Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Zivot u zajednici ili ne?! 15.1.2012 23:21:16
|
|
|
|
Alexis79
|
Pa ovako mm je jedinac tako da cemo morati mi. Moja mama je jos uvek mlada ,a brat i ja se super slazemo sa njom a i medjusobno ,naravno i mm je u odlicnim odnosima sa njom. Tu nesto sta ce se desiti za 20-tak godina ne brinem. Ali sto se tice njegove majke tu zaista brinem jer je stara i netrpeljiva i sto mm sa njom ne moze ni sat da provede a da se ne pokace.
|
|
[Obrisana poruka] 15.1.2012 23:21:22
|
|
|
|
Brisani korisnik
|
[Sadržaj poruke je obrisan]
|
|
|
|
RE: Zivot u zajednici ili ne?! 15.1.2012 23:22:58
|
|
|
|
Anoniman
|
Iskopiraću poslednjih nekoliko postova u svekrve pa ćemo nastaviti tamo
|
|
|
|
[Obrisana poruka] 15.1.2012 23:26:16
|
|
|
|
Brisani korisnik
|
|
|
|
|
RE: Zivot u zajednici ili ne?! 15.1.2012 23:39:12
|
|
|
|
Ivanka 75
|
Znam Gagi šta si napisala, htela sam samo da malo smirim temu, ne osuđujem nikoga, veruj mi. To što ti se meša oko vaspitanja deteta, to je bio razlog nemira u našoj zajednici pre izvesnog vremena. Svako je imao priliku da vaspitava svoje dete, a ja imam svoju, i smatram da trebamo vaspitavati decu onako kako mi hoćemo svidelo se to nekome ili ne.
|
|
|
|
[Obrisana poruka] 15.1.2012 23:44:47
|
|
|
|
Brisani korisnik
|
|
|
|
|
RE: Zivot u zajednici ili ne?! 15.1.2012 23:47:59
|
|
|
|
deki.rs
|
nedja, razumem, ali to neko odozgo vidi sve. Svakom po zasluzi, ja kazem, ako neko ne zasluzuje i sveti otac da je ne treba ga pogledati ni krajickom oka
|
|
|
|
RE: Zivot u zajednici ili ne?! 15.1.2012 23:57:09
|
|
|
|
Ivanka 75
|
Moju mamu su roditelji mog oca bukvalno mrzeli, samo su oni znali zašto, oni su bili 99% razlog što su se razveli (hvala im što su se razveli, neizmerno im hvala, ovako je ispalo mnogo bolje i za njih i za nas), a kad su umirali prvo deda pa za njim i baba zvali su moju majku da im oprosti za sve što su joj učinili. Znali su oni dobro šta čine ali takvi kakvi su nisu bolje ni mogli da završe, u mukama, a ona i jednom i drugom je rekla isto - ako znate šta ste mi uradili onda vam opraštam. Nisu bili vredni ni jedne lepe reči da im uputi, nije im 20 godina u kuću ušla a zvali je kad su umirali. Znajući kakvi su oni bili ja sam sa ovima mojim izvukla premiju
|
|
|
|
RE: Zivot u zajednici ili ne?! 15.1.2012 23:58:16
|
|
|
|
jagodo
|
IZVORNA PORUKA: Sanchy Ok,ali i ja radim sta hocu i jos mi je mnooogo bolje nego vama koji zivite sami jer su mi obaveze duplo smanjene ,ne znam mozda ste uplaseni iskustvima nekih koji se nisu snasli u toj prici zajednica itd...,ja sam jednostavan covek,ne divljam po kuci,ne skupljam drustvo u pola noci,ne pustam glasnu muziku u dvanaest kad ljudi spavaju,istina ni ne kafenisem jer ne pijem kafu ,sa drugaricama se vidjam u gradu jer smo na razlicitim delovima grada pa je sredina taman centar, ne ogovaram jer mi to nije u prirodi,sa komsilukom se ne druzim jer nisu moje drustvo pa niko i ne moze nesto da mi prigovori,.a svi hoce da mi pomognu sto meni vrlo odgovara..mozda bi neko rekao da je to moc manipulacije ...ne znam mozda ...ali meni je dobro... Umiljato jagnje dve majke sisa.
|
|
|
|
RE: Zivot u zajednici ili ne?! 16.1.2012 0:09:39
|
|
|
|
mihi
|
Kako Sanchy znaš da ti je bolje nego nama koji žive odvojeno? Ipak mislim da je zajednica nužno zlo, ali poštujem svačiju odluku da svoj život uredi kako želi al sad baš da je mnogo lakše i bolje u zajednici na osnovu mnogobrojnih iskustava ovde i iz moje okoline ne bih rekla. Nisam nikada živela u zajednici pa stvarno ne znam, ali želim da svoje poslove radim sama ili uz plaćenu pomoć, koja mi danas sutra neće ništa prigovoriti. IZVORNA PORUKA: jagodo IZVORNA PORUKA: Sanchy Ok,ali i ja radim sta hocu i jos mi je mnooogo bolje nego vama koji zivite sami jer su mi obaveze duplo smanjene
< Poruku je uredio mihi -- 16.1.2012 0:21:52 >
|
|
|
|
RE: Zivot u zajednici ili ne?! 16.1.2012 0:12:11
|
|
|
|
snješka
|
Ma ne kaže se bezveze "zajednica jadnica". Sve to kad tad skoči na nos.
|
|
RE: Zivot u zajednici ili ne?! 16.1.2012 0:16:09
|
|
|
|
Sanchy
|
Ljudi ja sam trideset godina zivela u zajednici u porodicnoj kuci ,desetoro nas je bilo pa nikom nista nije iskocilo na nos i svima je bilo mnogooo lakse i dok su nas gajili i vaspitavali i kad smo krenuli u skolu a nama cetvoro dece kad smo odrasli bilo je jos bolje jer nam kuca nikad nije bila prazna...sad sam opet u zajednici i posle pet godina suzivota meni je isto kao kod kuce ako tako negativno razmisljate tako ce vam i biti....
|
|
|
|
RE: Zivot u zajednici ili ne?! 16.1.2012 0:19:02
|
|
|
|
Sanchy
|
IZVORNA PORUKA: mihi IZVORNA PORUKA: jagodo IZVORNA PORUKA: Sanchy Ok,ali i ja radim sta hocu i jos mi je mnooogo bolje nego vama koji zivite sami jer su mi obaveze duplo smanjene Kako Sanchy znaš da ti je bolje nego nama koji žive odvojeno? Ipak mislim da je zajednica nužno zlo, ali poštujem svačiju odluku da svoj život uredi kako želi al sad baš da je mnogo lakše i bolje u zajednici na osnovu mnogobrojnih iskustava ovde i iz moje okoline ne bih rekla. Nisam nikada živela u zajednici pa stvarno ne znam, ali želim da svoje poslove radim sama ili uz plaćenu pomoć, koja mi danas sutra neće ništa prigovoriti. pa napisala sam zasto mislim...jer su mi obaveze duplo smanjene...ako vi smatrate zivot pun obaveza divnim onda ok...nismo se razumeli...
|
|
|
|
RE: Zivot u zajednici ili ne?! 16.1.2012 0:19:35
|
|
|
|
Ivanka 75
|
IZVORNA PORUKA: Sanchy Ljudi ja sam trideset godina zivela u zajednici u porodicnoj kuci ,desetoro nas je bilo pa nikom nista nije iskocilo na nos i svima je bilo mnogooo lakse i dok su nas gajili i vaspitavali i kad smo krenuli u skolu a nama cetvoro dece kad smo odrasli bilo je jos bolje jer nam kuca nikad nije bila prazna...sad sam opet u zajednici i posle pet godina suzivota meni je isto kao kod kuce ako tako negativno razmisljate tako ce vam i biti.... Sanchy, i ti i tvoji želite da sve to uspe i da vam svima život bude dobar, ne smišljate kako da jedni drugima zagorčate dan. Opat kažem da je za dobar suživot potrebna saglasnost svih strana koje dele isti krov a u nekim slučajevima je to nemoguće. Tada je za sve razlaz najbolje rešenje. Ja kažem da je meni dobro, ima svojih mana ali one su zanemarljive.
|
|
|
|
RE: Zivot u zajednici ili ne?! 16.1.2012 0:23:02
|
|
|
|
Sanchy
|
IZVORNA PORUKA: snješka Ma ne kaže se bezveze "zajednica jadnica". Sve to kad tad skoči na nos. pogledaj sad sta si napisala na temi nedostatak sex-a ....e to je ono sto ja pricam ,u zajednici dnevne obaveze su smanjene i ovakvi problemi nepostoje...ako niste probali zivot u zajednici nemojte da mislite da je uvek lose...nije...
|
|
|
|
RE: Zivot u zajednici ili ne?! 16.1.2012 0:23:03
|
|
|
|
snješka
|
Ma ok je to meni, nemam ja ništa protiv zajednice kada su normalni ljudi u pitanju, a ako ćeš stalno se patiti i jesti se, onda razlaz. Ja sam od 8. godine sama sa tatom i bratom, raspuste provodili na selu tako znam kako je biti u zajednice samo povremeno, jednostavno nisam navikla. A i porodicu čine roditelji i djeca i svi ostali su tu "padobranci" koji žele da pitaju i miješaju u odgoj djece, a ja sam lik koji to ne voli, jer se nikome ne miješam u život. Tako da komentare kako treba ne bih mogla podnositi posebno od ljudi koji ne znaju da žive kako treba (ovo s pravom kažem i ne mogu da dužim o tome) kao što je slučaj sa mojim svekijevcima i zaovom.
|
|
RE: Zivot u zajednici ili ne?! 16.1.2012 0:25:31
|
|
|
|
snješka
|
IZVORNA PORUKA: Sanchy IZVORNA PORUKA: snješka Ma ne kaže se bezveze "zajednica jadnica". Sve to kad tad skoči na nos. pogledaj sad sta si napisala na temi nedostatak sex-a ....e to je ono sto ja pricam ,u zajednici dnevne obaveze su smanjene i ovakvi problemi nepostoje...ako niste probali zivot u zajednici nemojte da mislite da je uvek lose...nije... O da, ali sam napisla sa osmijehom. I neka hvala, ali meni moji ne treba da pomažu, jer ne znaju i ne mogu ni sebi da pomognu. Kad bih pisala kako razmišljaju i kako žive moji svekijevci i zaova vi ne biste vjerovali. I da, pišem samo iz svoje perspektive i svog ličnog iskustva.
< Poruku je uredio snješka -- 16.1.2012 0:26:06 >
|
|
RE: Zivot u zajednici ili ne?! 16.1.2012 0:27:10
|
|
|
|
mihi
|
IZVORNA PORUKA: Sanchy IZVORNA PORUKA: mihi IZVORNA PORUKA: jagodo IZVORNA PORUKA: Sanchy Ok,ali i ja radim sta hocu i jos mi je mnooogo bolje nego vama koji zivite sami jer su mi obaveze duplo smanjene Kako Sanchy znaš da ti je bolje nego nama koji žive odvojeno? Ipak mislim da je zajednica nužno zlo, ali poštujem svačiju odluku da svoj život uredi kako želi al sad baš da je mnogo lakše i bolje u zajednici na osnovu mnogobrojnih iskustava ovde i iz moje okoline ne bih rekla. Nisam nikada živela u zajednici pa stvarno ne znam, ali želim da svoje poslove radim sama ili uz plaćenu pomoć, koja mi danas sutra neće ništa prigovoriti. pa napisala sam zasto mislim...jer su mi obaveze duplo smanjene...ako vi smatrate zivot pun obaveza divnim onda ok...nismo se razumeli... Meni moja deca nisu teret ni moj muž ni moja kuća, svi se dogovorimo, imam ženu koja mi čuva dete i jednu koja mi nedeljno pospremi kuću ostalo radim ja manje više sa zadovoljstvom da ugodim deci i mužu, mama mi jednom ili dva puta nedeljno skuva ali zbog toga je ne želim pored sebe, jer moj život i moja intima su moja stvar smatram da je u zajednici to nemoguće ostvariti, no svako radi ono što mu prija.
|
|
|
|
RE: Zivot u zajednici ili ne?! 16.1.2012 0:27:56
|
|
|
|
Sanchy
|
ne znam da li se neko nekom mesao u vaspitanje, koliko se secam nije,u sustini svi smo isto vaspitani,strogo...takav je bio deda ,takav ujak,ujina,mama moja,baba,tata...nekako su svi bili isti ..sto je vazilo za jedno dete vazilo je za sve nas...
|
|
|
|
RE: Zivot u zajednici ili ne?! 16.1.2012 0:28:00
|
|
|
|
snješka
|
Moja pokojna majka je pobjegla iz zajednice, nakon nekoliko mjeseci. Spakovala se i pitala tatu hoće li s njom ili će ostati sa svojima. Pošao je za njom. Pravili su joj razne gluposti kakve samo može da smisli neko ko te baš ne prihvata.
|
|
RE: Zivot u zajednici ili ne?! 16.1.2012 0:33:34
|
|
|
|
snješka
|
Sancy, ne znam kakva su tvoja interesovanja, ali i ostale žene imaju interesovanja mimo kuće i svih obaveza u istoj. I ta interesovanja nisu manje zanimljiva svakoj nego što su tebi tvoja. Da bih voljela da mi neko nekad očisti kuću i napravi ručak voljela bih, ali to ne želim svaki dan i ne treba da mi radi svekrva, ima žena koje bi rado za to bile plaćene. Sve ti uradi i ode svojoj kući.
|
|
RE: Zivot u zajednici ili ne?! 16.1.2012 0:33:44
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Sanchy ne znam da li se neko nekom mesao u vaspitanje, koliko se secam nije,u sustini svi smo isto vaspitani,strogo...takav je bio deda ,takav ujak,ujina,mama moja,baba,tata...nekako su svi bili isti ..sto je vazilo za jedno dete vazilo je za sve nas... Znači nije bilo izbora kako će se deca vaspitavati...
|
|
|
|
RE: Zivot u zajednici ili ne?! 16.1.2012 0:36:02
|
|
|
|
snješka
|
Ma nije bitno to, i kod men za oboje djece važe ista pravila...ali i dalje ostajem pri onome da gje je puno baba kilava su djeca. I dalje bih najradije se odselila hiljadama kilometara od njih.
|
|
RE: Zivot u zajednici ili ne?! 16.1.2012 0:37:34
|
|
|
|
Sanchy
|
To je bio najbolji moguci izbor, svi smo jakoo lepo vaspitani za razliku od danasnje dece od kojih mi se dize kosa na glavi...zato cu prema svom detetu biti ista takva...neko gore je napisao da je u redu da ljudi urlaju u svojim stanovima ,pustaju glasnu muziku neprimereno vreme i jos meni rekao da sam dzangrizava ,e pa ako je takvo ponasanje odlika dobrog vaspitanja jadan li je ovaj narod...
< Poruku je uredio Sanchy -- 16.1.2012 0:40:20 >
|
|
|
|
RE: Zivot u zajednici ili ne?! 16.1.2012 0:38:29
|
|
|
|
hanka
|
Sve polazim nesto da napisem pa se onda iksujem..............
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitanije u poslednjih mesec dana 10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoćiEDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Zvončići no.1Kad padne prvi sneg, kad zabeli se breg, na put se sprema tad, taj deda večno mlad,...
tacatic
Živi i zdravi svi bili i uz Pharmalife proizvode se svi lepo izlečili, kao i mi.
Fitobalm smo kupili odmah po izlasku iz porodilišta i koristim ga i danas nakon tri godine, uvek kad je pri kraju kupujem novi da bude pri ruci.
Sirup sa cinkom IMMuno smo koristili sa navršenih godinu dana, sve je tako brzo prošlo, zbog povratka na posao i polaska u vrtić želela sam da pomognem svom detetu i ojačam mu imunitet, da nas malo zaobiđu virusi, mislim da je jako dobar sirup i da nam je dosta pomogao.
Da li imma veze ili ne, jako brzo smo prešli na adaptirano mleko, puno problema sa stolicom i Isilax nam je takođe bio preko potreban, takvo olakšanje, znaju mame koje su imale problema kod dece.
Sve pohvale sa naše strane, a da ne zaboravim i Apis Gola sprej za grlo, najbolji i najukusniji i olakšanje nakon prvog prskanja, lakše se guta i diše!
Hvala sto ste tu za nas!
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?