BubaBubica
|
IZVORNA PORUKA: marinchica Mamamaj zelim ti brz oporavak! PUno te grlim! Ja sam overila danas Aksu, kupili krevetac Vendi sa fiokom, iisao je neki dusek s popustom ali mi je bio pretanak, uzela sam neki debeli antialergijski, pult za presvlacenje, zutu kadicu sa onim dodatkom za unutra, pult za kadicu, svedke pelene, tetra pelene, rukavicice one za ruke za bebu, podmetac nepropusni za dusek plus jos jedan velicine duseka. Sve u svemu, ceh u nebesima. Zivele kreditne kartice na rate bez kamate Ali cim smo stigli tamo, meni lose i lose, lupa mi srce kao ludo, ne znam kako nisma pala u nesvest. Mislim da mi smetaju klimetizovane prostorije, jedva disem u njima. Dodjem kuci pritisak 105/70, sve ok. Mozda se beba podigla ne znam sta mi bi. Ostavili smo stvari u devojackoj kuci. Cim sam izasla napolje na svez vazduh bilo mi je lakse. ne dopada mi se njihova radnja na medaku toliko je zatrpana i klaustrofobicna, ipak cu u neku drugu...malo bar prostraniju. Odoh malo da popijem limunadu...opet mi je nesto tesko... IZVORNA PORUKA: IvanaSK Mamamaj, ljubiiim punooo! Dobro dosli novi stomacici! Voci me je jutros ubila sa kupovinom pa sam morala i ja malo, u stvari, sin je kupio za batu ili seku :). Bio je polozajnik i zaradio 2000 din i rekao da hoce za te pare da kupi bebi nesto I tako smo kupili pelene, sarene sa medama, dve tetra, mede su na jednoj zelene, na drugoj zute i tri svedske, mede su na jednoj zute, na drugoj narandžaste, na trecoj zelene. Bili smo u Mendi, Svedske su 95 din, a tetra 140 din. I kupili smo obicnu tanku kapicu 62 dinara. Flašicu i cuclu-dudu kad saznamo da li je bata ili seka :) IZVORNA PORUKA: marinchica E Alex...kaze moj muz-"eto sve si kupila sad bi trebalo da si mirna" A ja ni zagrebala sta mi sve treba. Kupila sam u Aksi tetra na akciji su za 62 dinara....porubljene ne eenglane. Ne zam ni sta da uzimam...najverovatnije cu jos sterilizator, grejac za flasice, flasice, mozda termometar za vodu, pumpicu za izmuzavanje. I onda cu da stanem jer ne znam sta su mi spremile kuma, mama i drugarica. Mm je zapeo da on napravi komodu za presvlacenje....ajde dobro. Nadam se da ce stici dok se porodim IZVORNA PORUKA: IvanaSK Da li si sigurna da ti treba sterilizator i grejac za flasice? Meni je to nekako bas bilo bacanje para, umesto sterilizatora jednom dnevno sam prokuvavala sta treba. Umesto grejaca sam uzela termos u plastikarnici za par stotina dinara. Naravno, svi smo različiti. Za pumpicu, kunem se u Aventovu :) Termometar za vodu smo uzeli, on je merio i sobnu temperaturu, mozda smo ga dva puta koristili. E da, dobra stvar je onaj kupko, mi smo imali kadicu za kupanje onu anatomsku i obicnu, medjutim sa te anatomske mi je beba klizala. Tako da sad uzimam kupko koji kosta oko 300 din i obicnu kadicu, milina. Raspisale smo se u temi za ćaskanje, pa da nastavim, iskreno, sterilizator i grejač flašica mislim da nije potrebam uopšte, samo više posla oko dve više sprave. Svakako bi preporučila beluga jastuk, meni je bio od velike pomoći pri dojenju u početku, lakše se namesti beba i podpora je za leđa. Tetra i švedske pelene nemam pojma da li ću da uzimam, imam još od devojaka a i mlađoj Bubi nisam ni stavljala široki povoj. Sa tetra pelenama su se uspavljivalji i sada još uvek spavaju sa njima. Flašicu planiram da uzmem samo jednu, ako bude bilo potrebe za dohranom inače planiram da dojim, a pošto mlađoj Bubi nisam davala ništa osim mog mleka do 6 meseci nam nije ni bila potrebna flašica. U prvoj sam nakupovala svakakvih gluposti koje nisam ni koristila. Ovaj put mi toplomer za vodu ni neće biti potreban. Za noktiće mi je bila praktičnija grickalica. Takođe benkice i dukseve nisam koristila jer im se uvek stomačić i leđa otkrivali. Pumpicu za izmlazavanje sam imala neku najobičniju iz apoteke i lepo mi je služila Trenutno mi je stao mozak, pisaću ako se još nečeg setim.
|