listak
|
Здраво свима. Свака част за тему, моје све похвале. Ево мало и мог искуства-ја живим у ванбрачној заједници са супругом-партнером,имам дете од 5 година. У породичној заједници са нама је и његова мајка,односно то је њена кућа-то нико не спори. Удала сам се 23 године. Од првог дана када сам дошла у кућу-нерасположење и подјебавање-благим речима речено. У кући је тада живела и сестра мог супруга. Нисам знала како да се поставим. Била сам трудна и имала 6 испита да завршим факултет. Соба мог мужа је на спрату. Увек се гледало до када спавам,како је неко напред поменуо. Када бих сишла доле и рекла ,,здраво,,његова мама би одсечно рекла ЗДРАВО и подигла нос. Тако да сам највише времена проводила сама у соби,без телевизора.Легала сам и у седам-осам сати,само да им не бих сметала. Када сам учила за испит, намерно је викала по кући и лупала вратима.Супруг јој је рекао-па она учи, а она каже ШТА,ЗАР ЈА У МОЈОЈ КУЋИ ДА ЋУТИМ ДА БИ ОНА УЧИЛА? Ја сам завршила и факултет и правосудни и адвокатску академију и енгл.за адвокате и имам дете од 5 година. Али за мој успех су заслужни моји родитељи и мој брат,код којих сам када сам видела са чим имам посла проводила највише времена.Значи фактички сам највише била код моје куће. Мој муж не ради. Његова мама има пензију. Мени и мом детету мама његова не купује ни гардеробу ни обућу,то што некада купи то је поклон. Ја од мојих родитеља са села доносим храну у кантама,кесама џаковима,компоте,литарске флаше парадајза...месо-јер моје дете је јело зечетину највише. Оно што поједем у кући -то може у шакицу да стане. За рачуне јој мој супруг даје. Али она на нас гледа посебно.Ине схвата или неће да схвати да смо једно. Ја имам хендикеп са руком,али све радим и мнеи помоћ није ни за шта потребна. Називала ме је богаљем,ретардираном...када сам ишла на ултразвук са степеништа је подругљивим гласом рекла-ПРЕГЛЕДАЈТЕ ДА ЛИ ТО ДЕТЕ ИМА СВЕ ДЕЛОВЕ ДА НЕ БИСТЕ ПОСЛЕ ЧУПАЛИ КОСУ...И НАСТАВИЛА ПОДРУГЉИВО ДА СЕ СМЕЈЕ. Када је требало дете да се причува, унапред је знала да ће имати притисак. Н аједну свадбу смо отишли у три сата,дете је остало са њом, ја сам све средила,скувала,опрала и њега послеподне окупала-јер сам знала да то дете неће напоље извести јер јој такве ствари не падају на памет. У другу свадбу када смо отишли било је пола 5, звала је у пола девет да каже да дођем да она мора да се одмара. Још два пута га је причувала и то је то за 5,5 година. То су ситуације када га баш никоме нисам могла оставити. За репризу Нове Године смо га нсоили код мојих родитеља-бебу малу и враћали ноћу у 3-4 сата јер га она није хтела у куци припазити. Сметао јој је плач и појава детета. Први његов Божић и Нову Годину смо ја и беба провели сами у соби на спрату са јелком и 4 ребра радијатора-смрзли се. Гријалицу сам повремено палила да се не троши струја. У почетку је она кувала, али наконесец ја.Док сам кувала први ручак-ћуфте у сосу стајала нада мном и када је требало да ставим печене ћуфте у сос узела ми чинију,тачније отргла и све убацила. Са бебом од 4 месеца, устајала сам ујутру у пола пет да скувам ручак за нас троје јер је рекла да неће да кува, да би ми ручак био готов до пола осам јер тада беба последњи пут једе и буди се, да бих је узела да не плаче јер они морају да спавају. Кда усисавам кућу у левој руци држим бебу у десној усисивач и усисавам кућу на спрат, а она кажеОДМАХ ДА СИ ИСКЉУЧИЛА СЕСТРА мог мужа спава -то је било 3 или 4 сата после подне. Када сам кувала спанаћ један дан, ушла је и почела да виче како сестра мог мужа долази с посла и ја сам безобразна што јој нисам завршила ручак.Није ми дала да кувам у СИВИМ шерпама већ старе,а када сам узела један од гомиле паљака које има, отгнула ми га је и брисала крпом и рекла да не дирам да је то паљак њене маме. Моје дете је по лицу брисала старом крпом којојм брише прашину и коу само кроз млаз воде пропере, док нисам схватила од чега му је стално лице са лишајевима. За рођендан 1 и 2 мог детета ја и супруг се дог.једно, а она се намерно умеша.Мислила је да може бити мама мом детету, вероватно,али када је тебало спремити...????Тешко.
|