|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Zivot u zajednici ili ne?!
16.1.2012 13:41:27   
maja27
Najkvalitetniji odnosi sa familijom su da ih viđaš subotom i nedeljom na ručku, lepo se poželite, ispričate i zajedno ručate, odgledate malo zajedno vikend program i opet svako svojoj kući.

Bravo!!!!!!

(odgovor članu strumfetica)
Direktna veza do poruke: 276
16.1.2012 13:46:26   
Sanchy

IZVORNA PORUKA: tijatija

Sanchy zasto smo mi koji imamo suprotno misljenje od tvog cinicni ili ogorceni, ima svako pravo na svoje misljenje koje je izneo u ovoj temi, nevidim uopste koji je problem i cemu prepucavanje ? Sto ljudi sto cudi! Nedaj Boze da smo svi isti na sta bi ovaj svet licio???

Nije stvar suprotnog misljenja nego izvlacenja mojih recenica iz konteksta i dalje razvijanje u pravcu koji suprotnoj strani odgovara i onda ja ispadnem negativac samo zato sto sam rekla da je zivot u zajednici laksi jer nemas toliko obavezai uvek imas slobodnom voljom pruzenu pomoc?Stvarno ne mogu da verujem da sve do jedne ovde volite ulogu domacice i obozavate obaveze vezane za odrzavanje kuce ili stana?Pa mislim stvarno...videcu vas kad usvoje sad novi zakon da dete do deset godina mora da se vodi i dovodi iz skole a mama i tata rade ,da li ce u tom slucaju biti bolje da ste u zajednici ili da su vam roditelji ihahaj daleko?Eto samo jedan mali primer pomoci?Pa jel to toliko strasno od mene sto ce mi ta pomoc trebati??Stvarno svasta..

(odgovor članu tijatija)
Direktna veza do poruke: 277
16.1.2012 13:48:55   
tannata
I ja mislim da retko ko želi život u zajednici već da su ljudi uglavnom prinuđeni na to. Pa zar neko od vas voli kada mu dođe neko na kafu da uvek moraju tu da budu i zauve, jetrve, svekrve, babe, prababe, dede i ostali. Ljudi, tolerancija je jedno i ja to skroz podržavam. Ali ako ću ćutati svekrvi za ovo, svekru za ono, onda će se to negde skupljati, biće prisutno. Jer i kad živiš sa mamom, tatom, braćom i sestrama uvek postoje neke svađe ali to smo mi, porodica, najbliži, i sve se to brzo zaboravi. Isto tako i kad živiš sa mužem, i kada ništa nije skrivio nekad se posvađate jer si ti nervozna a prođe vasto brzo i sve opet bude isto. Ali sa svekrvom, svekrom ne smeš da se prepireš, sa dererom, jetrvom, zauvom je bezveze da se svađaš jer to nisu bezazlene svađe kao sa najbližima, to se teže zaboravlja i prašta i svaka reč se pamti!!! Svi mi pa i oni najbolji ljudi imamo teške trenutke, krize, nervoze i tada želimo da budemo sami i posvađali bi se i sa televizorom a ne sa nekim drugim ko nam se nađe na putu

(odgovor članu tijatija)
Direktna veza do poruke: 278
16.1.2012 13:48:55   
Olga75
i sad da se razidjemo na druge teme user posted image

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 279
16.1.2012 13:55:22   
kalinam
Sanchy, situacija je sledeca - lepse je, zbog publike, izigravati mucenicu koja sve mora i moze sama i jos biti podstanar umesto da taj novac ostavis sa strane ili stedis za detetovu buducnost, nego da budes mudra i prihvatis pomoc kad ti se nudi. Al ovde te za tako sto lincuju user posted image

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 280
16.1.2012 14:00:13   
Olga75
ne lincuju te
molim te Kalinam da ne budes maliciozna user posted image
svako ima svoje misljenje i iskustvo

(odgovor članu kalinam)
Direktna veza do poruke: 281
16.1.2012 14:01:19   
bea83
Al se ovde zakuvalouser posted image
Ja samo da naglasim da sam probala i jedno i drugo, i iz sveg srca radije glasam za čokoladne bananice u podstanarskom stanu nego za kinder u zajedniciuser posted image  Nekako taj kinder izadje na nos i postane jako bljutavuser posted image
Eee da i da dodam da prednost šetanja bez odeće nije dovoljno ozbiljno shvaćena, od kad smo sami maksimalno smo je iskoristili i mogu vam reći da ima više pozitivnih stvari koji proističu iz togauser posted image  Naravno, da nećemo nastaviti da je upražnjavamo pred malim detetom ali bar smo je do sad iskoristili za sve pare (200e mesečno)user posted image

Devojke nema razloga za raspravu, svako ima svoje prioriteteuser posted image

(odgovor članu kalinam)
Direktna veza do poruke: 282
16.1.2012 14:02:50   
Sanchy

IZVORNA PORUKA: kalinam

Sanchy, situacija je sledeca - lepse je, zbog publike, izigravati mucenicu koja sve mora i moze sama i jos biti podstanar umesto da taj novac ostavis sa strane ili stedis za detetovu buducnost, nego da budes mudra i prihvatis pomoc kad ti se nudi. Al ovde te za tako sto lincuju user posted image

user posted image user posted image

(odgovor članu kalinam)
Direktna veza do poruke: 283
16.1.2012 14:04:57   
Sanchy

IZVORNA PORUKA: Olga RR

ne lincuju te
molim te Kalinam da ne budes maliciozna user posted image
svako ima svoje misljenje i iskustvo

Pa nisu me lincovali ali mislim da bi to vecina uradila kada bi me negde srela uzivouser posted image ,samo sto sve to nije bitno meni je dobro u mojoj zajednici svi ostali tvrde da je i njima dobro e pa onda nazdravlje nam svimauser posted image user posted image

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 284
16.1.2012 14:06:09   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: bea83

Al se ovde zakuvalouser posted image
Ja samo da naglasim da sam probala i jedno i drugo, i iz sveg srca radije glasam za čokoladne bananice u podstanarskom stanu nego za kinder u zajedniciuser posted image  Nekako taj kinder izadje na nos i postane jako bljutavuser posted image
Eee da i da dodam da prednost šetanja bez odeće nije dovoljno ozbiljno shvaćena, od kad smo sami maksimalno smo je iskoristili i mogu vam reći da ima više pozitivnih stvari koji proističu iz togauser posted image  Naravno, da nećemo nastaviti da je upražnjavamo pred malim detetom ali bar smo je do sad iskoristili za sve pare (200e mesečno)user posted image

Devojke nema razloga za raspravu, svako ima svoje prioriteteuser posted image

Ušteda deterdženta, struje, vode i peglanjauser posted image Slažem se sa svim, a vi tolerantne baš ne delujete kao takveuser posted image

(odgovor članu bea83)
  Direktna veza do poruke: 285
16.1.2012 14:07:19   
Olga75
Neeeedjoooo user posted image
pa znas meeee user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 286
16.1.2012 14:08:34   
hanka
Ni malo user posted image
Ne znam cemu onda ubedjivanje kad se ovde samo izjasnjavamo

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 287
16.1.2012 14:14:07   
Anoniman
Hahaha, Olga, pa ne kažem tebi. Meni nečiji suživot u nekoj zajednici ne znači apsolutno ništa, realno, uopšte me ne dotiče. Ja iznosim svoje mišljenje, ali moje mišljenje ne može da bude validno pošto tolerantne žene koje žive u tolerantnim zajednicama ne tolerišu različita mišljenjauser posted image

(odgovor članu hanka)
  Direktna veza do poruke: 288
16.1.2012 14:17:44   
IVA 11
Sve zavisi od toga kakvi te svekijevci zapadnu. Moji svekijevci imaju kucu od 500 kvm, i ljetnju kucu sa bazenom na selu...iz revolta prema mm i meni kupili su sinovima stan od 80 i oni tu prave zurke i okupljaju drustvo, a treci sin(tj. mm) zivi kao podstanar i sve to zbog toga sto nismo htjeli da zivimo sa njima. Kod nas se kaze "use i u svoje kljuse", i doslovno se drzim svake rijeci. user posted image

(odgovor članu hanka)
Direktna veza do poruke: 289
16.1.2012 14:20:22   
hanka
user posted image
Nedjo user posted image
ma vazno da sam ja kucna pomocnica svom mm i buducoj deci

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 290
16.1.2012 14:36:05   
gagana83
Ja zivim u zajednici sa roditeljima mm-a i zaista sve funkcionise u najboljem redu. Tu je i moja zaova.
E sad, to nije zajednica u pravom smislu te reci jer svako ima svoje kupatilo, svoju kuhinju i nismo prinudjeni da svo vreme provodimo zajedno.
Svekar i svekrva su u prizemlju, mi smo na spratu a zaova na potkrovlju.
Kad pozelim da popijem kafu sa nekim od njih ja ih pozovem ili odem kod njih. Svekrva svakog dana pricuva malu bar na kratko, poigra se sa njom a ja to vreme iskoristim da uradim nesto po kuci. Ona mi ne pere, ne pegla, ne cisti kucu niti bih ja pristala na to. Znala je da priskoci u pomoc dok sam bila sveza porodilja i pred kraj trudnoce, inace ne. Ni ja se njoj ne mesam  njene poslove. Isti je slucaj i sa mojom zaovom, koju slobodno mogu da nazovem i drugaricomuser posted image
Generalno, roditelji i sestra mm-a su fenomenalni ljudi i nije tesko ziveti sa njima.
Sinoc sam do pola noci sa svekrvom igrala igrice na netuuser posted image

Nikada ali nikada se nismo posvadjali, bilo je par sitnih carki sa svekrom ali to je zanemarljivo. Vise sam se sukobila sa mojima dok sam zivela pod njihovim krovom.
I da, imam svu slobodu na svome spratu, mogu da se setam gola, mogu da se sexam sa muzem kad god pozelim bez bojazni da ce neko da mi upadne u sobu.

ISKLJUCI PINK , UKLJUCI MOZAK!!!!!!

(odgovor članu hanka)
Direktna veza do poruke: 291
16.1.2012 14:36:50   
boba 11
Naravno svaka od VAs ovde je u pravu jer svaka zna u kakvu je situaciju UPALA
Ja licno vise volim sto smo sami iako moramo sve da placamo a kod njih nismo nista jer smo tamo proveli dve godine.ljudi moji ja nekad moram da se suzdrzim da svoju mamu ne ujedem za neke gluposti (figurativno naravno) a kamoli njegove roditelje.Sve je to divno i krasno a ja neznam da li je to sreca ili nesreca napravili kucu nama na nekih 100metara od svoje pa mi je blizu za potrebe cuvanja ili slicno ali svoj mir nikad nebih menjala za bilo kakve "privilegije"zajednickog zivota.Imam svoju slobodu i nemoram da je gledam kako razgovara sa mojim drugaricama kad dodju i jos mnogo mnogo gluposti kojih je bilouser posted image

(odgovor članu hanka)
Direktna veza do poruke: 292
16.1.2012 14:46:53   
Anoniman
Andromeda ne bih vise da polemisem sa tobom posto iz tvojih postova vidim da si prosla ko bos po trnju sto se svekrve tice pa ti je ocigledno zao kad se neko lepo slaze sa istom i pritom zivi u zajednici...stvarno mi je zao...

Nisam ja prosla kao bos po trnju i nisi ti nista dobro shvatila. da jesi, ne bi skontala da je meni krivo kad se neko lepo slaze. Imas dovoljno godina da price tipa moja lutka je lepsa od tvoje i zato ti je krivo, ostavis za sobom. Meni nije krivo sto se neko lepo slaze u zajednnici, naprotiv, drago mi je, samo su mi tvoji argumenti za zivot u zajednici, da se vaspitano izrazim-neubedljivi.

tacno,zivim u kuci,moj prozor od spavace sobe je na metar i po od komsijine dnevne cija je cerka narkoman i od skoro se doselio i zet takodje n...njihov zivot pocinje oko dvanaest nocu...

Blago tebi! Svi gresni i nevaspitani oko tebe. Srecom tu su ovi iz KOMULOGAuser posted image  Ali sta ima veze-oni zive svi zajedno, vi svi zajedno, malo se pusta muzika, malo se zove policija, kuca od kuce na metar i po user posted image , sveki radna i vredna. Pa sta se ti zalis-vi imate komsijsku idilu (naravno, u zajednici). Ali sve se nesto mislim da bi ti njihovu porodicnu zajednicu vrlo rado razbilauser posted image

Cuj, ceriuser posted image , ti volis zajednicu zato sto je tvoja svekrva "luda". Kad bi ona bila malo manje "luda" drugu bi pricu pricala. Moja majka je ito toliko "luda", ali srecom, moja snajka ne voli da bude nesposobna, magistar je nauka, koji sam kuva i pere svoje gace. Ne pere joj ih svekrvauser posted image  I uveravam te da nista manje srecna nije od tebe. Ipak, njeni prioriteti su drukciji, kao i moji, a oni su:

1.biti nezavistan covek
2.ostati u dobrim odnosima sa muzevljevim roditeljima koliko je to moguce, a dobri odnosi se najbolje cuvaju kad se svedu na nivo "dragog gosta", jer zivot u zajednici pre ili kasnije donese razmirice i to je normalno.
3.imati svoju privatnost koja je potrebna za mentalno zdravlje
4.osecati drustvenu korisnost kroz sopstveni priliv novca i kucne radinosti-u prevodu-sama se ostvarujem profesionalno i jedem pasulj koji sama skuvam, a kod svekrve zelim da ga jedem samo kao gost.

Ako su ti i dalje stvari nejasne, onda se ti ili zezas malo ovde ili imas problema sa ganglijama, i to ti ne kazem u smeru da treba da prihvatis moj stav (ni slucajno), vec da konacno skapiras o cemu govorim, jer vidim da imas problem sa tim.

I na kraju, anonimna, kakve, dodjavola, imaju veze zivot sa svekrvom i ateizam?

(odgovor članu tijatija)
  Direktna veza do poruke: 293
16.1.2012 14:48:40   
Anoniman
Molim modove da reaguju na andromedin post i uvrede.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 294
16.1.2012 14:50:57   
Olga75
i tako ova tema se zakljucava dok se strasti ne smire user posted image

< Poruku je uredio Olga RR -- 16.1.2012 14:51:44 >

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 295
10.9.2014 20:21:54   
Olga75
IZVORNA PORUKA: amelia

Otvorila sam temu dali zivite sa njegovim roditeljima mislim da nemamo slicnu temu to jest dali zivete u zajednici sa svekrvom i sa svekrom, deverom,zaovom kakva su vasa iskustva? Dali ste cekale dan kao ja kada cete jednom biti sami u uzivati sa svog muza i svojom porodicom?user posted image user posted image

IZVORNA PORUKA: Ana RR

Suprug, dete i ja živimo u porodičnoj kući njegovih roditelja, u dva odvojena stana (svako na svom spratu). U startu smo nekako dali do znanja da iako smo u istoj kući, svako ima svoja vrata, svoj frižider i svoj mir i dok je tako biće sve ok. Naravno, ima dana kada se dogovorimo da ćemo praviti roštilj i zajedno ručati, ili nešto slično, ali inače se jedni drugima ne mešamo. Naravno da vole da znaju sve što se događa kod nas a mi ne volimo da pričamo (mada nekad pomislim da bi bilo bolje pričati jer onda oni ne bi izmišljali svoj scenario i širili raznorazne gluposti), pogotovo od kako imamo dete, ali trudimo se da i tu postavimo stvari na svoje mesto.

Ima žena kojima je super kod svekrve, super im je što dođu sa posla i imaju ručak, deca namirena, sve po ps-u ali ja nisam taj tip. Popijemo mi ponekad kaficu zajedno ali nisam ja za neke svakodnevne aktivnosti sa svekrvom user posted image nije mi ona drugarica.

IZVORNA PORUKA: nata11

Zivimo u istoj kuci sa svekrom i svekrvom ali svako ima svoju kuhinju, svoju trpezariju itd.. imamo jedan zajednicki hodnik ali su nam vrata cesto otvorena tako da se cujemo iz jednog dela kuce u drugi.user posted image Inace mi je svekrva bila dugo u inostranstvu pa kada se vratila je bilo malo cimanja dok se nismo razjasnili ko gde sme i sta ali sada je ok, resili smo. Ja i mm radimo do 4-5, svekar je po ceo dan u radionici pa je ona vecinom kuci.
Inace zivim u malom gradu pa mi bas i nije neka zelja da se guran na glavnoj ulici i zivim u dve sobe kada ovde imam prazne 4. Za sad mi je OK.

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 296
10.9.2014 20:29:26   
Ana RR
Zaboravila sam da imamo temu user posted image

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 297
10.9.2014 20:30:38   
Olga75

IZVORNA PORUKA: Ana RR

Zaboravila sam da imamo temu user posted image

koliko je bila zakljucana nije ni cudo user posted image

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 298
10.9.2014 20:30:59   
anita
Mi zivimo sami kao podstanari.
Inace verovatno da zivimo u istom gradu sa svekrvom da bi ziveli u zajednici.
Nemam nista protiv.

Ako na stazi života potrčiš i padneš, podigni se, očisti prašinu, jer ne gubi onaj što pada već onaj što ostaje da leži !!!

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 299
10.9.2014 21:50:44   
Torbica
Nismo nikad ziveli u zajednici. Mislim da ne bih mogla.

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle

(odgovor članu anita)
Direktna veza do poruke: 300
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...
Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Zvončići no.1
video
Kad padne prvi sneg, kad zabeli se breg, na put se sprema tad, taj deda večno mlad,...
Decu poveravam vašim vozovima i vašim nads...
Nekoliko puta nedeljno kupim kartu na kojoj je polazna ili završna stanica Novi Sad. Decu vam poveravam više puta nedelj...

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here