|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Pripreme za dolazak bebe iz porodilista
25.9.2013 17:57:02   
dada951
Hvala vam na savetima, ako ne bude plisanje 62-jke, kupicu tu manj;u 56 icu.

(odgovor članu minnica)
Direktna veza do poruke: 176
25.9.2013 19:43:43   
srna001
Da ne bih pisala po tromesečju evo ovde da prikačim moju listu neophodnih stvari za bebu...user posted image

LISTA BY SRNA001user posted image

NEOPHODNO ZA BEBU

1. KONFEKCIJA
• tetra pelene (30 kom.)( za široki povoj,ispod glavice, za bljuckanje, za kolica i sl.)
• švedske pelene (15 kom.)
• benkice (ko se plaši da navlači bodi od prvog dana x2) (5 kom)
• bodići (5 kom)(ko neće benkice x2)
• štramplice-pantalonice (5 kom.)
• zeke (5 kom.)
• tanja majčica (obično su na prednje zakopčavanje, za zimske bebe)(5 kom.)
• skafander (ovo naravno važi za zimske bebe) ili jaknica
• čarapice (5-10 kom)
• popkice(bebi cipelice) (2 kom.)
• kapice tanje (2 kom)
• kapice deblje (1 kom)
• portikle male mekane (najbolje sa drikerom, ne na vezivanje, zbog bljuckanja i balavljenja, da se ne bi presvlačili, ako imaju sa donje strane mušemu još bolje)
• peškiri za kupanje sa kapuljačom (veći, male brzo prerastu a veliki traju i do 3 god.)(2 kom.)
• čaršaf za krevetac sa lastišom(ne izvlači se i ne roza se, bebi često procuri pelena noću)(2 -3 kom)
• posteljina za krevetac ( 2 kom.)(gledajte da jorgan bude tanji, mekši)
• ćebence tanko (2 kom)(jedno za krevetac a drugo za kolica i šetnje)
• ćebence deblje(ako je jorgan koji ide uz posteljinu velik i grub)
• torba za bebine stvari (porodilje u Bg-u dobijaju jednu ali nije baš neki kvalitet,gledajte da bude nepromočiva i da ima sa strane džepove za flašicu)

2. KRUPNICE I SITNICE
• krevetac i dušek (kr. sa dva položaja, gledajte da delovi koji drže prednju ogradu ne budu od plastike jer su skloni pucanju)
• mušema za krevetac (2 kom)(Ide ispod čaršafa, kad pelena propusti da ne ode na dušek)
• podloga za presvlačenje (može sa komodicom, može bez)(najbolja varijanta ako uzimate komodicu je ona gde se beba presvlači od napred, ne sa strane ali ta je i skuplja, pa se treba snaći tj. mi smo sami od univera napravili gornju ploču sa ivicama i tako dobili i jare i pare)
• plastična kofa za prljave stvari(bebine stvari se peru posebno i ukoliko nemate mesto gde ih odlažete za jednu noć pod će vam biti prekriven prljavim prnjicama)
• kadica sa stalkom(to su one metalne noge)(spašava kičmu kao i komoda za presvlačenje, kada obična sa ravnim dnom, ne najmanja)
• bokal od plastike (za polivanje bebe prilikom kupanja)
• kolica ( kao kad kupujete auto jer to je trajna investicija, pogotovo ako planirate još dece)(točkovi koji se okreću oko svoje ose i jaki ;što manja težina,;da nisu skučena za bebu koja neće uvek biti novorođenče; ručke da mogu u oba položaja tj. da bebe gleda vas i da gleda napred;poželjno da ima pregradu za odlaganje stvari na dnu; navlaku za kišu i vetar; barem tri položaja ;i da se lako sklapaju pošto ćete često biti sami sa detetom u rukama)
• nosiljka za bebu (koristi se u prva tri meseca, kad iznosite bebu iz porodilišta, kad idete na kontrole ili u goste i kod kuće da drema pored vas u dnevnoj sobi)
• ogradica (od trenutka kad beba počne da se prevrće na stranu otprilike od 4. mes pa sve dok 1.5 god; korisna jako pogotovo ako ste preko dana sami sa bebom)
• stolica za njam njam (kao i kolica - trajna investicija, najbitnije je da je stabilna; koristi se od 6 meseci pa do 2.5-3 god.)
• ležaljka ( jako korisna od 3m- 6m, ima raznih varijanti od one obične do one sa vibracijama, melodijama i sl.)
• valjkasti jastuk (za podupiranje bebe dok spava, beba se okreće na drugi bok posle svakog podoja i dok je jako mala ne ume da ostane u tom položaju pa se za podupiranje koristi ovaj jastuk; može i srolani jorgan ali kad ste noću van sebe treba ga odrolati, srolati, sa jastukom je jednostavnije a možete ga sašiti i sami)
• sterilizator ( steriliše sve, flašice, cucle, kašičice i sl.;prilikom kuvanja u šerpi sve postane belo od kamenca kojeg je naša voda puna tako da je za mene sterilizator najbolje rešenja)
• pumpica za izmlazanje (Aventova je najbolja; ako želite da dojite a prvorotke uglavnom ne umeju ručno da se izmlazaju pumpica je rešenja)
• mala šerpica samo za bebu( zgodna je za kuvanje vode, čajeva i sl a kasnije za pripremanje obroka za bebu)
• lanac za cuclu-varalicu (bebama stalno ispada duda, gledajte da ima jaku klipsu da beba ne može da je sama otkopča)
• cucla –varalica (2. kom)
• kutijica za cuclu ( da bude uvek čista i kad idete napolje)
• flašica (2 kom.)(najbolje Avent, male od 125 ml; i bebe koje sisaju moraju da piju vodu ili čaj iz nečeg)
• pelene za jednokratnu upotrebu
• kupka za bebu
• krema protiv ojeda
• vlažne maramice (prvi put kupite one sa kutijom a posle samo menjajte dopune)
• vata u tuferima ( koristi se za brisanje bradavica pre podoja, po potrebi za bebino lice, oči i sl.)
• makazice i grickalica za bebu
• kašičice za bebu (2 kom.)
• termometar za vodu i sobu (jedan univerzalan)
• apirator „sisaljka“ za nosić (za izvlačenje sekreta iz nosića;bolji je od kruškice)
• štapići za uši sa graničnikom
• soda bikarbona ( pravi se rastvor kojim se čiste bradavice pre podoja i u slučaju pojave sora bebin jezik)
• adaptirano mleko (Humana je po meni najbolja, za svaki slučaj za prve dane, niste loša mama ako posle podoja beba traži još a vi nemate)
• voda za bebe ( ne mora ali je lakše u početku)

3. APOTEKA
• paracetamol sirup ( za temperaturu, zlu ne trebalo)
• povidon jod ( za pupak i sl.)
• bebisol ampule (fiziološki rastvor)
• fiziološki rastvor velika flaša ( uz njega tražite špric i iglu, apotekar će vam pokazati kako to funkcioniše a koristi se za čišćenje nosića bebi, naravno samo špricem bez igle!)
• asepsol u spreju ( za dezinfekciju podloge za presvlačenja, s vremena na vreme)
• oktanisept (za pupak, ranu i sl)
• običan toplomer
• vigantol (ad kapi)
• kesice za urin ( 3 kom, za ne daj bože)
• bočice za urin (2 kom)
• sterilne komprese male ( za pupak)
• flaster za komprese

4. NIJE NEOPHODNO ALI SE POKAZLO KORISNO:
• lanolin krema za bradavice za mamu (čuva i leči bradavice)
• espumisan kapi za grčeve ili neke druge
• temp tedy flaster toplomer koji prati t 48h
• ušni digitalni toplomer (lako se meri t i dok dete spava)
• čaj za dojilje (Hip je skuplja varijanta a Fruktis ima svoju varijantu koja je baš povoljna)
• veštačke bradavice (ako se pojave ragade ili bol, pomažu kontinuiranom dojenju dok bradavice ne ozdrave)
• baby alarm
• kišobran kolica (lagana varijanta za putovanja, od prve do druge godine)
• mreža za komarce za kolica
• hug bug marama za nošenje beba (odlična stvar kad idete u neku gužvu, šetnje po prirodi i sl.)
• kristalni termofor za bebe (da ne bi ste u pola noći grejali pelenu kad beba dobije grčeve termofor je spreman i topao)

(odgovor članu dada951)
Direktna veza do poruke: 177
25.9.2013 19:52:39   
viking
Joj, Srna, koliki je ovaj spisak! user posted image  A meni sve puta dva user posted image
Hvala puno, baš je korisno, meni ovo zlata vredi, odmah ću ga iskopirati!
A hit mi je sledeća stavka:
• fiziološki rastvor velika flaša ( uz njega tražite špric i iglu, apotekar će vam pokazati kako to funkcioniše a koristi se za čišćenje nosića bebi, naravno samo špricem bez igle!)

Hvala! user posted image

Bolje biti nečija baba nego samo baba! - moja mama u filozofskom raspoloženju

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla

(odgovor članu srna001)
Direktna veza do poruke: 178
25.9.2013 20:33:15   
reve84
Auh... pola stvari mi ne bi pale na pamet...Ja sacuvah sebi spisak i vise o tome ne razmisljam :)
Hvala draga Srna!

user posted image

Posle kise dodje duga :))))

(odgovor članu viking)
Direktna veza do poruke: 179
25.9.2013 20:40:08   
Lu
A zar ne iznosite bebu iz rodilišta u AS?

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu reve84)
Direktna veza do poruke: 180
25.9.2013 21:09:28   
Ana RR
Wooooow, Srna user posted image detaljista kao i obično user posted image

Ja bih savetovala Dr. Brown's wide neck flašice (one su anti colic, iz našeg iskustva nema boljih).

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 181
25.9.2013 21:19:36   
Didy
Srna, sećam se kad si obajavila svoj spisak prošlog puta, čekajući Zoju. Je l to isti ili si nešto modifikovala u međuvremenu, pošto sam ja posle iskustva sa Stefanom, drastično skratila spisak za Sofiju, izbacivši ono što mi se pokazalao kao nepotrebno i/ili nepraktično?
Meni se čini da se tvoj spisak povećava sa svakom narednom trudnoćom.user posted image

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 182
26.9.2013 7:08:16   
srna001
Vik user posted image što je sigurno sigurno je user posted image

Reve user posted image

Ma kakvi Didy ovaj je modifikovan i skraćen samo su objašnjenja duža user posted image user posted image E jedino što sam ubacila ovu kategoriju "može a ne mora".

Anči sad znaš kako je MM user posted image

Lu ko ima ono AS koje se spušta u položaj za novorođenče može i u njemu da iznese bebu.Mi imamo Peg Perego stari model koji kao jeste za 0+ ali nema taj skroz ravan položaj pa nam je fizijatra rekao da je beba u njemu u sedećem položaju i da prva tri meseca u udubljenje stavljamo peškirić.

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 183
26.9.2013 7:39:21   
Lu
Srna ja moram priznati da sam se blago rečeno iznenadila tvojim spiskomuser posted image
Šerpice, kašikiceuser posted image user posted image
Ok, onda sam shvatila da si ti to napravila bar do godine dana... sjedalice, kolica i ostalouser posted image
Ja nisam bila tako oranizovana, odjeću jesam prije priremila kao i sve što mi treba u prvih 10-ak dana ali ostalo sam kupovala po potrebi.
Ustvari komplet sobu sam opremila, iscrtavala zidove u 9. mjesecu, bila sam sama bez mm pa sam tako provodila vrijeme, ali opet nisam sjela napravila plan nego sam radila po instiktu, kakva sam inačeuser posted image

(odgovor članu srna001)
Direktna veza do poruke: 184
26.9.2013 10:44:38   
srna001
Ako neko misli da nešto treba da se izbaci nek navede ali po mom skromnom user posted image mišljenju ovo je najosnovnije, obrni okreni sve ćete to uuser posted image nekom trenutku kupiti.Naravno treba pozajmiti sve ono što će se u kraćem periodu koristiti ako imate od koga.

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 185
26.9.2013 10:48:07   
srna001

IZVORNA PORUKA: Lu

Srna ja moram priznati da sam se blago rečeno iznenadila tvojim spiskomuser posted image
Ok, onda sam shvatila da si ti to napravila bar do godine dana... sjedalice, kolica i ostalouser posted image

A što Lu, pa ja sam u toj šerpici od prvog dana kuvala rastvor sode bikarbone za grudi ili prokuvavala vodu za piće za bebu, a kašičicu moraš da imaš od početka zbog ad kapi i sl. , neko bebi daje vodu na kašičicu.Zaista mislim da je ovo najosnovnije ali možda deluje zastrašujuće i kabasto zbog objašnejnja koje sam ispisala da bi se prvorotke lakše snalazileuser posted image

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 186
26.9.2013 10:54:21   
marijana22
Divnaaa temauser posted image

Jedva cekam kad cu u trece pa da krenem sa pripremama stvari. Za sada sam pretresla Aleksine stvari i izdvojila sta cu koristiti. A kasnije cu to sa operem, slozim i dokupim sta mi fali.

Srna spisak je bas detaljanuser posted image , ali ima stvari koje nisu neophodne. prokomentarisacu kad uspavam dete.

(odgovor članu srna001)
Direktna veza do poruke: 187
26.9.2013 13:26:37   
marijana22
Kao sto rekoh spisak je bas detaljan, i korisne su sve stvarcice ali nismo svi u mogucnosti da kupujemo stvari koje nisu neophodne.

NEOPHODNO ZA BEBU

1. KONFEKCIJA
• tetra pelene (30 kom.)( za široki povoj,ispod glavice, za bljuckanje, za kolica i sl.) - mame iz BG dobijaju 10 tetra pelena u paketu pa je dovoljno da kupe 25
• švedske pelene (15 kom.) - dobija se 5 kom u paketu
• benkice (ko se plaši da navlači bodi od prvog dana x2) (5 kom)
• bodići (5 kom)(ko neće benkice x2) - imaju da se kupe bodici na kopcanje koji su bas zgodni za tih prvih 2-3 nedeje dok se malo ne oslobodite
• štramplice-pantalonice (5 kom.)
• zeke (5 kom.)
• tanja majčica (obično su na prednje zakopčavanje, za zimske bebe)(5 kom.)
• skafander (ovo naravno važi za zimske bebe) ili jaknica
• čarapice (5-10 kom)
• popkice(bebi cipelice) (2 kom.)
• kapice tanje (2 kom)
• kapice deblje (1 kom)
• portikle male mekane (najbolje sa drikerom, ne na vezivanje, zbog bljuckanja i balavljenja, da se ne bi presvlačili, ako imaju sa donje strane mušemu još bolje)
• peškiri za kupanje sa kapuljačom (veći, male brzo prerastu a veliki traju i do 3 god.)(2 kom.)
• čaršaf za krevetac sa lastišom(ne izvlači se i ne roza se, bebi često procuri pelena noću)(2 -3 kom) -odlicna stvar, kupiti bar 2kom
• posteljina za krevetac ( 2 kom.)(gledajte da jorgan bude tanji, mekši) - dovoljan je jedan komplet, carsave menjate po potrebi
• ćebence tanko (2 kom)(jedno za krevetac a drugo za kolica i šetnje)
• ćebence deblje(ako je jorgan koji ide uz posteljinu velik i grub)
• torba za bebine stvari (porodilje u Bg-u dobijaju jednu ali nije baš neki kvalitet,gledajte da bude nepromočiva i da ima sa strane džepove za flašicu) - ona iz Bg paketa je krs, pocepala se posle nekoliko meseci, kupila sam bas lepu u Dm-u, kosta oko 3000, ima dosta cepova i pregrada. Jako je lepa i moze i kasnije da se koristi jer ne izgleda kao torba za bebe. Kupila je moja drugarica koja nema dece

2. KRUPNICE I SITNICE
• krevetac i dušek (kr. sa dva položaja, gledajte da delovi koji drže prednju ogradu ne budu od plastike jer su skloni pucanju)
• mušema za krevetac (2 kom)(Ide ispod čaršafa, kad pelena propusti da ne ode na dušek)
• podloga za presvlačenje (može sa komodicom, može bez)(najbolja varijanta ako uzimate komodicu je ona gde se beba presvlači od napred, ne sa strane ali ta je i skuplja, pa se treba snaći tj. mi smo sami od univera napravili gornju ploču sa ivicama i tako dobili i jare i pare) - super je ona tvrda podloga koja se stavlja na krevetac, komode za presvlacenje se uglavnom prave sa kadicom za kupanje pa kasnije imate neiskoriscenog prostora. Mnogo je bolje da kupite klasicnu komodu sa fiokama ili plakar za bebine stvari i onu podlogu koja ide na krevetac
• plastična kofa za prljave stvari(bebine stvari se peru posebno i ukoliko nemate mesto gde ih odlažete za jednu noć pod će vam biti prekriven prljavim prnjicama) - mi smo kupili posebnu korpu za ves za bebine stvari, ako na to mislis
• kadica sa stalkom(to su one metalne noge)(spašava kičmu kao i komoda za presvlačenje, kada obična sa ravnim dnom, ne najmanja)
• bokal od plastike (za polivanje bebe prilikom kupanja)
• kolica ( kao kad kupujete auto jer to je trajna investicija, pogotovo ako planirate još dece)(točkovi koji se okreću oko svoje ose i jaki ;što manja težina,;da nisu skučena za bebu koja neće uvek biti novorođenče; ručke da mogu u oba položaja tj. da bebe gleda vas i da gleda napred;poželjno da ima pregradu za odlaganje stvari na dnu; navlaku za kišu i vetar; barem tri položaja ;i da se lako sklapaju pošto ćete često biti sami sa detetom u rukama)
• nosiljka za bebu (koristi se u prva tri meseca, kad iznosite bebu iz porodilišta, kad idete na kontrole ili u goste i kod kuće da drema pored vas u dnevnoj sobi) - nije neophodno, mi smo A. izneli u AS a tako cemo i ovu bebu. Osim toga prvih 5-6 nedelja necete nigde ici (sem na kontrolu). Ako imate od nekog da pozajmite, pozajmite
• ogradica (od trenutka kad beba počne da se prevrće na stranu otprilike od 4. mes pa sve dok 1.5 god; korisna jako pogotovo ako ste preko dana sami sa bebom) - dobra, korisna stvar ali nije potrebno da se kupuje odmah
• stolica za njam njam (kao i kolica - trajna investicija, najbitnije je da je stabilna; koristi se od 6 meseci pa do 2.5-3 god.) - nije potrebna odma, mi smo je koristili od 9. meseca kad je poceo da sedi stabilno
• ležaljka ( jako korisna od 3m- 6m, ima raznih varijanti od one obične do one sa vibracijama, melodijama i sl.) - nije potrebno odma, uzmite neku koja ima vise polozaja jer je korisna za hranjenje bebe dok ne krene da sedi u stolici
• valjkasti jastuk (za podupiranje bebe dok spava, beba se okreće na drugi bok posle svakog podoja i dok je jako mala ne ume da ostane u tom položaju pa se za podupiranje koristi ovaj jastuk; može i srolani jorgan ali kad ste noću van sebe treba ga odrolati, srolati, sa jastukom je jednostavnije a možete ga sašiti i sami) - mi smo koristili peskir
• sterilizator ( steriliše sve, flašice, cucle, kašičice i sl.;prilikom kuvanja u šerpi sve postane belo od kamenca kojeg je naša voda puna tako da je za mene sterilizator najbolje rešenja) - nije neophodno. Imamo ga i koristili da 5 puta. A. nije hteo da pije ni vodu, ni caj nista sem mleka. Flasice smo koristili kad sam ja morala da idem negde pa mu ostavim mleko u flasici (tad smo i sterilizatoo koristili)
• pumpica za izmlazanje (Aventova je najbolja; ako želite da dojite a prvorotke uglavnom ne umeju ručno da se izmlazaju pumpica je rešenja) - nemojte da kupujete unapred, ja dojila , a nisam koristila pumpicu. Ali ako kupujete uzmite ovu
• mala šerpica samo za bebu( zgodna je za kuvanje vode, čajeva i sl a kasnije za pripremanje obroka za bebu) - mi smo za prvo vreme kupili ono metalno lonce, a kad je poceo da jede kasice onda smo kupili serpicu
• lanac za cuclu-varalicu (bebama stalno ispada duda, gledajte da ima jaku klipsu da beba ne može da je sama otkopča)
• cucla –varalica (2. kom)
• kutijica za cuclu ( da bude uvek čista i kad idete napolje)
• flašica (2 kom.)(najbolje Avent, male od 125 ml; i bebe koje sisaju moraju da piju vodu ili čaj iz nečeg)
• pelene za jednokratnu upotrebu
• kupka za bebu- prvo vreme se koristi sapun
• krema protiv ojeda
• vlažne maramice (prvi put kupite one sa kutijom a posle samo menjajte dopune)
• vata u tuferima ( koristi se za brisanje bradavica pre podoja, po potrebi za bebino lice, oči i sl.)
• makazice i grickalica za bebu
• kašičice za bebu (2 kom.)
• termometar za vodu i sobu (jedan univerzalan)
• apirator „sisaljka“ za nosić (za izvlačenje sekreta iz nosića;bolji je od kruškice)
• štapići za uši sa graničnikom
• soda bikarbona ( pravi se rastvor kojim se čiste bradavice pre podoja i u slučaju pojave sora bebin jezik)
• adaptirano mleko (Humana je po meni najbolja, za svaki slučaj za prve dane, niste loša mama ako posle podoja beba traži još a vi nemate) -Aleksa nije hteo da pije ni Nan, ni Humanu, njemu je odgovarao Aptamil. Ali mislim da nema potrebe da ovo kupujete ranije
• voda za bebe ( ne mora ali je lakše u početku) - mi koristili aqua vivu
-trebace vam i cetka za kosu, neka meka od prirodne dlake

3. APOTEKA
• paracetamol sirup ( za temperaturu, zlu ne trebalo)
• povidon jod ( za pupak i sl.)
• bebisol ampule (fiziološki rastvor)
• asepsol u spreju ( za dezinfekciju podloge za presvlačenja, s vremena na vreme)
• oktanisept (za pupak, ranu i sl)
• običan toplomer
• vigantol (ad kapi) - koristi se od 15. dana, reci ce vam patronazna
• kesice za urin ( 3 kom, za ne daj bože)
• bočice za urin (2 kom)
• sterilne komprese male ( za pupak)
• flaster za komprese

4. NIJE NEOPHODNO ALI SE POKAZLO KORISNO:
• lanolin krema za bradavice za mamu (čuva i leči bradavice)
• espumisan kapi za grčeve ili neke druge
• temp tedy flaster toplomer koji prati t 48h
• ušni digitalni toplomer (lako se meri t i dok dete spava)
• čaj za dojilje (Hip je skuplja varijanta a Fruktis ima svoju varijantu koja je baš povoljna)
• veštačke bradavice (ako se pojave ragade ili bol, pomažu kontinuiranom dojenju dok bradavice ne ozdrave)
• baby alarm
• kišobran kolica (lagana varijanta za putovanja, od prve do druge godine)
• mreža za komarce za kolica
• hug bug marama za nošenje beba (odlična stvar kad idete u neku gužvu, šetnje po prirodi i sl.)
• kristalni termofor za bebe (da ne bi ste u pola noći grejali pelenu kad beba dobije grčeve termofor je spreman i topao) -ovo je super stvar

(odgovor članu viking)
Direktna veza do poruke: 188
26.9.2013 18:08:23   
srna001
Ja bih sad mogla repliku na repliku kao u skupštini user posted image al me mrzi.

(odgovor članu marijana22)
Direktna veza do poruke: 189
26.9.2013 18:31:27   
dijana1*
Srna slobodno, imas recuser posted image
Ja sam kupila stalak za banjicu i meni je to cista glupost. Mnogo je klimavo i samo sam gledala kada ce sve da se prevrne. A platila sam oko 2000 bacene pare.
Za komodu se slazem, skupe su, zauzimaju prostor a nisu funkcionalne. Mi cemo praviti ako ne nadjem odgovarajucu.

(odgovor članu srna001)
Direktna veza do poruke: 190
26.9.2013 18:34:27   
viking
Samo vi replicirajte, nama što nemamo pojma to mnogo znači :)

Inače, htela sam da pitam da li neko ima iskustva sa pelenom za široki povoj od istog proizvođača koji pravi Beluga jastuk za dojenje? Na sajtu tj. na slici to izgleda super, ne znam kako u praksi....

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla

(odgovor članu dijana1*)
Direktna veza do poruke: 191
26.9.2013 18:42:20   
srna001
Vik ja sam kao manijak u prošloj trudnoći išla i upoređivala kvalitet i cene tetra pelena čak sam o tome i pisala na RR i cene su da se šlogira čovek, kretale su se od npr 50 do 150 din za isti ŠLJ kvalitet.Sve je to kao gaza i brzo se raspadne,Pošto sam za sina 2004. kupovala na jednom mestu otišla sam u drugoj trudnoći opet tamo jer sam sinovljeve u selidbi izgubila i našla opet isti dobar kvalitet i najjeftiniju ponudu u gradu.Sad sam igrom slučaja našla stare pelene iz 2004. kao nove su pa ću njih da pridodam onima što imam i neću kupovati ali toplo preporučujem ovu firmu.Zove se "Sneguljica-Pahuljica",imaju i svoj sajt a radnju su preselili na Ledine, to je između NBg i Zemuna, nije daleko.Inače one što se dobiju u Bg klub paketu su mi se raspale posle dva pranja i smežuraju se toliko da čovek ne može da ih ispegla

< Poruku je uredio srna001 -- 26.9.2013 18:43:21 >

(odgovor članu viking)
Direktna veza do poruke: 192
26.9.2013 18:55:50   
viking
Mislila sam na ovo:
http://www.beluga.rs/pelene-za-siroki-povoj.html

Piše da zamenjuje 2 tetra i jednu švedsku pelenu.

(odgovor članu srna001)
Direktna veza do poruke: 193
26.9.2013 19:19:53   
Ana RR
MOLIM DA NE CITIRATE CEO SPISAK VEĆ DA U SVOM POSTU NAPIŠETE AKO IMATE KOMENTAR ILI SUGESTIJU.

Srnin post je dugačak i ako svako bude citirao i dopisivao svoje ova stranica neće ni na šta ličiti.

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

(odgovor članu marijana22)
Direktna veza do poruke: 194
26.9.2013 19:19:56   
doktorkakristal
za te pelene sam i ja pitala ali nisam dobila odgovor ja planiram da ih kupim

(odgovor članu viking)
Direktna veza do poruke: 195
26.9.2013 19:30:43   
Lu

IZVORNA PORUKA: dijana1 RR

Srna slobodno, imas recuser posted image
Ja sam kupila stalak za banjicu i meni je to cista glupost. Mnogo je klimavo i samo sam gledala kada ce sve da se prevrne. A platila sam oko 2000 bacene pare.
Za komodu se slazem, skupe su, zauzimaju prostor a nisu funkcionalne. Mi cemo praviti ako ne nadjem odgovarajucu.

REPLIKAuser posted image
Mi svoju koristimo i danas, nakon skoro 7 godina!user posted image
U kadici sam ga kupala do nekih 5 mjeseci, na tom ga presvlačila, poslije kad sam ga kupala u kadi komodu uvezem u kupatilo i na njoj ga oblačim a u ladicama je sav potreban pribor.
Poslije smo u komodi držali nešto odjeće i razne stvari, nakon nekog vremen nam je postala postolje za TV a ladice za igračke.
Danas još uvijek postolje za TV a ladice za knjige, cd-ove itd...
Nije velika, možda se nekome u početku učini skupa ali može se zaista iskoristiti ...i sad nek mi neko kaže da nije funkcionalna i da je nisam iskoristilauser posted image

(odgovor članu dijana1*)
Direktna veza do poruke: 196
26.9.2013 19:36:46   
Lu

IZVORNA PORUKA: srna001

IZVORNA PORUKA: Lu

A što Lu, pa ja sam u toj šerpici od prvog dana kuvala rastvor sode bikarbone za grudi ili prokuvavala vodu za piće za bebu, a kašičicu moraš da imaš od početka zbog ad kapi i sl. , neko bebi daje vodu na kašičicu.Zaista mislim da je ovo najosnovnije ali možda deluje zastrašujuće i kabasto zbog objašnejnja koje sam ispisala da bi se prvorotke lakše snalazileuser posted image

Ok Srna, tebi je trebalo meni nije, ja nisam ničim mazala ni prala grudi (osim tuširanja), nisam imala potrebe, za šerpicu mislim da može i poslije, moj sin nije pio ništa dok je dojio, nosiljka mi je nepotrebna jer sam od prvog dana bebu vozila u AS a u kući je imao onu ležaljku itd... ...ma nije bitno svi imamo različite potrebe i meni je super što si ti tako detaljna i napisala si sve što tebi trebauser posted image
Ja priznajem za sebe još jednom da nisam tako organiziranauser posted image

(odgovor članu srna001)
Direktna veza do poruke: 197
26.9.2013 20:29:13   
marijana22
Izvinjavam se moderatorima

Srna repliciraj, ova tema postoji da bi pomogli novim mamama da odluce sta im je sve potrebno.

< Poruku je uredio marijana22 -- 26.9.2013 20:31:26 >

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 198
26.9.2013 20:36:34   
pocahontas
negde sam vec pisala, al da ponovim i ovde, mozda nekom bude od znacaja, u stalak za kadu i podlogu za presvlacenje koja se stavlja na krevetac se zaklinjem, beskrajno su mi znacili. podlogu za presvlacenje i dalje koristimo, a stalak sam morala da vratim drugarici ali bi i njega koristili...
svakako ce sve ove stvari biti potrebne u nekom trenutku, ali nemojte se opterecivati da sve kupite pre nego sto beba/e stigne, sve se moze kupiti u hodu, posebno konfekcija, sacekajte da vidite sta ce vama najvise odgovarati, ja npr. od prvog dana koristim samo bodice i to one preko glave i sva sreca da sam kupila samo dve benkice jer bi ostale neiskoriscene.

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 199
26.9.2013 20:38:01   
Ana RR
Mislim da je spisak super jer je napisano sve što će vam trebati od rođenja bebe pa do neke treće godine. Nekome će biti dobra smernica, pa će po njemu moći da kaže aha, ovo bi mogla da kupim ili ne, ovo mi nije potrebno. Pošto Srnu poznajem lično znam da je odličan organizator user posted image

Meni je komoda baš praktična, koristićemo je ko zna do kada, ali ja sam tražila da bude bez kadice (jer mi se ne dopada ideja da dete kupam u komodi a voda prska po istoj), pa su nam tu "rupu" napravili kao sanduk za stvari što mi je baš odlično za odlaganje nekih stvari koje se ne koriste često, samo podignem poklopac kada mi treba.

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 200
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Jelena S.: Moja porođajna priča
Termin 12.12., odem na pregled (nećeš ti skoro, hajde kući)... i tako svaki dan do petka 21.12. Probudim se ja, bolovi k...
Dobijanje na težini po nedeljama trudnoće
Koliko je preporučljivo ugojiti se u trudnoći i zbog čega kilogrami tako naglo rastu?

Anketa

ime za princa
MAMINJA

balša (32%)

aljoša (68%)

Ukupan broj glasova: 69

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here