Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Sanchy To je bio najbolji moguci izbor, svi smo jakoo lepo vaspitani za razliku od danasnje dece od kojih mi se dize kosa na glavi...zato cu prema svom detetu biti ista takva...neko gore je napisao da je u redu da ljudi urlaju u svojim stanovima ,pustaju glasnu muziku neprimereno vreme i jos meni rekao da sam dzangrizava ,e pa ako je takvo ponasanje odlika dobrog vaspitanja jadan li je ovaj narod... Vidis Sanchy, ti ne samo da si dzangrizava, nego si i nedosledna. Prvo, ti nisi rekla da zivis u stanu, nego u kuci. Vrlo dobro znam sta si napisala. Ako komsija u kuci do moje pusta muziku, ja cu da se nasmesim, jer konacno vidim i nekog kome je malo srece i radosti zakucalo na vrata. Nisam od onih koji ne podnose tudje veselje, pa da moram da zovem komunalce. A ti, kad si vec odrasla u velikoj porodici, verovatno si navikla na galamu, pa ne znam zasto ti onda toliko ta ista smeta. Ili ti smeta cinjenica da je neko veseo i pusta muziku. I sigurna sam da se to ne desava svaki dan. To bi zaista bio raritet. A i da jeste, ljudski je prvo pokusati razgovarati sa ljudima i upozoriti ih na drasticnije mere. U kom si ti fazonu? Ne zivis u stanu, znaci, ne mozes toliko da cujes tu glasnocu, a sigurno ti niko nije stavio megafon pod prozor. Nego si prosto dzangrizava. Zao mi je, ali to je moj zakljucak. Dalje, o mom vaspitanju ili nevaspitanju ti mozes samo duboko da razmisljas I da se vratim na temu. Jedini argument koji ti u svim postovima navodis kao razlog za zivot u zajednici jeste to sto ce ti obaveze biti smanjene, a ostavljeno vise prostora za interesovanja. Koliko ti to interesovanja imas? Zreo covek, po svim psiholoskim profilima, moze da ima par interesovanja u zivotu, ako su to zaista interesovanja. Jer, toliko je moguce da bi im se dovoljno posvetio. Moja interesovanja su slikarstvo i poezija. Imam taman dovoljno vremena da volim muza, planiram porodicu, zaradjujem i da se posvetim ovim dvema stvarima. Ako ti pod interesovanja svrstavas izlaske, ludovanja, druzenja i sl. zao mi je maco, ali termin ti nije odgovarajuci. To je samo provodjenje slobodnog vremena na zanimljiv nacin. A da, razlika izmedju nevaspitane mene i vaspitane tebe jeste u cinjenici da ja i sa peglom (posto nevaspitanoj meni lenjost nije u sastavu "vrlina") stignem da imam sva ta "interesovanja" o kojima ti pricas, sa i bez svekrvinog danka u pranju, kuvanju i peglanju Lep pozdrav (bar na kraju da ispadnem vaspitana )
|