Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Pripreme za dolazak bebe iz porodilista 21.3.2014 6:22:39
|
|
|
|
serpica
|
IZVORNA PORUKA: Jole84 Kažite mi još samo koja je razlika između bodića,zekica i štramplica? Šerpi mislila sam da tetra pelene uzmem oko 30 a švedske 15. Jel nije hladno da joj oblačim tako kao što si i ti,benkicu i švedsku pelenu? (a noge gole? ) Joj jolence.pa preko benkice i svedske obuces neke stramplice,ovo sto ti rekoh je za ispod Meni su rekli i za mladju devojcicu a i sad za bebca da ne stavljam siroki povoj,dosta je samo pampers,stavljala sam samo svedsku da ga pricvrstim,kod nas su izbacili siroki povoj... uglavnom,ako kupujes neke stvarcice pre porodjaja pravicu ti drustvo da izaberes i pomognem ti koliko mogu
"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."
|
|
|
|
RE: Pripreme za dolazak bebe iz porodilista 21.3.2014 9:17:56
|
|
|
|
Jole84
|
Sanchy iz Niša sam,nisam baš sigurna da je ovde bogat paket,tako da se ne oslanjam,u svakom slučaju po vašim iskustvima vidim da tetra pelene nisu nikad višak,ako ništa drugo što kaže Olga,cakliće mi se prozori A švedske onda neću da kupujem puno. Šerpi jadna moja beba smrzla bi se načisto Ne znam za široki povoj,poslušaću šta mi kažu,makar na početku bih stavljala. Da znaš da ću da te vodim u kupovinu,inače ima da zbrkam nešto
|
|
RE: Pripreme za dolazak bebe iz porodilista 21.3.2014 9:29:40
|
|
|
|
Klarita
|
Jole, ja sam kupila sve i svasta. Nisam merodavna jer sam sklona preterivanju i volim da ima sto viiise garderobe. Kupila sam razlicite velicine, pa u jednu ce da "upadne". Juce mi stigle stvarcice i ovako: 2 cebeta (cebe, cebad, kako li se kaze ) 3 peskira (imam jos dva od Klare koja za nju nismo koristili) Bodici u izobilju, ali ne smem da brojim, ne znam napamet koliko. Ja ne volim benkice, mislim da ih zulja ona vrca, meni bi smetala, pa mislim i bebi ce. Snalazila sam se s bodicima i sa K,pa verujem da mi ni sada nece biti problem. Strample i zeke dosta. Pelene ima 20ak tetra i 10 svedskih, to od K imamo,samo jos da se operu i ispeglaju, ali cu to prepustiti verovatno mojoj majci. Slikacu vam ono sto mi je najlepse. Spremila sam garderobicu za izlazak i za krstenje vec
|
|
|
|
RE: Pripreme za dolazak bebe iz porodilista 21.3.2014 9:36:16
|
|
|
|
Jole84
|
Klarita slikaj obavezno zet mi je bogami moderan još od stomaka A da,a kakvo je ćebe? Meni za početak maja pretpostavljam da treba neko tanje,videh da ima neko kao frotir s jedne strane a s druge neki deblji materijal. 2 su znači dovoljno? Jesu li to klasični ćebići (ćebad ) ili oni kao vreća što se zakopčava? A peškir sam za sada uzela jedan običan za bebu za porodilište i jedan za kupanje kući,sa ušima.
|
|
RE: Pripreme za dolazak bebe iz porodilista 21.3.2014 9:45:32
|
|
|
|
Peace*
|
IZVORNA PORUKA: Jole84 Kažite mi još samo koja je razlika između bodića,zekica i štramplica? KLIK KLIK OPET
|
|
RE: Pripreme za dolazak bebe iz porodilista 21.3.2014 9:48:16
|
|
|
|
Jole84
|
Hvala Peace mada neke slike neće da mi otvori ali generalno počinjem da pravim razliku
|
|
RE: Pripreme za dolazak bebe iz porodilista 21.3.2014 9:56:08
|
|
|
|
Peace*
|
Da, neke slike su se izgubile. Šteta jer su bile baš dobre slike, da lepo vidiš razliku. Ali možda izvučete neki zaključak. Ja sam tu učila.
|
|
RE: Pripreme za dolazak bebe iz porodilista 21.3.2014 9:57:41
|
|
|
|
Klarita
|
|
|
|
|
RE: Pripreme za dolazak bebe iz porodilista 21.3.2014 10:01:32
|
|
|
|
IVA 11
|
Klarita, bravo! Tako sam i ja prije neku godinu. Svega sam nakupovala, davno bješe, dosta puta u toku dana je bilo presvlačenja pa je bolje da imam rezerve. Joj, divna tema :)))
|
|
|
|
RE: Pripreme za dolazak bebe iz porodilista 21.3.2014 10:07:54
|
|
|
|
Jole84
|
Peace da znaš da se ovde najbolje uči,a i nije te sramota kad ženice zapitkuješ gluposti Ukapirala sam da benkica i bodić dođu kao nama potkošulja pa onda preko mora nešto. A da ne pričam kolko mi je trebalo da napravim razliku između tetra i švedskih pelena Klarita pa ti si booooga kupila Sve je baš slatko najviše mi se sviđaju štramplice teget bele sa medom
|
|
RE: Pripreme za dolazak bebe iz porodilista 21.3.2014 10:19:02
|
|
|
|
Peace*
|
Zavisi kad rodiš bebu. Ako je rodiš u sred leta, bodić i benkica su ustvari majčica, da ne kažem da je mojima to bila kompletna garderoba u letnjim danima, kakvi šorcići i čudesa. Nataknem bodić i vozi.
|
|
RE: Pripreme za dolazak bebe iz porodilista 21.3.2014 10:20:29
|
|
|
|
IVA 11
|
Mi i dan danas koristimo peškire sa ušima, ekstra su kvalitetni. Klarita, prelijepo je!
|
|
|
|
RE: Pripreme za dolazak bebe iz porodilista 21.3.2014 10:23:40
|
|
|
|
Jole84
|
Peace termin mi je početak maja,zato se i bunim za taj početak,nit je hladno nit je previše toplo. Iva znači da nabavim još neki ušati,baš su slatki
|
|
RE: Pripreme za dolazak bebe iz porodilista 21.3.2014 10:28:01
|
|
|
|
IVA 11
|
Haha, daaa! Nisam čitala temu, ali obavezno mušemicu ispod posteljine, inače se nagrdi dušek, kao nama.
|
|
|
|
RE: Pripreme za dolazak bebe iz porodilista 21.3.2014 10:36:36
|
|
|
|
Klarita
|
Jole, u teget belim stramplama cu da ga iznesem, Boze zdravlje, iz porodilista E, i slikala sam na cebad koja sam isto kupila. Mm se dopalo ovo reljefno plavo, a meni cupkavo krem sa medicom, pa smo uzeli oba. A, uzela sam i dva lagana prekrivaca, vide se na slici. I K ih ima, koristili smo ih i ovog leta, zadrema u kolicima, ja prebacim preko nje. Jedno ispod nje, na kolica. Zakon su. I na plazi smo ih nosali. Operes rucno, za pola sata suvi. FENOMEN|ALNI SU! Peace, da...bodici i caos. Veci deo dana je i meni Klara boravila samo u bodicima. Mislim da ce i Nikolaj tako. Hvala, Iva. Moram, jer zivim gde zivim i nemam pomoc, pa ako se ne snabdem na vreme, dete ce mi ide u ko zna sta. Tako sam i za K, a kad sam pocela da dobijam (ne puno i ne cesto) bila sam u soku. Evo K razvlaci te stvari da oblaci lutke one, celavke
< Poruku je uredio Klarita -- 21.3.2014 10:42:28 >
|
|
|
|
RE: Pripreme za dolazak bebe iz porodilista 21.3.2014 13:14:15
|
|
|
|
Peace*
|
IZVORNA PORUKA: Jole84 Peace termin mi je početak maja,zato se i bunim za taj početak,nit je hladno nit je previše toplo. Iva znači da nabavim još neki ušati,baš su slatki Moji klinci su se prošle godine za 1.maj kupali u bazenu. Valjivo je, ali u principu, bodi i duxić, pa skidaš-oblačiš.
|
|
RE: Pripreme za dolazak bebe iz porodilista 28.3.2014 10:29:58
|
|
|
|
Jole84
|
Evo naše prve kupovinice Treba da uzmem i neke štramplice,nisam nijedne i još poneki bodić i naravno švedske i tetra pelene. Kupila sam i chicco kozmetiku,štapiće za uši,pavlovićevu mast i mrežaste gaće za mene.
|
|
RE: Pripreme za dolazak bebe iz porodilista 28.3.2014 10:44:42
|
|
|
|
degu
|
Joj Jole divno Kad vidim sve ovo roze još sam srećnija što imam curicu, uvek sam volela sve roze i ciklama boju, nikad to nisam prerasla
|
|
RE: Pripreme za dolazak bebe iz porodilista 28.3.2014 10:47:52
|
|
|
|
Olga75
|
cure , ima tema , prve bebine stvari ili tako nesto a ima i ona u cemu izneti bebu iz porodilista da znate sad cu da nadjem pa da pokacim linkove
|
|
RE: Pripreme za dolazak bebe iz porodilista 28.3.2014 10:50:41
|
|
|
|
Olga75
|
evo ga KLIK to je prvu garderobicu a ovo drugo ne nadjem , mozda i nema
|
|
RE: Pripreme za dolazak bebe iz porodilista 28.3.2014 10:50:49
|
|
|
|
Jole84
|
Olga baš sam tražila temu,znam da ima nešto slično a neću u tome da je iznesem iz porodilišta,kupiću nešto spešl Degu mnoooogo ima divnih stvari za devojčice i ja sam sva roza,jadne bebe
|
|
RE: Pripreme za dolazak bebe iz porodilista 31.3.2014 8:46:47
|
|
|
|
daca77
|
Jole, medeno je
|
|
|
|
RE: Pripreme za dolazak bebe iz porodilista 13.11.2014 19:07:45
|
|
|
|
Njica
|
Jel mogu ovde da zamolim majke da koliko se sete i nadju vremena, ukratko napisu spisak one opreme koja mi treba za kupanjac bebe i patronaznu sestru , ili se to nalazi negde drugde , trazim pa ne pronalazim? Ko god nadje vremena, bila bih beskrajno zahvalna, ako nije ovde tema onda da tragam dalje
|
|
|
|
RE: Pripreme za dolazak bebe iz porodilista 13.11.2014 21:47:19
|
|
|
|
branki*
|
njico,treba ti plasticno korito,a ako si vesta ,MOZES I u lavabou ili u kadi preko ruke da je kupas u prvih mesec dana.plasticno bokalce za polivanje,ja sam imala termometar za vodu i za sobu da znam kolika je temperatura ,ali nije ti neophodno.kad beba malo ojaca,sa 3-4 meseca,uzmi kupko(obicna kao zica sa peskiricem)meni je bas puno znacio.nabavi povidon jod,mozda ce trebati patronaznoj za pupak i sterilne komprese i flastere.
|
|
RE: Pripreme za dolazak bebe iz porodilista 13.11.2014 22:14:53
|
|
|
|
Njica
|
E, to, branki, taj spisak mi je trebao, mnogo mnoogo ti hvala Imademo kadicu i bokalce, ovo ostalo znam da nabavim, nisam znala sta je potrebno za pupak. Jel su u pitanju obicni flasteri?
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Jelena S.: Moja porođajna pričaTermin 12.12., odem na pregled (nećeš ti skoro, hajde kući)... i tako svaki dan do petka 21.12. Probudim se ja, bolovi k...
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.
Više >>
Anketa
TORCHKada je najpametnije uraditi ovaj test? (TORCH)Pre trudnoće (
47%)
N apočetku trudnoće (prva tri meseca) (
8%)
samo ako lekar naglasi da ga treba uraditi (
37%)
Ne treba ga ni raditi smao s edodatno opterećuje trudnica (
8%)
Ukupan broj glasova: 60Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!