u pravu... Bila sam danas na ctg i dobila flajere sa spiskovima potrepstina za majku i bebu,i verujte,sasvim je to dovoljno,ako uspem postavicu sliku
|
|
|
|
RE: Pripreme za dolazak bebe iz porodilista 30.9.2013 20:18:37
|
|
|
|
Ana RR
|
Srna nije napisala spisak koji je OBAVEZAN tako da ne vidim u čemu je problem. Takođe, spisak obuhvata sve što vam može trebati u naredih par godina. Mnoge stvari sa spiska se mogu i pozajmiti (kao što je i ona uradila). Da, živi u Beogradu, ovo joj je treće dete i ne razbacuje se parama. Uostalom, lepo je napisala da je to NJEN spisak, ne znam zašto toliko nekome bode oči.
< Poruku je uredio Ana RR -- 30.9.2013 20:24:57 >
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Pripreme za dolazak bebe iz porodilista 30.9.2013 20:26:59
|
|
|
|
viking
|
Danas pričam sa sestrom od strica, pita me da li hoću nešto od stvari koje su njima ostale, i kaže mi (između ostalog) da je ona kupila 100 tetra pelena! Pukla sam od smeha, ali, istini za volju, bila je baš mlada kad je rodila prvo dete, nije znala I ja mislim da je Srnin spisak dobar, naravno da ga se neću pridržavati u slovo, ali za neke stvari sam sad prvi put čula a vrlo je logično da će mi trebati, i baš sam joj zahvalna što se potrudila da ga napiše. A za kraj, anegdota iz Merkatora pre neki dan: u radnji za bebe kupuju garderobicu za novorođenče dve babe, i jedna se uhvatila za neki kompletić a druga kaže "Pa lep je, ali deca su rekla da neće sa stopalima" a kaže prva "Ma daj, molim te, šta oni znaju šta hoće, uzećemo ovaj!"
|
|
RE: Pripreme za dolazak bebe iz porodilista 30.9.2013 20:30:22
|
|
|
|
Lu
|
Svako će na svoje dijete da potroši ili koliko može ili koliko hoće, sviđalo se to nekome ili ne o tome se ne raspravlja Druga stvar je što komentiramo šta je nekome potrebno ili ne. Meni je komoda bila potrebna a nekome nije jer mu je bolje presvlačiti dijete na krevetu ili podlozi, nebitno...ili nekome trebaju tetra pelene nekome ne (kao meni), o tome možemo raspravljati i dopunjavati odnosno skraćivati svoje spiskove
|
|
RE: Pripreme za dolazak bebe iz porodilista 30.9.2013 20:38:50
|
|
|
|
mati
|
IZVORNA PORUKA: viking RR A za kraj, anegdota iz Merkatora pre neki dan: u radnji za bebe kupuju garderobicu za novorođenče dve babe, i jedna se uhvatila za neki kompletić a druga kaže "Pa lep je, ali deca su rekla da neće sa stopalima" a kaže prva "Ma daj, molim te, šta oni znaju šta hoće, uzećemo ovaj!" E ja sam stvari sa stopalima resavala po kratkom postupku... Naravno prvo dete, savete prihvatis koje hoces , koje necec neces, ali saslusas... A posto se male bebe stano sutiraju nogama, Mata su uvek obe noge zavrsavale u istoj nogavici... Onda sam ja sve to lepo sekla i otvarala taj deo za stopala pa preko carapicu i cik izvuci i upetljaj se... Ljudi se cudili, pravili me ludom,posebno moja mama. ali scvako ima pravo na svoje misljenje... Mozda sam otisla offf, a mozdasam nekome i dala ideju kad se nadje u cudu...
|
|
RE: Pripreme za dolazak bebe iz porodilista 2.10.2013 9:19:23
|
|
|
|
srna001
|
E ja sam stvari sa stopalima resavala po kratkom postupku... Naravno prvo dete, savete prihvatis koje hoces , koje necec neces, ali saslusas... A posto se male bebe stano sutiraju nogama, Mata su uvek obe noge zavrsavale u istoj nogavici... Nama je fizijatar kod koga smo išli zbog tortikolisa savetovao da te nogavice sečemo, zato što krve prstiće bebama dok one upiru nogicama na dole, pa samim tim krive i stopalca. Meni je posle prvog deteta kičma stradala od prepovijanja na krevetu, i to mi je i dr potvrdio pa zato mislim da je mnogo bolje to raditi stojeći i da je beba u visini laktova a sad da li će to biti na komodi za bebe ili na podlozi koja stoji na krevecu ili na običnoj tv komodi to je sad već stvar ličnog izbora.Treba učiniti sve da sbi olakšamo a samim tim ćemo manje biti nervozni i imati više strpljenja za decu. Ana
< Poruku je uredio srna001 -- 2.10.2013 9:21:48 >
|
|
|
|
RE: Pripreme za dolazak bebe iz porodilista 2.10.2013 13:59:13
|
|
|
|
mati
|
IZVORNA PORUKA: srna001 E ja sam stvari sa stopalima resavala po kratkom postupku... Naravno prvo dete, savete prihvatis koje hoces , koje necec neces, ali saslusas... A posto se male bebe stano sutiraju nogama, Mata su uvek obe noge zavrsavale u istoj nogavici... Nama je fizijatar kod koga smo išli zbog tortikolisa savetovao da te nogavice sečemo, zato što krve prstiće bebama dok one upiru nogicama na dole, pa samim tim krive i stopalca. Jos sam ispala pametna... Ma svi su se cudili sto secem i kao "kako ti nije zao da seces nove stvari?",pa bolje da ih kvrcnem i da ih bar nosi, ovako mu ih nikad vise ne bi obukla... A posto ne planiram nista da dajem dokne zavrsim reprodukciju to ce nositi moja deca... A akoneko posle nasledi, moze opet da prisije... Joj upravo mi muz doneo stvari da odvajamo... Sve su nam na kup od kako se Mata rodio... Brdo stvari.
< Poruku je uredio mati -- 2.10.2013 14:01:24 >
|
|
RE: Pripreme za dolazak bebe iz porodilista 12.12.2013 17:13:05
|
|
|
|
little_one
|
Mene je komoda spasla sve ovo vrijeme, a pogotovo otkad sam ponovo ostala trudna...samo moja komoda je od starog stola za racunar, koji smo pravili tata i ja nekada davno i ima police i jednu ladicu i jedan dio koji je bio predvidjen za kuciste racunara, sad tu stoji pakovanje pelena, na policama potrepstine, a u ladici sve ono sto ne smije bebi u usta, kozmetika i slicno....a gore podloga koja je jedina kupljena za nekih 15-20 eura i vrijedi i troduplo vise sad kad vidim....mislim da ne bih ni dana mogla da povijam bebu na krevetu, pogotovo cim sam se porodila, jer sam jedva stajala a o savijanju i cucanju nije bilo govora....tako da savjetujem komodu al neku koja nece da vam uzme tonu para....sto kaze dijana da se iskoristi za nesto drugo, u mom slucaju je samo promijenila namjenu jer vise nemam desktop racunar pa je sto odlicno posluzio...a i sluzice i za sledecu bebu.... Inace, i mi smo otvorili seznonu plavih stvarcica....cisto da imamo nesto svoje, a dosta imamo vec od seke pa ce da nam posluzi. Tetre cu definitivno da dokupim jos barem 10 komada, 20 je bilo knap prosli put, i brzo su se trosile, sto na siroki povoj, pa pod glavicu jedna na komodi za presvlacenje, jedna u krevecu pod glavicu i jedna za dojenje i jedna za brisanje....ufff nevjerovatno koliko ih treba, a stvarno su prakticna stvar i nadasve potrebna....stigao nam je i krevetac, ovaj put smo uzeli polovan, ocuvan i bice ok, jer cemo malenu u njega sada a malac ce sestrin da naslijedi....jos da kupimo i dusek za malca... Evo sta smo mi kupili, topla dekica na kopcanje, pidzamica sa kapicom i bodic...prve plave stvari
|
|
|
|
RE: Pripreme za dolazak bebe iz porodilista 13.12.2013 7:27:38
|
|
|
|
dijana1*
|
LO preslatko je Posto mi ne znamo da li je decak ili devojcica , kupila sam neutralne boje za pocetak. Bebece komode su stvarno lepe ali po meni za 150 eura treba da kupim nesto sto je lepo i da mi samo zauzme prostor u sobi. Sa tom komodom ne bi dobila ono sto meni treba. Zato cemo mi lepo kupiti najobicniju komodu sa policama da mi moze stati sva bebina garderoba i stvari . Samo cemo malo promeniti gornji deo komode na koji cemo staviti podlogu za presvlacenje. Vec sam pisala da je ta komoda oko 40 eura. I da naglasim nisu pare u pitanju, jednostavno ove prave bebece mi nikako ne odgovaraju. Imaju 3 fioke i to je to. Tu ne mogu nista staviti i opet mi ostaje problem gde sa stvarima.
|
|
|
|
RE: Pripreme za dolazak bebe iz porodilista 13.12.2013 10:24:14
|
|
|
|
little_one
|
Hvala Dijance! Da bebana makar nesto saceka plavo, srecom seka mu ima dosta neutralnih boja pa cemo da se snadjemo i sa njenim stvarcicama al trenutno se privikavam na plavo :)) Ja sebe ne mogu sad zamisliti da cu biti mama djecaka...nikako A kakva komoda od 150 eura, mi smo sa 150 eura opremili ANdreu, mislim na sobu, krevetac i dusek i podlogu, kadu i jos tako neke sitnice...za 150 eura mozes svasta da kupis...
|
|
|
|
RE: Pripreme za dolazak bebe iz porodilista 13.12.2013 11:41:55
|
|
|
|
Jole84
|
LO prve plave stvari Baš su slatke! I ja sam istog mišljenja ko Dijana,te komode od tri fioke se skupe s obzirom na svoju (ne)funkcionalnost. Ja nemam toliko mesta u sobici,pa ću taj prostor da iskoristim i uzmem ormarić sa više polica i fioka,a onu presvlakaonicu kupim posebno i stavim na krevetac. Čini mi se kao pametna ideja za sada
|
|
RE: Pripreme za dolazak bebe iz porodilista 16.12.2013 9:57:18
|
|
|
|
mirkam
|
Iskusne mame, imam jednu nedoumicu,pa molim za savjet. Juce sam bila u prvu kupovinu stvarcica za bebicu. E sad, ja sam okvirno znala sta mi sve treba,ali kad sam dosla kuci gledam sve one benkice, bodice, zeke, carapice i razmisljam kojim redom i sta se sve oblaci zimskoj bebi Znam da uvijek prvo ide gore benkica, a sta dolje? I da li ide i benkica i bodic i zeka? Ako ide sve to gore, sta onda ide dolje ispod zeke? Da li su nogice gole samo u zeki? Malo sam zakomplikovala sad, ali sta cu, bas mi nista nije jasno I da, sve sam zeke plisane toplije kupila.
|
|
|
|
RE: Pripreme za dolazak bebe iz porodilista 16.12.2013 10:31:32
|
|
|
|
marijana22
|
Mirka zavisi koliko ti je toplo u stanu/kuci. Mada mislim da bebu ne treba pretopljavati. Moja beba ce biti zimska, ovako cu je oblaciti. Bodi, carapice i pamucnu zekicu, jos dok je pokrijem mislim da je to dovoljno. Imam i ja nekoliko plisanih zeka, njih planiram da oblacim kad je budemom izvodili napolje ili ako je u kuci onda ispod bodi kratak rukav i neki laganiji prekrivac. I da desava se da kad iskljuce grejanje april/maj pa zahladi, onda bude hladnije u stanu, pa cu tada te punije zekice da joj oblacim. Moje starije dete je rodjeno u maju pa je mozda bolje da se jave mame cija su deca rodjena zimi, mozda ja i gresim.....
|
|
|
|
RE: Pripreme za dolazak bebe iz porodilista 16.12.2013 10:58:29
|
|
|
|
mirkam
|
Marijana, a benkica?
|
|
|
|
RE: Pripreme za dolazak bebe iz porodilista 16.12.2013 11:01:24
|
|
|
|
Torbica
|
Benkice su prevazidjene, bodic je zakon. Bodic umesto benkice!
|
|
RE: Pripreme za dolazak bebe iz porodilista 16.12.2013 11:53:08
|
|
|
|
dijana1*
|
IZVORNA PORUKA: Torbica Benkice su prevazidjene, bodic je zakon. Bodic umesto benkice! Slazem se Ni jednu benkicu nisam kupila. Secam se da su me samo nervirale. Cim podignem bebu one se izvuku i budu ledja gola. Zato samo pamucni najobicniji bodici dugih i kratkih rukava i preko plisane ili pamucne zekice.
|
|
|
|
RE: Pripreme za dolazak bebe iz porodilista 16.12.2013 12:04:05
|
|
|
|
madre
|
IZVORNA PORUKA: Torbica Benkice su prevazidjene, bodic je zakon. Bodic umesto benkice! bas sam pre neki dan rekla drugarici da ne kupuje benkice za bebu. ja se sa njima nikako nisam snalazila... odozgo duva, a odozdo se izvlace
|
|
RE: Pripreme za dolazak bebe iz porodilista 16.12.2013 12:44:32
|
|
|
|
Anoniman
|
bodici, ali oni sto se kopcaju sa strane za male bebe, meni je bilo tesko da joj oblacim bodice, one sto se kopcaju samo dole, dok je bila bas mala.
|
|
|
|
RE: Pripreme za dolazak bebe iz porodilista 16.12.2013 13:27:20
|
|
|
|
little_one
|
sad cete se smijati zasta sam ja koristila benkice....ja sam ih nekad oblacila preko bodica, ako bi imala dole neke hlacice sa stopicama, pogotovo ujutro dok se kuca jos ne bi dovoljno zagrijala, ili kad smo krenuli sa dohranom, znala sam oblaciti ispod siperka, kad zavrsimo sa brljanjem samo skinem benkicu i bacim na pranje, a bodic ostane cist a slazem se da su neprakticne, bodici su zakon, na preklop i obicni kako kome vise odgovara...
|
|
|
|
RE: Pripreme za dolazak bebe iz porodilista 16.12.2013 14:54:21
|
|
|
|
Sanchy
|
IZVORNA PORUKA: ksena bodici, ali oni sto se kopcaju sa strane za male bebe, meni je bilo tesko da joj oblacim bodice, one sto se kopcaju samo dole, dok je bila bas mala. Sa ovim se slazem,sto vise tih sa kopcanjem sa strane ,takodje zeke kopcanje po sredini pa obe nogavice,oni sto se kopcaju sa strane i samo jedna nogavica su neprakticni...i slazem se sa Torbicom,benkice su prevazidjene ,ja sam ih koristila u nekom prelaznom periodu pa ih naopako obucem preko bodica za spavanje recimo,cisto da iskoristim tih par komada sto sam kupila,,,inace Mirkam,carapice na nogice,bodic kratak rukav i preko plisani zeka ,to je sasvim dovoljno za temp,u stanu oko 23 stepena,za spavanjac isto,pokrijes ga onim mekanim cebetom debelim i sasvim dovoljno,,,pretopljavanje nije dobro nikako..
< Poruku je uredio Sanchy -- 16.12.2013 15:02:38 >
Verujem u ružičasto. Verujem da smeh najbolje troši kalorije. Verujem u ljubljenje, u mnogo ljubljenja. Verujem da treba biti snažan kad sve krene po zlu. Verujem da su srećne devojke najlepše devojke. Verujem da je sutra novi dan. Verujem u čuda!
|
|
|
|
RE: Pripreme za dolazak bebe iz porodilista 17.12.2013 8:57:21
|
|
|
|
mirkam
|
Eto, pojma nisam imala za benkice i bodice. Ja sam kupila po nekoliko komada i jednog i drugog (za svaki slucaj ). Doduse, kupila sam bodice dugih rukava, i to one klasicne sto se kopcaju samo dolje. Znaci da dokupim ja malo bodica sa kocanjem sa strane.. Hvala puno na komentarima. Sanchy, kupila sam par kompletica kao pantalonice sa stopicama i gornji dio kao benkica sa kopcanjem a ne na vezanje, nije plisano nego bas pamucno, i to sam planirala za spavanje. Mislim da ce to biti ok, plus naravno to sto kazete ispod bodic i carapice i toplo cebence preko. A jel koristite vi jorgancic? Ili samo onu toplu, mekanu cebad? Meni uz ogradicu dosao i jorgancic, a kupila sam jedno ono bas toplo cebe i jos jedno tanje na kopcanje za nosenje po kuci, za korpu itd.
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoćiEDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!
Više >>
Anketa
Koje vam je ime lepsemaslackicNeodlucniAleksandar (
45%)
Todor (
19%)
Mateja (
36%)
Ukupan broj glasova: 64Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!