|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Pripreme za dolazak bebe iz porodilista
17.12.2013 9:25:11   
Peace*
Neću se puno mešati, davno je bilo... moje iskustvo sa bodićima je da je to individualna stvar. Sa Lukom sam imala samo one što se prevlače preko glave, bilo je teško par dana, posle smo se naučili. Sa Markom sam imala i te što su na preklop, i njega su iritirali drikeri. Prosto ja sam imala bolje iskustvo sa bodićima koji se kopčaju samo dole, a na ramenima su na preklop, te rupa može da se otvori pri oblačenju bukvalno na širinu ramena.

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

(odgovor članu mirkam)
Direktna veza do poruke: 226
17.12.2013 10:50:30   
little_one
Ni mi nismo imali puno bodica sa bocnim kopcanjem, ali se slazem da su prakticniji za mame bez iskustva....brzo se navikne covjek i na ove obicne, istina, al mozda eto te prve je bolje uzeti sa bocnim kopcanjem...oni su kod nas redovno i skuplji, ne znam zasto...

Konacno smo nabavili i krevetac, kupili smo polovan ovaj put, i ima opciju da se skidaju one precke na sredini, pa smo Andreu prebacili u njega da se uci sama da izlazi i ulazi u krevetac, a malcu cemo dokupiti novi dusek i staviti ga u sestrin krevetac....pomalo kupujemo, ovaj put pametnije rasporedjujemo, prosli put smo nekako sve odjednom kupili....

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 227
3.1.2014 20:04:40   
viking
Mame, da li koristite bebi omekšivač za pranje bebećih stvari? Nama su u školici savetovali da ga ne koristimo, ali ja sam nešto sklonija tome da ga koristim za stvari kao što su npr. peškiri jer je frotir po prirodi malo grublji materijal a za garderobicu, koja je inače mekana i od pamuka, da ga ne stavljam. Šta vi mislite?

Bolje biti nečija baba nego samo baba! - moja mama u filozofskom raspoloženju

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla

(odgovor članu little_one)
Direktna veza do poruke: 228
3.1.2014 20:07:21   
New Mom
Ja nisam ni sa jednim (niti planiram) prva 3 meseca uopšte (sa Koljom čak i 9 zbog atopijsko dermatitisa).

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu viking)
Direktna veza do poruke: 229
3.1.2014 20:08:11   
Olga75
pa ja nisam stavljala na pocetku i dva puta sam svakako ispirala
a kad sam pocela da ga koristim ne secam se a kad sam pocela da ga koristim to je bio silan sensitiv

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu viking)
Direktna veza do poruke: 230
3.1.2014 20:10:33   
New Mom
Kako prati bebin veš? <-KLIK
Znala sam da ima tema.user posted image

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 231
3.1.2014 20:10:43   
little_one
NIsmo ni mi stavljali omeksivac, njenu robicu sam prala nasim praskom ali odvojeno i kolicinu praska bih prepolovila....za peskire nemas potrebe, oni peskirici za bebice, sa kao kapicom su sami po sebi mekani i nikad nije bilo potrebe za dodatnim omeksavanjem. Bolje da ne koristis, a kad peres opcija za duplo ispiranje nek ti bude obavezna. Sto manje hemije blizu njih to bolje za njihovu njeznu kozu.

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 232
3.1.2014 20:17:53   
viking
NM, bolji si moderator od mene, ja sam tražila pod "omekšivač" pa mi ništa nije izašlo, a znam da ima tema user posted image

Hvala vam na brzim odgovorima user posted image

Bolje biti nečija baba nego samo baba! - moja mama u filozofskom raspoloženju

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla

(odgovor članu little_one)
Direktna veza do poruke: 233
3.1.2014 20:22:35   
Ana RR
Vik, ja sam tek skoro sasvim slučajno sipala malo omekšivača u Markov veš (perem odvojeno njegovo i naše) i tek letos sam prestala da dodatno ispiram. Ja sam ludak, znam, ali šta ću user posted image

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu viking)
Direktna veza do poruke: 234
20.3.2014 21:11:39   
Jole84
Ženske koliko čega mi je otprilike potrebno za prvo vreme? Rezimirali smo da je broj 56 i 62,ali koliko bodića,benkica,pantalonica i zekica mi treba za sam početak? Možda od svega nabrojanog po 3,4 ili više?

I dodaj svetu malo boje, čudo moje.....

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 235
20.3.2014 21:15:28   
lesica
Jolence, rećiće ti friška mame, ja sam zaboravila user posted image
Jedino što ću ti reći, svi redom će vam od starta donositi, tako da ne preteruj sa kupovinom. user posted image

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu Jole84)
Direktna veza do poruke: 236
20.3.2014 21:18:09   
mali_mis
Ja sam imala cini mi se 5 bodica vel.56, i isto toliko 62, 5 benkica jer su mi trebale za porodiliste, 2 zekica, pantalonice u pocetku i nismo imali. Benkice smo na kraju koristili za spavanje, pelena i benkice, jer je bilo pretoplo. Moje dete je rodjeno u junu.
Gledaj da od 56 imas sto manje, jer bebe to prerastu dosta brzo, i nemoj da trpas puno stvari iste velicine, jer necete stici da iznosite.

(odgovor članu Jole84)
Direktna veza do poruke: 237
20.3.2014 21:18:57   
Jole84
Les user posted image pretpostavljam da će da donose stvari ali logično mi je da niko ne donosi te prve brojeve,već malo veće. Mada meni je logika i da nam ne dolaze poset_e 40 dana pa ništa user posted image
Mali mišu hvala user posted image znači nisam daleko od proračuna. E da,i kapice i čarapice sam zaboravila,i to bi mi trebalo 5 za početak?

< Poruku je uredio Jole84 -- 20.3.2014 21:20:38 >

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 238
20.3.2014 21:27:27   
mali_mis
hm...jole nateraces me da odem i brojim bebine stvari user posted image
kapice smo imali 3-4 komada, od svih je samo jednu nosio, ostale ni jednom. A carapice, e to je vec mali problem, zavisi koliko ce ti beba imati stopalo. Moj beban je jako kratko nosio velicinu 00, brzo je uskocio u 0, ali on je nogat na svog ujku user posted image

(odgovor članu Jole84)
Direktna veza do poruke: 239
20.3.2014 21:32:24   
Jole84
Ako je sudeći po tome kako me udara u rebro,onda je nogata user posted image eto nisam ni znala da i za čarapice ima brojeva.
Hvala ti puno user posted image

(odgovor članu mali_mis)
Direktna veza do poruke: 240
20.3.2014 21:42:34   
lesica
Jole, sad si me naterala da si otvorim tefter i pogledam.

Elem ovako:

2 bodića dug rukav 56
2 bodića dug rukav 62
2 bodića kratak rukav 56
4 bodića kratak rukav 62
Svi su bili sa onim kopčanjem sa strane ( kao benkice)

2 zeke 62 dug rukav
3 zeke 62 kratak rukav

2 kompleta ( dva bodića (kratak, dug rukav), zeka, pantalonice ( u drugom 'aljinče), majica, portikla, kapica)
I poseban komplet za izlazak
Jedan set čarapica ( 5 komada) Deset portikli!
I pamučnih pelena što tetra, što švedskih sam imala čitavu gomilu nasleđenih od mene user posted image

4 peškira za kupanje, dve posteljine, dva pamučna prekrivača.

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu Jole84)
Direktna veza do poruke: 241
20.3.2014 21:47:55   
Jole84
Les hvala tiiii user posted image user posted image
odma beležim na spisak.
Eto i portiklice bih zaboravila,ko bi reko da beba odmah pljucka user posted image

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 242
20.3.2014 22:13:06   
bubulence

IZVORNA PORUKA: Jole84

Ženske koliko čega mi je otprilike potrebno za prvo vreme? Rezimirali smo da je broj 56 i 62,ali koliko bodića,benkica,pantalonica i zekica mi treba za sam početak? Možda od svega nabrojanog po 3,4 ili više?

bodica mozda vise, ponekad cete samo u toku dana promeniti 3... benkicu nisam ni jednu uzimala i nikada nam nije ni zatrebala...
a za donosenje garderobe ne znam da li smo imali srece ili ne, ali mogu na prste jedne ruke da nabrojim sta je dobila... ali se na to nismo ni oslanjali. u svakom slucaju ako ti nesto i zatreba moci ces da skoknes i kupis vec posle par dana, nemoj preterivati...

(odgovor članu Jole84)
Direktna veza do poruke: 243
20.3.2014 22:25:30   
serpica
Jolence bice ti lepo vreme pa ce sve i brze da se susi tako da ne gomilas mnogo stvarcice jer ce to vrlobrzo da preraste.
U svakom slucaju moras da imas i rezervu jer ce nekad da propusti pelena i eto ti presvlacenja.Ja nisam odmah koristila bodice jer mi je bilo lakse da im oblacim benkice nego da im protinjem glavicu kroz bodi,a onda benku pricvrstim svedskom pelenom i to je bilo odlicno.
Tetra pelene sam imala dosta jer sam ihkoristila i kao jastuce da ne bljucne direktno na carsaf od kreveca,a koristila sam ih i za brisanje bebe dok su bas mali,tako da to odmah mozes da uzmes 15.tak kom. Kad uzimas zeke gledaj da se kopcaju izmedju nogu da je ne skidas celu prilikom presvlacenja.
Znaci od svega po 3,4 kom i bice dosta za pocetakuser posted image

"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."

(odgovor članu bubulence)
Direktna veza do poruke: 244
20.3.2014 22:32:11   
Jole84
Kažite mi još samo koja je razlika između bodića,zekica i štramplica? user posted image
Šerpi mislila sam da tetra pelene uzmem oko 30 a švedske 15. Jel nije hladno da joj oblačim tako kao što si i ti,benkicu i švedsku pelenu? (a noge gole? user posted image user posted image )

(odgovor članu serpica)
Direktna veza do poruke: 245
20.3.2014 23:08:20   
mali_mis
Zekice i stramplice su one sto imaju i stopala, a bodici do ispod pelene, bez nogavica user posted image

(odgovor članu Jole84)
Direktna veza do poruke: 246
20.3.2014 23:15:57   
Olga75
Jole a sta ce ti 15 svedskih ?M8islim ako ces koristiti siroki povoj nece beba svaki put da pokaki i popiski i svedsku peleno
ja mislim da sam imala 5 svedskih i 20 tetra pelena i moja svekrva je kupila jos 3 platnene svedske za kontrolu kod ortopeda jer su u vreme kad je zver bila bebe mrzeli one pamucne svedske user posted image
savet za sve sto se kupuje ne preterivati , lako je dokupiti a grehota je bacati lovu na nesto sto mozda i ne treba
mislim doticne svdske ces svakako iskuvavati ali jednu mozes da koristis ceo dan a bebinog vesa se za masinu nakupi cas posla i pre user posted image

(odgovor članu mali_mis)
Direktna veza do poruke: 247
20.3.2014 23:27:12   
Jole84
Žene šta bih ja bez vas user posted image user posted image
vratiću se sa još pitanja,za sad mi je sve jasno user posted image

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 248
20.3.2014 23:33:08   
Sanchy
Ako si iz Bg dobices u Bg paketu dovoljno pelena ,ja sam kupila prethodno dosta jer nisam znala pa sam imala gomilu,,mada sve sam ja to iskoristila ,evo i sada koristim pelene za kupanje jer mislim da su danasnji peskiri ocajni sto se kvaliteta tice,videces koliko ogrube nakon par koriscenja,uzas..

Verujem u ružičasto. Verujem da smeh najbolje troši kalorije. Verujem u ljubljenje, u mnogo ljubljenja. Verujem da treba biti snažan kad sve krene po zlu. Verujem da su srećne devojke najlepše devojke. Verujem da je sutra novi dan. Verujem u čuda!

(odgovor članu Jole84)
Direktna veza do poruke: 249
20.3.2014 23:39:09   
Olga75
tetra pelene su super za brisanje prozora
a svedske , one rastegljive mogu da posluze kao odeca za lutku user posted image
ali grehota je trositi pare , treba svasta nesto , beba jako brzo raste user posted image

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 250
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Jelena S.: Moja porođajna priča
Termin 12.12., odem na pregled (nećeš ti skoro, hajde kući)... i tako svaki dan do petka 21.12. Probudim se ja, bolovi k...
Dobijanje na težini po nedeljama trudnoće
Koliko je preporučljivo ugojiti se u trudnoći i zbog čega kilogrami tako naglo rastu?

image
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!  Više >>
image

Anketa

carski rez
mara31

Da li porodilja moze da IZABERE da se porodi na carski rez? Hvala unapred - i na odgovoru i na komentarima!

da (69%)

ne (31%)

Ukupan broj glasova: 119

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here